Αντιφασιστική συγκέντρωση στον ΗΣΑΠ του Νέου Ηρακλείου, Σάββατο 1 Νοεμβρίου, 5μμ

Δεν είναι ένα απλό μνημόσυνο. Είναι μια φασιστική συγκέντρωση της ΧΑ. Μια αφορμή για τα τάγματα εφόδου να επανέλθουν στους δρόμους, μια επίδειξη δύναμης με πολλούς αποδέκτες. Μια ευκαιρία να βγάλουν ξανά τις φαλτσέτες. Ας το σκεφτούν αυτό όσοι σκέφτονται να τους αφήσουν το δρόμο ελεύθερο. Το φασιστικό μίσος δεν κατευναζεται, τσακίζεται. Η αντεπανάσταση δεν επιζητά καμία ειρήνη με όσους έχει στο στόχαστρο, ούτε θα δείξει κανένα έλεος στα θύματά της. Οι κανίβαλοι δεν φημίζονται για τον ανθρωπισμό τους.

Ένα μνημόσυνο επιβεβαίωσης της φασιστικής δράσης είναι μια ψυχρά σχεδιασμένη φασιστική συγκέντρωση μίσους. Για τους ναζίδες άλλωστε οι άνθρωποι είναι αναλώσιμο είδος. Αυτό που είναι πάνω απ’ όλα είναι ο «Αρχηγός» και μια -φασιστική- κοινωνία με εκατομύρια ανθρώπους σκλάβους βάση νόμου και ενίοτε στα στρατοπεδα συγκέντρωσης και στο τέλος στους φούρνους για την «τελική κάθαρση».
Για όσους πιστεύουν ότι η μάχη με το φασισμό συνεχίζεται, η παρουσία στο Νέο Ηράκλειο (Σταθμός ΗΣΑΠ, Σάββατο 1/11, 5μμ) είναι μια αναγκαία στάση σε αυτόν τον αγώνα.

Avantgarde

Καλέσματα:

Σχετικά

 

Advertisements

2 responses to “Αντιφασιστική συγκέντρωση στον ΗΣΑΠ του Νέου Ηρακλείου, Σάββατο 1 Νοεμβρίου, 5μμ

 1. Με τον τιτλο «οι αριστεριστες επιστρέφουν στον τοπο του εγκληματος » η ιστοσελιδα της Χ.Α. στοχοποιεί την ΚΕΕΡΦΑ…..http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/epistrefoun-ston-topo-tou-egklhmatos-oi-aristeristes-me-antisugkentrwsh…… Η αληθεια ειναι ότι στο Ν.Ηράκλειο έγινε μία ΕΙΡΗΝΙΚΗ πολιτική αντιφασιστικη σγκέντρωση εκ των προτέρων αυτοπεριορισμένη μεσα στα ορια που θετει το αστικό κράτος, ως συνηθως. (Η αρχική προταση να γινει πορεια ακυρωθηκε ) . Εγινε τελικά μία μάλλον υποτονική συγκέντρωση με τους ορους της ΚΕΕΡΦΑ . Χωρίς να απορρίπτω τη συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ , θέτω ενα ερωτημα : Τι εννοουν οσοι ισχυριζονται οτι κανουν «μαχητικο αντιφασισμό»; Μπορούμε αραγε να θεωρησουμε οτι «μαχητικο αντιφασισμό» κανουν οσοι συστηματικά και επιμελώς αυτοπεριοριζονται προκειμενου να αποφυγουν ΚΑΘΕ συμπλοκή με τους φασίστες; Μαχητικός αντιφασισμός δεν σημαινει μονο συμπλοκές με φασίστες. Σωστά. Ομως οι γνωστές οργανωσεις του λεγομενου μαχητικού αντιφασισμού απορριπτουν στην πραξη ΚΑΘΕ συμπλοκή με φασίστες. Χωρις να πλειοδοτώ σε μαχητικοτητα και χωρίς να προτεινω συμπλοκές με τους φασίστες νομιζω ότι η ειρηνική και αυτοπεριορισμένη συγκέντρωση στο Ν. Ηράκλειο έδειξε ακομα μια φορά οτι ο λεγόμενος μαχητικός αντιφασισμός των γνωστών οργανωσεων ειναι ένας μύθος….

  Μου αρέσει!

