Οι φασίστες δολοφονούν στην Οδησσό. Αλληλεγγύη στην αντιφασιστική αριστερά της ν/α Ουκρανίας

odisosΧαρακτήρα μαζικής δολοφονίας είχε ο εμπρησμός του κτιρίου των συνδικάτων στην Οδησσό από τους φασίστες φονιάδες υποστηρικτές της κυβέρνησης του Κιέβου την Παρασκευή. Απολογισμός 35 νεκροί αντιφασίστες διαδηλωτές. Είχαν προηγηθεί συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και οπαδών της εγκάθετης κυβέρνησης του Κιέβου, οι οποίοι υποστηρίζονταν από τους νεοναζί του Δεξιού Τομέα. Οι υποστηρικτές της κυβέρνησης κατάφεραν να διαλύσουν την κατασκήνωση των διαδηλωτών και να τους εγκλωβίσουν στο κτίριο των συνδικάτων το οποίο και αδίστακτα πυρπόλησαν. Υπολογίζεται ότι οι περισσότεροι από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία και κάποιοι όταν πήδησαν από τα παράθυρα για να σωθούν.

Αναδημοσιεύουμε από τον Лев Красновоин από το ΦΒ μια πιο λεπτομεριή περιγραφή μαζί και ένα σχόλιό του με το οποίο συμφωνούμε απόλυτα. “Το κτίριο είναι τα κεντρικά γραφεία των συνδικάτων στην Οδησσό. Οι Νεοναζί του Δεξιού Τομέα (Πράβυ Σέκτορ) που πραγματοποίησε την επίθεση είναι περιφερόμενες ομάδες εκπαιδευμένων δολοφόνων που τους περιφέρει το καθεστώς νεοφιλελεύθερων/νεοναζί του Κιέβου στις εξεγερμένες περιοχές στα νότια και ανατολικά. Οι περισσότεροι ντόπιοι χούλιγκανς που συμμετείχαν (σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιρικοί σύνδεσμοι ελέγχονται από τους Ναζί), μόλις αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα της κατάστασης λάκισαν…
Οι καταληψίες στο κτίριο των συνδικάτων της Οδησσού, οι περισσότεροι αριστεροί, εκ των οποίων και μέλη της οργάνωσης «Μποροτμπά» (Αγώνας) ήταν άοπλοι. Όσοι επιχείρησαν να γλυτώσουν από τις φλόγες ξυλοκοπού
νταν μέχρι θανάτου από του Ναζί. Ανάμεσα στους νεκρούς και ένας σύντροφος της «Μποροτμπά». Οι Ναζί εμπόδιζαν για πολύ ώρα τους πυροσβέστες να πλησιάσουν. Όταν ολοκλήρωσαν το έργο τους συνέχισαν το πογκρόμ στους δρόμους, επιτιθέμενοι και σε σπίτια που είχα στοχοποιήσει. Σήμερα τα τάγματα εφόδου μεταφέρονται πάλι στο Χάρκοβο, την μεγαλύτερη πόλη στην Ουκρανία μετά το Κίεβο.
Ερώτημα πρώτο: όσοι στην αριστερά μας έλεγαν τόσο καιρό για το «αυθόρμητο» κίνημα του Μαϊντάν, παραβλέποντας ότι οι οργανωτές ήταν τα φυλοδυτικά κόμματα της Τιμοσένκο και του Κλίτσκο και ότι η περίφημη «αυτoάμυνα» ήταν στα χέρια των νεοναζί της «Σβομπόντα» και του «Δεξιού Τομέα» (οι οποίοι ήταν αυτοί που ανέτρεψαν τον Γιανουκόβιτς που τον Φεβρουάριο έκανε διαπραγματεύσεις για την νομή της εξουσίας μεταξύ της δικής του ομάδας ολιγαρχών και αυτή των αυτών των Γιάτσενιου/Τιμοσένκο και του Κλίτσκό) ας μας εξηγήσουν αν οι ναζί που σήμερα έχουν 6 υπουργεία και τη θέση του γενικού εισαγγελέα, επανδρώνουν τη νεοσύστατη εθνοφρουρα και εξαπολύουν μαζικά δολοφονικά πογκρόμ εξακολουθούν να είναι «αόρατοι» για αυτούς όπως και για τα δυτικά ΜΜΕ.
Ερώτημα δεύτερο: όσοι κρατάνε ίσες αποστάσεις μεταξύ του ακροδεξιού καθεστώτος του Κιέβου και των εξεγερμένων στα νοτιοανατολικά, γιατί μεταξύ των δεύτερων υπάρχουν και φιλορώσοι εθνικιστές, ας μας πούνε πέρα από τα δάκρυα και τις καταγγελίες για το μακελειό που οργάνωσαν οι Ναζί στην Οδησσό και όσα πρόκειται σύντομα να ακολουθήσουν, πως θα αντιδρούσαν οι ίδιοι αν ήταν στην Οδησσό, στο Χάρκοβο και στο Ντονέτσκ για να γλυτώσουν από το μαχαίρι των Ναζί. Θα κρυβό
ντουσαν στο σπίτι τους συνεχίζοντας τις αμφιβόλου ποιότητας αναλύσεις τους, ή θα στεκόντουσαν δίπλα στα ταξικά τους αδέλφια.
Ερώτημα τρίτο: πως μπορούν οι εργάτες στα νοτιοανατολικά και η αριστερά να σταματήσει τον φασισμό που επελαύνει ένοπλος δολοφονώντας; Μόνο με μπροσούρες και αναλύσεις ή οργανώνοντας την δική του αυτοάμυνα με ένοπλες εργατικές πολιτοφυλακές; Όσο δεν κάνει ή δεν μπορεί να κάνει και το δεύτερο, οι κάτοικοι αυτών των περιοχών θα στρέφονται αναγκαστικά στη Ρωσία και τον Πούτιν να τους προστατέψει, γιατί πολύ απλά δεν θέλουν ούτε να πεθάνουν από το μαχαίρι του φασισμού, ούτε να ζήσουν σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας μέσα στην ίδια τους τη χώρα”.

