Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης θρηνεί τον επαναστάτη μάρτυρα, το σύντροφο Moataz Zawahreh

Αναδημοσιεύουμε μεταφρασμένη την ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης για τη δολοφονία του μέλους του, Moataz Zawahreh, από τις σιωνιστικές δυνάμεις κατοχής.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης θρηνεί με βαθύτατη υπερηφάνεια το σύντροφό του, τον επαναστάτη αγωνιστή Moataz Zawahreh, 27 ετών, Παλαιστίνιο πρόσφυγα από τον καταυλισμό Dheisheh, που τον έβαλαν στο στόχαστρό τους οι σιωνιστές στρατιώτες ενώ συμμετείχε σε διαδήλωση που συγκρουόταν με πέτρες και βόμβες μολότοφ με τις δυνάμεις κατοχής.

Ως Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, στείλαμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Zawahreh, μια οικογένεια αγωνιστών, και στο φυλακισμένο σύντροφό μας, τον Ghassan Zawahreh, αδελφό του Moataz, υποσχόμενοι σε αυτόν και σε όλους τούς μάρτυρες να συνεχίσουμε το δρόμο της αντίστασης στην κατοχή και της κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης με τον κατακτητή μέχρι την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κατέβηκαν στους δρόμους του προσφυγικού καταυλισμού της Dheisheh και της Βηθλεέμ, από όλους τους τομείς της κοινωνίας, από φοιτητικές και γυναικείες οργανώσεις, συνδικάτα και επαγγελματικές ενώσεις και από όλα τα πολιτικά κόμματα, για να συμμετάσχουν στην κηδεία του μάρτυρα συντρόφου Moataz Zawahreh, που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τις σιωνιστικές δυνάμεις στις 13 Οκτώβρη διαδήλωνοντας για ελευθερία και την απελευθέρωση της πατρίδας του. Αντιμετώπισε με γενναιότητα τις δυνάμεις κατοχής και τον σημάδεψαν άμεσα για δολοφονία στη διαδήλωση.

Η πομπή της κηδείας εκτεινόταν από το νοσοκομείο Beit Jala, όπου είχε μεταφερθεί το σώμα του μάρτυρα Zawahreh από τους συντρόφους του στο Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, τυλιγμένο με τις σημαίες της Παλαιστίνης και του Λαϊκού Μετώπου. Παλαιστίνιοι γέμισαν τους δρόμους και η νεκρική πομπή έφτασε μέχρι το σπίτι του πατέρα του στον προσφυγικό καταυλισμό Dheisheh, φωνάζοντας υπέρ της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης. Αφού η πομπή διέσχισε τον καταυλισμό, ο σύντροφος Zawahreh θάφτηκε στο νεκροταφείο των μαρτύρων του καταυλισμού, εν μέσω ομιλιών, κραυγών για τη νίκη της Παλαιστίνης και χαιρετισμών για το θάρρος, την ανδρεία και την αφοσίωση του μάρτυρα.

Γενική απεργία κηρύχθηκε στη Βηθλεέμ στις 14 Οκτώβρη, στην πόλη της Βηθλεέμ, τη Beit Jala, τη Beit Sahour και στους προσφυγικούς καταυλισμούς της περιοχής, από τη συντονιστική επιτροπή των φατριών. Οι δρόμοι ήταν άδειοι από αυτοκίνητα και τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλειστά.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης εξέφρασε τη βαθύτατη υπερηφάνεια του για το σύντροφο Moataz Zawahreh, και εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Zawahreh και στον φυλακισμένο αδελφό του, το σύντροφο Ghassan Zawahreh, χαιρετίζοντας όλους τούς μάρτυρες που έχουν πέσει και δεσμευόμενο να παραμείνει στο δρόμο της αντίστασης και του αγώνα μέχρι την πλήρη απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

  

  

  

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s