Μήπως πουλάτε κουτόχορτο για την ΕΡΤ;

steΠαρά τις απειλές τους ότι θα άρουν την υποστήριξή τους στην κυβέρνηση αν δεν παρθεί πίσω η υπουργική απόφαση που έκλεισε την ΕΡΤ, τα δύο δεκανίκια του Σαμαρά προσπαθούν τώρα να πείσουν το πανελλήνιο ότι λίγο πολύ έβαλαν στη θέση του τον πρωθυπουργό. Πρόκειται για παραμύθια της χαλιμάς και απόδειξη ότι οι δύο καραγκιόζηδες της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν απόλυτα τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης, μαζί και αυτή που αφορά την ΕΡΤ. Στην πραγματικότητα οι δήθεν διαφωνίες τους αποτελούν μέρος του σχεδίου διαχείρισης της κρίσης που προέκυψε όχι από την απόφαση για τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ, αλλά από το πρωτοφανές κύμα μαζικής αντίδρασης σε αυτή την απόφαση. 

Ύστερα από το σίριαλ που συνόδευσε την περιβόητη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων στο Μαξίμου, το θέατρο συνεχίστηκε με τους Κουβέλη και Βενιζέλο αντί να μας λένε πως ακριβώς απαίτησαν (λέμε τώρα) από τον Σαμαρά να επαναφέρει την ΕΡΤ στο πρότερο καθεστώς, επιδόθηκαν σε μια εντελώς γελοία προσπάθεια ερμηνείας της απόφασης του ΣτΕ που δήθεν δικαιώνει τις αρχικές τους αιτιάσεις. Λες και μαζεύτηκαν στο Μαξίμου για να μάθουν τι αποφάσισε το ΣτΕ και όχι για να δώσουν το δήθεν τελεσίγραφο στο Σαμαρά.
Στο μπουρδούκλωμα περί της ερμηνείας της απόφασης του ΣτΕ, συνέδραμαν και τα φερέφωνα των Σκαι, Mega και Αντ1 και οι διάφοροι καλεσμένοι τους που σύσσωμοι αισθάνονται δικαιωμένοι και κυρίως ανακουφισμένοι από την εξέλιξη που πήραν τα πράγματα.
Το συμπέρασμα από την συνάντηση στο Μαξίμου είναι ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει μεταξύ τους καμία διαφωνία και οι απειλές περί εκλογών ήταν παραμύθια με ρίγανη, προκείμενου να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος, που για 6 μέρες κινητοποιείται ενάντια στην κυβέρνηση, σπέρνοντας αυταπάτες ότι η λύση θα προέλθει είτε από τους συνεταίρους του Σαμαρά είτε από τα αστικά δικαστήρια.
Το χειρότερο όμως είναι η στάση της ΕΣΗΕΑ  και τους Συριζα. Η μεν ΕΣΗΕΑ έσπευσε να χαρακτηρίσει ως μια πρώτη νίκη την απόφαση του ΣτΕ ο μεν ΣΥΡΙΖΑ από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα παρουσίασε σε πανηγυρικό κλίμα την «απόφαση αναστολής (;;;) της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που βάζει λουκέτο στην ΕΡΤ από το Συμβούλιο της Επικρατείας», ως νίκη του κινήματος γεγονός που συνοδεύτηκε από τον ενθουσιασμό του πλήθους. Αλήθεια γιατί τόση βιασύνη για πανηγύρια; Και που είδε την αναστολή της ΠΝΠ και μάλιστα με «με το σύνολο των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση», ο ΣΥΡΙΖΑ να μας τη δείξει και σε μας;

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Παπαδημούλης: «Η απόφαση του ΣτΕ είναι νίκη της λαϊκής πλειοψηφίας, κόντρα στο «μαύρο». Το πρόσχημα για την τριπλή κυβίσθηση των «3», θα αποδειχθεί προσωρινό». Μάλιστα κ. Παπαδημούλη, καταλάβαμε, ο αγώνας δικαιώθηκε, και εσείς μπορείτε να πανηγυρίζετε που οι εταίροι τα βρήκαν και σας γλιτώσανε από την περιπέτεια των εκλογών. Φανταστείτε μάλιστα και να τις κερδίζατε.

