Βουλή ακροδεξιών και ναζιστών στην υπηρεσία των ολιγαρχών και των ιμπεριαλιστών

laikometopoukr

Ιδού οι νικητές των εκλογών. Αριστερά: Ομιλητής του «Λαϊκού Μετώπου» το 2014 ο διοικητής του Τάγματος Αζοφ και ένας εκ των ηγετών της Εθνοκοινωνικής Συνέλευσης και των Πατριωτών της Ουκρανίας, ο νεοναζιστής Andrej Biletski τώρα έχει διοριστεί στο Στρατιωτικό Συμβούλιο στο νεοσύστατο “Κόμμα Λαϊκό Μέτωπο”, που ιδρύθηκε μεταξύ άλλων από τον Πρωθυπουργό Yatseniuk, τον πρόεδρο της βουλής Turchynov και τον Υπουργό Εσωτερικών Arsene Avakov. Δεξιά: Ο Biletski στο συνέδριο των «Πατριωτών της Ουκρανίας» το 2008

Αναδημοσίευση από 

Τα τελικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ουκρανία επιβεβαιώνουν τις αρχικές μας εκτιμήσεις. Η υψηλή αποχή – κατά μέσο όρο είναι πάνω από 50% – παρά την πρωτοφανή κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, αποκαλύπτει τηναπονομιμοποίηση του καθεστώτος στη συνείδηση της πλειοψηφίας, ιδιαίτερα στα νοτιοανατολικά (Οδησσός, Χάρκοβο, Ντονμπάς) όπου έφτασε και πολλές φορές ξεπέρασε το 60%. Αν σε αυτό προστεθεί η ψήφος στο «Αντιπολιτευτικό Μπλοκ» (το πρώην Κόμμα των Περιφερειών) και στο Κ.Κ. Ουκρανίας (9,39% και 3,87% αντίστοιχα) η απόρριψη του δυτικόφιλου, εθνικιστικού και πολεμοκάπηλου στρατοπέδου είναι πλειοψηφική. Παρόλα αυτά, η σύνθεση της νέας βουλής είναι από δεξιά ως άκρα δεξιά και με ισχυρή παρουσία των φασιστών.

ua-electionsΧάρτης αποτελεσμάτων: http://fortruss.blogspot.gr/2014/10/united-states-holds-successful.html

Με καταμετρημένο πάνω από το 99% των ψήφων, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Πρώτο το κόμμα αναδεικνύεται το ακροδεξιό «Λαϊκό Μέτωπο» του πρωθυπουργού Arseniy_Yatsenyuk και του Oleksandr_Turchynov, προέδρου της βουλής, με 22,17%. Και οι δυο τους ήταν μέχρι πρόσφατα στελέχη του κόμματος της Τιμοσένκο. Επίσης άλλα στελέχη είναι ο υπουργός εσωτερικών Arsen_Avakov, ο Andriy Parubiy, πρώην υπουργός εθνικής άμυνας και ασφάλειας και ιδρυτικό μέλος του ναζιστικού «Σοσιαλ-Εθνικού Κόμματος», προκατόχου του «Σβομπόντα», ηTetiana_Chornovol, πρώην μέλος της ναζιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης«Ουκρανικής Εθνικής Συνέλευσης – Ουκρανικής Λαϊκής Αυτοάμυνας» (UNAUNSO), που είναι η μεγαλύτερη οργάνωση του «Δεξιού Τομέα», και χήρα του Νικολάι Μπερεζόφ, διοικητή διμοιρίας του ναζιστικού τάγματος «Azov», ο AndriyBiletsky, διοικητής του «Azov» και ηγέτης της ναζιστικής οργάνωσης Πατριώτης της Ουκρανίας, (μία από της οργανώσεις του «Δεξιού Τομέα»), ο Yuriy Bereza, διοικητής του τάγματος «Dnipro» (χρημαροδοτούμενο από τον ολιγάρχη Κολομόισκυ), κλπ «εκλεκτοί» ναζίδες και ακροδεξιοί.