paron

Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση του Μπόροτμπα: «Οι ένοπλοι της Δεξιάς επιτέθηκαν στην κατασκήνωση στο Kulikovo Field, και έβαλαν φωτιά στο κτίριο της Βουλής των Συνδικάτων, το οποίο υποστηρίζονταν από τις πολιτοφυλακές. Οι μαχητές του «Μπορότμπα» πολέμησαν με τους υπερασπιστές της Οδησσού. Ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Alex Albu (ηγέτης του Μπόροτμπα στην Οδησσό) ξυλοκοπήθηκε. Αρκετοί άλλοι σύντροφοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Αποσπασματικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει. Η λεγόμενη ειρηνευτική διαδήλωση εθνικιστών οδήγησε στη σφαγή, δολοφονώντας περισσότερους από 30 ανθρώπους. «Όταν βγήκαμε από το φλεγόμενο κτίριο μας επιτέθηκε πλήθος εθνικιστών. Υπολογίζω ότι τραυματίστηκαν περίπου 100 άτομα. Οι άνθρωποι πήδαγαν έξω από τα παράθυρα. Τα πάντα ήταν τυλιγμένα στον καπνό. Όσους ήταν πεσμένους στο έδαφος τους κλοτσούσαν στο κεφάλι. Κι ένας από τους συντρόφους μας, ο Βλαντ, έχει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Είμαστε καθ’ οδόν για το νοσοκομείο. Νωρίτερα ένας άλλος ακτιβιστής σύντροφος, ο Ιβάν, δέχτηκε πυροβολήθηκε. Τα μέλη του Δεξιού Τομέα που επιτέθηκαν στο κτίριο των συνδικάτων ήταν πλήρως εξοπλισμένοι, έτοιμοι για επίθεση», – δήλωσε ο Αλεξέι Albu. Σήμερα ο Alex Albu είναι στο νοσοκομείο, για την παροχή πρώτων βοηθειών». Ακολουθεί η ανακοίνωση του Borotba  για τη δολοφονία του  Andrew Brazhevsky:

Andrew Brazhevsky. Παρών!

Ο Andrew Brazhevsky δολοφονήθηκε από τους νεοναζί. Μαζί με άλλους συντρόφους του «Μπορότμπα» υπερασπίστηκε την κατασκήνωση στο Kulikova. Μαζί με άλλους αγωνιστές από κει, κατέφυγε στο κτίριο των Συνδικάτων ύστερα από την επίθεση από υπέρτερες δυνάμεις των νεοναζί που επιτέθηκαν και έκαψαν τις σκηνές. Στη συνέχεια, οι «μολότοφ» των νεοναζί πυρπόλησαν το Σπίτι των Συνδικάτων. Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, ο Andrew ήταν στους επάνω ορόφους. Έπρεπε να πηδήξει έξω από το παράθυρο για να ξεφύγει από τη φωτιά. Στο έδαφος, ήταν ακόμα ζωντανός. Εκεί τον αποτελείωσαν οι Νεοναζί…
Ο Andrew ήταν ένθερμος, θαρραλέος και πειθαρχημένος σύντροφος. Εργάστηκε ως προγραμματιστής, αλλά ήταν αφιερωμένος στη μαχητική πολιτική δραστηριότητα. Ο Andrew ήταν ένθερμος κομμουνιστής, αφιερώνοντας πολύ χρόνο στην αυτο-εκπαίδευση, διαβάζοντας μαρξιστές κλασικούς και σύγχρονους αριστερούς συγγραφείς. Στην Οδησσό δε έλειπε ούτε από μια πολιτική δράση, ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή…
Όταν η εξουσία στην Ουκρανία καταλήφθηκε από τις νεοναζιστικές συμμορίες, ο Andrew εντάχθηκε στις πολιτοφυλακές στην Οδησσό για να υπερασπιστεί την πόλη του από τους νεοναζί. Δυστυχώς, εκείνη τη ημέρα η υπεροχή των δυνάμεων δεν ήταν με την πλευρά των υπερασπιστών της Οδησσού …
Η ζωή και ο θάνατος του Andrew δείχνει τη διαδρομή του μαχητή, ενός πραγματικού κομμουνιστή.
Ανδρέα, ο θάνατός σου δεν θα μείνει χωρίς εκδίκηση. Οι νεοναζί δεν είναι κύριοι στις πόλεις μας, στους δρόμους μας. Υποσχόμαστε να σε θυμόμαστε στον αγώνα για πάντα.
Αιώνια μνήμη, Andrew.

«Μπορότμπα«

Φωτό από τη δράση του Андрей Бражевский:

Σχετικά με Ουκρανία:

37 responses to “Οι φασίστες δολοφονούν στην Οδησσό. Αλληλεγγύη στην αντιφασιστική αριστερά της ν/α Ουκρανίας

 1. Τι πρέπει να υποστηρίζει κανένας στην Ουκρανία; Τον ουκρανικό εθνικισμό, ή το ρώσικο σοβινισμό; Ιδού η απορία, σύντροφοι «μαρξιστές»!

  Μου αρέσει!

 2. Παράθεμα: 130. ..Ukraine (2) | Hieronymus Bosch 1450-1516·

 3. Παράθεμα: Andrew Brazhevsky. Παρών! | Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση ★·

 4. Η ΔΤ στο απογευματινό δελτίο της παρουσιάζει το μακελειό της Οδησσού σαν αποτέλεσμα καποιων συγκρούσεων ανάμεσα σε φιλορωσους και φιλοουκρανούς διαδηλωτές. Στην πραγματικότητα η Οδησσός δεχτηκε την οργανωμένη επίθεση χούλιγκαν από το Χάρκοβο και φασιστών του Δεξιου Τομέα απο το Κίεβο. Τα σκουλήκια αυτά επιτέθηκαν σε αντιφασίστες και αριστερούς που είχαν κατασκηνώσει μπροστά από το κτίριο των συνδικάτων μαζεύοντας υπογραφές για δημοψήφισμα υπέρ της αυτονομίας της περιοχής τους. Οι συμμορίτες αφού έκαψαν την κατασκήνωση, περικύκλωσαν το κτήριο στο οποίο και διέφυγαν οι αντιφασίστες της Οδησσού. και το έκαψαν. Οι βρομιάρηδες του Κιέβου και μαζί τους όλο το σκυλολόι της διεθνούς δυτικής δημοσιογραφίας μεταδίδει συνεχώς ψέματα για δήθεν φιλορώσους που επιτέθηκαν στους φιλοουκρανούς πολίτες, προκειμένου να κρύψουν την αληθινή σειρά των γεγονότων και να υποβαθμίσουν το στυγερό έγκλημα.
  Η αλήθεια είναι μια και μοναδική, οι φασίστες και όχι καποιοι πολιτες επιτέθηκαν βάσει σχεδίου σε δύο φάσεις δολοφονώντας δεκάδες αγωνιστές και τραυματίζοντας εκατοντάδες. τα καθίκια αυτά ξυλοκοπούσαν ακόμα και αυτούς που πήδαγαν από τα παράθυρα του κτιρίου για να αποφύγουν την ασφυξία.

