Κεφάλια εδώ και εκεί

Από το fuckinggames

Αποτρόπαιες εικόνες μαζικών αποκεφαλισμών από την ISIS στα εδάφη που καταλαμβάνουν έχουν κατακλύσει τα μέσα ενημέρωσης. Με αποτροπιασμό ο δυτικός κόσμος αντιμετωπίζει την βαρβαρότητα κάπου εκεί μακριά σε χώρες που βρίσκονται μεταξύ φθοράς και ανυπαρξίας εκεί το μόνο που φαίνεται να παράγουν εκτός από πετρέλαιο είναι κεφάλια που κατρακυλούν με τόση ευκολία από τους ώμους.

Μας εντυπωσίασε όμως ειδικά η μόδα που εισήγαγαν αυτοί οι χατζαροφόροι. Ντύνουν τα θύματα τους με κάποια πορτοκαλί φόρμα. Κάποιο τοπική μόδα;

ISIS beheads British captive Alan Hennin

Πόση όμως ομοιότητα με μία μάλλον ξεχασμένη ιστορία πια που ακόμα και ο πρόεδρος Ομπάμα πολύ ήσυχα και συνετά φρόντισε να ξεχάσει την υπόσχεσή του.

Το κολαστήριο του Γκουαντάναμο στην γη της Κούβας όπου εκατοντάδες απλά ύποπτοι μεταφέρθηκαν στα χρόνια του επάρατου κυνηγητού της ανά τον κόσμο τρομοκρατίας της Αλ Κάϊντα θάφτηκαν εκεί και άγνωστο πόσοι πέθαναν εκεί. Αλλά πάντα μέσα στην ομοιομορφία της πορτοκαλί ολόσωμης φόρμας.

guantanamo bay

Η εκδίκηση του καταπιεσμένου του δολοφονημένου του πεινασμένου του εξευτελισμένου λαού του Ιράκ μερικές φορές μπορεί να πάρει τραγική μορφή.

Αλλά οι φυλακισμένοι από τα αμερικάνικα στρατά αθώοι στο Γκουαντάναμο μάλλον θα πρέπει να θεωρούν τον εαυτό τους τυχερό που δεν τους πέταξαν στον ζωντανό τάφο του Αμπού Γκράιμπ και να γίνουν εκτός από ζωντανοί νεκροί αντικείμενα διασκέδασης του κάθε σχιζοφρενή Αμερικανού στρατιώτη.

abu ghraib

Μαθήματα πολιτισμού λοιπόν από τους φίλτατους Αμερικανούς τώρα οι πρώην συνεργάτες τους αποφάσισαν ότι απογαλακτίστηκαν και μπορούν να υλοποιήσουν τα δικά τους όνειρα πέρα από τις επιθυμίες του Μπάρμπα Σαμ και με μπόλικη βοήθεια από τους σεΐχηδες του Αραβικού κόλπου που θέλουν να παίξουν τα δικά τους παιχνίδια περιφερειακής εξουσίας. Μάλλον από δαύτους τους σεΐχηδες έμαθαν οι αντάρτες του isis την μόδα του αποκεφαλισμού, σπορ που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Σαουδική Αραβία ως νόμιμη τιμωρία μαζί με τους ακρωτηριασμούς χεριών και το μαστίγωμα και την εξασκούν δημόσια κάθε βδομάδα για το παραμικρό.

Πάει πακέτο μαζί με τα πετροδολάρια τις τεράστιες μπίζνες των αποκτηνωμένων με τις κελεμπίες και την αμέριστη στήριξη ενίοτε και με τα όπλα από τους δυτικούς συμμάχους.

Prince Charlie getting into Saudi swοrd

Και με πόση ευκολία ακολουθούν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί για να καθυποτάξουν τους βάρβαρους με τα χατζάρια. Και να ησυχάσει για μία ακόμα φορά ο δυτικός κόσμος που εκεί πέρα μακριά σε κάποιες ερημωμένες χώρες ο δυτικός πολιτισμός συναιτεί κάποιους βάρβαρους. Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος, στην συγκεκριμένη περίπτωση μπόλικες από αέρος βόμβες χαζές ή έξυπνες δεν έχει σημασία αφού ότι κινείται είναι στόχος. Και ο δυτικός κόσμος για άλλη μία φορά αφού επικροτήσει θα κοιμηθεί ήσυχος ξέροντας ότι αυτά δεν συμβαίνουν στον πολιτισμένο κόσμο του.