Για μια πρώτη επίσης νίκη μιλάει και η φίλα προσκείμενη στην Ανταρσύα Κίνηση για Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ). Για «Μια μικρή, εύθραυστη νίκη» μιλάει επίσης και το Red Notebook.

Αν όλοι αυτοί δεν είναι ανόητοι τότε μας δουλευτούν κανονικά σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που προσπαθεί να μας δουλέψει ο Κουβέλης και ο Βενιζέλος.

Δυστυχώς για κάθε υποκριτή η απόφαση του ΣτΕ δεν αφήνει καμία αμφιβολία. Σύμφωνα με αυτή διατάσσεται:
«1. Την αναστολή της εκτέλεσης της προσβαλλόμενης υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της, με το οποίο προβλέπεται α) ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε., και β) ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε. παραμένουν ανενεργές (άρθρο 2 παρ. 2 περ. β της παραπάνω Κ.Υ.Α.). 2. Τη λήψη από τους συναρμόδιους Υπουργό Οικονομικών και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 1 της υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης.» (left.gr)
Με απλά λόγια. Η υπουργική απόφαση ισχύει ως έχει εκτός από την αναστολή του σήματος όχι από την ΕΡΤ αλλά από «δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα» μέχρι να είναι έτοιμη η ΝΕΡΙΤ του Κεδίκογλου. Για όσους είναι επίσης γνώστες της ελληνικής, δεν υπάρχει καμία δέσμευση ως προς το προσωπικό που θα επαναλειτουργήσει προσωρινά το σήμα της μακαρίτισσας ΕΡΤ. Για να μην υπάρχουν μάλιστα απορίες σε διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ περί την ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Κ. Μενουδάκος έκανε σαφές ότι ναι μεν η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα επαναλειτουργήσει με διαχειριστή που θα αναλάβει τις αρμοδιότητες της παλαιάς διοίκησης της επιχείρησης, όμως κατά την κρίση του και τις ανάγκες, που θα υπάρξουν, μπορεί να διατηρήσει το υπάρχον προσωπικό ή να το απολύσει όλο, ή εν μέρει. Επιπλέον, η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου δεν περιλαμβάνει τα μουσικά σύνολα και τις συμφωνικές ορχήστρες της ΕΡΤ, καθώς και την έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση». (left.gr)  Αυτοί είναι ήδη εκτός.
Λοιπόν το πανηγυράκι και οι κομπινούλες κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ να πάτε να τις πουλήσετε πουθενά αλλού. Οι 2900 απολύσεις παραμένουν ως έχουν, μαζί και η διάλυση της ΕΡΤ. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί συμμετέχετε σε αυτήν την παραπληροφόρηση. Οι μαριονέτες της Δημαρ και του Πασοκ, έχουν τους λόγους τους και είναι εντελώς κατανοητοί. Εσείς τι λόγο έχετε και σπεύσατε να παρουσιάσετε την απόφαση του ΣτΕ σαν μεγαλειώδη νίκη του κινήματος; Τι φοβάστε κύριοι και δεν μας το λέτε;

Κ. Μαραγκός

5 responses to “Μήπως πουλάτε κουτόχορτο για την ΕΡΤ;

