Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης!

stratΤο τελευταίο διάστημα οι ναζί της Χρυσής Αυγής έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι. Η κυβέρνηση με συνέπεια υιοθετεί τη γραμμή τους και εφαρμόζει πρακτικές που προσφιλείς σε αυτούς.
1380 άνθρωποι είναι φυλακισμένοι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας, αντιμετωπίζοντας φρικαλέες συνθήκες διαβίωσης. Απόπειρες αυτοκτονίας, ψώρα και άλλες ασθένειες, έλλειψη ρούχων και βασικών ειδών ανάγκης, συνθέτουν το σκηνικό αυτής της επίγειας κόλασης. Κάποιοι κρατούμενοι οδηγήθηκαν σε απεργία πείνας και ως απάντηση αντιμετώπισαν καψόνια και ξύλο. Αντίστοιχη αντιμετώπιση είχαν και οι 65 απεργοί πείνας στο στρατόπεδο της Κορίνθου όπου μάλιστα οι μπάτσοι έριξαν χημικά και εισέβαλαν βίαια στα κελιά.
Η κατάσταση είναι πλέον απελπιστική. Οι εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα χέρια του Δένδια έχουν να αντιμετωπίσουν από τη μια την κρατική βία, και από τη άλλη τη συναίνεση σε τέτοιες πρακτικές από ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας, και όχι μόνο των χρυσαυγιτών.
Όλος ο απόπατος της κοινωνίας συσπειρώνεται απέναντι στις εκκαθαρίσεις και στην εξόντωση των αδυνάτων, βλέποντας μάλιστα και ένα «έργο» από πλευράς της κυβέρνησης. Από την άλλη οι ανθρωποφύλακες μπορούν πλέον εντελώς ελεύθερα να βγάζουν τα κτηνώδη ένστικτά τους σε ανήμπορους πακιστανούς.
Για όσους είχαν και την παραμικρή  αυταπάτη για πολιτική ομαλότητα, τις εικόνες αυτές έρχονται να συμπληρώσουν και οι άγριες νυχτερινές συλλήψεις στη Ιερισσό. Είναι πλέον ξεκάθαρο, όποιος είναι εξαθλιωμένος, αδύναμος και όποιος τολμά να φέρνει αντίσταση στα σχέδια αυτού του τρικομματικού τσίρκου, θα διακινδυνεύει τη ζωή του, τη σωματική του ακεραιότητα και την αξιοπρέπειά του. Οι ένστολοι φασίστες υπακούουν στις προσταγές των καραφλών ουρακοτάγκων εντός της Βουλής που εκφράζονται πλέον για στόματος Δένδια.
Η απάντηση απέναντι σε όλα αυτά πρέπει να είναι άμεση. Για την αριστερά θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο πως και η περίπτωση των κρατουμένων στα στρατόπεδα  είναι μια έκφραση της ταξικής πάλης, που δε γίνεται να μείνει αναπάντητη. Πρέπει να απαιτήσουμε:

  • Άμεση απελευθέρωση και νομιμοποίηση των μεταναστών.
  • Nα κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  • Να σταματήσουν οι «σκούπες» και οι εκκαθαρίσεις.

Τέλος το τσάκισμα των φασιστών και η απομόνωσή τους με κάθε τρόπο αποτελεί πλέον άμεση προτεραιότητα.

Σοφ.Κ.

Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης! Διαμαρτυρία στην Αμυγδαλέζα την Κυριακή 14 Απρίλη!

«Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης πρέπει να κλείσουν!» λένε οι συλλογικότητες Anti Nazi Zone-Yre, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό και Νεολαία ΣΥΝ και καλούν σε διαμαρτυρία στην Αμυγδαλέζα την Κυριακή 14 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι.

Οι συλλογικότητες τονίζουν ότι «οι συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα είναι άθλιες» αναφέροντας ότι για παράδειγμα «στην Αμυγδαλέζα είχαν δυόμισι μήνες να τους δώσουν σαπούνι με αποτέλεσμα να ξεσπάσει επιδημία ψώρας». Επίσης, σημειώνουν ότι «πέρα από τις συνθήκες κράτησης, η ίδια η ύπαρξη των στρατοπέδων καταρρακώνει θεμελιώδη δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αίμα τους τελευταίους δύο αιώνες.»

Ακολουθεί ολόκληρο το κάλεσμα των συλλογικοτήτων:

Η κραυγή απελπισίας των κρατούμενων μεταναστών και προσφύγων επανέφερε στο προσκήνιο το τεράστιο ζήτημα των στρατοπέδων συγκέντρωσης που κατ’ ευφημισμόν η κυβέρνηση ονομάζει “κέντρα φιλοξενίας”. Οι απόπειρες αυτοκτονίες, η μαζική απεργία πείνας καθώς και οι στάσεις μέσα στα στρατόπεδα, δείχνουν ότι η κατάσταση  δεν πάει άλλο. Οι συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα είναι άθλιες. Δεν είναι μόνο το ότι οι συνεχείς σκούπες του “Ξένιου Δία” έχουν γεμίσει τα στρατόπεδα με πολύ πολύ περισσότερο κόσμο από όσον χωράνε. Αυτό που κάνει πραγματικά δραματική την κατάσταση είναι η παντελής αδιαφορία της κυβέρνησης για τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αμυγδαλέζα είχαν δυόμισι μήνες να τους δώσουν σαπούνι με αποτέλεσμα να ξεσπάσει επιδημία ψώρας. Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων, όπως αυτό της Δραπετσώνας, όπου οι κρατούμενοι έχουν μήνες να προαυλιστούν και να δουν το φως του ήλιου.
Πέρα όμως από τις συνθήκες κράτησης, η ίδια η ύπαρξη των στρατοπέδων καταρρακώνει θεμελιώδη δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αίμα τους τελευταίους δύο αιώνες. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες κρατούνται χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα. Επιπλέον, η κράτησή τους δεν είναι προσδιορισμένη χρονικά με συγκεκριμένο τρόπο. Έχουμε δηλαδή απροσδιόριστη χρονικά ποινή χωρίς να υπάρχει έγκλημα.

Αυτή η κατάσταση που ντροπιάζει την κοινωνία μας πρέπει να λήξει. Ο αγώνας των κρατούμενων μεταναστών και προσφύγων είναι αγώνας για τις ελευθερίες όλων μας.
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης πρέπει να κλείσουν! Διαμαρτυρία στην Αμυγδαλέζα την Κυριακή 14 Απρίλη (12:00)

**Στη συγκέντρωση καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «κανείς δε δικαιούται να σιωπά για τη ντροπιαστική κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας». Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

One response to “Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s