Δεύτερο είναι το κόμμα ολιγάρχη και Προέδρου της Ουκρανίας «Μπλοκ του Πέτρο Ποροσένκο» με 21,82%. Το κόμμα αυτό εμφανίζεται ως η «μετριοπαθή» πτέρυγα του ευρωατλαντικού μπλοκ, αλλά στην πραγματικότητα έχει υιοθετήσει τους στόχους και όλη την υπερεθνικιστική φρασεολογία της ουκρανικής άκρας δεξιάς. Ο Ποροσένκο είναι ο ενορχηστωτής του οικονομικού προγράμματος του ΔΝΤ και της λεγόμενης “αντιτρομοκρατικής εκστρατείας” που έχει ήδη προκαλέσει χιλιάδες νεκρούς, ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και καταστροφή χιλιάδων κατοικιών, σχολείων, νοσοκομείων και του μεγαλύτερου μέρους της υποδομής στο Ντονμπάς . Πρόσφατα έχει κάνειδηλώσεις αποθέωσης για τον στρατό του Μπαντέρα, τον UPA, λέγοντας ότι «Οι στρατιώτες του UPA είναι ένα παράδειγμα ηρωισμού και πατριωτισμού στην Ουκρανία», και δηλώνει ανοιχτά το στόχο του να δώσει στους βετεράνους του UPA νομική αναγνώριση.

Τρίτο κόμμα με 11,01% είναι το υπερσυντηρητικό «Σαμοπόμις» (κόμμα «αυτοβοήθειας» με αναφορές στην «χριστιανική ηθική» και σχέσεις με την ευρωπαϊκή χριστιανοδημοκρατία). Το κόμμα αυτό διαθέτει τον δικό του ταγματασφαλίτη στην εκλογική του λίστα, τον Semen_Semenchenko, αρχηγό του τάγματος «Donbass». Ακολουθεί με 9,35% το «Αντιπολιτευτικό Μπλοκ» (το πρώην «κόμμα των περιφερειών» του Γιανουκόβιτς), το ακροδεξιό «Ριζοσπαστικό Κόμμα του Ο. Λιάσκο» με 7,44% με εμβληματικές φυσιογνωμίες τον Serhiy Melnychuk, αρχηγού του τάγματος «Aidar» και τον Yuriy_Shukhevych , γιου του Roman_Shukhevych, διοικητή της ουκρανικής λεγεώνας που οργάνωσε η ναζιστική Γερμανία το 1941 και από το 1943 στρατιωτικού αρχηγού του στρατού του Μπαντέρα. Μέχρι την ένταξη του στο ψηφοδέλτιο του Λιασκό ο Y. Shukhevich ήταν ο ηγέτης της ναζιστικής UNA-UNSO (βλ. παραπάνω). Τελευταίο κόμμα που εκλέγει αντιπροσώπους είναι το νεοφιλελεύθερο εθνικιστικό κόμμα Πατρίδα” της Τιμοσενκο με 5,68%.

1 «Λαϊκό Μέτωπο»Народный фронт 22.17%3.467.885 ψήφοι
2 «Μπλοκ Ποροσένκο»Блок Порошенко 21.82%3.412.635 ψήφοι
3 Κόμμα «Αυτοβοήθειας»Самопомощь 10,99%1.719.613 ψήφοι
4 «Αντιπολιτευτικό Μπλοκ»Оппозиционный блок 9.39%1.468.379 ψήφοι
5 «Ριζοσπαστικό Κόμμα του Ο. Λιασκό»Партия О.Ляшко 7.45%1.164.849 ψήφοι
6 «Πατρίδα» (Τιμοσένκο)Батькивщина 5.68%889.071 ψήφοι
7 «Σβομπόντα»Свобода 4.72%738.025 ψήφοι
8 Κομμουνιστικό Κόμμα ΟυκρανίαςКПУ 3.87%605.017 ψήφοι
9 «Θέση Πολιτών»Гражданская позиция 3.11%486.492 ψήφοι
10 «Ισχυρή Ουκρανία»Сильная Украина 3.11%485.919 ψήφοι
11 «Ζαστούπ – Πανουκρανική Αγροτική Ένωση»Заступ 2.66%415.739 ψήφοι
12 «Πράβυ Σέκτορ» (Δεξιός Τομέας)Правый сектор 1.81%283.296 ψήφοι