  Μου αρέσει!

 5. φιλορώσοι οπλισμένοι φασίστες – κύρια οπαδοί της Μέταλιστ – επιτέθηκαν σε ειρηνική διαδήλωση υποστηρικτών της εδαφικής ενότητας και ακεραιότητας της Ουκρανίας, οι οποίοι διαδήλωσαν μαζί με φιλάθλους της Τσερνομόρετς. Έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια τα οποία κατέληξαν στο κάψιμο του κτηρίου των συνδικάτων, που δεν αποκλείεται να είναι προβοκάτσια της Ρωσίας για εισβολή ή έστω διαμελισμό.
  Αυτοί αλήθεια που κατεβάζουν ελικόπτερα με αντιαεροπορικά βλήματα είναι «φιλειρηνικοί κατασκηνωτές»;
  Μας κοροϊδεύετε; Ούτε ο Περισσός και η Κουμουνδούρου, οι οποίοι όσο νά ναι έχουν τις επαφούλες τους με την ΚαΓκεΜπε δεν είναι τόσο ωμοί στην υποστήριξη των πουτινικών διαμελιστών της Ουκρανίας…

  Μου αρέσει!

 6. Τι είδε πως έγινε στην Οδησσό η «εφημερίδα της αριστεράς»:

  Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε στο κτίριο της Ένωσης Συνδικαλιστών, στην Οδησσό της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια των σημερινών συγκρούσεων ανάμεσα σε κυβερνητικούς υποστηρικτές και αντικυβερνητικούς-φιλορώσους διαδηλωτές, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης.
  Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, φιλορώσοι διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους από εισπνοή καπνών ή πηδώντας από τα παράθυρα του φλεγόμενου κτιρίου.
  Πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς και 16 τραυματίες, σε συγκρούσεις φιλοκυβερνητικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών.
  Οι βίαιες ταραχές ξέσπασαν όταν εκατοντάδες φιλορώσοι αυτονομιστές που φορούσαν κράνη και ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα επιτέθηκαν σε μια πορεία περίπου 1.500 φιλοκυβερνητικών στο κέντρο της Οδησσού.

  http://www.avgi.gr/article/2482156/oukrania-toulaxiston-38-nekroi-se-purkagia-stin-odisso-logo-sugkrouseon-filokubernitikon-antikubernitikon

  Μου αρέσει!

 7. Παράθεμα: ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ. | ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!·

 8. @Κάρολος τι εννοεις με τις λεξεις «Ρωσικος σοβινισμος»; Οι σκοτωμενοι εχθες μονο που ηθελαν ηταν να μιλανε τη μητρικη τους γλωσσα και να μη γινει η χωρα τους μελος του ιμπεριαλιστικου ΝΑΤΟ.
  Αν αυτο ειναι «σοβινισμος» τοτε οκ, και γω ειμαι σοβινιστης.

  Μου αρέσει!

 9. Παράθεμα: Οι φασίστες δολοφονούν στην Οδησσό… « απέραντο γαλάζιο·

 10. Παράθεμα: Οι φασίστες δολοφονούν στην Οδησσό… | ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ·

 11. Απελπισία με πιάνει από αυτά που γράφετε… ποια Αριστερά και ποιοι φασίστες εδώ μιλάμε για κανονικό εμφύλιο μεταξύ φιλορώσων ή απλώς Ρώσων και Ουκρανών που υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας τους. Σε αυτούς συγκαταλέγονται και εθνικιστές και αριστεροί και όλοι όσοι αισθάνονται πολίτες της χώρας που λέγεται Ουκρανία. Όταν ξεκίνησαν όλα στην πλατεία Μαϊντάν, ο ελληνικός Αριστερός Τύπος υπερασπιζόταν τους εξεγερμένους- δηλαδή αυτούς που σήμερα ονομάζει Φασίστες. Επικίνδυνο πράγμα η άγνοια αδέλφια…

  Μου αρέσει!

