Βάναυση επίθεση ΔΕΛΤΑδων στο μπλοκ του ΕΕΚ στο Κερατσίνι

ΔΕΘ 2014Καταγγελία 

Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη και βάναυση επίθεση της αστυνομίας στην αντιφασιστική διαδήλωση για τον ένα χρόνο απο τη δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι.

Αν ένα χρόνο πριν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής ανέλαβαν δράση που κατέληξε στη δολοφονία του Π. Φύσσα, τώρα το ρόλο αυτό τον παίζει η αστυνομία. Η απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας οδήγησε σε τραυματισμούς αθώων διαδηλωτών. Ιδιαίτερο μένος είχε η επίθεση της αστυνομίας και στο μπλοκ του Ε.Ε.Κ..Μονάδες των ΔΕΛΤΑ, θυμίζοντας τη δολοφονική επίθεση στις 6/12/2009 πάλι στο μπλοκ του Ε.Ε.Κ. και την παραλίγο δολοφονία της συντρόφου Α. Κουτσουμπού, επιτέθηκαν ξανά στο μπλοκ του Ε.Ε.Κ. προκαλώντας τραυματισμούς με έναν τουλάχιστον σύντροφο να καταλήγει στο νοσοκομείο με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και κάταγμα στο χέρι από χτυπήματα γκλομπς.

· Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
· Κάτω η κυβέρνηση Σαμαρα-Βενιζελου που συγκαλύπτει και συνεργάζεται με τους φασίστες.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

2 responses to “Βάναυση επίθεση ΔΕΛΤΑδων στο μπλοκ του ΕΕΚ στο Κερατσίνι

 1. Μετά το όργιο καταστολής στη χθεσινή αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι, δεκάδες διαδηλωτές οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ (όπου πραγματοποιήθηκε πολύωρη συγκέντρωση) και αποδόθηκαν στους περισσότερους/ες κατηγορίες, σε ορισμένους και σε βαθμό κακουργήματος. Η εικόνα σχετικά με τον ακριβή αριθμό των δεκάδων συλληφθέντων και των κατηγοριών που τους αποδίδονται παραμένει συγκεχυμένη καθώς δεν τους έχει επιτραπεί η επικοινωνία και δεν έχουν αφήσει δικηγόρους να τους δουν (οι γνωστές αυθαιρεσίες των μπάτσων).

  Πολλά μπλοκ διαδηλωτών δέχτηκαν τις επιθέσεις και τα χημικά διμοιριών ΜΑΤ και μαχανοκίνητων ομάδων ΔΕΛΤΑ με αποτέλεσμα κάτω από την Σαλαμίνος άλλα τμήματα της διαδήλωσης να κινηθούν ευθεία, άλλα αριστερά και άλλα δεξιά, χωρίς να κατορθώσουν ποτέ να συναντηθούν ξανά. Εκείνο το μπλοκ, όμως, που δέχτηκε τη μεγαλύτερη πίεση και διαδοχικές επιθέσεις με προφανή σκοπό καταρχήν τη διάλυσή του και κατόπιν την προσαγωγή και σύλληψη με κατασκευασμένα (όπως συνήθως) κατηγορητήρια ήταν αυτό των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων της περιοχής, της Συνέλευσης της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας και του αυτοοργανωμένου χώρου αλληλεγγύης και ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ.

  Συγκεκριμένα, το μπλοκ δέχτηκε κάθετη επίθεση από διμοιρίες ΜΑΤ στην οδό Σαλαμίνος με παράλληλη χρήση πολλών χημικών με αποτέλεσμα να κοπεί στα δυο κατά τη στιγμή που έστριβε με κατεύθυνση προς τα Ταμπούρια. Αφορμή-πάτημα για την εφαρμογή του κατασταλτικού σχεδίου αποτέλεσαν κάποιες μικροεπιθέσεις με σπασίματα βιτρίνων, καταρχήν σε προθήκες τραπεζών και καταστημάτων «αγοράζω χρυσό», ενώ ακολούθησαν κάποιες εντελώς «άκυρες», όπως η προσπάθεια σπασίματος της τζαμαρίας ενός ξενοίκιαστου καταστήματος επί της οδού Σαλαμίνος, το οποίο ήταν στο παρελθόν τράπεζα και είχε απομείνει μόνο η ταμπέλα (???!!!) ή το σπάσιμο των τζαμιών πρόσοψης του τοπικού ΚΕΠ (???!!!) πάλι επί της Σαλαμίνος, στο οποίο ήταν μέσα οι εργαζόμενοι απογευματινής βάρδιας. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να χτυπήσουν διαδηλωτές που τους γιουχάιζαν και προσπάθησαν να τους αποτρέψουν από το να κάνουν κάτι χειρότερο στο ΚΕΠ (μια διαδηλώτρια μεταφέρθηκε στο Αττικό νοσοκομείο με χτύπημα στον αυχένα και πρόβλημα στην ανταπόκριση των ματιών της).

