Όλοι στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, Παρασκευή Κερατσίνι, Σάββατο πλ. Συντάγματος

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ-ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

anti1314Η σιωπηλή κραυγή των νεκρών γυναικόπαιδων στο Φαρμακονήσι, σε συνδυασμό με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (εξόντωσης;), με τη μη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες, με τον κυρίαρχο εθνικισμό και ρατσισμό, καθώς και τον μεσαιωνικό σκοταδισμό που επιβάλει το παπαδαριό να σερβίρεται καθημερινά στα κανάλια από τους τζάμπα μάγκες ιδιοκτήτες τους, με τον μεταβαλλόμενο και ανεξέλεγκτο κρατικό αυταρχισμό, την τρομοϋστερία και τις εισβολές σε σπίτια αγωνιστών,αποδεικνύουν ότι μέσα στο κάδρο της αστικής δημοκρατίας, την οποία και καμαρώνουν τα νευρόσπαστα του εθνικού κορμού, υπάρχει μόνο ένα καθεστώς εξαίρεσης, μια χώρα που έχει κηρυχθεί από την άρχουσα τάξη και κατάσταση πολιορκίας, αφού πρώτα έχει ενστερνιστεί τον αξιακό βόθρο της γνωστής χιτλερικής συμμορίας.
Η ατζέντα του εθνικιστικού επιτελείου της ακροδεξιάς ΝΔ, η οποία αναβιώνει της μέρες του 50 και του 60. με τον αντικομμουνιστικό μετ(προ)εμφυλιακό της λόγο, με τον Ξένιο Δια και τις επαναπροωθήσεις, με τα βυθισμένα πτώματα μεταναστών στο Αιγαίο και τους τάφους των ακρωτηριασμένων μεταναστών στον Έβρο, με την επιστράτευση των απεργιών, την απαγόρευση των διαδηλώσεων, έχει σχεδόν αντιγράψει την ατζέντα της Χ.Α. και δικαίως νιώθει ότι μοιράζεται μαζί της το ίδιο εκλογικό ποίμνιο των αφηνιασμένων μικροαστών και κάθε καθυστερημένου νοικοκυραίου.
Η εικοσαετής αντιμεταναστευτική πολιτική της «Ευρώπης-Φρούριο», με την ανυπαρξία ενός στοιχειώδους δικαίου και πρόνοιας για τους μετανάστες, προεικονίζοντας τι έρχεται και για τους υπόλοιπους προλετάριους, συνοδευόμενη με ρατσιστικά ιδεολογήματα αρχικά για τους μετανάστες από το πρώην ανατολικό μπλοκ, αργότερα για τους “αλλόθρησκους” Ασιάτες και Αφρικανούς που από μόνοι τους αποτελούν “πολιτισμική απειλή και εν δυνάμει υγειονομική βόμβα”, και σήμερα ενάντια σε όποια κατηγορία ανθρώπων και κοινωνικών ομάδων δεν ταιριάζουν στα πρότυπα των επίδοξων Φύρερ, αποτελεί το καλύτερο θεσμικό έδαφος για την ανάπτυξη της φασιστικής δράσης. Μια δράση που ολοκληρώνεται με το μίσος για τους αριστερούς, τους κομμουνιστές και τους αναρχικούς, ως αιώνια απειλή της συνοχής του έθνους, που δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω από την διατήρηση των καπιταλιστικών σχέσεων εκμετάλλευσης.
Το πολιτικό έδαφος για την εξάπλωση των φασιστικών ιδεών έχει διαμορφωθεί μέσα στις συνθήκες βαθιάς κρίσης, με την λουμπενοποίηση των μικροαστών, την μακροχρόνια ανεργία, με τον εργασιακό μεσαίωνα, και την περιστολή της όποιας κοινωνικής μέριμνας, δημιουργώντας το κατάλληλο κοινωνικό υπόστρωμα, μια δεξαμενή στρατολόγησης στο πλευρό της χρυσαυγίτικης συμμορίας.
Οι ναζί πάρα τη δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, επιχειρούν τώρα ενόψει εκλογών να ανασυγκροτήσουν το στρατόπεδο τους, διεκδικώντας από τον Σαμαρά την ηγεμονία της ακροδεξιάς πολυκατοικίας. Σε μια στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση καταρρέει δημοκοπικά κάτι που κάθε άλλο παρά συμβαίνει με τη ΧΑ.
Και ενώ καλά-καλά δεν έχουν θαφτεί τα πτώματα των νεκρών γυναικόπαιδων στο Φαρμακονήσι, ενώ ακόμα είναι νωπό το αίμα του Σεχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, τα φασιστοειδή βγήκαν από τις τρώγλες τους και επιτίθενται, υπό την κάλυψη της αστυνομίας, σε καταλήψεις και στέκια (Ρεσάλτο-Κερατσίνι), σκυλεύουν το νεκρό Παύλο βεβηλώνοντας τον τόπο που τον δολοφόνησαν.
Τι πιο ταιριαστό αυτή τη στιγμή ενόψει ευρωεκλογών, δημοτικών εκλογών και πιθανά εθνικών, για την ανασυγκρότηση της Χ.Α. από το «πολυτεχνείο της ακροδεξιάς», που δεν είναι άλλο από την καθιερωμένη συγκέντρωση της Χ.Α. τα Ίμια. Μία επέτειο που δεν έχει διστάσει να την βάψει ακόμα και με αίμα, όπως στις 2 Φλεβάρη του 2008. Τότε σε ανοιχτή συμμαχία με τα ΜΑΤ, μαχαίρωσαν και τραυμάτισαν σοβαρά 2 συντρόφους που συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση.
Μόνο με την καυτή ανάσα του μάχιμου αντιφασιστικού κινήματος μπορεί να αναχαιτιστεί οποιαδήποτε προσπάθεια παρουσίας στο δρόμο της Χ.Α. που θα ευνοήσει και την εκλογική της απεύθυνση. Όλες οι δυνάμεις του οργανωμένου εργατικού κινήματος, οι δυνάμεις της αριστεράς και της αναρχίας, δεν έχουμε κανένα λόγο να εφησυχάζουμε, ούτε να αυταπατόμαστε για τις πραγματικές προθέσεις του δήθεν αντιφασισμού της κυβέρνησης και των κιτρινοκάναλων που την στηρίζουν. Αντίθετα αντιλαμβανόμαστε ότι η συντριβή του φασισμού είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση. Ο φασισμός δεν τσακίζεται μόνο με τα λόγια. Η αντιφασιστική πάλη διεξάγεται καθημερινά και περνά μέσα από την συντριβή των φασιστικών συμμοριών στο δρόμο. Να χτυπήσουμε μαζί ακόμα και αν βαδίζουμε χώρια. Να οργανώσουμε την αυτοάμυνά μας σε δρόμους και πλατείες σε κάθε γειτονιά.

 • ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ , 31/1, 6μμ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΣΑΒΒΑΤΟ 1/2, 6μμ, Πλ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
 • ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ-ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Advertisement

5 responses to “Όλοι στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, Παρασκευή Κερατσίνι, Σάββατο πλ. Συντάγματος

 1. » συγκέντρωσης (εξόντωσης;), με τη μη χορήγηση ασύλου σε μετανάστες»
  1) «Εξόντωσης;» : Καλά δεν καταλαβαίνετε ότι με το να λέτε υπερβολές στα όρια του ψέματος, μόνο κακό κάνετε και στους ίδιους τους μετανάστες και στην ταλαίπωρη αριστερά, που την καθιστάτε απολύτως αναξιόπιστη; Από την άλλη, με το ρατσισμό από την ανάποδη που εφαρμόζετε, ενισχύετε όσο δεν πάει άλλο τον ευθύ ρατσισμό. Έλεος, πια, αντιρατσιστές!
  2) «μη χορήγηση ασύλου σε μετανάστες» : Ο οικονομικός μετανάστης δε δικαιούται ασύλου, γιατί το άσυλο είναι «πολιτικό» και χορηγείται στους πολιτικούς πρόσφυγες και όχι σε όλους.

  [Avantgarde: Εκ παραδρομής γραφτηκε «σε μεταναστες». Προφανώς μιλάμε για πρόσφυγες. Αν και ως γνωστόν η έλλειψη οποιασδηποτε νομοθεσίας νομιμοποιησης μεταναστων, τους οδηγεί στην μοναδική διέξοδο πυο έχουν να ζητάνε άσυλο ώς προσφυγες. Ωστόσο πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του ότι οι κυνηγημένοι από το Αφγανιστάν, το ιρακ ή τη Συρια (σαν τα πνιγμανα γυναικοπαιδα στο Φαρμανκονήσι) είναι προσφυγες και όχι μετανάστες.]