 12. Διαφωτισε μας βρε αδερφε dimitris, αφου εχουμε τοση αγνοια δωσε μας τα φωτα σου…Να δουμε και μεις το φως το αληθινο, να σου περασει και σενα η απελπισια.
  Καταρχην σ αυτο το σαιτ δεν υπερασπιστηκαμε ποτε το Μαινταν. Καθε αλλο. Λεγαμε εξαρχης (στις «Θεσεις για τη φασιστικη εξεγερση στην Ουκρανια») οτι ειναι ιμπεριαλιστικο πραξικοπημα με πολιορκητικο κριο μια φασιστικη εξεγερση.
  Παρακατω, για το οτι η κατασταση εξελισσεται σε εμφυλιο δεν εχουμε αμφιβολια. Η δικη μας προβλεψη εξαρχης αλλωστε (παλι στις «Θεσεις») ηταν οτι ακριβως επειδη ειχαμε να κανουμε με ιμπεριαλιστικο πραξικοπημα με δυναμη κρουσης τους φασιστες «η συντριβή των φασιστών είναι αδύνατη χωρίς έναν εμφύλιο πόλεμο». Και λεγαμε επισης οτι «κάθε έκκληση για αποφυγή ενός εμφυλίου πολέμου είναι ακόμα μια ηθικολογία άνευ περιεχομένου και ουσίας απ’ αυτές που συνηθίζει να πετάει η επίσης άνευ αντικειμένου πασιφιστική αριστερά».
  Κι αυτο οχι γιατι ειμαστε πολεμοχαρεις και γουσταρουμε απο βιτσιο τους πολεμους, αλλα γιατι σ΄ αυτην την εκτιμηση μας οδηγουσε η αναλυση της καταστασης.
  Τι σημαινει λοιπον το «ποια Αριστερά και ποιοι φασίστες εδώ μιλάμε για κανονικό εμφύλιο» που γραφεις;;;;
  Ο «κανονικος» εμφυλιος δηλαδη…απαγορευεται….να εχει Αριστερα ή φασιστες;;;;
  Μαλιστα εμφυλιος «κανονικος» εξελισσεται στην Ουκρανια! Ξεκινησε ως χαμηλης εντασης και τωρα κλιμακωνεται, με ξεκαθαρη πρωτοβουλια της κυβερνησης του Κιεβου και των ιμπεριαλιστων πατρονων της.
  Εμεις αυτο το ειχαμε προβλεψει! Και τι θες να κανουμε τωρα; Να βαλουμε τα κλαματα; Εχει καποια σημασια ποιες ειναι οι δυο πλευρες αυτου του «κανονικου» εμφυλιου; Ή μήπως οχι, επειδη ειναι κακο πραγμα γενικα να σκοτωνονται ανθρωποι;
  Εμεις λεμε οτι η δυτικη πλευρα του «κανονικου» εμφυλιου ειναι φιλοιμπεριαλιστικη και φασιστικη. Πρεπει να ηττηθει. Η ανατολικη πλευρα πρεπει να νικησει. Η ανατολικη πλευρα εχει «καθημερινο» κοσμο στους δρομους και στα οδοφραγματα («λαο» απο αυτον που αρεσει στην «Αριστερα των μαζικων αγωνων»), εχει αριστερες και αντιφασιστικες οργανωσεις. Ας την στηριξει η απανταχου Αριστερα κι οι αντιφασιστες του κοσμου για να μην αναγκαστει να στηριχτει στον Πουτιν. Αλλα ακομα κι αν το κανει, εμεις το θεωρουμε μια θεμιτη ad hoc συμμαχια γιατι ιεραρχουμε ως πρωταρχικο καθηκον τη συντριβη της ιμπεριαλιστικης-φασιστικης επεμβασης και δεν εξισωνουμε τον παγκοσμιο ηγεμονα, τον αμερικανικο ιμπεριαλισμο και τους ευρωπαιους ιμπεριαλιστες συμμαχους του με μια περιφερειακη ασθμαινουσα καπιταλιστικη χωρα (ρωσια) που εχει μπει στο στοχαστρο των δυτικων ιμπεριαλιστων.
  Δεν μας λες κι εσυ ΚΑΘΑΡΑ ποια ειναι η γνωμη σου; Δεν ειναι σαφης απο τα γραφομενα σου. Μονο να υποθεσουμε μπορουμε απ αυτα. Και οι υποθεσεις που μπορουν να γινουν συμφωνα μ΄αυτα που γραφεις ειναι δυο:
  Ειτε οτι ο εμφυλιος ειναι «γενικα» κακο πραγμα και τωρα που ξεκινησε, παει, δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα.
  Ειτε οτι οι Δυτικοι, που ειναι «και εθνικιστές και αριστεροί και όλοι όσοι αισθάνονται πολίτες της χώρας που λέγεται Ουκρανία, υπερασπιζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας τους». Οποτε αφου μπαινει το «ιερο» ζητημα της «εδαφικης ακεραιοτητας της χωρας» μαλλον πρεπει να τυχουν της συμπαθειας μας ή εστω της ανοχης μας.
  Αμα ξεπερασεις λοιπον την απελπισια σου, μας διευκρινιζεις αν θες και την αποψη σου. Μεχρι τοτε θα μου επιτρεψεις και μενα να σου πω οτι ειναι επικινδυνο πραγμα η τρικυμια εν κρανιω αδερφε…

  Μου αρέσει!

 13. «Η ανατολικη πλευρα εχει “καθημερινο” κοσμο στους δρομους και στα οδοφραγματα (“λαο” απο αυτον που αρεσει στην “Αριστερα των μαζικων αγωνων”), εχει αριστερες και αντιφασιστικες οργανωσεις»

  Με αυτά που γράφετε φαίνεται ότι είστε εκτός τόπου και χρόνου. «Καθημερινός» κόσμος υπάρχει και στις δύο πλευρές, οδοφράγματα επίσης· δεξιοί και αριστεροί υπάρχουν και στις δυο πλευρες, οπως υπάρχουν φασιστες φιλορωσοι ετσι υπαρχουν και αναρχικοι που εναντιωνονται στη ρωσικη επεμβαση στην ουκρανια. Φοβάμαι οτι με καθε σας παρεμβαση βυθίζεστε περισσότερο στον βούρκο του ρωσικού εθνικισμού. Ναι, μερικές φορές, όταν και στις δυο πλευρες υπαρχουν φασιστες και αντισημιτες (και αριστεροι και αναρχικοι), οταν και οι δυο πλευρες ειναι αρτια εξοπλισμενοι, ειναι πιο εντιμο να μη διαλεγεις πλευρα.

  http://www.bbc.com/news/world-europe-27275383

  Μου αρέσει!

 14. Με το τελευταίο σχόλιο του teoc είναι πασιφανές πως αυτό το blog από την ορθή κριτική στο κίνημα του Maidan έχει περάσει στην άλλη πλευρά.

  Μάλιστα χρησιμοποιούν φρασεολογία ειρωνεύοντας τις συνέπειες ενός ενδοεθνοτικού (και όχι ταξικού) πολέμου ως μικροαστισμό και αφηρημένο ανθρωπισμό με φράσεις τύπου «τι να κάνουμε τώρα ;» !!! Για τη λενινική αντίληψη πάντως υπάρχουν δίκαιοι και άδικοι ληστρικοί ή και ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Δεν έπαιρνε ο Λένιν θέση πάντα με τη μια πλευρά σε κάθε πόλεμο που έβλεπε. Σε άλλους πολέμους ήταν ενάντιος σε άλλους μετείχε και θεωρούσε αναγκαίους. Με αυτή τη λογική και ο Λένιν μικροαστός και πασιφιστής ήταν όταν κατήγγειλε τα αίσχη του πολέμου και του εθνικισμού.

  Όπως προκύπτει η συλλογικότητα σας θεωρεί τη νίκη της Ρωσίας (την οποία έχετε πασχίσει να υποτιμήσετε) ως νίκη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό.

  Οι δήθεν αποστάσεις σας από το δηλητήριο του ρωσικού εθνικισμού προκύπτουν ως μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατήσουμε τα προσχήματα όπως και τα δήθεν «δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς» Στην ουσία υιοθετείτε όλα τα βασικά αιτήματα της ρωσικής κρατικής πλευράς και ζητάτε ως λύση πάλι αυτά που ζητάει η κρατική πλευρά. Ή μάλλον για να είμαστε ακριβείς πλειοδοτείτε ! Ούτε καν η κυβέρνηση της Ρωσίας δεν είναι τόσο αναφανδόν υπέρ της κλιμάκωσης του ενδο-εθνοτικού εμφυλίου πολέμου. Εσείς ζητάτε εδώ και τώρα απόσχιση και εμφύλιο πόλεμο για να προλάβουμε (;) τον Πούτιν .

  Scripta manent.

  Υπάρχει και παρελθόν όμως σε αυτές τις κατ’ εμέ τυχοδιωκτικές «λύσεις» και προτιμήσεις σε εθνοτικές διαμάχες.