  Μετά την πρώτη επίθεση στην οδό Σαλαμίνος και το σπάσιμο του μπλοκ των τοπικών αυτοοργανωμένων συλλογικοτήτων (που στηρίχθηκε με φυσική παρουσία και περιφρουρήσεις και από πολλά άλλα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα από διάφορες άλλες περιοχές της Αθήνας) το μπροστινό του μέρος κατέβηκε προς την πλατεία Κύπρου (δημαρχείο), όπου δέχτηκε νέα επίθεση από μηχανοκίνητη ομάδα ΔΕΛΤΑ σε συνδυασμό με προσαγωγές-συλλήψεις. Το πίσω κομμάτι του μπλοκ αδυνατώντας να στρίψει προς Ταμπούρια ανασυγκροτήθηκε επί της Σαλαμίνος, ένα πλαϊνό πανό μπήκε μπροστά και το μπλοκ κινήθηκε προς την κατεύθυνση της Νίκαιας, στρίβωντας δεξιά στην οδό Ψαρρών (προς τα κάτω) σε μια προσπάθεια να πάει προς την πλατεία Λαού στα Ταμπούρια. Η πίεση των κατασταλτικών δυνάμεων ήταν ασφυκτική καθώς το μπλοκ πορευόνταν περικυκλωμένο από διμοιρίες των ΜΑΤ και όταν επιχείρησε να στρίψει στην οδό Χορμοβίτου για να πάει προς την πλατεία Λαού δέχτηκε ξανά δριμεία επίθεση τόσο από τις διμοιρίες των ΜΑΤ όσο και από ομάδα ΔΕΛΤΑ, με αποτέλεσμα την διάλυση του, την καταδίωξη των διαδηλωτών στα γύρω στενά και τον εγκλωβισμό αρκετών στην οδό Υπαπαντής, μπροστά από την ομώνυμη εκκλησία. Είναι το σημείο όπου έγινε η μαζική προσαγωγή-σύλληψη δεκάδων συντρόφων και συντροφισσών. Σημειωτέον, ότι η ομάδα ΔΕΛΤΑ για να φτάσει στο μπλοκ πέρασε πάνω από ολιγομελή ομάδα συντρόφων/ισσων από Κερατσίνι που είχαν κλείσει τον δρόμο βαστώντας το κεντρικό πανό στη διασταύρωση με την οδό Βενιζέλου (κοντά στην πλατεία Λαού) για να διευκολύνουν την έλευση του μπλοκ και να ενωθούν μαζί του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό από γκλοπ μιας συντρόφισσας στο κεφάλι.

  Στην αντιφασιστική διαδήλωση της Πέμπτης 18/9/2014 στο Κερατσίνι, έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εφαρμόστηκε εξόφθαλμα ένα προσχεδιασμένο κατασταλτικό σενάριο από το κράτος έκτακτης ανάγκης και μηδενικής ανοχής του δόγματος Νόμος και Τάξη. Με αξιοποίηση της απρονοησίας, των άστοχων έως και αυτιστικών «επιθετικών» επιλογών, που για λίγα σπασμένα τζάμια, αμφιλεγόμενων ή άκυρων στόχων, έδωσαν το απαραίτητο πάτημα για την εφαρμογή του κατασταλτικού σχεδίου.

  Όμως ο αυτοοργανωμένος και ακηδεμόνευτος αντιφασιστικός, αντικρατικός, αντικαπιταλιστικός αγώνας θα συνεχιστεί τόσο στο Κερατσίνι όσο και στις υπόλοιπες γειτονιές του λεκανοπεδίου. Και οι δικαστικές αρχές θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πολιτικό σώμα συλληφθέντων, αφού στην πλειοψηφία τους προέρχονται από οργανωμένα συλλογικά σχήματα (πολιτικές ομάδες, στέκια, καταλήψεις, συνελεύσεις γειτονιών).

  Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Πειραιά, όπου θα οδηγηθούν οι συλληφθέντες, Παρασκευή 19/9, στις 14.00.

