Το «κόμμα των μελών» ξεκίνησε τις διαγραφές

Μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ διέδιδε ότι δεν διαγράφει. Ακόμα και ο Τατσόπουλος που μίλαγε ανοιχτά για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ έφυγε από την μπροστινή πόρτα και μόνο που δεν του έκαναν τεμενάδες. Όπως και να χει η τακτική να μην διαγράφεται κανείς από το ΣΥΡΙΖΑ, για πολιτικούς λόγους εννοείτε, ήταν υποτίθεται τεκμήριο για τη δημοκρατική λειτουργία του σχήματος.  Όπως φαίνεται όμως τα πράγματα αλλάζουν.  Κάθε μέρα που περνάει η ηγεσία του κόμματος είτε με προκλητικές πολιτικές δηλώσεις για πρωτογενή πλεονάσματα, για αξιόχρεο του χρέους, και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ,  είτε με τις αλλεπάλληλες φιλικές δηλώσεις προς τα «δίκαια» αιτήματα των σωμάτων ασφαλείας, για την εκκλησία που δεν θα παρθούν εναντίον της μονομερείς αποφάσεις και τις φιλοφρονήσεις με τον ΣΕΒ, ακόμα και το «μεταναστευτικό» κοκ  δίνει το πλέον ξεκάθαρο μήνυμα για τον πολιτικό της προσανατολισμό. Να όμως που ούτε αυτό φτάνει. Ύστερα από το άδειασμα του Νάσου Θεωδορίδη για τις αντιεθνικιστικές του απόψεις (την ώρα που οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα για κάθε είδους εθνίκια), και το απεταξάμην στον Ν. Γιαννόπουλο για τον πρόλογο στο βιβλίο του Κουφοντίνα, τώρα ήρθαν οι διαγραφές για να είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο το μήνυμα και προς το αριστερό κομμάτι του Συριζα, αλλά και προς την αστική τάξη. «Σε όποιον δεν αρέσει ας φύγει, αλλά αν δεν μας κάνει τη χάρη θα τον πετάξουμε έξω με τον γνωστό τρόπο».  Αυτό έγινε με τις μαζικές διαγραφές μελών του Συριζα στο Ίλιον. Ο Συριζα όταν συγκροτούνταν πριν 10 χρόνια μας διαφήμιζε την πολυσυλλεκτικότητά του στις απόψεις και στις πολιτικές καταγωγές. Μας έλεγε επίσης ότι οι διαχωρισμοί επαναστάτες και ρεφορμιστές ανήκουν στο παρελθόν. Το ίδιο και ο σταλινισμός που ταλαιπώρησε για δεκαετίες την αριστερά. Τώρα όλα μαζί είναι ξανά εδώ. Εντάξει σύντροφοι το καταλάβαμε. Είσαστε αποφασισμένοι να κυβερνήσετε στα όρια της αστικής νομιμότητας.

Για το «μεμονωμένο» περιστατικό στα Ν.Λιόσια αναδημοσιεύουμε από το Ξεκίνημα το γράμμα μιας σ. από τους διαγραμμένους που την γνωρίζουν στην περιοχή μέχρι και οι πέτρες για την τοπική της αγωνιστική δράση. Περιμένουμε ωστόσο από την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένες αντιδράσεις. Ελπίζουμε να μην το καταπιούν αμάσητο όπως κατάπιαν τον Βουδούρη και διάφορα λαμόγια που περιφέρονται στα τοπικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σαν υποψήφιοι περιφερειάρχες δήμαρχοι και συμβουλάτορες. Κατά τα άλλα καλά ξεμπερδέματα σε όσους συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο Συριζα παραμένει πεδίο ανασύνθεσης της αριστεράς και εκφραστής της κοινωνικής ριζοσπαστικοποίησης. Πλέον είναι η ρουφήχτρα της πολιτικής ενσωμάτωσης και της υποχώρησης των κοινωνικών αγώνων.

Κ.Μαραγκός

Διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου – δημόσια επιστολή της δημ. συμβούλου Γεωργίας Αντωνοπούλου

Παραθέτουμε στη συνέχεια την ανοιχτή επιστολή της σ. Γεωργίας Αντωνοπούλου ενάντια στη διαγραφή αυτής καθώς και άλλων 24 μελών της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Ίλιον, επειδή συνεχίζουν να στηρίζουν το Αριστερό Σχήμα Ιλίου (ΑΣΙ) στο οποίο συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν.

Το ΑΣΙ είχε εκλέξει το 2010 τους 3 δημοτικούς συμβούλους του με 9,7% (2.466 ψήφους). Ήταν και παραμένει ένα από τα πιο ενωτικά και ανοικτά δημοτικά σχήματα με συμμετοχή κόσμου από το ΣΥΡΙΖΑ, αγωνιστών με καταγωγή από το ΚΚΕ, πλήρη στήριξη από την Πρωτοβουλία των 1.000, συμπόρευση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υποστήριξη από το ΞΕΚΙΝΗΜΑ αλλά και δεκάδες ανέντακτους αγωνιστές.

