Πιθανή διαρροή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του σημερινού διευθυντή της CIA από τα WikiLeaks

cia

PanPap για το Avantgarde

Στις 21 Οκτώβρη τα WikiLeaks ξεκίνησαν να δίνουν στη δημοσιότητα μια σειρά από e-mail από το λογαριασμό του σημερινού διευθυντή της CIA, John Brennan, από την περίοδο 2007-2009. Το αν πρόκειται για πραγματική διαρροή είναι συζητήσιμο – οι στοχευμένες διαρροές με παραπλανητικό περιεχόμενο δεν είναι ξένη για τις μυστικές υπηρεσίες πρακτική. Η New York Post αναφέρει πως ο χάκερ που φέρεται να έκανε την υποκλοπή συστήθηκε ως έφηβος μαθητής που το έκανε για να διαμαρτυρηθεί με αυτόν τον τρόπο για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, ειδικά για τη στάση τους στο Παλαιστινιακό. Η CIA επίσημα παραδέχεται την υποκλοπή και μιλάει για «έγκλημα» ενάντια στον Μπρέναν και την οικογένειά του, ενώ αναφέρει επίσης πως «Δεν υπάρχει ένδειξη πως τα μέχρι στιγμής δημοσιοποιηθέντα έγγραφα είναι διαβαθμισμένα. Στην πραγματικότητα, φαίνεται να είναι έγγραφα που θα αναμενόταν να έχει στην κατοχή του ένας ιδιώτης που με ενδιαφέρον και ειδίκευση σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας».

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μια πιθανότητα να πρόκειται για αυθεντικό και πολύτιμο υλικό, συνεπώς το δημοσιεύουμε. Ακολουθεί η εισαγωγή των WikiLeaks:

«Σήμερα, στις 21 Οκτώβρη 2015 και μέσα στις επόμενες μέρες τα WikiLeaks θα δημοσιεύει έγγραφα από έναν μη κυβερνητικό λογαριασμό e-mail του αρχηγού της CIA, John Brennan. O Brennan κατά καιρούς χρησιμοποιούσε αυτόν το λογαριασμό για αρκετά πρότζεκτ των μυστικών υπηρεσιών.

Ο John Brennan έγινε διευθυντής της CIA το Μάρτη του 2013, αντικαθιστώντας το στρατηγό David Petraeus, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά την εμπλοκή του σε σκάνδαλο κακοδιαχείρισης διαβαθμισμένων πληροφοριών. Ο Brennan έγινε βοηθός του προέδρου σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας με την έναρξη της προεδρίας Ομπάμα το 2009 – μια θέση την οποία διατήρησε μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του ως επικεφαλής της CIA.

Σύμφωνα με τη CIA, ο Brennan έχει εργαστεί στο παρελθόν για τον οργανισμό για ένα διάστημα 25 χρόνων, από το 1980 μέχρι το 2005.

Ο Brennan ιδιώτευσε κατά την περίοδο 2005-2008, ιδρύοντας μια εταιρεία συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών, την Τhe Analysis Corp (TAC). Το 2008 ο Brennan έγινε χορηγός του Ομπάμα. Την ίδια χρονιά η TAC, με επικεφαλής τον Brennan, έγινε σύμβουλος ασφαλείας στην εκστρατεία του Ομπάμα και αργότερα τον ίδιο χρόνο στο πρότζεκτ μετάβασης (Transition Project) των Ομπάμα-Μπάιντεν. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής θα διαμορφωθούν πολλές από τις βασικές στρατηγικές πολιτικές της κυβέρνησης Ομπάμα σε ό,τι αφορά την Κίνα, το Ιράν και το Αφγανιστάν-Πακιστάν. Όταν ο Ομπάμα και ο Μπάιντεν πήραν την εξουσία, ο Brennan ανέβηκε ψηλά, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα το διορισμό του σε υψηλόβαθμες θέσεις της εθνικής ασφάλειας.»

Το να θεωρεί κανείς ότι η ιστορία γράφεται σε κάποιο εργαστήριο του ιμπεριαλισμού χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψη την ταξική πάλη και τη δράση των καταπιεσμένων είναι ανόητο και ανιστόρητο. Το να κλείνει όμως κανείς τα μάτια στην πολύ συγκεκριμένη δράση του ιμπεριαλισμού «του» στα διάφορα καυτά μέτωπα (επιλέγοντας για παράδειγμα να βλέπει μόνο μάζες να διεξάγουν «επαναστατική πάλη από τα κάτω» σε αδιαμεσολάβητους αγώνες που συνεχίζονται εσαεί – και γεννούν τέρατα) είναι εγκληματικό.

Εδώ μπορεί κανείς να βρει τα e-mail: https://wikileaks.org/cia-emails/

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s