Απαγωγές δωράκι του Σαμαρά στον Ερντογάν

samaras erdoganΤην ώρα που η Τουρκία φλέγεται από τη συνεχιζόμενη εξέγερση ενάντια στην τουρκική εκδοχή του κράτους έκτακτης ανάγκης, βάζοντας ένα  οριστικό τέλος στην μπελ επόκ του τουρκικού καπιταλισμού, η ελληνική κυβέρνηση εκδήλωνε την συμπαράστασή της στον Ερντογάν με την απαγωγή του τούρκου αγωνιστή της αριστεράς και πολιτικό πρόσφυγα Bulut Yayla, ο οποίος  απήχθει την προηγούμενη Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνα από την ελληνική μπασταρδοκρατία για να παραδοθεί με μια επιχείρηση τύπου Οτσαλάν στην τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.  Οι σαμαροτσολιάδες μπορούν να πουλάνε εθνικιστικό κουτόχορτο στους κρετίνους που του ακολουθούν σαν τα πρόβατα, οι πατσαβούρες της Δημαρ μπορούν να πουλάνε τσάμπα αντιρατσισμό στα λαμόγια του κολωνακίου που τους ψηφίζουν,  τα τσογλάνια της ΧΑ μπορούν εν ώρα μαζικής εξέγερσης στην Τουρκία να διαμαρτύρονται για κάποια «παραβίαση» των χορικών υδάτων, αλλά όταν οι διωκτικές αρχές των δύο χωρών συνεργάζονται άψογα, απαγάγοντας ανθρώπους ως κοινοί γκάγκστερ, τότε παριστάνουν τους κινέζους.  Ο τούρκος αγωνιστής βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα μπουντρούμια της τουρκικής αστυνομίας.  Το μέτωπο Σαμαρά Ερντογάν είναι πραγματικότητα.   Αυτή είναι η νέα τάξη που ονειρεύονται οι απανταχού οπαδοί του δόγματος ησυχία, τάξη και ασφάλεια.  αυτό το σχέδιο υπηρετούν και τα δουλικά μαντρόσκυλα του Κασιδιάρη. Όμως η  εξέγερση στην τουρκία έρχεται να υπενθυμίσει και σε αυτούς και σε μας ότι τίποτα δεν έχει κριθεί, ότι η αναμέτρηση είναι μπροστά.  Μέχρι τότε άπαντες  πραιτοριανοί και λοιποί συγγενείς να λάβουν υπόψη τους ότι η μνήμη μας δεν έχει καμία σχέση με αυτή που εδρεύει στον ακατοίκητο εγκέφαλό τους.

Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας παραδόθηκε από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες στις τούρκικες
Από το ρεπορτάζ του athens.indymedia

Την Πέμπτη, 30.5.2013, στις 9:30 το βράδυ, ο 24χρονος Bulut Yayla, πολιτικός πρόσφυγας με καταγωγή από την Τουρκία, στο κέντρο της Αθήνας και μπροστά στα μάτια πολλών ανθρώπων, ακινητοποιήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και απήχθη με χρήση ακραίας βίας από άτομα που επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο. Από μαρτυρίες των παρευρισκομένων και μετά από έρευνα των συντρόφων του θύματος και δικηγόρων προέκυψε ότι οι πινακίδες του αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε για την απαγωγή του είναι της Ελληνικής Αστυνομίας. Μέχρι και σήμερα όμως οι αστυνομικές αρχές ισχυρίζονται ότι δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό, παρά τις επίμονες και συνεχείς καταγγελίες των συντρόφων του, δικηγόρων και πολιτικών φορέων.

Το μεσημέρι της 1 Ιουνίου, ανακοινώθηκε από οικείους του Bulut Yayla ότι βρίσκεται κρατούμενος στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Κωνσταντινούπολη!!!