Δεν συμβαίνουν; Μόνον απολίτιστοι φανατικοί μουσουλμάνοι τα κάνουν που το μόνον που ξέρουν να κρώζουν είναι Αλλάχ αλ ακμπάρ;

Syrian soldiers beheaded

Ελληνικός Εμφύλιος 1945-1949

Η ύπαιθρος αγκομαχώντας κάτω από την μπότα του εθνικού στρατού είναι υποχρεωμένη να ανέχεται τις θηριωδίες και την τρομοκρατία του καθεστώτος.

Κάθε τόσο εμφανίζονται κομμένα κεφάλια ανταρτών του Δ.Σ.

Φλώρινα

MΑΥδες με κεφάλια ανταρτών

Όχι μόνον από τους κρατικούς τρομοκράτες (ΜΑΥδες) και τους παρακρατικούς συμμορίτες αλλά πολλά από αυτά τα κεφάλια συλλέχθηκαν από την Χωροφυλακή και τον Ε.Σ. και τα περίφεραν χαρούμενοι αξιωματικοί και στρατηγοί του καθεστώτος.

Κάποιοι καλοθελητές μπορεί να σκεφτούν ότι στην Ελλάδα της εποχής η φύση του εμφυλίου έβγαλε τα πιο άγρια ένστικτα του ανθρώπου. Αλλά καλά γιατί δεν βρέθηκε ούτε ένα κεφάλι χωροφύλακα, παρακρατικού; Μόνον κεφάλια ανταρτών.

Αλλά και άλλοι πιο πολιτισμένοι από τους αγριεμένους Έλληνες του εμφυλίου με την πρώτη ευκαιρία, τσουπ κόβουν κανά κεφάλι και το περιφέρουν περήφανα. Και όχι απλά κάποιοι κατσαπλιάδες αλλά στρατιωτικοί με την βούλα του Βρετανικού στέμματος.

British Royal Marine in Malaya 1952

Η Βρετανική αυτοκρατορία ακόμα και εκεί στα ύστερά της χάνοντας μέρα με την μέρα κομμάτια γης φρόντιζε να μαζεύει κεφάλια των εχθρών της ή ακόμα και αθώων κατοίκων που απλά λοξοκοίταξαν ένα στρατιώτης της Α.Μ. την βασίλισσα που έβλεπε τον ήλιο της αυτοκρατορίας να δύει γοργά.

Και θα ησυχάσει ακόμα περισσότερο αφού θέλει να αγνοεί ότι τα κομμένα κεφάλια που περιφέρουν κάποιοι φανατικοί μουσουλμάνοι που θέλουν να μετατρέψουν τον κόσμο σε μεσαιωνικά χαλιφάτα (αν και για να είμαστε ιστορικά δίκαιοι τα μεσαιωνικά κατά την ευρωπαϊκή μέτρηση της ιστορίας χαλιφάτα ήταν κέντρα μεγάλων πολιτισμών και εξέλιξης της ανθρωπότητας όταν τα ευρωπαϊκά χωριά όπως η Ρώμη ή το Παρίσι κυλιόντουσαν μέσα στην λάσπη των χωραφιών και τις βαρβαρότητες του χριστιανισμού) δεν είναι αποκλειστικότητα κάποιων βάρβαρων αναγνωστών του Ισλάμ αλλά συνεχιστές μίας μακριάς παράδοσης που ξεκινά από τον δυτικό κόσμο αιώνες πριν και καταλήγει ως αιμάτινος κύκλος που περικυκλώνει τον πλανήτη ξανά στον δυτικό κόσμο του σήμερα.

