Όλοι σήμερα, Πέμπτη 3/7, στην Νέα Φιλαδέλφεια. Μαφιόζοι και παρατρεχάμενοι στις τρύπες σας

μαφιαΠέμπτη 3/7/2014, ώρα 7μμ, Πλ. Πατριάρχου, Νέα Φιλαδέλφεια

Προσυγκέντρωση, Σταθμός Ανω Πατησίων, 6μμ

Καλέσματα συλλογικοτήτων για τη Νέα Φιλαδέλφεια:

 Ενάντια στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της καπιταλιστικής «ανάπτυξης» και λεηλασίας, στην επέλαση του κεφαλαίου και των εμπροσθοφυλακών του, για την υπεράσπιση των ελέυθερων δημόσιων χώρων, για την Αλληλεγγύη στις καταλήψεις, τα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και τους Κοινωνικούς και Ταξικούς αγώνες.

 Πέμπτη 3/7/2014, ώρα 7μμ, Πλ. Πατριάρχου, Νέα Φιλαδέλφεια

 Αναρχικοί/ες, Αντιεξουσιαστές/ριες, Στέκια, Καταλήψεις, Αλληλέγγυοι/ες

Κάλεσμα από το συντονιστικό κατοίκων Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδώνας για την Πέμπτη 3 Ιουλίου, στις 19:00

Από τις 29 Μάη 2014 οι δημόσιες συναθροίσεις στην περιοχή της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με σκοπό τη συζήτηση για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ. Το εν λόγω νομοσχέδιο κατατέθηκε στις 9 Μάη στη Βουλή και τις επόμενες μέρες θα τεθεί σε ψηφοφορία για να γίνει νόμος του κράτους. Η οποιαδήποτε απόπειρα εκδήλωσης μέχρι σήμερα τιμωρείται με απειλές κατά της ζωής, στοχοποιήσεις προσώπων, προπηλακισμούς, τραμπούκικες επιθέσεις, διάλυση συγκεντρώσεων, αντισυγκεντρώσεις, δολοφονικά πογκρόμ.

Τα παραπάνω δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ακόμη επεισόδιο της επίθεσης των οργανωμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και του στρατού του εναντίον πολιτών που ήθελαν απλά να συζητήσουν. Ο κυρίαρχος τύπος δεν μένει φυσικά αμέτοχος και συμμετέχει πρόθυμα στη σιγή νεκροταφείου που επιχειρούν να επιβάλουν οι επίδοξοι μιμητές του Βόλου και του Πειραιά.

Εξακολουθούμε να θεωρούμε ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ το δικαίωμά μας να έχουμε λόγο για θέματα που αφορούν άμεσα τις ζωές μας. Αντιστεκόμαστε στις καταστροφικές επιδιώξεις επιχειρηματικών συμφερόντων που βάζουν άμεσα σε κίνδυνο το Αλσος και θέτουν υπό απειλή συνολικά τη γειτονιά μας και το χαρακτήρα της, ως περιοχή κατοικίας.

Μετά και τα γεγονότα της Παρασκευής 20/06 (αντισυγκέντρωση, επίθεση με δολοφονικό χαρακτήρα σε κατοίκους, βανδαλισμοί στον αυτοδιαχειρίζόμενο χώρο Στρούγκα), αναβλήθηκε τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο που είχε ως μοναδικό θέμα το Αλσος, όσο και η εκδήλωση στο ΠΠΙΕΔ την επομένη, την οποία διοργάνωναν οι από 1/9 νέοι δήμαρχοι, της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και της Νέας Ιωνίας. Βλέπουμε όλοι πλέον στην πράξη πως ο επελαύνων φασισμός έρχεται στην αρχή για τους άλλους και στη συνέχεια για όλους. Το «πείραμα της Φιλαδέλφειας» δεν αφορά μόνο τους κατοίκους, την πόλη και το δάσος της, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. Απευθύνεται συνολικά στον κόσμο της αντίστασης και του αγώνα και χρειάζεται συλλογική απάντηση.

Καλούμε τους συμπολίτες μας, τοπικούς πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, σωματεία εργαζομένων, την κάθε ελεύθερη φωνή, να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας. Για να βρεθούμε όλοι μαζί εκεί που κερδήθηκαν όλα. Στους δρόμους! Για να μπορέσουμε επιτέλους να συζητήσουμε!