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, μία ομάδα ατόμων, που μιλούσαν ελληνικά, τον εξώθησαν με χρήση ακραίας βίας μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο, κλείνοντάς του το στόμα και τα μάτια. Στη συνέχεια τον παρέλαβε άλλο αυτοκίνητο με δεύτερη ομάδα ατόμων που μιλούσαν ελληνικά και τούρκικα και εν συνεχεία τρίτη ομάδα ατόμων που μιλούσε τουρκικά και αγγλικά. Σε όλη τη διάρκεια της ομηρίας του υπέστη βία και κακομεταχείριση. Την Παρασκευή 31 Μάη, το μεσημέρι ο Bulut Yayla παραδόθηκε στην αστυνομία του Edirne απ΄όπου μεταφέρθηκε στην αντιτρομοκρατική της Κωνσταντινούπολης.

Είτε την απαγωγή την έκανε η ΕΛΑΣ είτε οι τουρκικές ή αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες, το βέβαιο είναι ότι καταλύθηκε κάθε έννοια νομιμότητας και δικαιοσύνης. Κατά παράβαση των νόμων τους, του Συντάγματός τους και των διεθνών συμβάσεων, ο πολιτικός πρόσφυγας παραδόθηκε στο Τουρκικό κράτος -ένα κράτος που δολοφονεί προκλητικάτον εξεγεργμένο λαό του και στις φυλακές του οποίου σαπίζουν για χρόνια, χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι- με μια επιχείρηση που θυμίζει έντονα τις απαγωγές της CIA και τις μυστικές μεταφορές υπόπτων στο Γκουαντάναμο, με επιχείρηση στην οποία παίζει ενεργό ρόλο η Ελληνική Αντιτρομοκρατική, λειτουργώντας ως παραμάγαζο των Αμερικανών και τουρικών μυστικών υπηρεσιών. Αλλη μια «υπόθεση Οτσαλάν».

Καταγγελία Ομάδας Δικηγόρων για τα Δικαιώματα για τα δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών

Δελτίο Τύπου της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Διαβάστε επίσης:

Συ­νέ­ντευ­ξη τύπου για την απα­γω­γή του τούρ­κου αγω­νι­στή Μ. Γιαϊ­λά

One response to “Απαγωγές δωράκι του Σαμαρά στον Ερντογάν

 1. Διαδήλωση διαμαρτυρίας για την απαγωγή και την παράδοση στην Τουρκία του πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά

  Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, πραγματοποιήθηκε χτες στην ΕΣΗΕΑ ευρεία σύσκεψη φορέων για το ζήτημα του Μπουλούτ Γιαϊλά. Ήταν κοινή η διαπίστωση ότι η απαγωγή και η παράδοση στην Τουρκία του πολιτικού πρόσφυγα, δεν αποτελεί μόνο μια κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων, αλλά συνιστά μείζον κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Πρόκειται για ουσιαστική κατάργηση του Συντάγματος, των νόμων και της λαϊκής κυριαρχίας.

  Ανεξάρτητα από την προφανή συμμετοχή τουρκικών και αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών στην απαγωγή, η Ελληνική κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες. Όχι μόνο γιατί ήταν Έλληνες αυτοί που αρχικά απήγαγαν τον Μπουλούτ Γιαϊλά, αλλά και γιατί θα ήταν αδύνατο οι απαγωγείς να διασχίσουν όλη τη χώρα και να περάσουν παράνομα τα σύνορα χωρίς την έμπρακτη στήριξη κεντρικών κρατικών υπηρεσιών. Η κυβέρνηση της κοινωνικής εξαθλίωσης και της κρατικής τρομοκρατίας είναι συνένοχη!

  Καλούμε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 11 Ιούνη στις 6:30 στα Προπύλαια

  Να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι της απαγωγής και παράδοσης στην Τουρκία του Μπουλούτ Γιαϊλά.

  Να παραιτηθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

  Άσυλο τώρα σε όλους τους πολιτικούς πρόσφυγες

  Αλληλεγγύη στην εξέγερση στην Τουρκία

  Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν,

  Κόμματα και Οργανώσεις της Αριστεράς,

  Συνδικάτα,

  Κοινότητες προσφύγων και μεταναστών

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s