Να γίνει η ΕΡΤ πλατεία Ταξίμ

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο ένας πομπός μετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ πέφτει πίσω από τον άλλο. Η digia μέχρι τις 11.10 έριξε το ψηφιακό σήμα σε όλη τη χώρα. Μόνο σε ορισμένους πομπούς αναλογικού σήματος εκπέμπει ακόμα η ΕΡΤ και είναι σίγουρο ότι οι πραξικοπηματίες του Σαμαρά θα επιχειρήσουν με στρατιωτικό τρόπο να τους ρίξουν και αυτούς. Πράγμα που ήδη γίνεται από τις 12 παρά, όπου σε κανένα πλέον σημείο του λεκανοπεδίου δεν υπάρχει σήμα της ΕΡΤ. Το αληταριό που κυβερνάει αυτή τη χώρα έχει ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας. Είναι προφανές ότι το μένος τους είναι τέτοιο που δεν τους αφήνει να σκεφτούν στοιχειωδώς λογικά. Λοιπόν καραγκιόζηδες που περιφέρεστε μεταξύ μαξίμου και τρόικας, δεν καταλάβατε τίποτα από τα εν εξελίξει γεγονότα της πλατείας Ταξίμ; Δεν πήρατε χαμπάρι ρε ξεφτίλες πόσο γρήγορα μπορεί να μεταδοθεί το ρεύμα της εξέγερσης, για λόγο που ούτε καν μπορούσε να υποπτευθεί ο πιο ευφάνταστος εγκέφαλος μερικές μέρες πριν; Καλά, όλοι αυτοί που τρωνε και πίνουνε στην αυλή του Σαμαρά είναι παντελώς ζώα;
Εν πάση περιπτώσει το επίπεδο του στελεχικού δυναμικού στυλ Λαζαρίδη, Φαήλου και Κεδίκογλου που περιφέρεται στην πρωθυπουργική αυλή, είναι ακόμα ένα δείγμα της παρακμής αυτών που παριστάνουν και τους σωτήρες της χώρας. Είναι προφανές βεβαίως ότι μετά και την επιστράτευση των καθηγητών και το ξεπούλημα της απεργίας τους, ο συρφετός αυτός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μπορεί να ισοπεδώσει τα πάντα. Να απολύει όσους γουστάρει, να βάζει χαράτσια όπου νάναι, να κόβει μισθούς, και όποτε βρίσκει αντίσταση να στέλνει τα ΜΑΤ και να σαπίζει τον κόσμο στο ξύλο.
Λοιπόν, όπως όλα δείχνουν σήμερα την πατήσατε. Και να ξέρετε κάτι. Αν δεν περάσετε πάνω από την ΕΡΤ να ξέρετε ότι εκεί θα γίνει ο τάφος σας. Να δούμε τότε ρε ποντίκια που θα κρυφτείτε, εσείς μαζί και τα τσογλάνια της ΧΑ που σας στηρίζουν.
Όσο για τα συνεταιράκια του Σαμαρά, ο χρόνος ήδη μετράει αντίστροφα. Ας ψάξουν λοιπόν στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να βρουν τους εξαφανισθέντες αρχηγούς και να αποσύρουν εδώ και τώρα την υποστήριξη στο δικτατορίσκο του Μαξίμου. Ίσως είναι η μοναδική τους ευκαιρία να επιβιώσουν, όταν η ροή των εξελίξεων αποφασίζεται στους δρόμους και όχι στα πέριξ τετράγωνα του κολωνακίου και της Εκάλης.
Όλοι τώρα στην Αγία Παρασκευή. Το μέγαρο της ΕΡΤ να γίνει το νέο Πολυτεχνείο, μια ελληνική πλατεία Ταξίμ. Η φλόγα της εξέγερσης να απλωθεί σε όλη τη χώρα. Η κυβέρνηση είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα επιχειρήσει όλο τη νύχτα και τις πρωινές ώρες να ανακαταλάβει τα κτίρια της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα μαζί και τους πομπούς. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί με κανένα τρόπο. Η αντίσταση πρέπει να είναι λυσσασμένη. Δεν υπάρχει πλέον γυρισμός. Αυτό που συμβαίνει στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και με τον ίδιο ξαφνικό τρόπο θα συμβεί αύριο στους εκπαιδευτικούς και σε οποιοδήποτε άλλο εργαζόμενο του δημοσίου. Καμία εμπιστοσύνη στα παραμύθια που λένε ότι δεν θα κάνουν απολύσεις. Ότι αυτά είναι φήμες κοκ. Αυτά έλεγαν μερικές μέρες πριν και για την ΕΡΤ, ότι τα περί κλεισίματος είναι φαντασιώσεις και μυθεύματα. Τώρα μέσα σε λίγες ώρες με μια ελεεινή υπουργική απόφαση του Κεδίκογλου και του Σουρνάρα την κλείνουν, χωρίς υποτίθεται να έχουν ενημερώσει ούτε τα δύο δεκανίκια της ΝΔ. Αυτά ας τα δουν και όσοι νομίζουν ότι με κάποιο μαγικό τρόπο θα βρεθούν έξω από το στόχαστρο της κυβέρνησης. Γι’ αυτό ο αγώνας της ΕΡΤ είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης και όλων όσων πλήττονται από τα ελεεινά μέτρα της τελευταίας τριετίας. Επιπλέον είναι αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, και της δυνατότητας το περιεχόμενο των ειδήσεων και του προγράμματος της να είναι αντικείμενο διεκδίκησης σε αντίθεση με ένα ιδιωτικό κανάλι που γι’ αυτό αποφασίζει εξ ολοκλήρου ο ιδιοκτήτης του.
Τις κρίσιμες ώρες που ακολουθούν, και ανεξάρτητα από τη στάση που θα κρατήσουν οι δύο εταίροι του Σαμαρά, τα κτίρια της ΕΡΤ και ειδικά αυτό της Αγίας Παρασκευής δεν πρέπει να πέσει στα χέρια των δυνάμεων καταστολής.

