Μένουμε Ευρώπη πολιτισμένα αιματοβαμμένα, λίγο πριν την ανασυγκρότηση του αστικού μπλοκ

euro-maidan ala greece

19 VI 2015 ad | Κώστας Τ.

ΛΑΚΕΔΕΣ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ

Η πρώτη διστακτική συγκέντρωση μερικών εκατοντάδων πριν λίγες εβδομάδες μικροαστικής σκόνης έγινε μερικές χιλιάδες την Πέμπτη 18 Ιουνίου. Κυριάρχησαν στην πλατεία – πάνω μεριά – Συντάγματος και έφτασαν να ανέβουν και στην είσοδο της Βουλής το περίφημο περιστύλιο. Φυσικά ανενόχλητοι από την πανταχού απούσα αστυνομία, που φυσικά σε όλες τις άλλες τέτοιες απόπειρες θα είχε εφορμήσει με τον γνωστό τρόπο. Ούτε για τα μάτια του κόσμου δεν υπήρχε η παραμικρή παρενόχληση έστω για την ασφάλεια της Βουλής. Τι θα γινόταν αν ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πέρναγε τυχαία από την Βουλή άραγε. Μήπως οι νοικοκυραίοι διαδηλωτές με τα ιδιόρρυθμα πλακάτ και τις ελληνοευρωπαϊκες σημαίες θα έμεναν αδιάφοροι μπροστά στο θέαμα ενός αναρχοσυριζαίου άπλυτου;

Αλήθεια τι έγινε; Που ήταν όλα αυτά τα χρόνια όλοι δαύτοι; Δεν έχει καμία σημασία πια. Τι θέλουν; Άνευ σημασίας. Ποιοι είναι; Σκόνη απλά.

Το ερώτημα που αξίζει να απαντηθεί είναι τι σκοπό παίζουν. Δεν έχει τόση σημασία οι όποιοι βουλευτές της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στήθηκαν αναμεταξύ τους είτε για ψηφοθηρικούς λόγους είτε για να  εμφανιστούν στις κάμερες των παράνομων καναλαρχών.

Ο σκοπός τους είναι ένας: να επιστρέψει η κοινωνία στην προ των εκλογών της 25 Ιανουαρίου. Στην σταθερότητα των μνημονίων στην ηρεμία των καταστάσεων έκτακτής ανάγκης. Και αν αυτό το μικρό σήμερα πλήθος – όπως και οι υπάλληλοι της Ελληνική Χρυσός, της ανθρώπινης σκόνης μοιάζει τόσο άνετο και τόσο όμορφο στην κοψιά μέσα στην τραγελαφικότητα της ύπαρξής του την ίδια στιγμή άλλοι πιο στυγνοί και οργανωμένοι μηχανισμοί σταδιακά εφορμούν.

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Η Χρυσή Αυγή, μπορεί τον προηγούμενο χρόνο μέσω της δικαστικής δίωξης και της φυλάκισης της ηγεσίας της να ξεδοντιάστηκε αρκετά, μπορεί να χρειάστηκε να αποσύρει τα τάγματα εφόδου από τον δρόμο, παραμένει όμως ένας ισχυρός αντίπαλος. Ένα κόμμα του 5% σταθερά προσηλωμένο στις αξίες τους φασισμού, με πανελλήνιο μηχανισμό, με οργάνωση και χρηματοδότηση, πλούσια εμπειρία από τον Αγ. Παντελεήμονα, την Αχαρνών, την Νίκαια κλπ.

