Δήλωση απεργίας πείνας και δίψας από τον Αντώνη Σταμπούλο

Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου, έξι μέρες μετά, και το κλίμα της τρομολαγνείας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δε λέει να κοπάσει. Μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς από πίσω είναι σαφές ότι βρίσκεται «αντιτρομοκρατικός» δάκτυλος.

Από την πρώτη στιγμή δημοσιοποιούν προς τους δημοσιογράφους «ευρήματα» -γι’ αυτούς στοιχεία ενοχής- που δεν περιλαμβάνονται καν στην δικογραφία. Για παράδειγμα το περίφημο μπλοκάκι με τους δύσκολους «κωδικούς» τους οποίους η Κατεχάκη –λέει- προσπαθεί να σπάσει… ταπερ, καλ, ποδήλατα, που θα βλέπουν στον ύπνο τους για πολύ καιρό, προσπαθώντας να ξετρυπώσουν το «μυστήριο».

Η πραγματικότητα είναι ότι, ο μόνος σκοπός τους είναι να γίνεται θόρυβος, ώστε να γίνει πιο εύκολη η εξόντωση μου.

Τα σενάρια δεν έχουν τέλος, όπως οι «βόμβες» ασετιλίνης με οξυγόνο που ακόμη και ο πυροτεχνουργός τους είπε ότι δεν συνδυάζονται με εκρηκτικά, παρόλα αυτά, κάνουν εντύπωση κι αυτό αρκεί.

Εγινα ηγετικό στέλεχος του ΕΑ, ληστής στην Κλειτορία, διάδοχος του Λάμπρου Φούντα, η καταζητούμενη αναρχική συντρόφισσα Πόλα Ρούπα με το παιδί της αναγνωρίστηκε να με περιμένει -λέει- καθισμένη αμέριμνα στα σκαλοπάτια της Καλλιφρονά, σύμφωνα πάντα με βάσιμες μαρτυρίες επίδοξων ρουφιάνων και γελοίων τύπων όπως εκείνου του γείτονα στο πατρικό μου που είπε ότι άκουγε εκρήξεις από το υπόγειο του σπιτιού!

Εχει πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε που είναι κρυμμένοι όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες που με τις βλακείες που ξεστομίζουν ή ακόμη χειρότερα που τους βάζουν να παπαγαλίζουν, βοηθάνε στο κλίμα της τρομοϋστερίας που το κράτος έντεχνα καλλιεργεί από την πρώτη στιγμή που με απήγαγαν.

Ακόμη και ο Μαρινάκης –λέει– θορυβήθηκε από τα σενάρια «στοχοποίησης» και κινητοποίησε μερίδα φιλάθλων να ζητήσουν το λόγο από το Σκάι γιατί θεωρούν ότι λόγω της θέσης του Σκάι οι τρομοκράτες στοχοποίησαν τον πρόεδρό τους. Και έρχονται τα σενάρια της αντιτρομοκρατικής να έχουν κάνει πρώτα από όλα κάτι τέτοιους μεγαλοκαρχαρίες να χάνουν τον ύπνο τους αυτές τις μέρες.

Θα ήταν αλήθεια φοβερή κωμωδία να μαζέψουμε όλα αυτά που ειπώθηκαν για την υπόθεση μου, ωστόσο το αστείο σταματάει και το πράγμα σοβαρεύει όταν αναλογιστούμε ότι όλα αυτά αποτελούν μια συντονισμένη στρατηγική του κράτους απέναντι σ’ όσους του μπαίνουν στο μάτι.

Έδωσα μάχη στην αντιτρομοκρατική για να κρατήσω την αξιοπρέπειά μου και θα συνεχίσω να το κάνω κι από το Μεταγωγών που με μετέφεραν απόψε.

Παρά την εισαγγελική παραγγελία για μεταγωγή μου στις φυλακές Κορυδαλλού, το γεγονός ότι με έφεραν εδώ αποκαλύπτει ότι υπάρχει ισχυρή πίεση και προσπάθεια να με στείλουν σε κάποια άλλη μακρινή φυλακή, προς εξόντωση όχι τόσο δική μου, αφού ξέρουν ότι πολιτικά υπερασπίζομαι τη θέση μου ακόμη κι αν με στείλουν στη Σιβηρία, αλλά κυρίως της οικογένειάς μου που θα αναγκάζεται να ταξιδεύει ώρες για να με δει, αλλά και με στόχο για τη δυσχέρανση του έργου της συνηγόρου.

Δεν θα αφήσω την αλητεία της αντιτρομοκρατικής και των πολιτικών προϊστάμενών της να τσακίσει τους δικούς μου ανθρώπους.

