Το πανηγύρι των καταπιεσμένων

Τα τηλεοπτικά μαντρόσκυλα και οι δημοσκοπικές εταιρείες (δηλαδή η μιλιά του κεφαλαίου) προσέφεραν την τελευταία στιγμή μια ακόμα εικόνα αυτοεξευτελισμού με τα exit polls που έδειχναν οριακή νίκη του όχι.
Τώρα που το όχι αγγίζει τουλάχιστον το 60% οι τηλεοπτικοί τρομοκράτες (των παράνομων καναλιών) της προηγούμενης εβδομάδας σαστίζουν σαν φοβισμένα κουνάβια. Εκφράζουν τον πανικό της κρατικοδίαιτης αστικής τάξης που συσσώρευσε πλούτο στα συντρίμμια των όρων ζωής του προλεταριάτου και των υποτελών τάξεων.
Σήμερα οι φτωχοί, οι απόκληροι τα θύματα της ταξικής επίθεσης (λέγε με κρίση), χωρίς σχέδιο και χωρίς πολιτική ηγεμονία δεν τρόμαξαν, δεν πανικοβλήθηκαν από το ενορχηστρωμένο σχέδιο τρομοκρατίας της αστικής τάξης και του ευρωπαϊκού κεφαλαίου σε όλα τα επίπεδα: στη δουλειά, στους μηχανισμούς προπαγάνδισης.
Οι προλετάριοι κραυγάζουν την άρνησή τους και φυσικά γλεντούν και χαμογελούν αφού ο πανικός και ο φόβος, η μιζέρια και η κατήφεια αλλάζουν στρατόπεδο. Η απόπειρα ιδεολογικής ενοποίησης των φιλελέδων ακροδεξιών δείχνει τα ξεκάθαρα όρια της και τώρα η αστική τάξη και η αυλή της ας οργανώσει ακριβά δείπνα παρηγοριάς. Ακόμα καλύτερα ας γίνουν τα αποκόμματα της χίλια κομμάτια να τα πουλάμε για σουβενίρ στους τουρίστες

Σήμερα οι κομμουνιστές γιορτάζουν μαζί με το προλεταριάτο γιατί μόνο λιγόψυχοι αρνούνται τη μάχη επειδή “ο κόσμος έχει αυταπάτες ή δεν έχουμε την ηγεμονία ή ακόμα το στρατόπεδο του όχι ήταν διαταξικό κτλ”. Μόνο ζωντανοί-νεκροί περιμενουν σε συνθήκες οικονομικής και πολιτικής κρίσης να ωριμάσουν κι άλλο οι συνθήκες.
Οι κομμουνιστές γιορτάζουν και γιατί η υπόθεσή τους είχε ως αναγκαία αλλά όχι επαρκή συνθήκη ένα σαρωτικό όχι.
Ταυτόχρονα όμως οι κομμουνιστές επαγρυπνούν και έχουν τα μάτια τους χίλια για την επόμενη μέρα. Κανένας συμβιβασμός με τη μαφία των δανειστών, καμία ανοχή σε κυβερνητικούς χειρισμούς για αμοιβαία και επωφελή λύση και τέτοια παραμύθια. Οικονομικές και πολιτικές δομές για να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενα λοκ άουτ των αφεντικών και φαινομενα κερδοσκοπίας
Επαγρύπνηση για τις κινήσεις της αστικής τάξης και του βαθέος κράτους.
Εμπρός με το βλέμμα καθαρό και ατσαλένια θέληση για την επόμενη μάχη!
Ψηλά η ζωή!

Advertisements

3 responses to “Το πανηγύρι των καταπιεσμένων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s