  Στις 12.00 σήμερα το πρωί υπήρξε η ενημέρωση ότι αρχίζουν να παίρνουν τους συλληφθέντες κατά ομάδες για φωτογραφίες και δακτυλοσκόπιση στην οδό Καβάλας και κατόπιν θα τους οδηγήσουν στα δικαστήρια Πειραιά. Ο ακριβής αριθμός τους δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα (είναι σίγουρα πάνω από 60) ούτε οι ακριβείς κατηγορίες. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι όλοι κατηγορούνται με βαριά πλημελήμματα και ένας (1) και με κακουργήματα. Ήδη στα δικαστήρια Πειραιά υπάρχει αρκετός συγκεντρωμένος κόσμος. Κατεβαίνουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι/ες να στηρίξουμε.

  Πηγή:https://athens.indymedia.org/post/1531392/

  Μου αρέσει!

 2. Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα.

  Κάποια πολιτικά ή και ταξικά λούμπεν στοιχεία κάνουν ηλίθια σπασίματα ή και απλώς τις παίζουν (όπως λένε οι ίδιοι) με τους μπάτσους για να ξεδώσουν χωρίς κανένα σοβαρό λόγο να καταφέρουν οτιδήποτε παρά να τσαντίσουν λίγο χρονικά και ποσοτικά κάποιους μπάτσους και να αφήσουν παγερά αδιάφορο τα 2.995.000 (δηλαδή όλους τους άλλους πλην τους 5.000 διαδηλωτές) αυτής της πόλης .

  Δεν πρέπει να αποκλείσουμε και το ενδεχόμενο να είναι ταξικά λούμπεν στοιχεία που απλώς πήραν εντολή από πονηρούς κατεστραμμένους οικονομικά μικροαστούς μαγαζάτορες να κάψουν/σπάσουν τα μαγαζιά τους για να πάρουν αποζημίωση από ασφαλιστικές όπως πάλι έχουν αναφέρει παλιότερα κάτι ‘περίεργες’ αυτόνομες ομάδες σε και καλά ψαγμένα περιοδικά τους.

  Κατά τα άλλα το παλιό γνώριμο σύνθημα ακούγεται

  «Μπάτσοι TV νεονάζι όλα τα καθάρματα δουλεύουν μαζί».

  Καταλαβαίνω πως ένα σύνθημα διαφέρει από την πολιτική ανάλυση (αν κάνουμε τη χάρη να πουμε πως ο αναρχικός χώρος έχει πολιτική ανάλυση) αλλά ας δούμε τι έχουμε πλέον :

  Γεγονός 1) Η Χ.Α. μετά από το ναυάγιο πολλών σεναρίων που όντως υπήρχαν στο κόμμα της ΝΔ (και προφανώς σε τελική ανάλυση στο σκληρό πυρήνα του κράτους , μέρος της αστυνομίας ίσως και στρατού) και άλλων παραγόντων π.χ. μεγαλοδημοσιογράφων έχει όλα τα ηγετικά της στελέχη στη φυλακή. Δηλαδή η ελληνική αστυνομία συνέλαβε (ίσως και παρά τη βαθύτερη συμπάθεια του συγκεκριμένου ατόμου που του πέρασε τις χειροπέδες) τα ηγετικά στελέχη.

  Γεγονός 2) Μετά από τις πρώτες δοκιμές να φιλοξενηθούν έστω περιστασιακά οι Χ.Αγίτες σε μεγάλα κανάλια και αυτό ναυάγησε με αποτέλεσμα η Χ.Α. να είναι μάλλον το μοναδικό κόμμα που έχει το πλέον αναντίστοιχο ποσοστό τηλεοπτικού αέρα σε σχέση με το ποσοστό του. Αυτό αν το πάρουμε αντικειμενικά. Θυμίζω : στην αρχή είχαμε κάτι συνεντεύξεις από ευαγγελάτους και ένα και καλά στρίμωγμα τους για να πάρει κανένα νούμερο , μετά που αρχίσαν να ρίχνουν χαστούκια κόψανε να τους φωνάζουν γιατί δημιουργούσαν και προβλήματα ΤΕΧΝΙΚΗΣ φυσης (δεν μπορείς να φωνάζεις έναν και να αρχίζει να ρίχνει σφαλιάρες στους άλλους προσκεκλημένους καθώς δεν θα έρχεται μετά κανείς και δεν θα κάνει νούμερα το κανάλι) και κατέληξαν σε όλα τα κανάλια του κόλου του τράγκα και κάτι άλλες αηδίες που μέχρι πρότινος ήταν βήμα για άλλους περίεργους και ΔενΠληρωνω. Μπας και βγει από την αφάνεια η τραγκαουνάκιδικη τηλεόραση και όλη αυτή η δεξιά blogoσφαιρα και οι δεξιές λαϊκίστικες φυλλάδες παραπολιτικά/δημοκρατία και αλλές μαλακίες.