  Μου αρέσει!

 2. Ξανά ρωτώ.Ενώ γράφετε τόσο σοβαρά πράγματα, δεν καταλαβαίνετε ότι το να απαντάτε στον «Κάρολο» σας καταντά ασόβαρους??Αυτόν δεν μπορείτε να τον πείσετε για τις απόψεις σας.So what?

  @olothimistos: E καλά μην το παίρνεις και τόσο βαριά. Το ότι δεν πρόκειται να πειστεί ο «καρολος» αυτό είναι σίγουρο και δεν ειχαμε καμια αυταπάτη γι’ αυτό. Υπάρχουν δύο λόγοι που ίσως αξίζει να μπαίνει κανείς σε μια τετοια κουβέντα. Ο ένας είναι να δει πως σκεφτεται κανείς όταν προσπαθεί να υπερασπιστεί απόψεις στυλ ΟΑΚΚΕ. Ο άλλος λόγος και ο πιο σοβαρός είναι ότι πολλά από αυτά που υποστηρίζει ο κάρολος τα ενστερνίζεται ενα μεγάλο τμήμα κόσμου της αριστεράς (ειδικά τα περι βίας κοκ) Αν έχει ένα νοημα να απαντησει κανείς όσο πιο λογικά γίνεται απόψεις που ενω ειναι εξωφρενικές είναι ταυτόχρονα και δημοφιλείς σε πολύ κόσμο. Καμια φορά έχει σημασία να κανεις και ασκήσεις αντοχής με απόψεις στυλ λιακόπουλου, στο βαθμο παντα που τις συναντας αρκετά συχνα. Μέχρι ενα σημειο σιγουρα, τα κολληματα εχουν και τα οριά τους…

  Μου αρέσει!

 3. Δυναμική η αντιφασιστική διαδήλωση χθες το βραδυ στο Κερατσίνι. Στο α/α/α μπλοκ συμμετείχαν περίπου 1300 διαδηλωτές και άλλοι 700 στο μπλοκ του Αντιφασιστικου συντονισμου, Συριζα, Ανταρσυα, Εργ. Λεσχη κερατσινιου, Κερφα, ΚΑΡ κλπ.
  Σήμερα η συγκέντρωση στο Συνταγμα κανονικα στις 6μμ. Ο Δενδιας απαγόρευσε τις πορείες γενικά, αλλά όχι τις συγκεντρώσεις:

  ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
  Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2014
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 1-2-2014 στο Μνημείο Ιμίων (πλατεία Ρηγίλλης), στην πλατεία Συντάγματος και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, δε θα επιτραπεί να εξελιχθούν περαιτέρω σε πορείες, για λόγους δημόσιας ασφάλειας. Διευκρινίζεται ότι η παραπάνω Απόφαση, δεν θίγει το δικαίωμα της συγκέντρωσης

  ……………ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ…………
  Το κράτος έδειξε για άλλη μια φορά τα φιλο-φασιστικά αντανακλαστικά του.
  Αυτός ο μηχανισμός που σφυρίζει αδιάφορος στους Τάγματα Εφόδου που βεβηλώνουν τη μνήμη του Φύσσα και τραμπουκίζουν δύο κοινωνικά στέκια στο Κορυδαλλό και στο Κερατσίνι.
  Αυτός ο μηχανισμός δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις όποιες φασιστοσυνάξεις που σκαρώνουν οι Χρυσαυγίτες…
  Η κατασταλτική μηχανή του κράτους ενεργοποιείται μόνο όταν βγαίνει στους δρόμους το ταξικό αντιφασιστικό κίνημα. Σήμερα το μεσημέρι, η Αστυνομία απαγόρευσε την μετατροπή της αυριανής αντιφασιστικής συγκέντρωσης σε διαδήλωση, ώστε να προστατεύσει το εθνικιστικό πανηγύρι που στήνεται κάθε χρόνο.
  Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από το δολοφόνους μεταναστών στα Φαρμακονήσια και στα ναρκοπέδια του Έβρου. Έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης στο Μοναστηράκι και στα Προπύλαια. Έρχεται μαζί με τις διώξεις αντιφασιστών αφισοκολλητών.
  Ξέρουμε το ρόλο τους…
  Τους κανίβαλους ναζιστές δε θα τους βάλει σε «τάξη» το όποιο δημοκρατικό τόξο…Θα τους λιώσουμε στο δρόμο, στα σχολεία, στα γήπεδα, στις δουλειές, στις γειτονιές εμείς οι αντιφασίστες!
  · Όλοι αύριο Σάββατο στην πλατεία Συντάγματος, 6 το απόγευμα στην αντιφασιστική συγκέντρωση
  · Όλοι στην συγκέντρωση συμπαράστασης στους 15 αφισοκολλητές του Αντιφασιστικού Μετώπου Τρίτη 4/2, 9 το πρωί στο Πταισματοδικείο Αθηνών (Λουκάρεως)

