Άμεση απελευθέρωση του απεργού πείνας Κώστα Σακκά!

sakkas

Μηχανοκίνητη πορεία και συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κώστα Σακκά την Παρασκευή 5/7

Κάλεσμα από την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων

Μόνη λύση η άμεση απελευθέρωση του Κώστα Σακκά

31 ημέρες τώρα ο Κώστας Σακκάς βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας το αυτονόητο: να εφαρμοστεί ο νόμος που απαγορεύει την προφυλάκιση πέραν των 30 μηνών. 31 ημέρες τώρα τα όργανα της δικαιοσύνης είτε διαπράττουν, είτε καλύπτουν, είτε ανέχονται την πρωτοφανή αυτή παρανομία. Τα πράγματα έφτασαν πια σε οριακό σημείο, η κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας είναι κρίσιμη και κάθε λεπτό που περνάει μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες, οφείλει να αποφασίσει την αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά, αποκαθιστώντας έτσι, έστω και την τελευταία στιγμή, το εις βάρος του δικαστικό πραξικόπημα.

Και όλοι εμείς οφείλουμε αυτές τις στιγμές να σταθούμε στο πλευρό του, αναγνωρίζοντας ότι ο αγώνας που δίνει, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του και με μόνο όπλο το σώμα του, μας αφορά όλους.

 Ως Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων

καλούμε όλους και όλες να συμμετάσχουν στη μηχανοκίνητη πορεία που οργανώνει η Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Κώστα Σακκά προς το Γενικό Κρατικό Νίκαιας την Παρασκευή 5/7 στις 6 μ.μ. και στη συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο στις 7.30 μ.μ.

www.tokeli.gr

Αναδημοσίευση από το https://athens.indymedia.org/

Απεργία πείνας του αναρχικού Κ. Σακκά, 24η μέρα

Πανελλαδική ημέρα δράσεων αλληλεγγύης Σάββατο 29 Ιούνη

Αθήνα, 12μ. πορεία: [1] [2] [3] [4] [5[6] [7] [8] [9] | Bέροια [ ] [ 2 ] 

ΘεσσαλονίκηΠορεία αλληλεγγύης, Παρασκευή 28 Ιούνη

Κείμενο του Κ. Σακκά [ ENG | DUTCH | ]

25 Ιούνη: Απόρριψη αίτησης αποφυλάκισης

Ο αναρχικός Κ. Σακκάς έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τηνΤρίτη 4 Ιούνη διεκδικώντας την άμεση αποφυλάκισή του. Στις 4 Ιουνίου έληξε και το μέγιστο όριο προφυλάκισής που μπορεί να επιβληθεί σε έναν κρατούμενο κατηγορούμενο για δυο υποθέσεις, που είναι 30 μήνες.

Ο Κώστας Σακκάς, μαζί με τους Α. Μητρούσια, Γ. Καραγιαννίδη και Σ. Αντωνίου συνελήφθησαν στις 4 Δεκέμβρη του 2010, κατηγορούμενοι αρχικά για ανώνυμη τρομοκρατική οργάνωση και διακεκριμένη οπλοκατοχή, μαζί με άλλους 2 συλληφθέντες, οι οποίοι απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες, ενώ για τους ίδιους το κατηγορητήριο αναβαθμίστηκε σε δεύτερο χρόνο με την αιτιολογία της “συμμετοχής στην Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”. Και οι τέσσερις αρνούνται την συμμετοχή τους στην οργάνωση, υπερασπιζόμενοι όμως την αναρχική τους ταυτότητα.
Λίγες μέρες πριν λήξει το μέγιστο όριο προφυλάκισής του, ο Κ. Σακκάς, ενημερώθηκε ότι αυτή θα συνεχιστεί για τους επόμενους 6 μήνες, χωρίς καμία αιτιολόγηση.

Οι πειραματισμοί του κράτους απέναντι στους αιχμάλωτους αγωνιστές είναι πρόβα ενός γενικευμένου πολέμου, απέναντι σε όλους τους καταπιεσμένους και έρχονται να σταθούν δίπλα στα ΕΚΑΜ στις απεργίες, στις εκκενωμένες καταλήψεις, στο χημικό πόλεμο κατά των


Aποχή συσσιτίου 
από 4 Ιουνίου, οι Κ. Γουρνάς, Χ. Κορτέσης, Δ.Κουφοντίνας, Β.Σταθόπουλοςδιαδηλωτών, στις νυχτερινές εισβολές σε σπίτια στην Ιερισσό, στις διώξεις βάσει DNA κλπ.

