Στο τέλος της διαδρομής βρίσκεται ο Κουβέλης

hsyxiaΤο πιο εξοργιστικό στην υπόθεση του Νάσου Θεοδωρίδη είναι η εκκωφαντική αφωνία των συριζαίων, τόσο των κάθε είδους διεθνιστών ειδικώς, αλλά και των ευαίσθητων περί τα δημοκρατικά, γενικώς. Σαν η διαγραφή του Ν.Θ. να μην συνέβη ποτέ. Είμαι φανατικός και καθημερινός ακροατής της πρωινής ζώνης του ραδιοσταθμού 105,5 Στο Κόκκινο. Ε, λοιπόν τις μέρες που ακολούθησαν την εκπαραθύρωση του Ν Θ τσιμουδιά, άκρα του τάφου σιωπή!
Μοναδική εξαίρεση ο Β. Καραγιώργος στην εκπομπή του «δυο γάιδαροι μαλώνανε», όπου αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος στην αρχή εκπομπής του την Πέμπτη 7/2 για να σχολιάσει την διαγραφή του Ν. Θ. κατ’ απαίτηση, όπως είπε, κάποιων ακροατών του. Για την ουσία της υπόθεσης ενημέρωσε τους ακροατές του ότι τέτοιες απόψεις σαν του Ν. Θ. είναι υπαρκτές σε ένα τμήμα της αριστεράς και επιπλέον και ο ίδιος συμφωνεί σε πολλές από αυτές, επομένως κανείς δικαιούται να τις έχει ως προσωπικές απόψεις. Από κει και μετά όμως μια αριστερά η οποία είναι αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να παίρνει υπόψη της στα εθνικά ζητήματα τις αγκυλώσεις του λαού. (Για να μην αδικήσω τον Β. Καραγιώργο, όποιος ενδιαφέρεται φαντάζομαι μπορεί να βρει την εκπομπή του και να την ακούσει στην ιστοσελίδα του σταθμού). Αλλά ενώ τοποθετήθηκε για τις απόψεις του Ν. Θ., δεν είπε ούτε μισή λέξη για την διαγραφή του. Όπως και να έχει, αυτή ήταν η μοναδική εξαίρεση από ολόκληρη τη δημοσιογραφική ομάδα του ρ/σ.
Η αμήχανη θέση των διεθνιστών στον αναγεννημένο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει την αντίστοιχη της ΔΗΜΑΡ στην νεοχουντική κυβέρνηση του Σαμαρά. Διαφώνησε η ΔΗΜΑΡ με την επιστράτευση των εργαζομένων στο μετρό άλλα όχι και να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση. Άλλα έπρεπε να κρατήσει και τα προσχήματα, στην αρχή τουλάχιστον. Γιατί στην επόμενη επιστράτευση, των ναυτεργατών, δεν έβγαλε ούτε καν ανακοίνωση. Και ο ιστορικός του μέλλοντος θα μείνει με την απορία αν ο Κουβέλης συμφωνούσε στο βάθος της ψυχής του με την επιστράτευση ή όχι.
Έτσι και οι διεθνιστές στον Σύριζα. Κατάπιαν την διαγραφή του Ν.Θ. χωρίς κουβέντα, χωρίς να πάρουν την ευθύνη να υπερασπιστούν τις (ολόσωστες πολιτικά) θέσεις του Ν. Σ. πάνω στο ζήτημα των Καρντάκ/Ιμίων, αλλά ούτε καν να ανοίξουν τη συζήτηση πάνω στο πως και γιατί διαγράφεται κανείς από το Συριζα (για τις όποιες θέσεις του) και με ποιες διαδικασίες. Αλλά είναι μάλλον αυτό που είπε ο Καραγιώργος: άλλο οι θέσεις της αριστεράς γενικά, και άλλο της αριστεράς που είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Και άλλο, συμπληρώνω εγώ, της αριστεράς που είναι στην αστική κυβέρνηση. Γιατί όσο πιο πολύ η αριστερά θέλει να γίνει «υπεύθυνη αριστερά» τόσο λιγότερο αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στην ίδια την ιστορία της. Για μένα είναι ξεκάθαρο: στο τέλος του δρόμου που ξεκίνησε και τραβάει ο εξημερωμένος Σύριζα βρίσκεται ο Κουβέλης της «υπευθυνότητας». Ίσως μάλιστα, ο δρόμος να είναι πιο σύντομος από όσο φαντάζονται όσοι ήδη τον περπατάνε.

Κ. Ρουσίτης

Advertisements

2 responses to “Στο τέλος της διαδρομής βρίσκεται ο Κουβέλης

  1. Στη σύσκεψη που προηγήθηκε της εκλογής Νομαρχιακού οργάνου στη Θεσσαλονίκη, ακούστηκαν πολλές φωνές στήριξης του συντρόφου. Από βουλευτές, από μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, από απλά μέλη. Είναι αδικία να μην αναφερθεί αυτό.

    Μου αρέσει!

  2. Eμεις συντροφισσα δεν εχουμε εσωτερικη πληροφόρηση για το τι συμβαίνει στις κεντρικες επιτροπές, ούτε στα νομαρχιακά όργανα. Αλλά ακόμα και να είχαμε πάλι δεν εχει καμία σημασία, στο βαθμό που κανείς δεν τολμά να εκφράσει δημόσια τη θέση του για το ζήτημα. Και το θέμα δεν είναι να πουμε μερικά καλά λογια για το συντροφο, αλλά αυτοί που βρίσκονται στα όργανα να το βάλλουν και σε ψηφοφορία. Για παράδειγμα η Κεντρική Επιτροπή εγκρίνει την αποπομπή ναι ή όχι. Ξεκάθαρα πράγματα. και ξέρεις εδώ δεν χωράνε τροπολογίες και να τα βρούμε μην χαλάσουμε τις καρδιές μας. Το πράγμα είναι ασπρο μαύρο. Ας είναι, αυτοί που επιμένουν στο ΣΥΡΙΖΑ και στις διαδιακσίες του, ας σώσουν την παρτίδα. Εμείς εδώ κατω δεν περιμένουμε τίποτα πλέον.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s