Συγκέντρωση-Πορεία
Πέμπτη 3 Ιούλη, στις 19.00
Πλατεία Πατριάρχου, Νέα Φιλαδέλφεια

Συντονιστικό Κατοίκων ΝΦ-ΝΧ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στη συγκέντρωση που οργανώνει το Συντονιστικό κατοίκων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας την Πέμπτη 3/7, 7μμ στην πλατεία Πατριάρχου της Ν. Φιλαδέλφειας.

Η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παραδίδει το άλσος στις κερδοσκοπικές ορέξεις του Μελισσανίδη και επιδιώκει να  παραδώσει όλη την κοινωνική και πολιτική ζωή της πόλης στην τρομοκρατία των μπράβων του. Το ζήτημα έχει πλέον υπερβεί την συζήτηση για το γήπεδο και αναδεικνύεται, το ζήτημα της παράδοσης – κατάργησης των ελεύθερων χώρων προς χάριν των επιχειρηματικών συμφερόντων σε όλη την Αττική και ένα πελώριο ζήτημα της δημοκρατίαςπαρακρατικών και φασιστικών πρακτικών από τους μπράβους του εφοπλιστή Μελισσανίδη, με την ανοχή και τις πλάτες της αστυνομίας και της κυβέρνησης.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και την νεολαία, συνολικά τον λαό της Ν. Φιλαδέλφειας να απαντήσουν δυναμικά στην επιχείρηση τρομοκράτησης κάθε αντίστασης, κάθε διαφορετικής φωνής. Οι «πρόεδροι» και οι παράγοντες των μεγάλων ΠΑΕ έχουν θεό και επιδίωξή τους  το χρήμα. Δεν θα χρησιμοποιούν τον κόσμο σαν ασπίδα για τα σκοτεινά τους συμφέροντα.
Καλεί τις δυνάμεις της αριστεράς να πάρουν έμπρακτα θέση στην μάχη. . Να στηρίξουν τον αγώνα των κατοίκων της Φιλαδέλφειας να σώσουν το άλσος και την δημοκρατία στην πόλη τους.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΣΟΣ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 3/7 ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Ως Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε σε κάθε κακοπροαίρετο που θέλει να παίξει παιχνίδια εις βάρος  της πορείας  της Πέμπτης 3/7 πως η διαδήλωση:

  • Δεν είναι εναντίον της ΑΕΚ
  • Δεν είναι εναντίον του γηπέδου στο χώρο που ανήκει στην ΑΕΚ
  • Είναι εναντίον του Ρυθμιστικού Σχεδίου της καπιταλιστικής »ανάπτυξης» και λεηλασίας, στην επέλαση του κεφαλαίου και των εμπροσθοφυλακών του
  • Υπερασπίζεται τους ελεύθερους δημόσιους χώρους, τις καταλήψεις, τα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και τους Κοινωνικούς και Ταξικούς αγώνες

Σε σχέση με το γήπεδο έχουμε πάρει θέση σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, κομμάτια των οποίων παραθέτουμε.

Απόσπασμα από την ανακοίνωσή μας που δημοσιεύτηκε στις 18/6:

Σε καμία περίπτωση δεν θωρούμε ότι έχουμε  απέναντί μας τους οπαδούς της ΑΕΚ, κόσμο με τον οποίο κατά καιρούς έχουμε βρεθεί σε κοινούς αγώνες. Ωστόσο δεν μπορούμε να μη δηλώσουμε τη θέση μας σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο και τις μεγαλοεπιχειρήσεις που στήνονται πάνω σε αυτό. Τι σχέση μπορεί να έχει η οπαδική κουλτούρα με τους προέδρους και το μοντέρνο ποδόσφαιρο; Ένα ποδόσφαιρο που προσφέρει μόνο υπερκέρδη σε επιχειρηματίες σε βάρος του κόσμου που ακολουθεί την ομάδα του. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ γνωρίζουν καλύτερα τα παιχνίδια που στήνουν οι πρόεδροι απέναντι στις ομάδες τους, παιχνίδια υποβιβασμών και ψεύτικων υποσχέσων. Γήπεδα γεμάτα κάμερες και αθλητικούς τρομονόμους με σκοπό την πειθάρχηση στις ορέξεις τους. Μην ξεχνάμε ότι οπαδοί της ΑΕΚ και άλλων ομάδων έχουν εκτίσει ποινές στη φυλακή κατ’ εντολήν προέδρων στο όνομα του «μοντέρνου» ποδοσφαίρου.

