Ανοιχτό κάλεσμα για το «Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας Αττικής» Πέμπτη 19/6, 7 μμ στην Ν.Φιλαδέλεφεια

Small_img_21718Ανοιχτό κάλεσμα σε συζήτηση για το «Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας Αττικής»
Πέμπτη 19 Ιουνίου, 7 μμ, Πλατεία Πατριάρχου
Το Αλσος μας σε κίνδυνο, η πόλη μας υπό απειλή

Προς όλους τους κατοίκους Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Από την Πέμπτη 29 Μάη ξεκίνησε να συζητείται στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το νομοσχέδιο με τίτλο «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας Αττικής», το οποίο εμπεριέχει άρθρα που πλήττουν άμεσα την περιοχή μας και συγκεκριμένα την πόλη μας που παύει πλέον να θεωρείται αμιγής τόπος κατοικίας ενώ ο πολύτιμος θησαυρός της, το Aλσος μας, παραδίδεται στις ορέξεις των επιχειρηματικών συμφερόντων του Μελισσανίδη.

Ειδικότερα:

– Με τα άρθρα 8, 9 και 11 ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας συμπεριλαμβάνεται στην Χωρική Υποενότητα Κεντρικής Αθήνας, όπου «προβλέπεται να αναπτυχθούν δραστηριότητες επιτελικής διοίκησης, χρηματοπιστωτικές, γραφείων και εδρών επιχειρήσεων, εμπορίου, τουρισμού, εκπαίδευσης και πολιτισμού» και οι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής μας αντιμετωπίζονται ως ένας πληθυσμός που πρέπει να «συγκρατηθεί», μιας και η γειτονιά μας θα χάσει τον χαρακτήρα της, ως περιοχή κυρίως κατοικίας.

– Με τα άρθρα 18 και 19 του νομοσχεδίου το Aλσος μετατρέπεται σε Μητροπολιτικό Πάρκο Νέας Φιλαδέλφειας, η διαχείριση του οποίου στη συνέχεια θα περάσει από το Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας στο «Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων Αττικής». Το άλσος δεν θα υπάγεται πλέον στην αρμοδιότητα του δήμου αλλά ενός φορέα που θα εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα.

– Με τα άρθρα 81 και 82 αποχαρακτηρίζεται -με κατάφωρα αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις- ο δασικός χαρακτήρας του Aλσους, καθώς παραχωρούνται άμεσα 6 στρέμματα και στη συνέχεια άλλα 23 στρέμματα (5% της συνολικής έκτασης του Aλσους) «για την ανέγερση νέων αθλητικών εγκαταστάσεων».

Την ίδια μέρα που αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα οδηγούνταν προς ψήφιση στη Βουλή, η Πρωτοβουλία Κατοίκων επιχείρησε να πραγματοποιήσει την πρώτη δημόσια και ανοιχτή συζήτηση σχετικά με αυτό το φλέγον ζήτημα για την περιοχή μας. Διοργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας, η οποία όμως δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί καθώς διαλύθηκε με τη βία και τις απειλές κατά της ζωής των συμμετεχόντων αλλά και τις απειλές περί εμπρησμού του άλσους, από ορδές οργανωμένων τραμπούκων, κατ’ εντολή συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων που επιχειρούν να απλώσουν τα χέρια τους πάνω από την πόλη μας.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ.
Το δικαίωμά μας να έχουμε λόγο για θέματα που αφορούν άμεσα τις ζωές μας, να συζητάμε, να αντιστεκόμαστε στις καταστροφικές επιδιώξεις τους ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ.Την Πέμπτη 19 Ιουνίου, στις 7μμ, σας καλούμε όλους και όλες στην Πλατεία Πατριάρχου για να ασκήσουμε αυτό μας το δικαίωμα.
Να μην επιτρέψουμε να γίνει η πόλη και το Aλσος αυλή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Να αποφασίσουμε εμείς για την πόλη μας, για το Aλσος μας, για τις ζωές μας.