Μπορεί πια να μην βγαίνουν οι μαχαιροβγάλτες της στην πρώτη γραμμή, να μην εφορμούν μαζικά να σπάνε κεφάλια μεταναστών αριστερών ομοφυλόφιλων και να συγκροτούνται πάνω στο πρότυπο της βίαιης κυριαρχίας, αλλά αποκτούν ένα νέο πιο φιλικά κοινωνικό πρόσωπο. Ασχολούνται με τα συμφέροντα των καταπιεσμένων. Μιλάνε για τα δίκαια αιτήματά τους πάντα όμως χύνοντας το δηλητήριο τους. Εμφανίζονται στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας με αίτημα στέγη για κάθε Έλληνα, έξω από γραφεία της ΔΕΗ, οργανώνουν σωματεία Ελλήνων εργατών στο Πέραμα, διαδηλώνουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, εμφανίζονται στις εκλογές δασκάλων. Πιο κοντά στον πολίτη πάντα Έλληνα όμως. Παλεύουν για τα λαϊκά συμφέροντα αποκρύβοντας τον βόθρο που κρύβουν και το δυστοπικό όραμα τους για μια κοινωνία στο σκοτάδι.

Καταλαβαίνει η ΧΑ καλύτερα από πολλούς άλλους την κρίση της αστικής εκπροσώπησης. Η ΝΔ ως ο παραδοσιακός και βασικός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κεφαλαίου βρίσκεται πέντε μήνες μετά τις εκλογές της πλήρως αποδιοργανωμένη και δημοκοπικά κολλημένη λίγο πάνω από το 20% ενώ ο έτερος σταθερός σύμμαχος το ΠΑΣΟΚ κυκλοφορεί στα όρια της κοινοβουλευτικής αφάνειας. Κανείς άλλος δεν υπάρχει που να μπορεί να εμπνεύσει και να αντιπαρατεθεί με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΟΤΑΜΙ είναι ασταθές και τόσο πρόχειρα στημένο που δεν μπορείς να το εμπιστευτείς ούτε για διαχείριση περίπτερου. Άλλωστε τέτοιες ήταν οι ιστορικές στιγμές που ο φασισμός έκανε τα μεγάλα άλματά του. Σήμερα μπορεί με την ΝΔ, ένα σενάριο που το βλέπουμε και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μπορεί όμως και να παίξει τον δικό του αντιδραστικό ρόλο. Η απελπισία της δομικής κρίσης του καπιταλισμού και η έλλειψη σταθερής πολιτικής αντιμετώπισης μπορούν να ανοίξουν όλα τα σενάρια.

Η συγκέντρωση της πλ. Συντάγματος μπορεί σε άλλες περιπτώσεις να ήταν απλά η έκφραση της σιωπηρής πλειοψηφίας τέτοια γεγονότα έχουν γίνει και σε πιο κοσμοϊστορικές στιγμές (ο Ντε Γκολ τον Ιούνιο του 69 στο Παρίσι), στις σημερινές όμως συνθήκες μπορεί να παραχθεί άλλο αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός μία πλατείας και ενός ισχυρού φασιστικού κόμματος έχει αποδειχτεί από την Μαϊντάν ότι μπορεί να είναι θανατηφόρος συνδυασμός. Θανατηφόρος ότι θα ισχυροποιήσει την φασιστική απειλή και θα στρέψει όλη την πολιτική ατζέντα ακόμα πιο ακροδεξιά.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ

Από την άλλη μεριά κάτι πιο ισχυρό και πιο δομικό στοιχείο κινείται σε διαδικασίες αυτονόμησης. Αστυνομία και Δικαστήρια το πιο βαθύ κομμάτι του κράτους με την ατέλειωτη οργάνωση και εμπειρία εμφανίζονται τον τελευταίο καιρό να παίρνουν τον δικό τους δρόμο τις δικές του αποφάσεις και να υλοποιούν τα δικά τους σχέδια, σχέδια προφανώς δεμένα με την υπεράσπιση του αστικού κράτους, την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, την επιστροφή στις προηγούμενες ένδοξες μέρες της δικής του κυριαρχίας, στην προβολή ενός ακόμα πιο ισχυρού κράτους έκτακτης ανάγκης.

Τα δικαστήρια έχουν βρει ένα νέο τρόπο απελευθέρωσης καταδικασμένων αφεντικών –μπάτσων και φασιστών δια της «αναστολής εκτέλεσης ποινής».