 1. το βιολί το ξεκίνησε ο Βενιζέλος το 2011, όταν έβαζε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του, άλλο αν ολοφύρεται τώρα :
  §1. Μετά το άρθρο 14Α του ν. 3429/2005 (Α’ 314) προστίθεται άρθρο 14Β ως εξής:
  «Άρθρο 14Β Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων
  1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού:
  α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)», «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)», «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.», «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)»,
  β) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία, «Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.)» και «Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.)» και
  γ) άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο Κράτος, εφόσον επιχορηγούνται τακτικά από κρατικούς πόρους και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις εφόσον το Ελληνικό Δημόσιο είναι κύριο του συνόλου του καταβεβλημένου μετοχικού τους κεφαλαίου, μπορεί, αν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό άμεσα ή έμμεσα ή αν επιδιώκουν παρεμφερή σκοπό ή για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας τους:
  αα) να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να διασπώνται με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιρειών ή με απορρόφηση και σύσταση νέων εταιρειών ή/και
  ββ) να αποσπώνται από αυτά περιουσιακά στοιχεία ή επιχειρηματικές μονάδες ως κλάδος ή τμήμα και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή/και να μεταφέρεται και να ανατίθεται η ασκούμενη δραστηριότητα ή ο επιδιωκόμενος σκοπός σε άλλο νομικό πρόσωπο».

  Μου αρέσει!

 2. Δεν υπαρχει καμια νικη ,δεν υπαρχει καμια ηττα. Ειμαστε στο μεσον μιας συνεχιζομενης μαχης. Η ΕΡΤ παραμενει κατηλειμενη και οι υπαλληλοι παραμενουν απολυμενοι. Συνεχιζεται η παραγωγη του προγραμματος απο τους απολυμενους υπαλληλους (με μια ασαφεια τι θα γινει με τη μεταδοση του σηματος) Η αποφαση του ΣΤΕ δεν μεταβαλλει τιποτα. Συνεχιζεται κανονικα ο αγωνας οπως γινεται απο την Τριτη 11/6/13 το βραδυ. Μεταξύ της Κυριακης 16/613 και της Τριτης 18/6/13 δεν υπαρχει καμια διαφορά. Νικη της κυβερνησης θα υπαρχει μονο αν η καταληψη της ΕΡΤ ληξει ειτε με επεμβαση των ΜΑΤ ειτε με χειρισμο απο τη συνδικαλιστικη ηγεσια της ΠΟΣΠΕΡΤ. Νικη των εργαζομενων θα υπαρξει μονο αν ακυρωθουν οι απολυσεις. Προς το παρον ομως ειμαστε στο μεσον της μαχης. Για σήμερα Τριτη 18/6/13 υπαρχει καλεσμα απο την ΠΟΣΠΕΡΤ για ανοιχτη συνελευση στο προαυλιο της ΕΡΤ……Δηλαδη συνεχιζουμε απτοητοι οτι καναμε μεχρι χθες μεσα στην κατηλειμενη ΕΡΤ και μαλλον αναβαθμισμενα ….https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1477214….

  Μου αρέσει!

 3. H φίλα προσκείμενη στην Ανταρσυα Κίνηση για Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ) πανηγυρίζει επίσης για την αποφαση του ΣτΕ χαρακτηριζοντάς την σαν μια πρωτη νικη.
  Ξανά τα ίδα από την κατατονική αριστερά. Ριζοσπάστες αριστεροί Συριζα και Αντασύα μιλάνε για νικες την ώρα που το ΣτΕ επικυρώνει στα ισα την απόφαση για κλέισιμο της ΕΡΤ. Τι συμβαίνει τελικά μο όλους αυτούς; Δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν ή το κανουν συνειδητά;

  Μου αρέσει!