Πηγές αποτελεσμάτων: http://vibori.in.ua/,

http://ukraine-elections.com.ua/election_data/vybory_result/parlament/2014-10-26

Τα υπόλοιπα κόμματα δεν πιάνουν το όριο του 5% και μένουν εκτός βουλής. Οριακά με 4,72% μένει έξω το φασιστικό «Σβομπόντα» του Τιάχνιμποκ ενώ πιο πίσω με 3,76% βρίσκεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας. Από τις λοιπές φασιστικές δυνάμεις ξεχωρίζει ο «Πράβυ Σέκτορ» (Δεξιός Τομέας) με ποσοστό 1,81%, ένα μέτωπο παραστρατιωτικών φασιστικών οργανώσεων που έπαιξε μαζί με το «Σβομπόντα» πρωταγωνιστικό ρόλο στα αιματηρά γεγονότα στο Μαϊνταν και σήμερα έχει επανδρώσει μεγάλο μέρος της Εθνοφρουράς και των φασιστικών ταγμάτων.

Είναι φανερό ότι η σχετικά αποτυχία των «καθαρόμαιμων» ναζιστικών κομμάτων, του Σβομπόντα» και του «Πράβυ Σέκτορ» να καρπωθούν εκλογικά την ακροδεξιά/φασιστική ψήφο (αν και οι δυο μαζί πήραν το όχι ευκαταφρόνητο 6,53% που ισοδυναμεί σε πάνω από ένα εκατομμύριο ψήφους) είναι αποτέλεσμα της μετατόπισης στελεχών τους και κατά επέκταση ψηφοφόρων στα ποιο «μέινστρημ» ακροδεξιά κόμματα. Η εκλογή φασιστών πολιτικών και στρατιωτικών διοικητών μέσω των ακροδεξιών κομμάτων, κυρίως του «Λαϊκού Μετώπου» και του «Ριζοσπαστικού Κόμματος» χρησιμεύει ίσως ως φύλο συκής για τις ΗΠΑ, ΕΕ και τα δυτικά ΜΜΕ, αλλά και όσους στην ευρωπαϊκή αριστερά σκοπεύουν να συνεχίσουν να εθελοτυφλούν για τον έλεγχο των φασιστών στο κράτος. Η θέση των φασιστών όμως είναι τώρα περισσότερο ισχυρή από ποτέ, καθώς έχουν εδραιωθεί τόσο ιδεολογικοπολιτικά με την υιοθέτηση της αντζέτας τους και της συνθηματολογίας τους από όλες τις φυλοδυτικές κυβερνητικές δυνάμεις, όσο και στο στρατιωτικά, με τους ποιο σκληρούς φασίστες διοικητές να είναι τώρα εκλεγμένοι εκπρόσωποι στο κοινοβούλιο. Τα αποτελέσματα δεν θα αρχίσουν να φανούν σε όλα τα επίπεδα: στο πολεμικό μέτωπο με την κλιμάκωση της επίθεσης για να κατασταλεί η αντιφασιστική εξέγερση στο Ντονμπάς, στην υπόλοιπη χώρα με το δυνάμωμα της καταστολής της αριστεράς και κάθε φωνής αντίστασης, και ιδιαίτερα στα νοτιοανατολικά όπου η αποχή ξεπέρασε το 60%, δείχνοντας έτσι τις αντικυβερνητικές διαθέσεις του πληθυσμού, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, με κλιμάκωση της επιθετικότητας των γερακιών ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ που πλέον έχουν το άλλοθι μιας «εκλεγμένης» πολύ πιο επιθετικής κυβέρνησης, που άλλο στόχο δεν μπορεί να έχει από την άμεση επιβολή της κυριαρχίας της σε όλη την επικράτεια για την εγγύηση των συμφερόντων των ολιγαρχών και των δυτικών ιμπεριαλιστών.

Σχετικά με εκλογές από την ίδια πηγή:

και η θέση του Borotba:  Δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από τον αγώνα!