  Ο πρόγονος δηλαδή του blog στο υπαρκτό ζήτημα της αντιμετώπισης ενός εθνικισμού (του ελληνικού εν προκειμένω) έφθασε να υιοθετεί αιτήματα του αντίπαλου εθνικισμού.

  Και εδώ με αφετηρία την κριτική στο υπαρκτό πρόβλημα με τα διαταξικά κινήματα τύπου αγανακτισμένων που είναι όργανα αλλότριων συμφερόντων από αυτά των εργαζομένων και στα οποία παρεισφρύουν ακόμη και φασιστικά στοιχεία και τυγχάνουν και έτυχαν υποστήριξης από κομμάτια της ελληνικής αριστεράς (μαζί με τους ιμπεριαλιστές) έφθασαν να ζητάνε ένα εμφύλιο πόλεμο σε εθνοτική βάση με διαμελισμό της χώρας και προσάρτηση και στήριξη από μια αστική / βοναπαρτιστική κρατική οντότητα ως εγγυήτρια δύναμη.

  Αυτή η γραμμή βαπτίζεται πάλη ενάντια στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό και ενάντια στη πασιφιστική, πλατωνική , ρεφορμιστική αριστερά που μας έχει μπουχτίσει. «Εμείς τα λέγαμε, όπως τα λέγαμε για το φασισμό στην Ελλάδα». Οπότε παίρνετε μια υποτιθεμένη ρεβάνς για την απάθεια της ελληνικής αριστεράς στην αντιμετώπιση του φασισμού. Η Ουκρανία μετατρέπεται ως η φαντασιακή κολυμβήθρα του καθαρού μάχιμου αντιφασισμού και του «φτάνει πια, ας αντιδράσουμε οριστικά και επώδυνα με καθαρές λύσεις» παίρνοντας ταυτόχρονα και μαθήματα της τεχνικής της εξέγερσης από τους αντίπαλους του Maidan. Ό,τι δεν αρέσει στην Ουκρανία απωθείται με αυτόν τρόπο στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

  Όπως παλιότερα οι θέσεις τους ήταν πάλη ενάντια στον ελληνικό εθνικισμό/επεκτατισμό.

  Σχεδόν 150 χρόνια κομμουνιστικού κινήματος έχουν βγάλει κάθε λογής θέσεις για το ζήτημα της αυτοδιάθεσης και της απόσχισης όπως και περίπου 70-80 χρόνια ενασχόλησης με το φασισμό έχουν φέρει διάφορα αιτήματα και σχέδια.

  Παλιότερα είχαμε ακούσει από άλλους πως το αίτημα της αυτοδιάθεσης μέχρι του δικαιώματος του κρατικού αποχωρισμού ήταν πλήρως αντιδραστικό πλέον αίτημα από το 1990 επειδή γίνεται έρμαιο των επεμβάσεων του ιμπεριαλισμού.

  Ο Λένιν είχε απαντήσει σε αυτό το υπαρκτό ζήτημα. Δηλαδή όντως υπήρχαν δυνάμεις που χρησιμοποιώντας αυτά τα αιτήματα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα τους.

  Όπως όμως είχε απαντήσει και στη θέση να βάζουμε επιτακτικά και άμεσα παντού και πάντα το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και του κρατικού αποχωρισμού που ήθελε ανεξαρτήτως συγκυρίας παντού και πάντοτε χωρίς να λογαριάζουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων , την ανάφλεξη ενός γενικευμένου πολέμου, και της επανάστασης .

  Υπάρχει συγκεκριμένη καταγεγραμμένη θέση για περίπτωση ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥ έθνους. Δηλαδή ακόμα και για περίπτωση ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥ έθνους είχε θέσει αντίρρηση προς την άμεση υιοθέτηση του αιτήματος χωρίς να απορρίπτει το αίτημα από θέση αρχών.

  Πέρα αυτού του γεγονότος, πως ο Λένιν δεν ήταν παντού και πάντα υπέρ της απόσχισης καταπιεσμένων εθνοτήτων χωρίς να υπολογίζει ποιος επωφελείται έχουμε και τον παράγοντα που περιπλέκει ακόμη περισσότερο το ζήτημα πως εδώ δεν μιλάμε για μια τυπική ιστορική περίπτωση έθνους καταπιεσμένου από άλλο (όπως οι Παλαιστίνιοι με τους οποίους προσομοιάζονται σε αυτό το blog) καθώς οι ρωσόφωνοι και ιδιαίτερα οι επαρχίες που πρωτοστατούν έχουν προνομιακή οικονομική θέση έναντι των άλλων.

  Συν τοις άλλοις η αφορμή και η βαθύτερη αιτία για όλα αυτά ήταν η διάσταση απόψεων ως προς το ποια τελωνειακή και οικονομική ένωση θα ακολουθήσει η Ουκρανία. Φυσικά το οικονομικό σκέλος βρίσκει και βάση σε μια διαφορετικού τύπου εθνική συνείδηση που διαπλέκεται με την αντίληψη για το οικονομικό μέλλον της Ουκρανίας. Εθνική συνείδηση που έχει καλλιεργηθεί εδώ και αιώνες.

  Όπως υπάρχει καταγεγραμμένη άποψη του Λένιν για το καθήκον των συνειδητών εργατών να κάνουν συστηματική προπαγάνδα ώστε οι συγκρούσεις ενός αποχωρισμού (πάλι για καταπιεσμένο έθνος μιλάει και όχι αποχωρισμό μιας οικονομικά ισχυρότερης εθνότητας και προσάρτηση της με τον ιστορικά υπεύθυνο εθνικών καταπιέσεων) να μην λύνονται με τρόπο (ω ναι υπήρχε ακόμα και αυτή η περίπτωση κατά τον Λένιν) που να οδηγεί στην παρόξυνση της εθνικής μονομέρειας, τον εθνικισμό κλπ. κλπ. και όχι δεν γράφει για το λουξεμπουργκικό δίλημμα σοσιαλιστική επανάσταση ή καμία εθνική αυτοδιάθεση αλλά ούτε τον ενδοεθνοτικό εμφύλιο πόλεμο και η προσάρτηση από ξένη κρατική δύναμη.

  Συνάγεται κατά την ταπεινή μου άποψη πως γίνεται και αλλιώς σύμφωνα με τη λενινική γραμματεία και πρακτική.

  Μου αρέσει!

