Τέτοια «λάθη» κάνουν μόνο κρετίνοι ή προδότες

Δεν ξέρουμε αν ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον Καραμανλή ή με τον Ψυχάρη ή και με τους δυό μαζί, αλλά με αυτά που συμβαίνουν στο κόμμα του δεν έχουμε και κανένα λόγο να μην το πιστέψουμε. Και γιατί δηλαδή να μην συναντήθηκε; Εδώ πριν κάτι μήνες τον είδαμε στο ίδρυμα Καραμανλή να πλέκει το εγκώμιο του εθνάρχη (6/3/13), αφήνοντας άφωνο το πανελλήνιο. Τον είδαμε επίσης να περιφέρεται στα εκδοτικά συγκροτήματα και μάλιστα την περίοδο που αυτά έσπαγαν το ένα ρεκόρ απολύσεων πίσω από το άλλο. Χαιρετούρες με τον γνωστό κομιστή Θέμο Αναστασιάδη στις 18 Απρίλη 2013, επίσκεψη στον Πήγασο του Μπομπολα μια βδομάδα νωρίτερα. Καπου εκεί στην Καθημερινή και τον Σκαι. Ο πρόεδρος χωρίς αμφιβολία θέλει να τα έχει καλά με τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης και με τους κάθε είδους γκεμπελίσκους. Το αν αυτό το κάνει κρυφά ή φανερά λίγη σημασία έχει. Και γιατί, θα πει κανείς; Που είναι το κακό; Μήπως αυτό επηρεάζει το πολιτικό μας σχέδιο; Μάλιστα. Το “πολιτικό σχέδιο”. Το προτζεκτ. Νεολογισμοί της ευρωαριστεράς, δανεισμένοι από την επιχειρηματική ορολογία. Και ποιό είναι λοιπόν αυτό το φοβερό πρότζεκτ που έχετε; Μήπως οι δηλώσεις του οικονομικού μέντορα Δραγασάκη περί “διασφάλισης της δημοσιονομικής σταθερότητας και αξιόχρεου του ελληνικού κράτους”. Ή του Μηλιού ότι το “χρέος πρέπει να γίνει βιώσιμο και να βγούμε στις αγορές”; Μήπως κρύβεται κάποιο βαθυστόχαστο πολιτικό πρότζκετ πίσω από αυτές τις γελοιότητες; Μήπως νομίζουν οι οικονομολόγοι του Σύριζα ότι τρώμε κουτόχορτο; Ότι δεν καταλαβαίνουμε τι λένε;

Πολλές φορές πρέπει κανείς να δίνει τόπο στην οργή για πράγματα που έχουν γίνει στο παρελθόν, και ειδικά όταν έχουν περάσει 20 ή και παραπάνω χρόνια. Λες «εντάξει περασμένα ξεχασμένα. Ας κοιτάξουμε μπροστά. Οι άνθρωποι μπορούν να αλλάζουν απόψεις, και να τους δέχεσαι με βάση αυτό που λένε εκείνη τη στιγμή, χωρίς κανείς να ζητά άφεση αμαρτιών για το αμαρτωλό παρελθόν του οποιουδήποτε. Αυτό ας το κάνει η εκκλησία και η ιερά εξέταση». Όμως ως εδώ! Όταν οι συγκεκριμένοι θέλουν και να μας δουλεύουν μες τα μούτρα μας, τότε θα ανοίξει όλη η κουβέντα. Λοιπόν ο Δραγασάκης και ο κάθε Δραγασάκης, όπως και ο κάθε Βουδούρης θα πρέπει να απολογηθούν για το παρελθόν τους και να κόψουν να παριστάνουν την πάπια. Οι ευγένειες τέλος. Και τέλος όχι μόνο μ’ αυτούς τους τύπους, αλλά και με όσους τους καλύπτουν.