  από 6 Ιουνίου οι  Ράμι Συριανός & Σπύρος Στρατούλης και από 17 Ιουνίου ο Ηλίας Καραντουμαν


Ιατρικές Γνωματεύσεις : [1] | Εισαγωγή του Κ.Σ. στο Γ.Κ. Νίκαιας, Δευτέρα 17.6


Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Άμεση απελευθέρωση του απεργού πείνας Κώστα Σακκά!

Ο αναρχικός Κώστας Σακκάς συνελήφθη πριν 30 μήνες με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Παραμένει προφυλακισμένος επί δυόμιση χρόνια, χωρίς να έχει γίνει δίκη, κόντρα σε κάθε νόμο, καθώς το μέγιστο όριο προφυλάκισης για την ίδια υπόθεση είναι οι 18 μήνες. Χθες, μάλιστα, το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε τις «αντιρρήσεις» που είχε προβάλει ο κρατούμενος, επικυρώνοντας την απόφαση να παραταθεί η κράτησή του στους 36 μήνες, πέρα δηλαδή και από το όριο των 30 μηνών που θέτει το ίδιο το Σύνταγμα για διαδοχικές προφυλακίσεις για διαφορετικές υποθέσεις!

Ο Κώστας Σακκάς βρίσκεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, διανύοντας σήμερα την 23η μέρα απεργίας πείνας με αίτημα την άμεση αποφυλάκισή του, και είναι πλέον εμφανείς οι επιπτώσεις στην υγεία του, με κίνδυνο μόνιμων βλαβών. Είναι προφανές ότι τα κίνητρα της αδικαιολόγητης και παράνομης κράτησής του είναι πολιτικά και έχουν στόχο να εκφοβίσουν όλους όσους αντιστέκονται, όλους όσους έχουν ιδέες που έρχονται σε αντίθεση με το αστικό κράτος. Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης δείχνει ότι δεν θα σταματήσουν πουθενά για να επιβάλουν τις μνημονιακές πολιτικές της εξαθλίωσης, των απολύσεων και του ξεπουλήματος των πάντων, στόχοι που μόνο με αυταρχισμό και πλήρη κατάρρευση ακόμα και των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων μπορούν να επιτευχθούν. Μόνο το οργανωμένο λαϊκό και εργατικό κίνημα μπορεί να τους σταματήσει – και έτσι θα γίνει!

Άμεση αποφυλάκιση του απεργού πείνας Κώστα Σακκά! Καμία ανοχή στη μνημονιακή χούντα! Αλληλεγγύη και αντίσταση μέχρι την ανατροπή!

Να αποφυλακιστεί τώρα ο Κώστας Σακκάς

Ό δικαστικός αυταρχισμός και η ανεξέλεγκτη περιφρόνηση κάθε πλαισίου  της αστικής και συνταγματικής νομιμότητας ξεπέρασε κάθε όριο,  με την αυθαίρετη απόφαση –βούλευμα του  συμβουλίου των εφετών– για την παράταση της προσωρινής  κράτησης του Κώστα Σακκά, που κινδυνεύει να συμπληρώσει 3 χρόνια προφυλάκισης, κατά παράβαση όλου του ισχύοντος δικονομικού πλαισίου.

Το δίκαιο της σκοπιμότητας που εφαρμόζουν οι δικαστές  του κράτους εξαίρεσης δεν ορρωδεί μπροστά  στις διατάξεις  του συντάγματος,   που  φαίνεται να μην έχουν κανένα κύρος και καμία  ισχύ  απέναντι σ’ αυτούς που δεσμεύονται για την εφαρμογή τους.

Αποδεικνύεται για μια φορά ακόμη ότι, όσο οι κοινωνικοί και πολιτικοί συσχετισμοί τους το επιτρέπουν, οι αποφάσεις των δικαστών δεν θα είναι και δεν θα προσπαθούν να δείχνουν νόμιμες αλλά θα είναι επιδεικτικά και εκδικητικά σκόπιμες,  επιβεβαιώνοντας ανενδοίαστα ότι είναι εργαλείο της κυρίαρχης πολιτικήςκαι  μέσο κατασκευής φρονήματος που καμία σχέση και αντιστοίχηση δεν έχει με το Δίκαιο.

  • Το Δίκτυο  εκφράζει την  αλληλεγγύη του στον Κώστα Σακκά  που βρίσκεται ήδη σε απεργία πείνας
  • Καταγγέλλει  την  μεθόδευση  σε βάρος του.
  • Ζητά την άμεση  άρση της κράτησης και την  αποφυλάκισή του.

Αθήνα 6/6/2013

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ  ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s