Κάτω η κυβέρνηση του ξεπουλήματος

Η ΕΡΤ να γίνει ο τάφος της

5 responses to “Να γίνει η ΕΡΤ πλατεία Ταξίμ

 1. Φίλε kseeath,
  αν δεν έχεις ιδέα τι Κόπρος του Αυγεία ήταν η ΕΡΤ, διάβασε τουλάχιστον το νον πέιπερ και θα καταλάβεις.
  Οι μαρξιστές πάντα κατάγγελναν τη σαπίλα, ποτέ δεν την υποστήριζαν.

  Μου αρέσει!

 2. καρολε αυτη την ωρα ειναι αδυνατον να ασχοληθουμε μαζι σου. Πάντως μ αυτα που γραφεις αποδεικνύειες ότι εισαι ενας συστηματικος απολογητης του Σαμαρα και της αστικής τάξης. Σε καθε μαχη βρισκεσαι με τον ταξικο αντιπαλο. Αυτο ειναι το διαταύτα από τις φιλοσοφίες σου…

  Μου αρέσει!

 3. kseeath
  το ότι δεν έχεις καιρό γιατί θέλεις να αγωνιστείς γι’ αυτό που νομίζεις σωστό, το σέβομαι. Αλλά, κάνεις λάθος. Δεν απολογούμαι για κανένα Σαμαρά. Πάντως, πολύ θα ήθελα να μάθω την άποψή σου για την ΕΡΤ και πώς λειτουργούσε και πώς θα έπρεπε να λειτουργεί. Εγώ θα σου πω τη δική μου.
  Τα λέμε μετά τη μάχη.

  Μου αρέσει!

 4. Μιας και μιλάμε για μαρξισμό που καταγγέλει τη σαπίλα.

  0. Ο Σαμαράς (κι οι άλλες δυο σουπιές του »εταίροι») αναγγέλει με διατάγματα να κλείσει σε μια νύχτα την ΕΡΤ.