Ο Δραγασάκης ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη (και πουθενά δεν έχει κάνει αυτοκριτική γι’ αυτό) με τον ίδιο τρόπο που ο Βουδούρης για τον οποίο γίνεται και πολύς λόγος τις τελευταίες μέρες ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όταν ψήφιζε το μνημόνιο 1. «Ναι αλλά διαφώνησε μετά και διαγράφτηκε» για να βρεθεί στη Δημαρ. Και γιατί ψήφισε το μνημόνιο χωρίς καν να το έχει μετανοιώσει; «Γιατί δεν υπήρχε άλλη επιλογή με τα 24 δις έλλειμμα που άφησε ο Κ.Καραμανλής». Αυτό το λέει ακόμα και τώρα. Παρά το ντόρο για τις δηλώσεις του. Και διαμαρτύρεται ότι του διαστρεβλώνουν δήθεν τα λόγια του. Άλλος πονηρίδης που ψάχνει για μαλ..κες. Λοιπόν πονηρέ, και να ακούμε ξέρουμε και να διαβάζουμε και μάλιστα καλύτερα από σένα πολιτικάντη της κακιάς ώρας. Αυτός ο ποντικός όταν βρέθηκε στη Δημάρ, σε αυτό το άθλιο πλυντήριο των ορφανών του σημιτισμού, φρόντισε πριν το παίξει ξανά αντιστασιακός να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο Σαμαρά δίνοντας εκ νέου την κοινοβουλευτική νομιμοποίηση όχι απλώς στη μνημονιακή λαίλαπα, αλλά και στην πιο ακροδεξιά κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Όταν είδε όμως ότι το σαπάκι της Δημαρ είναι έτοιμο να καταλήξει στον πάτο, αποφάσισε να μετακομίσει στο Συριζα και να γίνει βλαχοπεριφεριάρχης Πελοπποννήσου.

Οι απανωτές επιλογές του Συριζα δεν είναι καθόλου τυχαίες. Οι δηλώσεις των οικονομικών στελεχών του δένουν απόλυτα με τις επιλογές των μελλοντικών «κυβερνητικών” στελεχών με τα οποία ο Τσίπρας θα “σώσει τη χώρα από την καταστροφή”. Φανταζόμαστε τι θα δουν τα ματάκια μας όταν ο Συριζα με τη Δημαρ, τους Ανελ ή με οποιοδήποτε άλλο γίνει κυβέρνηση. Όλα αυτά θα λεγε κανείς ότι ίσως εντάσσονται σε ένα “πολιτικό σχέδιο”, να προσεγγιστούν ευρύτερα τμήματα του εκλογικού πληθυσμού προκειμένου να ψηφίσουν Συριζα. Να πούμε, αν είναι αυτό, στον καραγκιόζη που τα σκέφτεται, ότι με αυτά τα “σχέδια”, το κόμμα τους θα καταλήξει από τη σίγουρη νίκη στην συντριβή. Να είναι σίγουροι, ότι με τους Βουδούρηδες δεν πρόκειται να κερδιθεί καμία Πελοπόννησος για να μην πούμε ότι αυτό ισχύει και για την Δούρου στην Αττική. Γιατί όμως ο Σύριζα βάζει τέτοια αυτογκόλ; Τι επιδιώκει; Εκτός από το να πείσει τους πάντες ότι είναι το κόμμα της “εθνικής συμφιλίωσης”, που δεν θα βάλει σε περιπέτειες τον ελληνικό καπιταλισμό; Μόνο μια σκέψη βγαίνει από όλα αυτά; Ότι επιδιώκουν ανοιχτά την εκλογική τους ήττα. Ότι με αυτές τις προκλητικές επιλογές, θέλουν να σπείρουν την απογοήτευση στον κόσμο της αριστεράς. Να τον αναγκάσουν να απέχει, να επιβεβαιώσουν αυτό που τους καταλογίζουν τα παπαγαλάκια τύπου τράγκα. Ότι είναι μια από τα ίδια, και ακόμα χειρότερα.

Και εκεί που προσπαθεί κανείς να χωνέψει τις αλλοπρόσαλλες επιλογές, μαθαίνει ότι στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η επιλογή της ΚΕ είναι κάποιος Θ. Καρυπίδης. Το άτομο αυτό δεν το γνωρίζουμε και ούτε θέλουμε να τον μάθουμε. Δεν ξέρουμε αν είναι μέλος του Συριζα, ούτε την πολιτική του διαδρομή, και ούτε μας ενδιαφέρει. Ξέρουμε όμως ότι είναι δημοσιογράφος σε κάποιο κανάλι της Κοζάνης, από αυτά τα κιτρινοκάναλα της επαρχίας που έπαιζαν και συνεχίζουν να παίζουν τη χρυσή αβγή σε καθημερινή βάση, διαφημίζοντας τα στελέχη της και τα βοθρολύματά τους. Λοιπόν αυτός ο Καρυπίδης σε μια από τις εκπομπές του τον Νοέμβριο είχε καλεσμένο τον Κασιδιάρη συζητώντας μαζί του σαν να μην συμβαίνει τίποτα για τα «θύματα της ΧΑ» και τα πολιτικά της σχέδια σχεδόν σε συντροφικό κλίμα.

