Φασίστες κάτω τα ξερά σας από τον Σάββα Μιχαήλ

Aναδημοσίευση από http://komepd.wordpress.com

antifaΌλοι στη δίκη, στην πρώην σχολή Ευελπίδων την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου

Ο βαμπίρ καπιταλισμός, στην προσπάθεια του να διασωθεί, καταστρέφει το «κράτος πρόνοιας», κλείνει νοσοκομεία και σχολεία, ισοπεδώνει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, ρίχνει στον Καιάδα της ανεργίας ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπους, σπέρνει την κοινωνική μιζέρια. Η δίνη της κρίσης του χρεωκοπημένου ελληνικού καπιταλισμού, ανασύρει από τον πυθμένα στην επιφάνεια βαλτωμένες ηθικές αξίες, σάπια ιδανικά, και κανιβαλικές ιδεολογίες. Το από καιρό σάπιο αστικό εκμεταλλευτικό σύστημα ξερνά: σκοταδισμό, μπόλικο ρατσισμό, στρατόπεδα συγκέντρωσης, ατομισμό, εθνικισμό, τραμπούκους μπάτσους, υπηκόους που επιθυμούν την εφαρμογή του νόμου και της τάξης, νεοναζί φασίστες… το αυταρχικό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Όλα τα παραπάνω σηματοδοτούν τον επιθανάτιο ρόγχο του κοινωνικού συμβολαίου της μεταπολίτευσης. Η καταστροφή μικροαστικών στρωμάτων σε συνδυασμό, με την ανεπαρκή απάντηση της αριστεράς, του ρεφορμισμού και του οικονομισμού από την μια και του σεχταρισμού από την άλλη, η αυξανόμενη τροφοδότηση του αισθήματος της «χαμένης εθνικής περηφάνιας», η ιδεολογική χειραγώγηση από τους Πρετεντέρηδες των δελτίων  κατευθυνόμενης παραπληροφόρησης, δημιουργεί το απαραίτητο κοινωνικό υπόστρωμα και τον ελεύθερο πολιτικό και κοινωνικό χώρο για την ανάδειξη της Χρυσής Αυγής από περιθωριακή συμμορία, σε υπολογίσιμη πολιτική δύναμη, πιθανά την τελευταία χρυσή εφεδρεία, για το αστικό στρατόπεδο.
Ο αντικομμουνιστικός μετεμφυλιακός λόγος της νέας ΝΔ, η υιοθέτηση τμημάτων της ατζέντας της Χρυσής Αυγής από την συγκυβέρνηση, η στήριξη των ναζί στην επιλογή της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, η και από μέρους τους ψήφιση φοροαπαλλαγών για τους εφοπλιστές μέσα στην βουλή, οι προτάσεις της Χ.Α. για καινοτόμο και υγιή επιχειρηματικότητα, ο υψηλός βαθμός διάβρωσης της ελληνικής αστυνομίας από την φασιστική ιδεολογία, η δημοσκοπική της άνοδος όπου παρουσιάζεται ως τρίτη πολιτική δύναμη σε όλες τα γκάλοπ, με ενδεχόμενη πιθανότητα να διεκδικήσει την διοίκηση σε κεντρικούς δήμους της χώρας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, κάνουν τμήματα της αστικής τάξης να σκέφτονται σοβαρά την πιθανότητα να επενδύσουν στο πολιτικό της σχέδιο, με ανοιχτές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ για επικείμενη συγκυβέρνηση με τους ναζί, για αυτό και μία ολόκληρη επιχείρηση από τμήματα των καθεστωτικών ΜΜΕ να παρουσιάσουν τους υποκοσμιακούς χρυσαυγίτες σαν αθώα αρνάκια.
Έτσι ανασύρεται από τις αρμόδιες κρατικές εισαγγελικές αρχές, η μήνυση που είχαν καταθέσει οι ναζί πριν από 4 χρόνια, όταν ακόμα ήταν μία περιθωριακή γκρούπα, εναντίον αρκετών προσωπικοτήτων της αριστεράς, της προοδευτικής διανόησης και των κινημάτων. Δεν είναι τυχαία η επιλογή των δύο κατηγορούμενων από τις εισαγγελικές αρχές. Η επιλογή του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κ.Μουτζούρη, ως υπεύθυνου για την δραστηριότητα του «athensindymedia», εναλλακτικού μέσου πληροφόρησης. Και του επαναστάτη – διεθνιστή Σάββα Μιχαήλ, γενικού γραμματέα του ΕΕΚ, ο οποίος διώκεται για τον αντιφασιστικό του λόγο με τις κατηγορίες για «δυσφήμιση», «υποκίνηση βίας», και«απειλή για την κοινωνική ειρήνη».