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα προσφυγική με μία αντίστοιχη ιστορία και ένα γήπεδο που χτίστηκε από τον ίδιο το λαό της. Κανένα γήπεδο κανενός προέδρου δεν ανήκει ουσιαστικά στην ομάδα, καθώς ο καθένας κοιτάζει να το εκμεταλλευτεί προς όφελός του. Τασσόμαστε υπέρ του λαϊκού αθλητισμού και ενός δημόσιου γηπέδου που θα σέβεται τη γειτονιά και το Άλσος και με αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες θα είναι ανοιχτές στα παιδιά της εργατικής τάξης. Σε καμία περίπτωση δεν στηρίζουμε τα μεγάλα συμφέροντα επιχειρηματιών.

Απόσπασμα από την ανακοίνωσή μας που δημοσιεύτηκε στις 24/6:

Το τι θα κάνει η ΑΕΚ με τα στρέμματα που της ανήκουν είναι δικό της θέμα. Το άλσος όμως είναι δημόσιος χώρος και ως τέτοιο θα τον υπερασπιστούμε. Από τη μεριά μας οφείλουμε να υπενθυμίσουμε το ρόλο των προέδρων και των μπράβων τους και τα επιχειρηματικά παιχνίδια που στήνονται στις πλάτες των οπαδών (βλ. Μαρινάκης, Σαββίδης κτλ). Υπενθυμίζουμε επίσης τη στάση και το ρόλο που έχουν τα τσιράκια τους μέσα στην κερκίδα τραμπουκισμοί και ρουφιανέματα σε όποιον δεν κάτσει καλά σε αυτά που λέει ο Πρόεδρος. Τώρα για όσους πιστεύουν ότι ο Πρόεδρος θέλει από τη καλή του την καρδιά να φτιάξει γήπεδο στην ΑΕΚ, μάλλον το παράδειγμα της Λάρισας ξεχάστηκε γρήγορα. Ένα γήπεδο που στηρίχθηκε από τους οπαδούς και φτιάχτηκε για μια ομάδα έμεινε άδειο, καθώς με την αποχώρηση του προέδρου το γήπεδο έμεινε στο όνομά του. Το καλό για τη Λάρισα είναι ότι τους έμεινε το παλιό γήπεδο στη έδρα τους, σε ενδεχόμενη αποχώρηση του Μελλισανίδη βέβαια, πάει και το γήπεδο πάει και η Φιλαδέλφεια. Όσο για το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ που όντως χτίστηκε από πρόσφυγες, μάλλον ξεχάστηκε και το γιατί και από ποιους γκρεμίστηκε. Όταν για να τσεπωθούν οι μίζες από τα ολυμπιακά έργα κανείς δεν δίστασε να θυσιάσει και αυτό και την ιστορία του. Οι οπαδοί ξέρουν επίσης καλά το τι σημαίνει και ποιος υποστηρίζει τον αθλητικό τρομονόμο, τις κάμερες και τα security των γηπέδων.

Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας

Τα φασιστόμουτρα χαίρονται με τους μπράβους του Μελισσανίδη. Όλοι μαζί για τη μάσα και τη λεηλασία των δημόσιων χώρων.

«Παιάνες» Περίανδρου υπέρ οπαδών ΑΕΚ

strougka-katalipsi-filadelfeia«Χαιρετίζουμε συναγωνιστικά την “επίσκεψη” στην Πρεζοφωλιά Στρούγκα των συναγωνιστών οπαδών της Α.Ε.Κ. Aν και δεν υποστηρίζουμε καμία ομάδα τέτοιες ευχάριστες εκπλήξεις είναι άξιες συγχαρητηρίων. Καμιά πρεζοφωλιά να μην υπάρχει Πουθενά». Οι «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές» με ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα τους χθες παρεμβαίνουν στα επεισόδια της Παρασκευής στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι σκληροί του δεύτερου κύματος των νεοναζί, με το κείμενό τους δίνουν τη δική τους ερμηνεία για τα δραματικά γεγονότα και προειδοποιούν για νέα χτυπήματα. «Το αντιφασιστικό θράσος πυροδότησε τα επεισόδια», τιτλοφορούν το κείμενο οι θαυμαστές του Περίανδρου: «Με την πλήρη κάλυψη της τοπικής αρχής που είναι προσκείμενη στον Σύριζα, αγνόησαν την προσφυγιά συνεχίζοντας το ανθελληνικό τους έργο. Ο μοναδικός λόγος που τάσσονται εναντίον του γηπέδου είναι το άπλετο μίσος για οτιδήποτε θυμίζει τον ξεριζωμένο ελληνισμό της Μικράς Ασίας».