 4. Στις 10.20μμ χθες στο προαύλιο της ΕΡΤ ανακοινώνεται με ενθουσιασμό η απόφαση του ΣτΕ μιλώντας ο εκφωνητής για μια πρωτη μεγάλη νίκη. Η δικαιοσύνη στάθηκε στο υψος των περιστάσεων να σταθούν τώρα και οι πολιτικοί αρχηγοί, καλεί ο εκφωνητής του «χαρμόσυνης» είδησης. Ο κόσμος από κάτω που δεν ξέρει τι λέει η επαίσχυντη απόφαση του ΣτΕ.
  Λίγο αργότερα μια εργαζόμενη στην ΕΡΤ σχολιάζει:
  «Λοιπόν, αν διαβάσουμε προσεκτικά την προσωρινή απόφαση του προέδρου του ΣτΕ, θα δούμε ότι αναστέλλει δύο πράγματα: 1. τη διακοπή μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος και διαδικτυακού ιστότοπου, και 2. την απενεργοποίηση των συχνοτήτων. Επειδή δεν μπορώ να διανοηθώ, ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν ζήτησε αναστολή του άρθρου 3 της ΚΥΑ «ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις» (απολύσεις και αποζημιώσεις) και επειδή στην απόφαση δεν αναφέρεται τίποτα σχετικό, αναρωτιέμαι αν οι απολύσεις εξακολουθούν να ισχύουν ή όχι… Γιατί φοβάμαι πως ισχύουν, γαμώτο; Επίσης δεν υπάρχει καμία αναφορά για τα Μουσικά σύνολα… Όλα τα άλλα είναι πολιτική…». Πηγή http://left.gr/news/ste-apofasise-prosorino-anoigma-tis-ert-enthoysiasmos-kai-agonia-sto-radiomegaro-synehis. Και έχει απόλυτο δίκιο. Τι ακριβώς λοιπόν πανηγτυρίζουν οι συνδικαλιστές και η αριστερά; Τελικά ο αγώνας είχε αίτημα να πέσει το «μαυρο» της ΕΡΤ ή να μην γίνει καμ/ια απόλυση; Απαντήστε τώρα κινηματίες της πενταρας και κόψτε την πλακίτσα. Το δούλεμα τέλος. Το καταλαβατε ρε; Αιντε γιατί η υπομονή έχει προ πολλού εξαντληθεί. Λοιπόν καραγκόζηδες μετά το ξεπούλημα της απεργίας των καθηγητών, τα περιθωριά σας έχουν στενέψει εντελώς. και να ξέρετε ότι και μνήμη έχουμε και εγκέφαλο.

  Μου αρέσει!

 5. Αυτές οι συναντήσεις των τρίο-ξεφτίλα είναι ένα καθαρό θέατρο και περισσότερο τις ζητάνε διακαώς οι Κουβέλης-Βενιζέλος για να βγάζουν τη μουρη τους στο γυαλί. Πως αλλιώς θα στεκότανε κόσμος στην TV να ακούει τις ακαταλαβίστικες ξύλινες παρλαπίπες τους, αν δεν ήταν αυτές οι «κρίσιμες στιγμές»;

  Τα ίδια και πέρσι τέτοιο καιρό που ανάμεσα στις 2 εκλογές ο Βενιζέλος οφείλει λίγες μονάδες από την διάσωσή του στις συνεχείς συναντήσεις, που ήταν και ευκαιρίες για να μιλάει με τα μαρκούτσια μπροστά του. (Απο πίσω κι ο σ. Τσίπρας να καμαρώνει με την εντολή σχηματισμού στο χέρι πηγαίνοντας από κόμμα σε κόμμα)

  Ο Σαμαράς είμαι βέβαιος τους σιχαίνεται, αλλά μάλλον είναι μέρος της συμφωνίας αυτοί να πηγαίνουνε σε κανένα εγκαίνιο να διαφημίζουνε το Σαμαρά (Ολυμπία Οδός) κι ο Σαμαράς να τους παραχωρεί καμμιά παράσταση που και που για να ‘χουνε και κατι ακαταλαβίστικο να λένε στο πόπολο.

  Και πάνε και το ΣτοΚόκκινο και οι απεργοί της ΕΡΤ και τις αναμεταδίδουνε ζωντανά ολόκληρες, αντί να τους γυρίσουνε την πλάτη. Λίγη αξιοπρέπεια πια!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s