 15. Ευχαριστουμε για το link στο BBC αλλα το ξερουμε ηδη. Ξερουμε ηδη την προπαγανδα της Δυσης για το τι εγινε στην Οδησσο. Αυτην την προπαγανδα μας πλασαρουν αλλωστε και οι υποτιθεμενοι «αριστεροι» της δυτικης πλευρας, σαν την Left Opposition του απατεωνα Ποποβιτς, http://gaslo.info/?p=5211 ή το RSM, το τμημα της ενιαιας γραμματειας της 4ης Διεθνους -τρομαρα της- στην Ρωσια, του απατεωνα Budraitskis http://anticapitalist.ru/analiz/v_mire/rossijskie_i_ukrainskie_soczialistyi_ob_odesskoj_tragedii.html#.U2ab1HYVfJZ

  Τα χουμε ξαναπει για αυτου του τυπου τους «αριστερους»:
  https://avantgarde2009.wordpress.com/2014/03/30/maidan-kai-mia-istoria-apatis/

  Μπορεις «panagiotis» να μη «διαλεξεις» πλευρα. Μην εχεις ωστοσο καμια αυταπατη οτι αυτο ειναι «πιο εντιμο». Εν προκειμένω ειναι οσο εντιμη ειναι η υποστηριξη στην κυβερνηση του Κιεβου. Ειναι τοσο εντιμο οσο το να στηριζεις την κυβερνητικη αντιτρομοκρατικη εκστρατεια. Ειναι τοο εντιμο οσο εντιμα ειναι τα κροκοδειλια δακρυα της κυβερνησης του Κιεβου για τους νεκρους της Οδησσου.

  Πολυ κοπος σπαταλαται τωρα τελευταια για να χαρακτηριστουμε «εκτος τοπου και χρονου», «φερεφωνα του Πουτιν» και του ρωσικου εθνικισμου…
  Τωρα γιατι να ασχολειται κανεις με τυπους που ειναι εκτος τοπου και χρονου και βυθισμενοι στο ρωσικο εθνικισμο ειναι αποριας αξιο…

  Μου αρέσει!

 16. Εντάξει, όλοι απατεώνες είναι εκτός από εσάς και τους εθνικιστές που κάνουν πορείες φονάζοντας «Ρωσία!» και χτίζουν οδοφράγματα τραγουδόντας τον ύμνο της ΕΣΣΔ (αλλά άλλωστε εσείς δεν έχετε πρόβλημα, όπως έχετε γράψει, την αισθητική των κόκκινων σημαιών και των πορτρέτων του χασάπη εν ονόματι Στάλιν). Άντε να σας δούμε και στο μέτωπο του Σλαβιάνσκ.

  Μου αρέσει!

 17. Οχι δεν ειναι ολοι απατεωνες. Το ποιοι ειναι απατεωνες το ειπαμε συγκεκριμενα με ονοματα και αποδειξεις.
  Εμεις ειμαστε αλληλεγυοι στο Borotba και στον κοσμο που κανει οδοφραγματα φωναζοντας κατω οι φασιστες και τραγουδωντας τον υμνο της Διεθνους και της ΕΣΣΔ. Τωρα αν για σενα ειναι τοσο φρικιαστικο το να τραγουδαει καποιος τον υμνο της ΕΣΣΔ…περι ορεξεως κολοκυθοπιτα…
  Ελπιζω να μην ξεφυγει τοσο το τρολαρισμα που να χαρακτηριστουμε και σταλινικοι. Πραγματικα θα ηταν τραγελαφικος ενας τετοιος χαρακτηρισμος γι αυτο το σαιτ.
  Ωστοσο μην εχεις καμια αμφιβολια: αν απο τη μια κρατανε πορτραιτα του Σταλιν κι απ την αλλη του Μπαντερα συμπαρατασσομαστε στη μαχη με τους πρωτους. Οποιος ζοριζεται και δεν θελει μπορει να κατσει στην γωνια και να γραψει μια διατριβη περι αισθητικης.

  Μου αρέσει!

 18. Πες τα, panagiotis. Ρώσοι ιμπεριαλιστές απλώνουν τα γαμψά νύχια τους παντού… Να καταλάβεις, εγώ ξύπνησα σήμερα το πρωί, άνοιξα το ψυγείο να πάρω το γάλα και τσουπ – δε θα το πιστέψεις: πάνω στη χαρτονένια συσκευασία τού γάλακτος βρήκα όχι έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν!

  Ασθμαίνοντας και ξεφυσώντας, πέταξα αμέσως το γάλα όπως ήταν, μην τυχόν και βρεθώ άθελά μου να υποστηρίζω το φοβερό και τρομερό ρώσικο ιμπεριαλισμό. Αρκέστηκα σε μια φέτα ψωμί αλειμμένη με μαρμελάδα πορτοκάλι για πρωινό. Ήταν εξαιρετική, σκέτη πορτοκαλί επανάσταση…

  Μου αρέσει!

 19. Για φαντάσου! Ο Πούτιν καλεί τις περιοχές τής νοτιοανατολικής Ουκρανίας να ακυρώσουν τα δημοψηφίσματα τής Κυριακής και στηρίζει την προγραμματισμένη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στις 25 τού Μάη. (http://www.bbc.com/news/world-europe-27314816)

  Η διεθνιστική αλληλεγγύη στο Μπορότμπα και τους αγωνιζόμενους στην Ουκρανία είναι τώρα πιο απαραίτητη από ποτέ. Κάτω η κυβέρνηση των φασιστών και δολοφόνων, μαριονέτα τού δυτικού ιμπεριαλισμού. Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι γύρω από τις ουκρανικές πρεσβείες στις 8 τού μήνα από κόσμο ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα τού Μπορότμπα.

  Μου αρέσει!

 20. Όπως φαίνεται πρώτα οι φασίστες κατέλαβαν το κτίριο (ή έστω ένα μέρος του), και δολοφονούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους αφού πρώτα βασανιζαν τα θύματά τους. Στην συνέχεια έκαψαν το κτιριο για να εξαφανίσουν τα ίχνη. Εδώ το βίντεο που εισβάλουν στο κτίριο πριν τη φωτιά:

  Στο επόμενο βίντεο φαίνεται ότι κατεβάινουν από τους πάνω ορόφους έχοντας σίγουρα καθαρίσει ή καψει μερικά από τα θύματά τους:

  Και εδω ενω μαίνεται η φωτιά κάποια από τα φασιστόμουτρα σηκώνουν την ουκρανική σημαία και ο όχλος από κάτω ξεσπά σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

  Λοιπόν φιλε και συναφή κυανοκρανοι, εδώ δεν είναι Μαρφιν, εδώ έχουμε νταχαου. Δεν προκειται για αυτό που προσπάθησαν να παρουσιάσουν τα δυτικά και τα ελληνικά ΜΜΕ, και μαζί τους διάφοροι άμυαλοι απολογητές τους, μαζί και αυτή η περιβοητη Αυτονομη ενωση εργατων, οτι το τραγικό γεγονός έγινε καταλάθος υστερα από ανταλλαγή μολοτωφ και από τις δύο πλευρές. Εδώ έχουμε εγκληματίες πολέμου. Φανταζομαι συνενοούμαστε με όσους αντιλαμβανονται γιατι μιλάμε. Ειναι εκτέλεση εν ψυχρω μαζί με βασανιστήρια και αφού δεν υπάρχει καμία μάχη.
  Εδώ όλο το ρεπορτάζ: https://athens.indymedia.org/post/1524484/

  Μου αρέσει!