  1. 2700 εργαζόμενοι απολύονται ακαριαία, χωρίς προειδοποίηση και δεν έχω ακούσει τίποτα ούτε για 1 σεντ αποζημίωση. Ο Σαμαράς είπε »θα αποζημιωθούν γενναιόδωρα», αλλά ίσως θα προτιμούσα »με τα νόμιμα». Σωστά;

  2. Την ίδια στιγμή οι άλλοι βαρόνοι καναλάρχες έχουν κάνει ένα lock-out και δεν ανοίγουν τα μαγαζιά τους. Ενδιαφέρει έναν μαρξιστή ένα lock-out; Το καταγγέλει; Ή λέει »καλύτερα μην ανοίγετε, γιατί κι εσείς ένας βόθρος είστε»; Επίσης παντοκράτορας πια είναι η Digea, η συμμορία που θα συνεχίσει να κάνει σημεία και τέρατα.

  2. Όταν κλείνει ένας δημόσιος οργανισμός (κι ο πιο διεφθαρμένος), οι »μαρξιστές» καταγγέλουν, διότι, ανάμεσα στ’ άλλα, κάθε δημόσια υπηρεσία είναι προστιθέμενη αξία (added value) για την εργατική τάξη, για την εργατική του δύναμη, είναι benefit. Το ίδιο με άλλα δημόσια, τα σχολεία και τα νοσοκομεία ή με τα δημόσια ωδεία ή κολυμβητήρια, ή ότι άλλο, όσο διεφθαρμένα κι αν είναι.

  3. Θα μου πείς: »και τι αξία έχει η ΕΡΤ;». Έλα ντε! Από ενημέρωση και δελτία ειδήσεων ήταν σκουπίδια. Τα δελτία ειδήσεων ήταν, ειδικά την τελευταία 3ετία, κυβερνητική προπαγάνδα μπανανίας. (Πάρε τώρα, βέβαια, τα δελτία του Πορτοσάλτε και της Τρέμη).
  Είναι όμως όλα τ’ άλλα. Ορχήστρες, αρχείο κλπ. Το Τρίτο πρόγραμμα είναι ένα κόσμημα, αποκλειστικά με εκπομπές μόνο διαμάντια, παγκοσμίου κλάσης, (χωρίς διαφημίσεις). Που αλλού θα ακούσεις από Στραβίνσκι μέχρι black metal (εκτός από το »ΣτοΚόκκινο» του ΣΥΝ); Το cine+ πρόβαλλε (χωρίς διαφημίσεις) 24/7 αποκλειστικά ταινίες υψηλής ποιότητας. Το ΚΟΣΜΟΣ πολύ ψηλής ποιότητας.
  Υπήρχε ραδ. σταθμός για αλλοδαπούς σε 12 γλώσσες. Όλα τα ράδια της ΕΡΤ ήταν η αποκλειστική όαση για τους κατοίκους εκτός Αθήνας. Όλα τ΄ άλλα ράδια παίζουν σκυλλάδικα και διαφημίσεις αποκλειστικά. (http://yiannismakridakis.gr/?p=3082)

  4. Άν όλα αυτά δεν αφορούν έναν »μαρξιστή», τότε ο μαρξιστής είναι και χοντρόπετσος, που δεν έχει καμμία παιδεία και δεν κάνει να ασχολείται με τα κοινά.

  5. Έχω μιλήσει με αυτούς που χαίρονται που γλιτώσανε από την ΕΡΤ. Είναι απαίδευτοι (αν και πανεπιστημιακής μόρφωσης) σκυλάδες, ή Δαπίτες, ή χρυσαυγίτες, ή νεο-φιλελεύθεροι κατα βάθος, ακούνε Πάολα, Ρέμο και Σφακιανάκη. Ποτέ δεν ήταν χρήστες της ΕΡΤ.
  Τα άλλα για τη σαπίλα και τους υψηλούς μισθούς είναι για να καλύψουνε τη δική τους πνευματική σαπίλα και τη χαιρεκακία που »δεν καταλαβαίνουν» μια εκπομπή του Τρίτου για την ποίηση.

  Όλα αυτά τα κατγγέλει ένας μαρξιστής, ή όχι;

  Μου αρέσει!