Η κατηγορία για «δυσφήμιση» είναι σίγουρα ανυπόστατη, αν όχι γελοία. Δεν χρειάζεται ούτε μισή ώρα έρευνας από τις αρμόδιες αρχές για να διαπιστώσουν τον πραγματικό χαρακτήρα της χιτλερικής, νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Οι κατηγορίες περί «διέγερσης σε βιαιοπραγίες καιαμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξης της κοινής ειρήνης» έρχονται να ποινικοποιήσουν όχι κάποια πράξη, αλλά τόσο τον αντιφασιστικό, όσο και τον επαναστατικό κομμουνιστικό λόγο. Στήνεται ένα νέο ιδιώνυμο… Την ίδια στιγμή οι φασίστες βουλευτές οπλοφορούν, σε όλες τους τις δημόσιες εκδηλώσεις όλο το ναζιστικό κατακάθι κραυγάζει ότι «αυτή η γη δεν ανήκει σε αναρχικούς και μπολσεβίκους», κραυγάζουν για «αίμα και τιμή», απειλούν την ζωή των μεταναστών, υλοποιούν τις απειλές τους στήνοντας αντιμεταναστευτικά πογκρόμ κάτω από την προστατευτική φτερούγα της αστυνομίας, στοχοποιούν τους αγωνιστές της αριστεράς. Και ακόμα και όταν συλλαμβάνονται για οποιαδήποτε πτυχή της έκνομης δραστηριότητας τους, πέφτουν πάντα στα μαλακά. Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το «ακηδεμόνευτο» Κράτος και από την «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη.
Σε εποχές τόσο βαθιάς γενικευμένης κρίσης υπάρχει συμπύκνωση του ιστορικού χρόνου. Ότι χθες ήθελε χρόνια και δεκαετίες για να εμφανιστεί, σήμερα θέλει λίγους μήνες. Η αντιπαράθεση με τον φασισμό έχει μία ιστορική πολιτική διάστασηΔεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με κάποια ισχυρή αντιρατσιστική νομοθεσία που θα περιορίζει την ελευθερία λόγου. Είναι βέβαιο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει όπλο εναντίον του δικού μας ταξικού στρατοπέδου. Οι κατηγορίες που φορτώνουν στους συντρόφους μας οι κρατικές αρχές θα μπορούσαν να τις εξαπολύσουν και στους χρυσαυγίτες, κάτι που ποτέ δεν πραγματοποιείται. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να καλλιεργούνται τέτοιες αυταπάτες για την ταξική φύση του Κράτους και της Δικαιοσύνης. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει ότι παραιτούμαστε από την διεκδίκηση και των ελάχιστων δημοκρατικών ελευθεριών. H αντιφασιστική πάλη δεν μπορεί να διεξαχθεί με μια προσπάθεια να στριμωχτεί όλη η αριστερά στο συνταγματικό τόξο και την αστική νομιμότητα σε «δημοκρατικό μέτωπο» με τις δυνάμεις του ταξικού αντίπαλου που έχουν φέρει σε πέρας την πιο βαθιά κοινωνική καταστροφή. Καμία τύχη δεν θα έχει εκείνο το κομμάτι της αριστεράς που αποποιείται μια ειδική, μαχητική αντιπαράθεση με τον φασισμό, στο όνομα της συνολικής πάλης ενάντια στον καπιταλισμό.
Μπορεί ο σαπισμένος ελληνικός καπιταλισμός να ξερνά νεοναζιστές, αλλά παράλληλα γεννά και τους σύγχρονους νεκροθάφτες του. Το συνειδητό τμήμα των καταπιεσμένων που δεν επέλεξαν τον δρόμο της ατομικής λύσης, αλλά όρθωσαν το ανάστημα τους απέναντι στα μέτρα ταξικού πολέμου, εκείνο το κομμάτι της νεολαίας που δεν έλκεται από την λοβοτομημένη καγκουριά της χρυσής αυγής και εδώ και κάμποσα χρόνια είναι σε ανοιχτή μετωπική σύγκρουση με το σύστημα. Όλες οι δυνάμεις του οργανωμένου εργατικού κινήματος, οι δυνάμεις της αριστεράς και της αναρχίας οφείλουμε να κάνουμε αποτελεσματική χρήση του χρόνου που μας έχει απομείνει και να αντιληφθούμε ότι η συντριβή του φασισμού είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση. Να χτυπήσουμε μαζί ακόμα και αν βαδίζουμε χώρια. Να οργανώσουμε άμεσα ομάδες εργατικών πολιτοφυλακών σε κάθε γειτονιά. Να μην αφήσουμε κανέναν σύντροφο μας μόνο του απέναντι στις επιθέσεις των ναζιστικών συμμοριών και του αστικού κράτους. Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κ.Μουτζούρη και στον τροτσκιστή Σάββα Μιχαήλ.