 21. Ναι για μένα το να τραγουδάει κάποιος τον ύμνο της ΕΣΣΔ, ενός από τα πιο αποκρουστικά κράτη στην σύχρονη ιστορία (και δεν μιλάω μόνο για την περίοδο του Στάλιν, αλλά και αργότερα, όταν οι διαφωνούντες κλείνονταν μαζικά στα ψυχιατρεία – και μετά λέμε για βιοπολιτική εδω), δεν λέει απολύτως τίποτα. Ίσως να έλεγε κάτι την περίοδο του δευτέρου παγκοσμίου, όταν υπήρχε ζήτημα φασισμού από τη μία και αντιφασισμού από την άλλη (δεν υιοθετώ δηλαδή την αντίληψη περί δύο άκρων) και μια συμμαχία με την ΕΣΣΔ ήταν απαραίτητη. Πλέον όμως η σύγκρουση στην Ουκρανία συγκεκριμένα ΔΕΝ έχει τέτοιο χαράκτηρα (φασίστες και αντιφασίστες), απλώς η κάθε πλευρά επενδύει σε κάποιες θυμικές εικόνες (στην ναζιστική κατοχή οι φιλο-ρώσοι, στη γενοκτονία επί Στάλιν οι Ουκρανοί). Αν όμως βλέπεις τα πράγματα με αυτούς τους όρους, είτε είσε κανένα αμετανόητο μέλος του ΚΚΕ που στα 70 σου χρόνια ακους τον ύμνο της ΕΣΣΔ και αντι να σκέφτεσαι τα εκατομμύρια νεκρών επί Στάλιν δακρύχεις από συγκίνηση (εδώ συγχωρείσαι καθώς όλη σου η ζωή έχει χτιστεί γύρω από αυτους τους μύθους), ή απλώς δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι η σύγκρουση αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία γίνεται με άλλους όρους, καλή ώρα όπως αυτή εδώ η ιστοσελίδα. Προφανώς, και εδώ συμφωνώ μαζί σας, όταν από τη μία έχεις άτομα σαν και αυτά που βίασαν και σκότωσαν στην Οδησσό, πρέπει να είσαι με τους άλλους. Άλλο όμως αυτό, και άλλο να φτιάχνεις μια αφήγηση που λέει ότι αυτό είναι το ζήτημα όλης της σύγκρουσης. Αν κάνεις το τελευταίο, κίνδυνος είναι ότι δεν έχεις τι να πεις όταν τα γεγονότα δεν συμφωνούν με την αφήγηση σου. Δεν είδα για παράδειγμα να γράφετε τίποτα για τις βιαιότατες επιθέσεις, με μαχαίρια και οπλα, φιλο-ρώσων σε πορείες ειρήνης στην ανατολή της χώρας, όπου πολλές φορές δεν έχουν καμία άναμειξη (στις πορείες αυτές ο Δεξιός Τομέας και οι φασίστες). Ούτε βλέπω να αναφέρετε πουθενά ότι η δύναμη του Δεξιού Τομέα είναι κάτω από το 2% σε όλη τη χώρα, ακόμη και μετά τα «κατωρθόματα» του. Απλώς γιατί είναι πολύ απλό να φτιάξεις αυτή την αφήγηση που παρουσιάζει όλους τους ουκρανούς, ναι αυτούς που δικαιολογημένα δε θέλουν να διαμελιστεί η χώρα, σαν αιμοσταγείς φασίστες, αντί να επιχειρήσεις καμία σοβαρή ανάλυση (όπως έχουν κάνει π.χ. οι ruthless critique, παρ’ ότι δε συμφωνώ). Όσο για τον σταλινικό χαρακτήρα της σελίδας ή όχι, το αφήνω ασχολίαστο. Στην ελλάδα, που είναι σα να μην έγινε ποτε 1989, ίσως να μη θεωρείται σταλινική, όχι όμως οπουδήποτε αλλού.

  Τέλος, όπως σημείωσε ένας σχολιαστής πιο πάνω, από την ορθή κριτική στο Μαϊντάν έχετε περάσει στην άλλη πλευρά, και αυτό είναι λυπηρό. Δεν ζείτε εκεί, οπότε μπορείτε χωρίς καμία συνέπεια να ζητάτε εμφύλιο για να ξεκαθαριστούν οι φασίστες (ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση εμφυλιού προφανώς θα ενισχύσουν τη δυναμική τους οι φασίστες, ενώ σε περίπτωση που ηρεμήσουν τα πράγματα θα περιοθωριοποιηθούν). Οι περισσότεροι κάτοικοι της χώρας όμως επιθυμούν την διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας (αυτό ισχύει και στην ανατολή), κάτι που δεν χωράει στην ανάλυσή σας με τους όρους που έχετε επιλέξει. Για να δούμε τι θα λέτε μετά το δημοψήφισμα…
  Και για να έχουμε μια συνολική ενημέρωση: Φωτορεπορτάζ από τα γεγονότα της Οδησσού

  Μου αρέσει!