 2. Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης:

  «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την άθλια προπαγάνδα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής με αφορμή τα επεισόδια που προκάλεσε στις εκλογές τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών για τα υπηρεσιακά συμβούλια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

  Εδώ και βδομάδες υπήρχε αναστάτωση στον εκπαιδευτικό κόσμο λόγω της απόπειρας της φασιστικής Χρυσής Αυγής να χρησιμοποιήσει τις εκλογές στην εκπαίδευση για προπαγάνδα υπέρ της εγκληματικής οργάνωσης και της προφυλακισμένης ηγεσίας της. Οι νεοναζί δεν πρότειναν τίποτα για τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης. Το μόνο που είχαν ήταν το κήρυγμα μίσους για το εκπαιδευτικό κίνημα και αντικομμουνισμός, αθωώνοντας τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές των Μνημονίων. Είναι ενάντια στο δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, ειδικά όταν είναι μετανάστες και πρόσφυγες. Αρνούνται τους σκοπούς της εκπαίδευσης για δημοκρατική και αντιφασιστική συνείδηση, που έχουν αναφορά στους δημοκρατικούς αγώνες του λαού και την Εθνική Αντίσταση στην Κατοχή. Υπήρχαν λοιπόν ηθικοί, πολιτικοί και νομικοί λόγοι για να ακυρωθεί το ψηφοδέλτιό τους. Οι νεοναζί συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία μόνο χάρη στην κάλυψη του υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου και της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι είχε αναγγείλει την ακύρωσή τους με συνέντευξη τύπου μετά την κατακραυγή του εκπαιδευτικού κινήματος και της ΔΟΕ, για να το αναιρέσει όταν έσβησαν οι κάμερες.

  Από το πρωί της Τετάρτης 5/11 προκαλούσε τους εκπαιδευτικούς με ύβρεις και απειλές η «παράταξη» των δυο νεοναζί εκπαιδευτικών που συνοδεύονταν από ομάδα τραμπούκων που δεν είχαν καμία σχέση με την εκπαίδευση.

  Όταν μετά από επεισόδιο με ομάδα ατόμων που δε συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία οι φασίστες θεώρησαν ότι η προσπάθειά τους κατέληξε σε φιάσκο, προσπάθησαν να παίξουν το ρόλο του θύματος. Στοχοποίησαν ως «ηθικό αυτουργό» τον αγωνιστή δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ με τις Παρεμβάσεις Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ένα δάσκαλο με πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση που αναγνωρίστηκε από τους κατοίκους του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης που τον εξέλεξαν στο δημοτικό συμβούλιο. Έναν αγωνιστή που διώκεται μαζί με άλλους 10 γιατί συμμετείχε στην Παρέλαση του Λαού την 28η Οκτωβρίου 2011, όταν ο λαϊκός ξεσηκωμός σήμανε το τέλος της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.

  Οι φασιστές επιχείρησαν να εμπλέξουν τον Η. Σμήλιο σε όσα έγιναν απειλώντας με μήνυση, κάτι που οδήγησε στην προσαγωγή του. Η πρόθεση του εκπαιδευτικού να απαντήσει νομικά για ψευδή καταμήνυση έκανε τους φασίστες, που οδηγήθηκαν επίσης στο τμήμα, να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους και έτσι οι προσαγωγές δεν έγιναν κρατήσεις.

  Επειδή μήνυση με παντελώς αβάσιμα στοιχεία δεν έγινε ούτε ο αγωνιστής εκπαιδευτικός κρατήθηκε από την αστυνομία, οι φασίστες διέδωσαν το παραμύθι της θυματοποίησης με το «ξύλο από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είναι θύτης και δικάζεται γι’ αυτό, ενώ η δράση της αναπτύχθηκε χάρη στην ανοχή και τις προσβάσεις στα σώματα ασφαλείας και τον κρατικό μηχανισμό. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει σταθερή επιλογή να μάχεται σταθερά με πολιτικό τρόπο και με όρους μαζικούς κινήματος το φασισμό». Δηλαδή οι φασίστες δηλώνουν οτι ειναι θύματα. Δηλώνουν ότι έφαγαν ξύλο απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μάλλον πέρασε η περίοδος που οι φασίστες παρουσιάζονταν άτρωτοι…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s