  Πλέον με τη φυλάκιση όλων των ηγετικών στελεχών που μπορούσαν να αρθρώσουν έστω 1-2 μαλακίες δεν υπάρχει και κανείς να πάει οπουδήποτε παρά η καθυστερημένη κόρη του Μιχαλολιάκου. Δηλαδή η βλακεία στο τετράγωνο που προκαλεί λύπηση παρά ενδιαφέρον ή νούμερα στη τηλεθέαση.

  Άρα για να είμαστε αντικειμενικοί , η αστυνομία σε επίπεδο ΜΑΤ (που είναι ένα κλάδος της) απλώς ψηφίζει Χ.Α. και φυσικά θα της έλυνε τα χέρια συν πως θα έπαιρναν αυξήσεις αν ερχόταν στα πράγματα αλλά φυσικά οι ΜΑΤατζήδες είναι απλώς ο τελευταίος τροχός της αμάξης και παίρνουν εντολές. Το κράτος άρα και η επίσημη αστυνομία δια μέσω της ΝΔ που κάνει πολιτική (ο ΜΑΤατζης δεν κάνει πόλιτικη ασχέτως το τι νομίζει ο νεανίας που του πετάει τη μολοτοφ εξαντλώντας την επαναστατικότητα του) και όχι το κίνημα επέλεξε να μη συνεχίσει τον υπόγειο εναγκαλισμό της Χ.Α. Δεν τους έβαλε στη φυλακή ούτε η ΚΕΡΦΑΑ και η πίεση του κινήματος ούτε ο φόβος μη γίνει παγκόσμια επανάσταση και επανιδρυθεί η 4η διεθνή. Η αμφισβήτηση της εξουσίας της ΝΔ από τα δεξιά από τη Χ.Α. ήταν που είπε η ΝΔ «ώπα μάγκες, ως εδώ, εμείς κάνουμε κουμάντο στη χώρα».

  Επίσης θα πρέπει να προβληματιστούν όσοι , δεν εξαίρω τον εαυτό μου, λέγανε την all-time-classic ανάλυση πως αν ποινικοποιηθούν θα εκτοξευτούν τα ποσοστά τους. Ως γνωστόν η Χ.Α. με τις φυλακίσεις που έκανε η ΝΔ και το ελληνικό κράτος παρέμεινε στο 7% χωρίς να συμβεί αυτή η εκτόξευση αν το κάνει το αστικό κράτος και όχι το κίνημα μπλα μπλα μπλα….

  Τα μεγάλα κανάλια και η κρατική τηλεόραση δεν παίζουν πλέον τη Χ.Α. αντίθετα έχουν ατζέντα ανθρωπιστικής μικροαστίλας ενάντια στο ναζισμό. Το σενάριο του Μπάμπη Παπαδημητρίου έπεσε στο κενό που ούτως ή άλλως ήταν μειοψηφικό εντός της μεγαλοκαναλαρχίας. Σιγά μη θέλει ο ΣΕΒ και οι εφοπλιστές που είναι πίσω από τα κανάλια σαν επίσημο πολιτικό προσωπικό σε επίπεδο κυβέρνησης το Κασιδιάρη και τη Χ.Α. Μαλάκες είναι αφού έχουν εδώ ολόκληρο ‘σοβαρό’ αστικοδημοκρατικο κράτος (ο καλύτερος εγγυητής all-time του καπιταλισμού, δοκιμασμένος εδώ και 60 αν όχι 160 χρόνια στη δ.ευρώπη) ; Άντε για καμιά βρωμοδουλειά να τους φωνάξουν αλλά προς το παρόν ποιός ο λόγος ;

  Αυτά για προβληματισμό , αν θέλουν όμως μπορεί να συνεχίσουν στο ίδιο βιολί και η Χ.Α. θα παίρνει 7% και οι αναρχικοί θα είναι 5.000 στο δρόμο.

  Για εμένα περισσότερη σημασία έχει να αποδειχθεί πως η Χ.Α. δεν αποτελεί εναλλακτική αντισυστημική λύση ούτε για το 7% χωρίς να χαϊδεύουμε κανέναν υποψήφιο ταγματασφαλίτη.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s