  31 Ιανουαρίου 2014

  Μου αρέσει!

 4. Μπάτσοι-ναζί το ίδιο μαγαζί!
  Ενώ η φασιστοσύναξη συνεχίστηκε ανενόχλητα και εξελίχθηκε σε πορεία -απόδειξη των μονομερών απαγορεύσεων- οι μπάτσοι επιτέθηκαν βάναυσα και «αναίτια» -ο μόνος λόγος της επίθεσης ήταν η παρουσία αντιφασιστών στο δρόμο της αντίστασης- στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός συντρόφου ο οποίος νοσηλεύεται, ενώ έχει ανακοινωθεί η σύλληψή του και καλέστηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το νοσοκομείο Γενηματά.
  Η αντιφασιστική συγκέντρωση ανασυντάχθηκε λίγο αργότερα στο Μοναστηράκι για να χτυπηθεί για δεύτερη φορά. Οι μπάτσοι εισέβαλαν μέσα στο σταθμό και εκτός από τις προσαγωγές κυνηγούν αντιφασίστες διαδηλωτές μέσα στις γραμμές του τρένου.
  Από τις πάνω από 37 προσαγωγές οι 15 μετατράπηκαν σε συλλήψεις και το πρωί της Κυριακής 2/2 καλείται συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων ΚΤΙΡΙΟ 16, 10.00 π.μ.

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΕΛΤΖΟΥΚ ΓΚΟΥΝΓΚΟΡ
  από Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών
  Τα ΜΑΤ, αποσκοπώντας να απωθήσουν τον συγκεντρωμένο κόσμο, άρχισαν να ρίχνουν δακρυγόνα. Στο ύψος της Μεγαλης Βρετανίας, επί της Βασιλέως Γεωργίου, κατά την επίθεση των ΜΑΤ και την συνεπαγόμενη απομάκρυνση του κόσμου λόγω των χημικών, ο σύντροφός μας Selcuk Gungor, πέφτει κάτω, τον πιάνουν οι διμοιρίες που βρισκόταν εκεί και αρχίζουν να τον ξυλοκοπούν και να τον ποδοπατούν. Στη συνέχεια, του φοράνε χειροπεδες, ενω είναι πεσμένος κάτω και συνεχίζουν να τον χτυπούν, μέχρι που ο σύντροφος λιποθύμησε. Συνεχίζουν να τον σέρνουν και να τον χτυπούν ώσπου, αντιλαμβανόμενοι ότι έχει χάσει τις αισθήσεις του, οι διμοιρίες των ΜΑΤ του βγάζουν τις χειροπέδες και απομακρύνονται. Μετά από αρκετή ωρα κι ενώ κειτεται ακόμη αναίσθητος, καταφθάνει το ασθενοφόρο και τον μεταφέρει στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Γενννηματα με πολλαπλά τραύματα στην πλάτη, στην κοιλιακή χώρα, στο θώρακα και στο κεφάλι και σπασμένη οδοντοστοιχία.