Αρχές Μάρτη μετατρέπει το κατηγορητήριο για την επίθεση Κασιδιάρη σε Κανέλλη ώστε να παραγραφεί το αδίκημα. Τέλη Μάρτη οι τραμπούκοι που επιτέθηκαν στην Αντιναζιστική Πειραιά καταδικάστηκαν είτε με αναστολή είτε με εξαγορά ποινής. Αρχές Απρίλη οι δυο μπάτσοι που βασάνισαν και άφησαν κρατούμενο φυτό, καταδικάστηκαν μεν  σε 8 χρόνια για κακουργήματα, αλλά η έφεση τους είχε ανασταλτικό χαρακτήρα. Δύο μέρες αργότερα η συμμορία των «Χωριάτικων Φούρνων» καταδικάστηκε για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και trafficking σε πάνω από 10 χρόνια φυλάκιση ο καθένας αλλά και σε αυτούς η έφεση είχε ανασταλτικό χαρακτήρα στην εκτέλεση της ποινής. Στη δίκη της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να αποβάλλουν την πολιτική αγωγή, οι αντιφασίστες της Πανόρμου λοιδορούνται και εξομοιώνονται με τα αποβράσματα των Αυτόνομων Εθνικιστών που εκπροσωπούνται από Φαήλο Κρανιδιώτη, ενώ επιχειρείται (χωρίς αποτέλεσμα)  αναψηλάφηση της δίκης αθωωμένου από Εφετείο αντιφασίστα στα Γιαννιτσά από Ειρηνοδικείο!

Η αστυνομία έχει αναλάβει ξανά πλήρη δράση απέναντι στους μετανάστες. Οι σκούπες και το στοίβαγμά τους στα κολαστήρια των κέντρων κράτησης έχει ξαναγίνει ρουτίνα, και οι διακηρύξεις για το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες. Έτσι οι μπάτσοι ξαναθυμήθηκαν τους κλασσικούς τους συμμάχους. Το συντονισμένο πέσιμο ένστολων φασιστών με τα χρυσαυγίτικα σκουπίδια στη μοτοπορεία για τα ΕΛΠΕ της 13ης Ιούνη, ανοίγει ξανά μια νέα περίοδο αγαστής συνεργασίας τους.

Οι πιο βαθιοί μηχανισμοί του κράτους άμεσα πια εμπλέκονται σε μια διαχείριση που έρχεται σε κόντρα με την  – πρώτη φορά αριστερά – Κυβέρνηση ειδικά όσο πλησιάζουν οι μέρες για τις μεγάλες κεντρικές πολιτικές συμφωνίες με τους θεσμούς.

Το όραμα όλων αυτών φυσικά είναι ο εφιάλτης της κοινωνίας. Δεν απαιτούν απλά την επιστροφή στην ευταξία προ των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, όπως η αριστερά στην ευδαιμονία προ 2010, αλλά μάχονται για ρίξουν μπετόν σε κάθε μάχη να χτυπήσουμε με ατσάλι κάθε συλλογική αντίδραση, να συντρίψουν κάθε έννοια αλληλεγγύης, προκειμένου οι κοινωνικές σχέσεις καταπιεστών και καταπιεζομένων να επιστρέψουν στην βαρβαρότητα του 19ου αιώνα. Είναι αφοσιωμένοι πιστεύουν σε αυτό, είναι εκπαιδευμένοι και έχουν απίστευτα εφόδια για να το κάνουν. Δεν είναι αλάθητοι και ούτε αήττητοι. Μπροστά μας είναι το καθήκον να αντιμετωπιστεί η αστική αντίδραση αλλά αυτό απαιτεί να ξεκαθαριστεί ποιος είναι ο εχθρός κάθε φορά, με ποια τακτική αντιμετωπίζεται.

Τα όπλα στον επερχόμενο πόλεμο…

sortlink: http://wp.me/pryYN-1WS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s