Και γι’ αυτό πριν ακόμη μου αναγγείλουν πού θα με στείλουν, εγώ προειδοποιώ ότι δεν δέχομαι να πάω πουθενά αλλού εκτός από τον Κορυδαλλό, κοντά στην οικογένειά μου και τη συνήγορο.

Δηλώνω λοιπόν ότι από τώρα ξεκινάω απεργία πείνας και δίψας!

Κι από δω που είμαι προειδοποιώ, ότι δεν πρόκειται να με πάρουν παρά μόνο σηκωτό.

Μεταγωγών
6-10-2014

Αντώνης Σταμπούλος

One response to “Δήλωση απεργίας πείνας και δίψας από τον Αντώνη Σταμπούλο

 1. της Αντας Ψαρρά
  Στις φυλακές Λάρισας μεταφέρθηκε τελικά χθες, κυριολεκτικά σηκωτός, ο προφυλακισμένος Α. Σταμπούλος κι ενώ η εισαγγελία Εφετών είχε παραγγείλει να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μεταφορά αποφασίστηκε με εντολή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Κι ενώ μέχρι στιγμής από τα επίσημα στοιχεία για τα ευρήματα δεν προκύπτει η εμπλοκή του κατηγορούμενου σε συγκεκριμένες πράξεις, παραμένουν ανεξήγητοι οι λόγοι αυτής της βίαιης μεταγωγής….
  Κι ενώ ήδη οι φυλακές της Λάρισας έχουν διπλάσιο αριθμό κρατουμένων από την προβλεπόμενη χωρητικότητα, παραμένει ανεξήγητο το γιατί πρέπει να στερηθεί με «έκτακτες» μεθόδους την απρόσκοπτη επαφή με τη συνήγορο και την οικογένειά του ένας προφυλακισμένος κατηγορούμενος που ακόμα δεν έχει καν γνώση των στοιχείων που υπάρχουν ή θα υπάρξουν στη δικογραφία. Τι έχουν να φοβηθούν οι αρχές, αν σεβαστούν τα δικαιώματα του κρατουμένου, όπως κάνουν ακόμα και σε βαρύτατες περιπτώσεις ανθρωποκτονιών από μέλη εγκληματικών οργανώσεων;
  Πηγή: http://www.efsyn.gr/

  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΝΤΩΝΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΟ
  Ανακοίνωση του ΕΕΚ, 07 Οκτωβρίου 2014
  Την 1 Oκτώβρη συνελήφθη και έκτοτε βασανίζεται από τις δυνάμεις του κράτους έκτακτης ανάγκης ο σύντροφος Αντώνης Σταμπούλος. Η στάση του χαρακτηρίζεται από αξιοπρέπεια και περηφάνεια και δίνει ένα ακόμα ταξικό παράδειγμα αντίστασης απέναντι στην κυβέρνηση των μνημονίων και της κοινωνικής καταστροφής.
  Η προφυλάκισή του έγινε χωρίς κανένα στοιχείο, με ξυλοδαρμούς κι απόσπαση γενετικού υλικού (DNA) με την βία.
  H αστυνομική βία και οι απειλές, σε συνδυασμό με τις αθλιότητες των κατευθυνομενων ΜΜΕ, αφορούν κάθε συνειδητό προλετάριο, κάθε χτύπημα πάνω στον A.Σ. είναι χτύπημα εναντίον όλων των καταπιεσμένων.
  Στην ιστορική παρακμή του το καπιταλιστικό σύστημα, με την ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά-Bορίδη και δεκανίκι το ΠAΣOK του Bενιζέλου, δεν έχει να μας δώσει παρά μόνο αφανισμό, πόλεμο και φασισμό. H κρατική βία και τρομοκρατία, η αστυνομική και δικαστική αυθαιρεσία είναι ό,τι μπορεί να «προσφέρει» η καπιταλιστική εξουσία, μαζί με την μαζική ανεργία, τη φτώχεια κι εξαθλίωση που δημιουργούν τα μνημόνια της οικονομικής χρεοκοπίας και της ιστορικής κρίσης του καπιταλισμού.
  Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ απαιτεί την απελευθέρωση του σ. Α.Σ. Kανείς κατηγορούμενος δεν υποχρεούται να παράσχει στοιχεία στις αστυνομικές ανακριτικές αρχές. Oι κατήγοροι είναι υποχρεωμένοι να τεκμηριώσουν τις κατηγορίες τους, σύμφωνα και με τους δικούς τους, τούς αστικούς νόμους. Aπαιτούμε την άμεση μεταφορά του πίσω στην Αθήνα, ώστε να έχει επαφή με τους δικηγόρους, την οικογένειά του και τους συντρόφους του.
  Tο μαζικό, εργατικό και μαχόμενο κίνημα πρέπει να συμπαρασταθεί στον Αντώνη Σ. στις δύσκολες ώρες που περνάει.
  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ!
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ / ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s