 5. Φίλε kastanis
  1) Το πρώτο θέμα που θίγεις είναι νομικό, αλλά έτσι κι αλλιώς η καταγγελία της σύμβασης μπορεί κάλλιστα να είναι «ακαριαία» και χωρίς προειδοποίηση, οπότε λέγεται «άτακτη καταγγελία». Μάλιστα, ο καθηγητής εργατικού δικαίου καρακατσάνης γράφει στο σύγγραμμά του «Η άτακτη καταγγελία είναι η μοναδική μορφή καταγγελίας για τους εργάτες και η πιο συχνή για τους υπαλλήλους». Άρα, ως εδώ είμαστε εντάξει. Για την αποζημίωση κι εγώ δεν έχω ακούσει κουβέντα για το πόση θα είναι. Φυσικά εφόσον είναι καθορισμένη από το νόμο δε χρειάζεται να καθοριστεί, άσε που δε γίνεται γιατί το ποσό που θα πάρει ο καθένας είναι διαφορετικό από των άλλων, μια και είναι ανάλογο με τα χρόνια υπηρεσίας. Αν εσένα σου φαίνεται λιγότερο το «γενναιόδωρα» από τα «νόμιμα», εντάξει, μπορεί να είναι έτσι. Εγώ είμαι πιο εύπιστος, ή πιο αισιόδοξος και πιστεύω το αντίθετο. Θα δείξει. Ας δούμε τώρα και τα πολιτικά ζητήματα.
  2) Το λοκ άουτ των «βαρόνων καναλαρχών» που γράφεις είναι λάθος. Μια χαρά ανοιχτά είναι τα ιδιωτικά «μαγαζιά». Το ότι δεν παρουσιάζουν ενημέρωση οφείλεται στην ΕΣΗΕΑ, που έχει κηρύξει απεργία συμπαράστασης στους απολυμένους δημοσιογράφους της ΕΡΤ. Μάλιστα, τώρα είδα ότι η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τα κανάλια που με «απεργοσπάστες» έβγαλαν δελτία ειδήσεων χτες, Κυριακή.
  3) Αυτά τα περί δημόσιων (κρατικών, θέλεις να πεις) υπηρεσιών και οργανισμών που είναι added value και benefit, δεν κατάλαβα πως τα εννοείς, γιατί δε δίνεις κανένα επιχείρημα ή επεξήγηση. Ίσως θεωρείς ότι δε χρειάζεται, μια και ο μαρξισμός έχει καλή ιδέα για το κράτος σε σύγκριση με τους καταραμένους ιδιώτες. Μόνο που εγώ πιστεύω ακριβώς το αντίθετο και έχω και επιχειρήματα. Αυτά, όμως, όταν επεξηγήσεις τι εννοείς. Για την ώρα αρκούμαι στο παρακάτω.
  Οι δημόσιοι υπάλληλοι (μιλάω για υπαλλήλους, γιατί οι μεγάλη πλειοψηφία στην ΕΡΤ ήταν υπάλληλοι και όχι εργάτες) έχουν μια βασική διαφορά από τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα : έχουν εξασφαλισμένη τη θέση τους και κινδυνεύουν να τη χάσουν μόνο σε περιπτώσεις μεγάλων οικονομικών κρίσεων, όπως η σημερινή. Βέβαια, ο κώδικας δημοσίων υπαλλήλων προβλέπει και ορισμένες περιπτώσεις βαριών πειθαρχικών ή ποινικών παραπτωμάτων που επισύρουν την ποινή της απόλυσης. Αυτά, όμως, εφαρμόζονται σε ευνομούμενα κράτη και όχι στο απόλυτα διεφθαρμένο ελληνικό δοβλέτι.
  Δεύτερη διαφορά, εξίσου σημαντική, είναι η διαφορά μισθολογίου. Και εκτός από το μισθό υπάρχουν τα διάφορα επιδόματα (πολλά από αυτά εξωφρενικά) και οι υπερωρίες (στη συντριπτική τους πλειοψηφία ψεύτικες).