 • Να αποσυρθούν οι κατηγορίες από τον Σάββα Μιχαήλ και από τον Κ.Μουτζούρη
 • Να συντρίψουμε το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης
 • Να τσακίσουμε τον φασισμό
 • Εργατικές Πολιτοφυλακές σε κάθε γειτονιά

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση

2 responses to “Φασίστες κάτω τα ξερά σας από τον Σάββα Μιχαήλ

 1. Την Πέμπτη 29 Aυγούστου 2013, 12.30 μ.μ. στα γραφεία της EΣHEA το Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα έδωσε συνέντευξη τύπου με ομιλητές τον ίδιο τον κατηγορούμενο Σάββα Mιχαήλ, συνηγόρους υπεράσπισης κ.ά.

  ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

  Nα απορριφθεί η μήνυση των ναζιστών – Nα παύσει κάθε δίωξη κατά του γραμματέα του EEK Σάββα Mιχαήλ και του πρώην πρύτανη του EMΠ Kων/νου Mουτζούρη

  Η Ναζιστική «Χρυσή Αυγή» κατέθεσε το 2009, μετά τα βίαια επεισόδια που προκάλεσε στον Άγιο Παντελεήμονα Αθηνών, μηνυτήρια αναφορά εναντίον όλης της ελληνικής Αριστεράς, διαφόρων συλλογικοτήτων και μεμονωμένων προσωπικοτήτων, μαζί και κατά του Σάββα Μιχαήλ-Μάτσα, γενικού γραμματέα του ΕΕΚ, κατηγορώντας τον για μια προκήρυξη του ΕΕΚ που δημοσιεύτηκε στη Νέα Προοπτική και η οποία, σύμφωνα με τους Ναζί, ενέχονταν για «συκοφαντική δυσφήμιση», «διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη της κοινής ειρήνης».

  Αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2012, μετά από μια σειρά ομιλιών του Σάββα Μιχαήλ σε αντιφασιστικές εκδηλώσεις, οι Ναζί κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ένα κατάπτυστο λίβελλο με φωτογραφίες του γραμματέα του ΕΕΚ και με το δολοφονικό αντισημιτικό κάλεσμα «Λιώστε το Εβραϊκό σκουλήκι». Λίγο πριν, τον Νοέμβριο του 2012, οι ελληνικές κρατικές εισαγγελικές αρχές δέχτηκαν την μήνυση της ΧΑ του 2009 και διέταξαν ανακρίσεις από την ΓΑΔΑ. Τώρα, τον Ιούνιο του 2013, παραπέμπουν σε δίκη, από όλο τον μακρύ κατάλογο των μηνυομένων, κατ’ επιλογή, τον Σάββα Μιχαήλ και τον πρώην Πρύτανη του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου κ. Kωνσταντίνο Μουτζούρη, τον οποίον κατηγορούν ότι επέτρεπε την λειτουργία του εναλλακτικού ιστότοπου Athens Indymedia από τον χώρο του Πολυτεχνείου. Η δίκη θα διεξαχθεί στο Πρώτο Mονομελές Πλημ/κείο Αθηνών στις 3 Σεπτεμβρίου 2013, στις 9 π.μ.

  Καταγγέλλουμε αποφασιστικά το κυνήγι μαγισσών που οργανώνουν οι Ναζί με τη σύμπραξη των Ελληνικών αρχών και απαιτούμε την παύση της δίωξης του Σάββα Μιχαήλ, του πρώην πρύτανη κ. Μουτζούρη και όλων των αντιφασιστών.

  Νέα Προοπτική τεύχος#552# Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

  Μου αρέσει!

 2. https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1488611
  η αίθουσα είναι γεμάτη από τον αλληλέγγυο κόσμο
  η δίκη έχει ξεκινήσει, μιλάνε οι μάρτυρες υπεράσπισης
  από αδεδύ ο πρώτος μάρτυρας κατέθεσε απόφαση-ψήφισμα αλληλεγγύης από αδεδυ,
  ο δεύτερος μάρτυρας ήταν ο γιάννης σερίφης όπου αναφέρθηκε ότι η δίωξη για το indymedia είναι επειδή θέλουν να πέσει ένα μαύρο πέπλο στην ενημέρωση. Επιπλέον αναφέρθηκε για το τι είναι η χρυσή αυγή και εξέφρασε στήριξη του στον Σάββα Μιχαήλ και στο ΕΕΚ
  ο τρίτος μάρτυρας από ολμε περιγραφεί όλο το ιστορικό καλέσματος του 2009
  κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης γιατρός όπου ανέφερε ότι η οενγε ( η ομοσπονδία ενώσεων των νοσοκομειακών γιατρών) εκφράζει την ανησυχία της για τις διώξεις και μίλησε για τη φασιστική βία και τους τραυματίες που έρχονται στα νοσοκομεία
  στη συνέχεια μίλησε ο Μουτζούρης ο οποίος είπε ότι για το ιndymedia υπερασπίζεται την ελευθερία έκφρασης παρότι διαφωνεί με αυτά που γράφονται στο μέσο. Ανέφερε ότι η πρυτανεία δίνει ιντερνετική πύλη σε όλους και διαφωνεί με κατασταλτική κίνηση λογοκρισίας και ότι ως διδάσκαλοι οφείλουμε να προάγουμε την ελεύθερη έκφραση
  10:21, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013
  τώρα μιλάει ο Σάββας Μιχαήλ
  αναφέρει ότι η δίκη είναι μια πολιτική δίκη και ότι οι φασίστες αντί να είναι κατηγορούμενοι είναι κατήγοροι. Επιπλέον:
  ενοχοι ειναι οι φασιστες για βια μισος κλπ
  η χα παταει πανω στα χναρια των ναζι. Η μιση οικογένεια μου πεθανε στο αουσβιτς και η αλλη μιση σωθηκε λογω εαμ και λογω της μητερας μου που ηταν εαμιτισα η οποια βασανιστηκε στη μερλιν απο τη γκεσταπο και λογω αυτου πεθανε νωρις
  αντισταθηκα σε χουντα γι αυτο στοχοποιηθηκα απο μηχανισμους του κρατους εξ αρχης
  για πρωτη φορα μετα τον 2ο παγκοσμιο πολεμο εχουμε διωξη αντιφασιστων απο ναζι. Το επιδικο ειναι η ελευθερια της εφρασης, του αντιφασιστικου λογου και δρασης
  το συνθημα ο λαος δε ξεχνα τους φασιστες τους κρεμα εχει τις ριζες του στην ιταλια εκει που κρεμαστηκε ο μουσολινι
  διακυβευονται οι ελευθεριες ολοκληρης της κοινωνιας
  εχω στοχοποιηθει και απειληθει ομως με αυτο κανεις δεν ασχοληθηκε
  υπευθυνοι για οτι συμβει σε μενα και στους συντροφους μου, σε οποιοδηποτε εβραιο, ειναι οι ναζι και οσοι τους καλυπτουν
  επιπλέον ο Σάββας Μιχαήλ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι
  η διεθνη συμπαρασταση δεν ειναι τυπικη, ειναι απο ολο το πλανητη και απολες τις τασεις
  τα γεγονοτα του 2009 ηταν η περιοδος μετα την εξεγερση του Δεκεμβρη του 2008
  στα πλαισια της αντιεξεγερσης απο κρατος και παρακρατος στηθηκαν νεοι μηχανισμοι ελεγχου πληθυσμου σε κατασταση χρεωκοπιας
  η χα χαιρει ασυλιας απο το κρατος οσον αφορα τα επεισοδια στο εφετειο, η μυνηση λεει πως παρακινουσαμε σε επεισοδια ομως η χα ειναι αυτη που εκανε ντου στο εφετειο