  Στο νοσοκομείο, ο σύντροφος μας Σελτζούκ και οι αλληλέγγυοι που κατέφτασαν γνώρισαν την ανεπιτυχή απόπειρα τρομοκράτησής τους από την συμμορία των Ο.Π.Κ.Ε., ασφαλητών, σεκιούριτι καθώς και των περισσότερων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίοι επέδειξαν φρόνημα κατοχικού υπαλλήλου.
  Εν τέλει, κατά την συνήθη τους τακτική σε παρόμοιες περιπτώσεις άγριας αστυνομικής βίας, του απείγγειλαν κατηγορίες για κουκουλονόμο, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού κατά συναυτουργία και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
  Ο σύντροφος μας Selcuk Gungor, πρόσφυγας αγωνιστής από την τουρκία, έχει παλέψει τον φασισμό τόσο στη χώρα του, όσο και εδώ μέσα από τους συλλογικούς κοινωνικούς αγώνες και την αδιαπραγμάτευτη εναντίωσή του απέναντι σε κάθε είδους φυλετικούς, εθνικούς, ταξικούς διαχωρισμούς. Η παρουσία του στην πλατεία συντάγματος, ο άγριος ξυλοδαρμός του από τα τομάρια των ΜΑΤ και η εκδικητική σύλληψή του ενέχουν ιδιαίτερους συμβολισμούς όχι μόνο σε σχέση με την μάχη ενάντια στον φασισμό του κράτους και των υπαλλήλων του αλλά και σε σχέση με τα ίδια τα κοινωνικά και ταξικα αδιέξοδα που βιώνει αδιαμαρτύρητα ο ελληνικός λαός.

  Δείτε το ρεπορτάζ του left.gr για την αρπαγή του πολιτικού πρόσφυγα Σελτσούκ από την αστυνομία, με την ανοχή των γιατρών του νοσοκομειου Γ.Γεννηματάς ενώ είναι αγρια χτυπημένος. Να δούμε η ομοσπονδία νοσολομειακών γιατρών και το σωματείο του γεννηματα αν θα πάρει μέτρα εναντίον των ρουφιάνων γιατρών που επέτρεψαν την αρπαγή του τραυμτία διαδηλωτή από την ΟΠΚΕ. Περιμένουμε με μεγάλη περιέργεια και με οργή για τα καθάρματα που κλαίγονται αμά τους κόβουν κανα 50ρι από το μισθό τους αλλά να συνεργάζονται με την αστυνομία δεν έχουν κανέναν πρόβλημα. Αυτή είναι η κωλόφαρα των αγανακτισμένων. πατρίς θρησκεία, οικογένεια, γλυψιμο στα αφεντικά, φτύσιμο και αδιαφορία για τους κολασμένους, φακελάκια για να μπεις χειρουργείο. Ρε ξεφτυλες αυτός είναι ο όρκος σας στον Ιπποκράτη. Τσογλάνια μην ανησυχειτε καθόλου, η ώρα σας ερχεται και δεν θα σας σώσει τίποτα….

  Μου αρέσει!

 5. Περιγράφει με πολύ ακριβές λεξιλόγιο μία επίθεση που δεν έγινε ποτέ. Η επίθεση στην περιφρούρηση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης για τα Ίμια το βράδυ του Σαββάτου μόνο με μίσος δεν έγινε. Στην ουσία οι μπάτσοι βαριόντουσαν που μας έβλεπαν και ίσα ίσα που πλησίαζαν την περιφρούρηση. Απλώς κάποια στιγμή κάποιοι εκ της περιφρούρησης έχασαν την ψυχραιμία τους και σκόρπισαν παρασύροντας όλο τον κόσμο προς τα πίσω διαλύοντας την συγκέντρωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μπάτσοι δεν ακολούθησαν την προσφιλή τους τακτική να γεμίσουν με αέρια την πλατεία Συντάγματος και ούτε έτρεχαν να προλάβουν στο κατόπιν τους διαδηλωτές που κατά τον μεγαλύτερο όγκο έτρεχαν προς Μητροπόλεως και να ξεκινήσουν την γνωστή σκούπα.

  Το πραγματικό μένος οι μπάτσοι τον ξετύλιξαν στο Μοναστηράκι τόσο στην πλατεία όσο και στον σταθμό όπου έγιναν σχεδόν όλες οι προσαγωγές, εκεί όπου πια δεν υπήρχε η πολιτική αντιπαράθεση και όλα είχαν λήξει (τουλάχιστον για τα πρώτα είκοσι λεπτά η πλατεία στο Μοναστηράκι ήταν ήσυχη) και οι διάφοροι Δαρείοι ξεσάλωσαν. Το μόνο πραγματικό σκληρό χτύπημα στο Σύνταγμα έγινε στον Τούρκο σύντροφο έμπροσθεν της Μ. Βρετανίας.

  O Τούρκος σύντροφος Σελτζούκ Γκουνγκόρ την Τρίτη 4/2 αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αλλά οι δικαστές τον έχουν φορτώσει με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και τον κουκουλονόμο.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s