Συντονιστικό Κατοίκων ΝΦ-ΝΧ και γύρω περιοχών

Σχετικά με άλσος, Μελισσανίδη, γήπεδο ΑΕΚ, στάση Σύριζα 

Advertisements

3 responses to “Ανοιχτό κάλεσμα για το «Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας Αττικής» Πέμπτη 19/6, 7 μμ στην Ν.Φιλαδέλεφεια

 1. Παράθεμα: ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ: ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ, ΜΑΦΙΟΖΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ | Ώρα Κοινής Ανησυχίας·

 2. Παράθεμα: ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ: ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ, ΜΑΦΙΟΖΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ… « απέραντο γαλάζιο·

 3. Με σφαίρες απειλούν τους υπερασπιστές του Άλσους στη Νέα Φιλαδέλφεια!
  Απειλητικό σημείωμα, συνοδευόμενο από μια σφαίρα περιστρόφου, στάλθηκε σε έναν από τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, που προσπαθούν να υπερασπιστούν το Αλσος της πόλης από τα καταστροφικά σχέδια του επιχειρηματία Δ. Μελισσανίδη.
  Την Τρίτη 3 Ιούνη, ο κάτοικος (το όνομά του είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας) επέστρεφε στο σπίτι του, όταν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του βρήκε ένα διπλωμένο χαρτί από κουπόνι του Στοιχήματος. Το ξεδίπλωσε και με έκπληξη είδε τη σφαίρα να κυλά στα πόδια του!
  Στο πίσω μέρος του κουπονιού έγραφε (διατηρούμε ακριβώς τη γραφή): «ΕΧΕΙS ΚΑΙ μΙΑ ΚΟΡΗ Ε? / ΑΕΚ». Από τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, φαίνεται καθαρά ότι ο θρασύδειλος μπράβος που έκανε αυτή τη μαφιόζικη ενέργεια προσπαθεί να αλλάξει το γραφικό του χαρακτήρα.
  Η ενέργεια και η υπογραφή δείχνουν καθαρά πως πρόκειται για πράξη ενταγμένη στο οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης όσων αντιστέκονται στην καταστροφή του Αλσους. Είχε προηγηθεί, λίγες μέρες πριν (στις 29 Μάη), η εισβολή αφιονισμένων χούλιγκαν-μπράβων στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας και η διάλυση της συζήτησης στην οποία καλούσε η «Πρωτοβουλία Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας», με θέμα την επικείμενη καταστροφή του Αλσους και τις καταστροφικές επιλογές για την πόλη, που περιλαμβάνει το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας.
  Οταν διέλυσαν την εκδήλωση, οι τραμπούκοι προχώρησαν σε προσωπικές απειλές προς όσους είχαν απομείνει στο χώρο: «Θα σας κάψουμε τα σπίτια», «θα σας γ…με τις μανάδες και τις αδερφές», «ξέρουμε που μένετε» και τα παρόμοια. Ο άνθρωπος που δέχτηκε το απειλητικό σημείωμα με τη σφαίρα ήταν εκεί, τον αναγνώρισαν και τον έβαλαν στο στόχαστρό τους. Δεν χρειάζεται να πούμε εμείς πώς αισθάνεται ένας εργαζόμενος άνθρωπος, όταν απειλούν τη ζωή του ανήλικου παιδιού του, αφήνοντας τα διαπιστευτήριά τους έξω από το σπίτι του.
  Ο άνθρωπος πήγε το ίδιο κιόλας βράδυ, συνοδευόμενος από δικηγόρο, και έκανε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Χαλκηδόνας. Αφησε και τη σφαίρα και το σημείωμα. Δεν είδαμε, όμως, να γίνεται καμιά ανακοίνωση από πλευράς αστυνομίας, ούτε γνωρίζουμε αν διενεργείται προανάκριση για το συγκεκριμένο συμβάν. Πέρασαν, όμως, από τότε δεκατέσσερις μέρες και η σιωπή από πλευράς αστυνομίας είναι παραπάνω από ύποπτη. «Μυρίζει» συγκάλυψη.
  Ρωτάμε ευθέως: ενημερώθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης (και ο απελθών Ν. Δένδιας και ο νέος Β. Κικίλιας) για το περιστατικό; Ποια είναι η θέση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της κυβέρνησης γι’ αυτή τη μαφιόζικη ενέργεια;