Το ΑΣΙ τα τελευταία χρόνια ήταν το κύριο όχημα για τους αγωνιζόμενους συνδημότες-συνδημότισσες μας στο Ίλιον. Ενάντια στα χαράτσια και τις διακοπές της ΔΕΗ. Ενάντια στις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας. Για να μην κλείσει ο ΕΟΠΠΥ. Στήριξε κάθε μικρή ή μεγάλη διεκδίκηση των απλών ανθρώπων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, κάλεσε συνελεύσεις στις γειτονιές για να ακουστούν αυτοί που δεν έχουν φωνή, κλπ κλπ.

Η σ. Γεωργία ήταν από τους πρωταγωνιστές σ’ αυτή την αγωνιστική πορεία κι απ’ αυτούς που πάλεψαν πρόσφατα να υπάρξει εκλογική συνεργασία της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΡΑ) και του ΑΣΙ. Η ηγεσία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ έχει την κύρια ευθύνη που δεν επιτεύχθηκε η συνεργασία των αριστερών δημοτικών σχημάτων στην πόλη μας και σήμερα τιμωρεί με διαγραφές όσους δεν αποδέχτηκαν την κομματική πειθαρχία, όπως η σ. Γεωργία Αντωνοπούλου.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.

antonopoulou-500x330Μετά την επιστολή που είχαμε στείλει στον ΣΥΡΙΖΑ 25 σύντροφοι και συντρόφισσες της Οργάνωσης Μελών Ιλίου και γνωστοποιήσαμε την επιλογή μας και τους λόγους που θα στηρίξουμε στις ερχόμενες εκλογές τη δημοτική κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΙΛΙΟΥ και δηλώναμε ότι παραμένουμε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούσα ότι αυτό θα ήταν αρκετό και δεν θα υπήρχε συνέχεια.

Θλίβομαι όμως γιατί μετά από 60 χρόνια αγώνων και στα 74 μου χρόνια, μου ανακοινώθηκε ότι θα διαγραφώ από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου. Αυτό μου το μετέφεραν και μου το δήλωσαν μια 3μελής αντιπροσωπεία της τοπικής οργάνωσης αλλά και της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος της διαγραφής είναι ότι συνεχίζω να στηρίζω τη δημοτική κίνηση που με εξέλεξε δημοτική σύμβουλο το 2010.

Οι λόγοι που δημοσιοποιώ το κείμενο αυτό, αν και εγώ και όσοι με γνωρίζουν λίγα γράμματα ξέρω αλλά περισσότερα καταλαβαίνω, είναι ότι:

  1. Δηλώνω ότι θα συνεχίσω να κάνω ότι μου λένε τα 60 χρόνια αγώνων και η συνείδηση μου και όχι ότι μου λένε οι κομματικοί παράγοντες.
  1. Να σταματήσει η παλαιοκομματική και δογματική νοοτροπία που δυστυχώς υπάρχει και αναπαράγεται και στη σημερινή αριστερά. Μου θύμισε άλλες εποχές…

Εγώ ήμουν και είμαι στη λογική των αγώνων και της σύμπραξης της Αριστεράς και όχι στην ενσωμάτωση της από το καθεστώς Ζεννέτου. Ήμουν στα ψηφοδέλτια της Δημοτικής Παρέμβασης (υποστηριζόμενο από ΔΗ.Κ.ΚΙ.) της Συνεργασίας Αλλαγής (υποστηριζόμενο από ΚΚΕ) και τα τελευταία 4 χρόνια με το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΙΛΙΟΥ, ως μέλος του ΔΗ.Κ.ΚΙ.

Θεωρώ χρέος μου, για τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου αλλά πάνω από όλα για όλα τα παιδιά και τους νέους-νέες του τόπου μου να συνεχίσω να στηρίζω το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΙΛΙΟΥ, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο γιατί συμβάλει καθοριστικά στην οργάνωση της αντίστασης και της αλληλεγγύης του λαού, ώστε σε αυτή την οργάνωση της κοινωνίας να στηριχθεί η αυριανή κυβέρνηση της αριστεράς.

Αντωνοπούλου Γεωργία

Δημοτική σύμβουλος του Αριστερού Σχήματος Ιλίου και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το Αριστερό Σχήμα Ιλίου

___ Υ.Γ.: 1. Θα ήθελα να ξέρω τίνος απόφαση θα είναι η διαγραφή μου, αν γίνει και με ποια δημοκρατική διαδικασία θα υλοποιηθεί. 2. Επειδή κάποιοι θα αναρωτηθούν αν εγώ έγραψα την επιστολή λόγω του ότι δεν ξέρω γράμματα, τους απαντώ ότι την επιστολή την έγραψε ο γιος μου αφού προηγουμένως του είπα τι να γράψει.

Πηγή: ΞΕΚΙΝΗΜΑ

One response to “Το «κόμμα των μελών» ξεκίνησε τις διαγραφές

  1. Παράθεμα: ΣΥΡΙΖΑ: Το “κόμμα των μελών” ξεκίνησε τις διαγραφές | Παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση·

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s