Ακόμα και η ιστοσελίδα των φασιστών διαφημίζει το γεγονός στα πρώτα θέματα. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο ίδιος ο υποψήφιος του Συριζα τον Οκτώβριο ανέβαζε στο FB σχολιάκια της κακιάς ώρας καυτηριάζοντας τις διώξεις των στελεχών της ΧΑ.

Επιπλέον το ανεκδιήγητο αυτό πρόσωπο όχι μόνο διαφημίζει τους ρατσιστές, αλλά υιοθετεί και το λόγο τους. «Σε βίντεο στο YouTube , ο Καρυπίδης από το βήμα τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, μεταφέρει την είδηση ότι «ο Δένδιας σχεδιάζει να φέρει μετανάστες στην περιοχή» και την σχολιάζει λέγοντας ότι δεν χρειάζεται η τοπική κοινωνία να λειτουργήσει με αργά ανακλαστικά και στην πεπατημένη «η Δυτική Μακεδονία να τρώει την μια σφαλιάρα μετά την άλλη»». Εφ.Συν.

Το πώς επιβλήθηκαν αυτές οι υποψηφιότητες στην ΚΕ του Συριζα είναι μια υπόθεση που δεν μας αφορά. Αφορά όμως όσους βρίσκονται σε αυτό το κόμμα. Ελπίζουμε άνθρωποι που τους ενδιαφέρει πραγματικά η κοινωνική αλλαγή να μην λέρωσαν τα χέρια τους με αυτές τις επιλογές στο όνομα οποιουδήποτε “πολιτικού σχεδίου”. Ελπίζουμε να αντιλαμβάνονται ότι έτσι δεν υπερασπίζονται την ενότητα του κόμματός τους αλλά τα ελεεινά σχέδια της ηγετικής τους ομάδας που με απανωτούς εκβιασμούς δημιουργεί συνενόχους της πολιτικής της. Μιας ομάδας που είναι απολύτως σίγουρο, ότι θα πουλήσει στεγνά ότι αριστερό υπάρχει μέσα και έξω από το Συριζα προκειμένου «να σωθεί η πατρίς». Μια ηγεσία που είναι αδίστακτη στα αριστερά της και γλοιώδης στα δεξιά της. Υπάρχουν κάποιοι που καλούνε έστω και την τελευταία στιγμή να “διορθωθεί το λάθος”. Ίσως η ομάδα που περιφέρει τον πρόεδρο να αντιληφθεί ότι πρέπει να κάνει κάποιον ελιγμό. Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε. Δεν πρόκειται για λάθη. Δεν γίνονται τέτοια λάθη. Εντάξει; Τέτοια «λάθη» κάνουν μόνο κρετίνοι ή προδότες. Και για να μην μπερδευόμαστε. Όταν λέμε προδότες δεν εννοούμε καμίας σοσιαλιστικής υπόθεσης. Ούτε καμίας επανάστασης. Κάτι τέτοιο άλλωστε δεν έχει υποσχεθεί πουθενά ο Σύριζα για τα επόμενα 200 χρόνια. Μιλάμε για προδότες του δικού τους “πολιτικού σχεδίου”, έστω κι αν αυτό είναι νερόβραστος ρεφορμισμός, Κευνς και νοσταλγία του κράτους πρόνοιας και ενός καπιταλισμού που έχει ψοφήσει μια για πάντα.

K.Mαραγκός

6 responses to “Τέτοια «λάθη» κάνουν μόνο κρετίνοι ή προδότες

 1. Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: ο Βουδούρης και η «αλληλουχία των νοημάτων»… – See more at: http://rproject.gr/article/ke-syriza-o-voydoyris-kai-i-alliloyhia-ton-noimaton
  Να ακυρωθούν τώρα οι υποψηφιότητες Βουδούρη, Καρυπίδη και Μπενέτου Σπύρου! – See more at: http://www.rproject.gr/article/na-akyrothoyn-tora-oi-ypopsifiotites-voydoyri-karypidi-kai-mpenetoy-spyroy

  Μου αρέσει!

 2. Κοιταχτε τι γράφει ο ρατσιστάκος. Ρε αντε τράβα στο Λαος και πάρε μαζί σου και όσους σε προτείνανε για βλαχοδήμαρχο. Eδω δε μιλάμε για ανοίγματα στην κεντροαριστερά, αλλά για γλειψήματα στην άκρα και ψεκασμένη δεξιά. Ρε καημενούληδες μυαλό δεν έχετε το κεφάλι σας. Φελοί της κακιάς ώρας. Πουλάτε και εξυπνάδα. Ρε νούμερα ποιος νομιζετε ότι σας ψηφίζει που δεν μπορείτε να μαζεψετε στις ποριούλες σας πάνω από 1000 ανθρώπους.