  Οργανωμένο σχέδιο

  Εμείς δεν συνηθίζουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας ή να παριστάνουμε τους αφελείς. Ολα ξεκινούν από την προσπάθεια του Δ. Μελισσανίδη να αλώσει το Αλσος Νέας Φιλαδέλφειας, μέσω της εταιρίας συμφερόντων του «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». Προεκλογικά κήρυξε πόλεμο ενάντια στον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ Α. Βασιλόπουλο, ο οποίος ψέλλιζε μερικά πράγματα ενάντια στο σχέδιο Μελισσανίδη. Δυο μέρες πριν το δεύτερο γύρο των εκλογών, την ώρα που ο Βασιλόπουλος έκανε την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση, 300 μέτρα πιο πέρα συγκεντρωνόταν ο «ιδιωτικός στρατός», βρίζοντας και απειλώντας.
  Μετά τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε παρασκηνιακά (σε συναντήσεις ηγετικών του στελεχών στα γραφεία του ομίλου Μελισσανίδη) συμφωνία για την υποστήριξη του σχεδίου Μελισσανίδη… Δεν υπολόγισαν, όμως, στις ζωντανές δυνάμεις της πόλης, που άρχισαν να συσπειρώνονται. Οταν έγινε γνωστή η κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ και η παρασκηνιακή συμφωνία με τον Μελισσανίδη, η «Πρωτοβουλία Κατοίκων Ν.Φ-Ν.Χ.» κάλεσε σε συζήτηση στο Πνευματικό Κέντρο. Η συζήτηση διαλύθηκε βίαια από τον «ιδιωτικό στρατό». Ακολούθησε το απειλητικό σημείωμα με τη σφαίρα, σε μια προσπάθεια να σπείρουν τον τρόμο στην πόλη και ειδικά σ’ αυτούς που μπήκαν μπροστά. Να τους περάσουν την απειλή ότι μπορούν κάποια στιγμή να βρεθούν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους με μια σφαίρα στο κεφάλι.
  Το αποκορύφωμα είναι η αναγγελία αντισυγκέντρωσης τύπου ΚΑΡΦΙΤΣΑ (η παρακρατική οργάνωση που στις 22 Μάη του 1963 δολοφόνησε τον βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη), τη μέρα που οι κάτοικοι καλούσαν σε δημόσια συζήτηση στην κεντρική πλατεία της πόλης!

  Σχέδιο «ΚΑΡΦΙΤΣΑ»