  Επιπλεον αναφέρθηκε στη δολοφονικη επιθεση στη συντρ. Κουτσουμπου, εναν ανθρωπο που εχει βασανιστει οικτρα στη χουντα
  σημερα δικαζεται το εεκ και το ιντυ οχι ο Σάββας Μιχαήλ και ο Μουτζουρης
  δικαζομαστε για τις ιδεες μας
  ο,τι και αν αποφαισει το δικαστηριο εμεις αισθανομαστε δικαιωμενοι, ειναι χρεος η παλη μας εναντια στους ναζι
  δεν επιστρεφει ο καπιταλισμος προς τα πισω ή θα παμε προς τη βαρβαροτητα ή προς την καθολικη ανθρωπινη χειραφετηση που για μας ειναι ο πανανθρωπινος ελευθεριακος κομμουνισμος
  ο κοσμος εντος της αιθουσας ξεσπασε σε χειρποκροτηματα, ο προεδρος διεκοψε εκνευρισμενιος απειλωντας να εκκενωσει την αιθουσα

  Η δικη συνεχιζεται με τον λογο να παιρνει η εισαγγελεας
  η εισσαγγελεας ανεφερε τα εξης:
  ελευθερια του λογου ναι αλλα οχι χωρις ορια, για να υπαρχει διεγερση πρεπει να γινουν αξιοποινες πραξεις, αρνειται την αποδοση συλλογικης ευθυνης,
  Για τον Σαββα Μιχαηλ: κατηγορειται ως αυτουργος, δεν υπαρχει αντικειμενικη καταδικη γιατι δεν εγιναν αξοιοποινες πραξεις μετα τη προκυρηξη. Επισης δεν υπαρχει καμια φραση που καθαρα προτρεπει. Αρα προτεινει ο Σαββας Μιχαηλ αθωος.
  Για τον Μουτζουρη: εχει ευθυνη για τη λειτoυργια του ιντυ απο εμπ, πρεπει να εξεταστει κατα συνεπεια αν τα επιμαχα σχολια στο ιντυ ειχαν ως αποτελεσμα βιαιοπραγια και αν οχι δεν υπαρχει αδικημα. Προτεινει και για τον Μουτζουρη αθωος.
  11:35, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013
  μετα και την αγορευση των συνηγορων υπερασπισης τον λογο πηρε ο προεδρος και η αποφαση ειναι ΑΘΩΟΙ και ο Σαββας Μιχαηλ και ο Κ. Μουτζουρης

  Φωναζονται συνθηματα απεξω απο τον αλληλεγγυο κοσμο

  δειτε επισης: http://www.diki-savvas.blogspot.gr/

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s