  Και να ‘ταν μόνο αυτός και ο Βουδούρης. Εδώ έχουμε κι αλλα μπουμπούκια. Ενα απ’ αυτά είναι ο Σπύρου Μπενέτος, νυν δήμαρχος [7 τετραετίες!!!] Λειψών. Πασόκος μέχρι το κόκκλαο και κλασσικος μάτσο δήμαρχος, που ψάχνει φράγκα για να τα κάνει τσιμέντα. Το φοβερό κατόρθωμα στους Λειψους είναι ενα φαραωνικό φράγμα που κατέληξε σε ένα τεράστιο βουρκο που θρεφει μόνο κουνούπια.
  Αλλα δεν είναι μόνο αυτό. Ακούστε τι λέει ο αθεόφοβος σε μια συνέντευξη εν αναμονή της υποψηφιότητάς του:
  «Ποιες είναι οι στοχεύσεις του σε αυτή τη νέα πρόκληση; Ο δήμαρχος Λειψών απαντά: «Να συνεχίσω να «κολυμπώ» στο Αιγαίο, όπως έκανα χρόνια και να βλέπω να συγκλίνουν προς μια ενιαία κατεύθυνση, χωρίς ψευτοδιαχωριστικές γραμμές τα νησιά μας στα πλαίσια μιας ενιαίας Εθνικής Στρατηγικής».
  Ο κ. Σπύρου συνεχίζει και επιμένει ότι η κυρίαρχη πολιτική αντίθεση στη χώρα είναι «Αθηναϊσμός, Αθηναϊκό Κράτος» – Ελληνική Περιφέρεια». Αν δεν συνεννοηθούμε θα πάμε όλοι μαζί «φούντο» λέει με νόημα…
  …Πρέπει να τους υπενθυμίζουμε ότι ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ αλλά ζωτικός χώρος των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, ιστορικά, ήταν τα παράλια της Μικράς Ασίας. Μήπως θέλουν να προετοιμάσουν το έδαφος και να πάμε χωρίς πόλεμο στην αγκαλιά της Τουρκίας;;; Εάν, λοιπόν, επαληθευτούν αυτές οι στρατηγικές, πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι το γνωρίζουμε και θα αντιδράσουμε ανάλογα…»…
  …Πόσο εύκολο είναι να εγκαταλείψει τον δήμο Λειψών: «Ξέρω ότι έχω μπροστά μου ένα δύσκολο έργο. Γνωρίζω, όμως, όσο λίγοι, το Αιγαίο και νιώθω απαίσια, ένας ευλογημένος χώρος, όπως το Αιγαίο, να είναι καθηλωμένος. Τα γονίδια του Αιγαίου είναι, ιστορικά, πολύ ισχυρά. Εάν λυθούν λίγα βασικά πράγματα θα απελευθερωθούν δυνάμεις στο Αιγαίο που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, εκτός κι αν κάποιοι θέλουν να το κρατούν καθηλωμένο..».. Πηγή
  Και ένα βίντεο με επίσης εθνοπληκτες και λιακοπουλικές διαθέσεις, σε ένα -καθόλου τυχαία- εθνικιστικό blog:

  Μου αρέσει!

 3. Καλά ρε παιδιά, με το γεγονός πως ο Δραγασάκης ήταν υπουργός στην Κυβέρνηση Τζανετάκη (και όχι «Μητσοτάκη» όπως λανθασμένα την αναφέρετε), ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα;

  Την ίδια κυβέρνηση είχαν στηρίξει από άλλες θέσεις και οι Λαφαζάνης, Αλαβάνος κλπ.
  Και για να κάνω και ένα ερώτημα ακόμη:
  Γιατί να κάνει ο Δραγασάκης (συγκεκριμένα) την αυτοκριτική του για αυτό; Την έκανε μήπως ο ΣΥΝασπισμός, ο οποίος διεκδίκησε (και από επάνω) την πολιτική συνέχεια (όνομα-σύμβολα-κλπ) του πολιτικού σχήματος που στήριξε την Κυβέρνηση Τζανετάκη από πλευράς αριστεράς;
  Ή μήπως την έκανε ο μέχρι πριν τετραετίας εκπρόσωπος τύπου του κόμματος αυτού Φώτης Κουβέλης;

  Την αυτοκριτική του λοιπόν δεν πρέπει να την κάνει ούτε ο Βουδούρης, ούτε ο Δραγασάκης. Αυτοί ξέρουν πολύ καλά και που βρίσκονται και τι κάνουν. Το Μάαστριχτ όλοι μαζί (κομματικά μιλώντας) το ψήφισαν εξάλλου. Και παρεπιπτόντος μόνο χαζό δεν είναι το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ για να νομίζει εφικτή μια κενσυανή πολιτική εν μέσω ιμπεριαλιστικής κρίσης. Αυτά τα πουλάνε στους «αριστερούς» λωτοφάγους.