Επί αιώνες μετά την εποχή που ο δυτικός κόσμος ξεπέρασε την βαρβαρότητα του μεσαίωνα και τις πυρές που επί αιώνες φώτιζαν την πόλεις και χωριά, και άρχισε να εξαπλώνεται πρόβηκε στην πιο βάρβαρη λεηλασία που υπήρξε στην ανθρώπινη ιστορία. Εκατομμύρια Αφρικανοί αλυσοδέθηκαν φορτώθηκαν σε σαπιοκάραβα και πέρασαν τον ωκεανό σε ένα ταξίδι φρίκης (ένας στους τρεις πέθαναν στο ταξίδι) για να οργώσουν την νέα γη αυτοί τα παιδιά τους τα παιδιά των παιδιών τους για αιώνες ολόκληρους η μητέρα Αφρική το λίκνο του είδους μας αιμορραγούσε για να φυτρώνουν οι φυτείες στην άλλη πλευρά του ωκεανού. Εκεί που οι κονκισταδόρες όχι μόνον ρήμαξαν εξαιρετικούς πολιτισμούς αλλά δολοφόνησαν σε λιγότερο από δύο αιώνες σχεδόν το 85% του πληθυσμού. Άντε μετά να βρεις χέρια να οργώσουν την γη.

Και αργότερα ο δυτικός πολιτισμός πάτησε το πόδι του στην μαύρη ήπειρο την μοίρασε σε οικόπεδα και προκάλεσε την μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του είδους μας. Μία καταστροφή που ακόμα και μετά την αποχώρηση των αποικιοκρατών στα μέσα του προηγούμενου αιώνα συνεχίζεται ακόμα έχοντας μετατρέψει την υποσαχάριο Αφρική σε ανοικτή αιμάτινη πληγή που συνεχώς αιμορραγεί. Και δεν εξοντώθηκαν μόνον οι κάτοικοι αλλά μαζί τους καταστράφηκε συστηματικά κάθε πολιτιστική κληρονομιά και επιβλήθηκαν άλλες δοξασίες και γλώσσες.

Ας κάτσουμε λοιπόν όλοι εμείς του δυτικού κόσμου και να μαθαίνουμε μέσα από την χλιδή του ίντερνετ και τις υλικές απολαύσεις που ακόμα μπορούμε να γευόμαστε τις ακρότητες που ο δικός μας πολιτισμός όχι μόνον μοίρασε απλόχερα στον πλανήτη αλλά τον δίδαξε με τον χειρότερο τρόπο να ζει μέσα στην απειλή της δυτικής καταπίεσης και της πιο στυγνής εκμετάλλευσης.

Η βαρβαρότητα της ISIS απέναντι σε παραδομένους στρατιώτες του αντιπάλου και ακόμα περισσότερο σε άμαχους είναι η πιο αισχρή τρομοκρατία. Αλλά οι βόμβες της δύσης και των πρόθυμων συμμάχων δεν έρχονται για να τους καταστρέψουν αλλά για να τους βάλουν στον ίσιο δρόμο και να τους επαναφέρει στην τάξη, μία προσπάθεια ακόμα του ιμπεριαλισμού να δείξει ότι ελέγχει τον κόσμο που πια κινείται πιο ρευστά από οποιαδήποτε άλλη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας. Η κρίση του καπιταλισμού όσο δεν λέει να κοπάσει θα ταράζει τον πλανήτη σε ανελέητα κύματα καταστροφών και βαρβαρότητας με θύματα πάντα τους πλέον αδύναμους του κόσμου αυτού.

Κάπου εκεί πάντα θα στέκει σαν φωτεινή επιγραφή από τα βάθη των λασπωμένων και ματωμένων χαρακωμάτων του 1915 να μας θυμίζει το τίμημα που πρέπει να πληρώνουμε για κάθε μέρα που περνά στην βαρβαρότητα του καπιταλισμού η φράση «Σοσιαλισμός η Βαρβαρότητα» της Ρόζας.

2 responses to “Κεφάλια εδώ και εκεί

  1. Κα στην Κύπρο, πήγαιναν οι απαγχονισμοί σύννεφο…! Παλληκαρίδης, Καραολής, Δημητρίου …

    Μου αρέσει!

  2. …Και στην κεντρική Αμερική, μέχρι και την δεκαετία του ’80, από τους αμερικανοκίνητους φασίστες.
    Τελειωμό δεν έχει η βαρβαρότητα.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s