 22. Εδω ενα ακόμα βιντεο που δειχνει οτι στην επιχείρηση εκτελεσης των 40 και πλεον αντιφασιστων στην Οδησσό συμμετείχαν εκτος από τους φασίστες του Δεξιού Τομέα και επιφανή στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού, όπως πρωτοκλασσάτα στελέχη του κατα καιρούς δήμαρχου της πολης και τωρα ξανά υποψήφιου από το καθεστώς Edward Hurwitz (Эдуард_Иосифович).
  Στο 2:00-2:50 είναι ο Юрий Борщенко ο οποίος περιφέρεται ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Εργοδοτών της νότιας Ουκρανίας, και επιπλέον υποστηρικτής του πρώην δημάρχου, αλλά και συχνός φιλοξενούμενος στο τηλεοπτικό κανάλι που ανήκει σε αυτή τη μαφία. Στο 14:58 είναι ο Романа Девятова στέλεχος του πρωην δημάρχου επικεφαλής της πολιτικής για τη νεολαία στο δημο, στο 15:30 , βλέπουμε έναν άνθρωπο με λευκό σακάκι με μαύρες ρίγες ο οποίος είναι πρόεδρος της περιφερειακής οργάνωσης Οδησσού του κομματος «Γροθιά» του μποξέρ Vitali Klitschko ονόματι Αντρέι Γιασόφ (Андрей Юсов). Αργότερα στο 16:10-16:12 εμφανιζεται ενά άλλο στέλεχος του ίδιου κομματος Σεργκέι Gutsalyuk (Сергея Гуцалюка).
  Στο ίδιο βίντεο κάπου στο 17 φαίνεται ότι οι επικεφαλής της αστυνομίας παρακολουθούν από απόσταση ασφαλείας τους φασίστες να δολοφονούν μερικές δεκάδες αντιφασίστες σε μια άνιση μάχη, και αποφασίζουν να επέμβουν μόνο όταν οι συμμορίτες έχουν τελειώσει το βρομερό τους έργο. Πηγή: http://www.pravda-tv.ru/2014/05/08/58231
  Κατα τα άλλα σύμφωνα με τους άθλιους απολογητές των φασιστών οι μπάτσοι κάλυπταν τους «φιλορώσους». Αυτό το αποδεικνύουν δήθεν με κάποιες φωτογραφίες που δεν βγαζουν νόημα ενός λακέ του Κιέβου που μπορεί να παριστάνει και τον αυτόνομο όπως οι ΕΚΟΦίτες της «Ανεξάρτητης φοιτητικής Ενωσης» που το υπουργείο Εκπαίδευσης (των φασιστών) αντιμετωπίζει «θετικά», σύμφωνα με τους ίδιους, τα αιτήματά τους. Λοιπόν εξυπνοπούλια, εξηγήστε μας γιατί η αστυνομία που υποστήριζε τους ρωσόφιλους κατα την «επίθεση» που έκαναν στους καημένους «αόπλους χουλιγκάνους», γιατί δεν πήγε να σώσει τους «ρώσους εθνικιστές» που προηγουμένως «δρούσε μαζί τους». Αντε δικηγόροι της κακιάς ώρας, μάστορες της λογικής και του ορθού λόγου, μιλάτε; Γιατι δεν πήγαν τα μπατσάκια του Γιανουκόβιτς και του Πούτιν να σώσουν τα ρώσικα εθνικια -που τραγουδάνε τον ύμνο της κάκιστης ΕΣΣΔ αντι να τραγουδάνε τον υμνο της προφανώς καλύτερης ναζιστικής Γερμανίας, όπως οι νταβάδες προστάτες της Μαϊνταν; Ελα Panagiotis εξάσκησε τη λογική σου, ψάξε και λίγο τι λένε οι ρουφιάνοι της Αυτόνομη Ενωσης «εργατών». Τράβα και από το site των ΕΚΟΦιτών, κάτι μπορεί να βρεις. Ή καλύτερα για να μην χάνεις το χρόνο σου, πήγαινε κατευθείαν στη σελίδα του Πράβι Σεκτορ και στο Σβόμποντα. Εκει θα βρεις κατευθείαν αυτά που θέλεις.
  ΥΣ. Και κάτι τελευταίο @panagiotis. Η Ουκρανια συμφωνα με τα λεγόμενα σου υπέστη από τους Ναζι απλά μια «κατοχή» ενώ από την ΕΣΣΔ «γενοκτονία». Αντιλαμβάνεσαι τι γραφεις; Αν ξέρεις κατι θα μας το πεις να αποκατασταθει και ιστορική αλήθεια;

  Μου αρέσει!

 23. Φίλε kseeath
  αν οι αντιφασίστες ήταν πραγματικά ανιτφασίστες και δημοκράτες θα ζητούσαν την ανατροπή της φασιστικής κυβέρνησης για να αποκατασταθεί η δημοκρατία στην πατρίδα τους. Αυτοί, όμως, ζητάνε την απόσπαση τμημάτων της Ουκρανίας για να τα ενσωματώσουν στη Ρωσία. Αυτοί είναι συνεργάτες των ρώσων κατακτητών και δοσίλογοι. Η ιστορία επαναλαμβάνεται : ότι έγινε με τους Γερμανούς Σουδήτες, που ήταν το πρόσχημα του Χίτλερ για να κατακτήσει την Τσεχοσλοβακία, έτσι και οι «ρωσόφωνοι» (ούτε καν Ρώσοι) είναι το πρόσχημα του Πούτιν για να κατακτήσει την Ουκρανία. Το ρόλο της Σουδητίας έπαιξε η Κριμαία.

  Μου αρέσει!

 24. Παράθεμα: ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ. | Πρωτοβουλία Εργαζομενων και Συνταξιούχων ΕΥΔΑΠ·

 25. Παράθεμα: Φόρος τιμής στον Andrey Brazhevsky (30/08/1987 – 2/05/2014) | ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ·

 26. Παράθεμα: Φόρος τιμής στον Andrey Brazhevsky. Όλα στην Οδησσό έγιναν. | Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία·

 27. Παράθεμα: Φόρος τιμής στον Andrey Brazhevsky (1987 – 2014) Όλα στην Οδησσό έγιναν… « απέραντο γαλάζιο·

 28. Παράθεμα: vforvolos | ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ : Όλα στην Οδησσό έγιναν. Φόρος τιμής στον Andrey Brazhevsky (30/08/1987 – 2/05/2014)·

 29. Παράθεμα: Παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση – Φόρος τιμής στον Andrey Brazhevsky – Όλα στην Οδησσό έγιναν.·

 30. Παράθεμα: Φόρος τιμής στον Andrey Brazhevsky (30/08/1987 – 2/05/2014) | Φ.Α.Σ.Μ.Α·

 31. Παράθεμα: Φόρος τιμής στον Andrey Brazhevsky (30/08/1987 – 2/05/2014) Όλα στην Οδησσό έγιναν. | ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ·

 32. Παράθεμα: Φόρος τιμής στον Andrey Brazhevsky (30/08/1987 – 2/05/2014) Όλα στην Οδησσό έγιναν. - ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ | ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Τ·

 33. Παράθεμα: Αντρέι Μπραζέφσκι παρών! | Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία·

 34. Παράθεμα: Ντονμπάς-Βενεζουέλα-Συρία-Υεμένη, την Αυτοκρατορία ο τάφος περιμένει. Συγκέντρωση 17/4, 12μ, Προπύλαια | Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση ★·

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s