ΟΙ ΑΜΕ εδώ και χρόνια καλούν σε «ανακατάληψη» των περιοχών και ανακήρυξη «αυτόνομων εθνικιστικών ζωνών σε όλα τα μέρη της ελληνικής επικράτειας». Ως τέτοια κίνηση χαιρετίζουν και την επίθεση στη Στρούγκα την Παρασκευή: ο χώρος τελεί υπό «κατάληψη γελοίων αντιφασιστών» σε συνεργασία με «παρακρατική συμμορία Λαϊκή συνέλευση Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας». Ετσι, παρόλο που οι ίδιοι αποποιούνται κάθε ευθύνη, χαιρετίζουν την «ευχάριστη έκπληξη». «Οι δράσεις στην κατάληψη Στρούγκα απέδωσαν καρπούς», γράφουν. «Είχαμε προειδοποιήσει πως επέρχεται λαϊκή οργή που θα εκφραστεί την κατάλληλη στιγμή όπως πρέπει. Μετά τα συνθήματα ήρθε το ξύλο κι η φωτιά. Οι οπαδοί της ΑΕΚ μίλησαν και με το παραπάνω. Αντιφασίστες κερατάδες δεν σας χωράει ο τόπος. Πίσω στις τρύπες σας».

Ντ.Δ. Πηγή:efsyn.gr

One response to “Όλοι σήμερα, Πέμπτη 3/7, στην Νέα Φιλαδέλφεια. Μαφιόζοι και παρατρεχάμενοι στις τρύπες σας

  1. 2500 με 3000 κόσμος στην σημερινή συγκέντρωση στη Ν.Φιλαδέλφεια. Οι καραγκίοζηδες του ΑΕΚ365 μιλάνε για 400 άτομα και 1000 ΑΕΚτζηδες έξω από το κλάμπ. Παραμύθια της χαλιμάς. Οι δήθεν αεκτζηδες δεν ηταν ούτε 300, που συνεχίζουν να μαζεύονται με τα ασύστολα ψέμματα που διαδίδουν τα τσιράκια και οι πληρωμένοι ρουφιάνοι του Μελισσανίδη, ότι δήθεν οι αριστεροί και οι αναρχικοί δεν θέλουν να γίνει το γήπεδο. Οι τσαμπουκάδες του μελισανίδη σήμερα χωθηκαν στις τρυπες τους και επιτέλους ο κόσμος της Ν Φιλαδέλφειας μαζί και οι πραγματικοί ΑΕΚτζήδες που δεν είναι παρατρεχάμενοι του προεδρου του ΟΠΑΠ και της AEGEAN έδωσαν στους καταπατητές και τα λαμόγια την δική τους απάντηση. Οι τραμπούκοι κλαίγονται για τους οπλισμένους με κράνη διαδηλωτές. Όχι ρε καθάρματα θα κατσουν να τους σπάσετε τα κεφάλια. Τσογλάνια που ξέρετε να τραμπουκίζετε μόνο όταν εισαστε 10 πλάσιοι. Η αστυνομία αυτή τη φορά ήταν παρων με ισχυρότατες δυνάμεις για να προστατεψει το αληταριό όπως προστατεύει τους χρυσαυγίτες. Φρόντισαν μάλιστα να συλλάβουν στα μουλωχτά και 3 διαδηλωτές πριν φτάσουν στη συγκέντρωση και να τους φορτώσει με ψευδή κατηγορίες ως συνήθως. Οι γελίοι του ΑΕΚ365 πανηγυρίζουν που σήμερα «πέρασε» χωρίς τροποποιησεις το ρυθμιστικό από την προπαρασκευαστική της βουλής. Προφανώς ετοιμάζονται να γλύψουν τα κοκαλάκια που θα τους πετάξουν οι λάτσηδες και οι μελισσανιδηδες. Αξιος ο μισθός σας.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s