  Την αυτοκριτική τους πρέπει να την κάνουν όλοι όσοι έσπερναν αυταπάτες για τον ρόλο ή τις προοπτικές του ΣΥΡΙΖΑ.
  Γιατί τελικά το εάν φιλοξενούνται στα ψηφοδέλτια του συνεργάτες του ναζιστή εφοπλιστή Πάλη (Βουδούρης) και φιλαράκια του Κασιδιάρη είναι μάλλον μια δευτερεύουσα πτύχη της υπόθεσης, και φυσική συνέχεια του αντικομμουνιστικού διαγωνισμού στον οποίο είχε επιδωθεί το προηγούμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ, με παρτενέρ πότε το Βήμα και πότε την ΝΔ.

  Τα πρωτεύοντα είναι τα Τέξας, τα «δεν είμαστε τρελλοί να βγούμε από το Ευρώ» , τα «εθνικοί ευεργέτες εφοπλιστές» και τα «είμαστε πιο ευρωπαϊστές από τους φιλελεύθερους» για τα οποία στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έσταξε μύτη…

  Μου αρέσει!

 4. Λοιπόν το καλύτερο με τον ανεκδιήγητο Μπένετο ήταν πως το 2002 με την σύλληψη της 17Ν και την συνεπακόλουθη τρομοϋστερία έκανε ενέργειες ως δήμαρχος (οι οποίες εκπέσανε φυσικά στα δικαστήρια) για να δημεύσει(!!!) το σπίτι της γυναίκας του Γιωτόπουλου στους Λειψούς για να το κάνει «ευρωπαϊκό μουσείο αντιτρομοκρατίας» σε αναζήτηση μιας τουριστικής ατραξιόν για το νησί. Η πλάκα είναι πως με όλο αυτό τον ντόρο ο ψεκασμένος Καρυπίδης ακόμα και ο μνημονιακός Βουδούρης μπορεί να φύγουν από υποψήφιοι, αλλά ο γάτος Μπενέτος αύριο μπορεί να είναι και … περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου! Άντε και στα δικά μας….
  Κ. Ρουσίτης

  Μου αρέσει!

 5. Από http://vathikokkino.com
  κοιταξτε… πόσο εκστασιασμένος ήταν ο δημοσιογράφος-καναλάρχης όταν συνομιλούσε με έναν απίθανο απατεώνα τον Αρτέμη Σώρρας που ισχυρίζεται ότι θα διαθέσει 600 δις ευρώ, θα αγοράσει το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και θα … «μας σώσει». Ας δούμε το βίντεο και θα μιλήσουμε για τον Σώρρας….

  Μιλάμε για πολύ πλάκα. Όποιος ξερει τι σουργελο ειναι αυτός ο Σωρρας αντιλαμβάνεται τη φαιδρότητα του Καρυπίδη. Ενταξει σημερα ο Συριζα θα κοιταξει να απαλλαχθει από τον εν λόγω κυριο για να μας αφησει πρικα τον Βουδουρη και τον Μπενέτο.
  Αυτό το κομμα ασχολειται από τον Σεπτεμβρη με τις αυτοδιοικητικες εκλογες. Ο κρυπίδης ειναι επιλογή του Βίτσα και δεν υπάρχει περίπτωση να μην ηξερε τι κουμασι είναι. Έπίσης σε γνώση τους ειναι και ότι αφορα τους υπόλοιπους ακομα και τον Μπενετο που μεχρι τωρα εχει περασει στα μουλωχτα. Το πιο γελοίο ομως ειναι η η οργανωση του Συριζα στη Δυτικη Μακεδονια που ψηφισε με 9-3 υπερ του Καρυπιδη. Αυτά ας τα δουν αυτοί που ψαχνουν στην οργαανωμένη βάση γενικώς κατι πιο ριζοσπαστικό από την ηγεσία. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τη βάση του ΣυΡιζα αλλά για καθε βάση εν γενει.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s