  Η τραμπούκικη διάλυση της συζήτησης στο Πνευματικό Κέντρο είχε τα αντίθετα αποτελέσματα απ’ αυτά που επεδίωκαν οι εμπνευστές της. Ο δημοκρατικός κόσμος της πόλης αγανάκτησε από τη φασιστική απειλή, που θύμισε μαύρες μέρες της σύγχρονης Ιστορίας μας. Το γεγονός καταγγέλθηκε από τα τοπικά Μέσα, από συλλογικότητες και άτομα της πόλης, που βρέθηκαν στην ανάγκη, εν έτει 2014, να υπερασπίζονται το δικαίωμα του συνέρχεσθαι.
  Η «Πρωτοβουλία Κατοίκων» σύντομα έδωσε τη θέση της στο πολύ ευρύτερο «Συντονιστικό Κατοίκων ΝΦ-ΝΧ και γύρω περιοχών», που συγκροτήθηκε σε μια μαζικότατη σύσκεψη στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο «Στρούγκα» και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες αποφάσισε να καλέσει τους κατοίκους της πόλης σε ανοιχτή συζήτηση, την Πέμπτη 19 Ιούνη, στις 7μμ, στην Πλατεία Πατριάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας. Εκδόθηκε Δελτίο Τύπου, τυπώθηκαν και τοιχοκολλήθηκαν εκατοντάδες αφίσες, μοιράστηκαν χιλιάδες ανακοινώσεις σε δρόμους, καφετέριες, λαϊκές αγορές, σπίτια.
  Δυο μέρες πριν τη συγκέντρωση, το πρωί της Τρίτης 17 Ιούνη, η ORIGINAL εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλεί τους οπαδούς της ΑΕΚ σε αντισυγκέντρωση, την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο, μια ώρα πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση του Συντονιστικού Κατοίκων. Ξεπέρασαν πλέον κάθε όριο, μιμούμενοι σε όλα τους «αγανακτισμένους πολίτες» της δεκαετίας του ‘60, που με αντισυγκεντρώσεις χτυπούσαν τις συγκεντρώσεις της Αριστεράς (στη διάρκεια μιας τέτοιας αντισυγκέντρωσης δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης). Θέλουν να καταλάβουν το χώρο και να αποτρέψουν τους κατοίκους να προσέλθουν και να συζητήσουν.
  Τα πράγματα πλέον ξεφεύγουν από τα στενά όρια του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Εχουμε πλέον ένα σημαντικό πολιτικό ζήτημα. Μια ομάδα, λειτουργώντας ως το μακρύ χέρι συγκεκριμένων και επώνυμων καπιταλιστικών συμφερόντων, δεν περιορίζεται στο να ασχημονεί και να βρίζει μέσα από διάφορους ιστότοπους, αλλά προχωρά σε ανοιχτή φασιστική-τρομοκρατική δράση. Διάλυση συγκέντρωσης, αναγγελία αντισυγκέντρωσης με στόχο να τσακίσουν όποιον τολμήσει να εκφράσει γνώμη διαφορετική απ’ αυτή του αφεντικού τους, ακόμη και απειλητικά σημειώματα με σφαίρες. Ολα αυτά τα γεγονότα εντάσσονται σε ένα σχέδιο που εκτυλίσσεται πλέον με όρους μαφίας και πρέπει να βρει απέναντι κάθε δημοκρατικό άνθρωπο.
  Το μήνυμα που πρέπει να σταλεί είναι πως τα βρώμικα σχέδιά τους δε θα περάσουν. Και πρέπει να σταλεί από πολλούς, από παντού και με στεντόρεια φωνή.

  ΥΓ1: Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τι λέει για όλα αυτά; Αν εξακολουθήσει να σιωπά, αν εξακολουθήσει να επιμένει στην παρασκηνιακή συμφωνία με τον Μελισσανίδη, δε θα έχει απλώς αδειάσει τα μέλη του στη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα, που είναι αντίθετα στη συμφωνία, αλλά θα είναι συνένοχη για το φασιστικό-μαφιόζικο πογκρόμ που οργανώνει ο «ιδιωτικός στρατός», επαναφέροντας μνήμες μαύρων εποχών.

  ΥΓ2: Στο κάλεσμά της για τη φασιστική αντισυγκέντρωση η ORIGINAL (ή μάλλον αυτοί που δίνουν τις εντολές στην ομάδα που κάνει κουμάντο) επιδίδεται σε μια παιδιαριώδη προσπάθεια να διαχωρίσει το άρθρο 81 του νομοσχεδίου (παραδίδει άμεσα και με αντισυνταγματικό τρόπο 6 στρέμματα άλσους στον Μελισσανίδη για να φτιάξει το φαραωνικό μαγαζί του) από το άρθρο 82 (δίνει τη δυνατότητα να δοθεί το 5% του Αλσους, δηλαδή 24 στρέμματα συνολικά, για την επέκταση υπαρχουσών ή την κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων). Λένε ότι το άρθρο 82 δήθεν δεν αφορά το «γήπεδο της ΑΕΚ», αλλά… άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα, κάπου… αλλού. Όμως, το άρθρο 82 είναι φωτογραφικό για το Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και μόνο, αφού εξαιρεί τα άλση των δήμων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά. Τι μένει; Το Αλσος Νέας Φιλαδέλφειας και τα φαραωνικά σχέδια Μελισσανίδη. Πολύ φτηνό ψέμα διάλεξαν για την προπαγάνδα τους. Ο λαός της Φιλαδέλφειας ξέρει πολύ καλά την αλήθεια. Και βέβαια, δεν πρόκειται να υποχωρήσει, όσες απειλές και τραμπουκισμούς και αν επιστρατεύσουν. Υπερασπίζεται το δίκιο του, υπερασπίζεται τις ανάσες των παιδιών του.

  Κόντρα

  Το Συντονιστικό Κατοίκων Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας καταγγέλει την αντισυγκέντρωση της Original

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s