Advertisements

2 responses to “Βουλή ακροδεξιών και ναζιστών στην υπηρεσία των ολιγαρχών και των ιμπεριαλιστών

 1. Και μέσα σε όλα ο Γ.Δελαστικ βλέπει παντού αμερικάνους να νικάνε ευρωπαίους. Αλλά όπως και στην περίπτωση της ΑΟΖ της Κύπρου οι προβλέψεις του είναι για τα κλάματα. Γραφει λοιπόν για τις ουκρανικες εκλογες:
  «Δεν έχουν άδικο στις ΗΠΑ να πανηγυρίζουν, αντιμετωπίζοντας ανομολόγητα το αποτέλεσμα (πρωτος ο Γιατσενιούκ) στην Ουκρανία ως θρίαμβο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που κατόρθωσαν να αρπάξουν τη νίκη μέσα από τα χέρια του προέδρου Ποροσένκο, τον οποίον υποστήριζαν ανοιχτά οι Γερμανοί και συγκαλυμμένα οι Ρώσοι». Πηγή:http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_parliamentary_election,_2014
  Πραγματι το Λαϊκό Μέτωπο του Γιατσενιούκ φιγουράρει πρώτο με 22,17% των ψήφων έναντι του δεύτερου Μπλοκ Πέτρο Ποροσένκο, του προέδρου της χώρας, το οποίο πήρε 21,81%. Όμως στις έδρες έρχεται δεύτερο με 82 έδρες έναντι 132 του μπλοκ Ποροσενκο Κλίτσκο.
  Και ενώ βλέπει ο Δελαστικ παντου αμερικάνους, δεν μας λέει ότι οι πραγματικοί νικητές των εκλογών είναι οι φασίστες που περιφέρονται σε όλα τα κόμματα. Γιατί άραγε; Προς αυτή η εξαφάνιση των φασιστών; Αλλά και γιατί πάλι ανακρίβειες για το ποιός είναι πλειοψηφία στη Βουλή; Προςτι αυτή η κλάψα για τους γερμανούς που δήθεν μαζί με τους ρώσους έχασαν από τουςαμερικάνους. Αυτό έιναι το μέτωπο κ. Δελαστίκ πράκτωρ007 στην Ουκρανία;;; Απότη μια οι αμερικάνοι και από την άλλη οι Ρώσοι και οι Γερμανοί μαζί εεεε; Και η ΕΕ μάλλον κι αυτή με τους ρώσους θα είναι; Αλλα κοιτα που οι αμερικάνοι μας χαλάσανε το μέτωπο; Τι να πει κανεις για αυτές τις αναλύσεις; Ασχετος, αδιάβαστος, απλά δεν του βγαίνει πραγματικότητα όπως την έχει στο κεφάλι του ή οι φαντασιώσεις του προδίσουν και τις επιθυμίες του. Ότι και να ναι το μόνο που προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό είναι συγχυση και αποπροσανατολισμό.

  Μου αρέσει!

 2. Η αστικούρα και τα αντίστοιχα πρωινάδικα της Ουκρανίας νίκησαν που ελέγχει ο Ποροσένκο (αχ τι καλος αυτός ο Ποροσένκο που είναι, έχει και λεφτά και έχει βοηθήσει και θα μας βάλει εις τας Ευρώπας…) με φασισταριό σε θέσεις κλειδιά αλλά ΟΧΙ στη διεθνή βιτρίνα, που θα μας φέρει euro (σαν τη θεία από το σικάγο…) ενάντια στη μιζέρια της Ρωσίας που τους έχουμε φάει στη μάπα εδώ και ένα αιώνα.

  Κατά τα άλλα στην ανατολική Ουκρανία διαλέξαν τη δεξιά μαμά Ρωσία (1.5 εκ. ψήφοι δεν το λες και λίγο) («αχ τι καλός που είναι ο Πούτιν, τι άντρας, τι macho!») ψηφίζοντας κατά συντριπτική πλειοψηφία την πρώην κραταία και σκατένια κομπανία με φιλορωσικό προσανατολισμό φοβόντας πως θα γίνουν πολίτες β κατηγορίας αποκλεισμένοι από το δημόσιο και όχι μόνο και άλλα όπως γίνεται στην Βαλτική.

  Το ΚΚ ως προϊόν της γραφειοκρατικής δικτατορίας επί δεκαετίες έχει χάσει την πρότερη του αίγλη όπου κατάφερνε να μπαστακωθεί με το έτσι-θέλω στο λαό της Ουκρανίας με όπλο τις κομματικές κάρτες που είχε και βάσει αυτών κατανέμονταν οι καλές θέσεις στα γραφεία και στο κράτος, οι ντάτσες και όλο το καθημερινό ρουσφέτι.