  Αυτές οι διαφορές καταλήγουν να δημιουργούν δύο είδη υπαλλήλων, προνομιούχων και μη προνομιούχων. Οι προνομιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι (προνομιούχοι απέναντι στους αντίστοιχους συναδέλφους τους του ιδιωτικού τομέα) δε νιώθουν καμιά αλληλεγγύη για τους μη προνομιούχους. Αισθάνονται ότι δεν ανήκουν στην ίδια τάξη. Αυτή είναι μια τεράστια ζημιά για το προλεταριακό κίνημα. Από την άλλη μεριά, οι έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι ζώντας στη σάπια ατμόσφαιρα των δημόσιων υπηρεσιών ενός απόλυτα διεφθαρμένου κράτους, διαφθείρονται με την πάροδο του χρόνου και υιοθετούν τη λογική του «άρπαξε να φας και κλέψε να ΄χεις», κοιτάνε να «κάνουν την μπάζα» τους και φυσικά να δουλεύουν όσο λιγότερο γίνεται. Η Κομμούνα στο Παρίσι για να σπάσει αυτό καθεστώς καθόρισε ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνονται με το μέσο εργατικό μισθό.
  Η ΕΡΤ ίσως ήταν το μεγαλύτερο διαφθορείο νέων ανθρώπων, όπου η λούφα είχε αναχθεί σε επιστήμη και οι υπάλληλοι φέρονταν απέναντι στην εταιρία σα να βρίσκονταν σε κατεχόμενη χώρα, που είχαν το δικαίωμα να τη λεηλατήσουν. Φυσικά, υπήρχαν και άνθρωποι φιλότιμοι ή με σταθερότερο χαρακτήρα, που αντιστέκονταν, μερικοί και μέχρι να συνταξιοδοτηθούν. Αυτοί όμως την άκουγαν από τους άλλους, γιατί «χαλούσαν την πιάτσα» κι από την άλλη δεν αισθάνονταν ότι είχαν τίποτα κοινό με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, ή τους εργάτες.
  Τα ίδια, σε μικρότερο βαθμό ίσχυαν για τα δημόσια νοσοκομεία, σχολεία, κλπ.. Είναι λάθος αυτό που γράφεις «όσο διεφθαρμένα κι αν είναι». Υποθέτω ότι εννοείς τις κομπίνες που έκαναν μερικά λαμόγια, που άλλοτε αποκαλύπτονταν και άλλοτε όχι. Εγώ δε μιλάω γι’ αυτή τη «σαπίλα», αλλά για τη διαφθορά ΟΛΩΝ των δημοσίων υπαλλήλων, ακριβώς λόγω της αλληλοκάλυψης και του γεγονότος ότι ο ιδιώτης καπιταλιστής είναι σκυλί μοναχό για την υπεράσπιση των συμφερόντων του, ενώ ο οποιοσδήποτε προϊστάμενος ή διευθυντής σε κρατική υπηρεσία μόνο με κίνητρο κάποια αφηρημένη «εντιμότητα» ή «πίστη στο κράτος» και στο «δημόσιο συμφέρον» μπορεί να φανεί αυστηρός και να σφίξει τα λουριά στους υφισταμένους του.
  4) και 5) Όλα αυτά που λες για την προσφορά της ΕΡΤ δεν έχω κανένα λόγο να τα αμφισβητήσω. Μόνο που κατά βάση αφορούν τη μικρή και μεσαία αστική τάξη και όχι την εργατική. Τώρα, αν εσύ περιμένεις να εκπολιτιστεί η εργατική τάξη από τα κρατικά κανάλια, μάλλον θα περιμένεις πολύ.
  Από την άλλη, ξεχνάς τις λειτουργίες, το Αρχονταρίκι και όλη την προβολή της θρησκείας και του πιο σάπιου εθνικισμού, καθώς και τα ντοκιμαντέρ του πιο βαμμένου αντικομμουνισμού από τα κρατικά κανάλια.
  6) Ειλικρινά δε με ενδιαφέρει καθόλου αν οι δαπίτες, οι σκυλάδες, ή οι χρυσαυγίτες και οι νεοφιλελεύθεροι χάρηκαν που έκλεισε η ΕΡΤ, γιατί είναι απαίδευτοι . Νομίζω, όμως, ότι ένας μαρξιστής δεν μπορούσε, όσο λεπτόπετσος και να ήταν να παραβλέψει τη «σαπίλα» της ΕΡΤ και να πει «δε βαριέσαι, όλα συγχωρούνται, λόγω της κουλτούρας που πρόσφερε το κανάλι».

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s