  Πλέον το ζήτημα δεν είναι ποιος θα βολευτεί ρουσφετολογικά με τις κομματικές κάρτες νομίζοντας πως μια από τα ίδια έχουμε. Πάει αυτό, στις πρώτες εκλογές μπορεί να έπαιζαν αυτό το χάρτι και να έπιανε… τώρα όμως; Έχει αλλάξει η τράπουλα εδώ και καιρό.
  Υπάρχει αλλού ψωμί σε βάθος χρόνου.

  Στο πηγάδι κατούρησαν οι Ουκρανοί;

  Οι Ουκρανοί βλέπουν Πολωνούς, Ρουμανούς βαλτικούς να μπαίνουν στην Ε.Ε. και τους ανοίγει η όρεξη. Γιατί μετά από εκεί παίρνεις ελευθέρας για άλλες δυτικές ‘καθωσπρέπει’ πολιτείες και πουλάς την εργατική σου δύναμη 5-7 φόρες από την πατρίδα σου.

  Να κάνουν παρέα με τα 2 εκ ρουμανών που βρίσκονται στην Ιταλία,Ισπανία,Γερμανία,Αγγλία,Αυστρία,Γαλλία όπου ο κατώτατος μισθός είναι 7 με 6 φορές πάνω από αυτόν της Ρουμανίας (200 ευρώ).

  Να κάνουν παρέα με τους εκατοντάδες χιλιάδες Πολωνούς που πήγαν στην Ιρλανδία, στην Ισλανδία, στη Γαλλία 3πλασιάζοντας για την περίπτωση τους την τιμή της εργατικής τους δύναμης.

  Δύσκολα; σκατά; καπιταλισμός; θα ακούς τις μαλακίες και την περιφρόνηση των ελληναράδων/ ιρλανδάρων/ βρετανάρων/γαλλάρων;

  Σίγουρα! Αλλά καλύτερα από τη σκατομιζέρια πίσω στην πατρίδα που περιμένεις τα ζαρζαβατικά του μπάρμπα από το χωριό για να ζήσεις.

  Τα άλλα περί ιδεολογίας έρχονται μετά. Ο άνθρωπος πρώτα θέλει να φάει και ο Μπαντέρα δεν τρώγεται. Ανάθεμα αν ξέρουν τι είναι οι 20άρηδες Ουκρανοί ο μαλάκας ο Μπαντέρα. Να δουλέψουν, να φάνε, να σπουδάσουν και να πηδήξουν θέλουν όπως σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

  Αυτό δε λέγεται «κέντρο της ευρώπης» (αλλά θέματα έχουν εκεί άλλη οικονομική και πολιτική ιστορία) ούτε καν περιφερειακή χώρα τύπου Ελλάδα , αλλά πρώην χώρα του ανατολικού μπλοκ με τα δικά τους προβλήματα που πάνω κάτω ίδια τα βρίσκεις σε αυτές τις χώρες. Προβλήματα που γεννάνε και αντίστοιχες ιδέες.

  Σημείωση : Η Πολωνία βγάζει εδώ και 20 χρόνια φουλ δεξια καθολική και φιλοαμερικάνικη εξουσία με αρώματα αντισημιτισμού με 50% συμμετοχή σε εκλογές προεδρικές και κοινοβουλευτικές. Σε αυτές τις χώρες το παραμύθι της αστικής δημοκρατίας και της ελευθερίας έχει και τα όρια του. Όσοι πήγαν φυσικά είχαν σιχτιρίσει με τους σκατορώσους που από τον 19ο αιώνα παίζει το βρωμερό ρόλο της αντίδρασης και μετά ήρθαν με σφυροδρεπανιά αντί για δικέφαλο αετό και τους φάγανε στη μάπα μαζί με τους γερμανούς.
  Δεν τρέξανε όλοι να πάνε να γευτούν τις ελευθερίες του καπιταλισμού και της αστικής δημοκρατίας. Μην μας παραξενεύει λοιπόν το χαμηλό ποσοστό (σάμπως ο Γιανούκοβιτς βγήκε με συντριπτικές πλειοψηφίες; οριακή κυβέρνηση έβγαλε με την στήριξη των κολοτούμπων του σταλινικού ΚΚ το οποίο είναι και αυτό υπεύθυνο για το ρόλο που έπαιξε επί 7 δεκαετίες)

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s