Για την φασιστική επίθεση εναντίον της ΚΕΕΡΦΑ σε λαϊκή του Κορυδαλλού

Aναδημοσίευση από το 

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ και ένα σχόλιο στη συνέχεια…

Μετά τις απειλές του προέδρου της Λαϊκής Κορυδαλλού ακολούθησε επίθεση φασιστών με πέτρες και σκύλο

 Φασιστική επίθεση δέχτηκαν το Σάββατο 8/12 μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος(συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ)  μετά από εξόρμηση στη Λαϊκή του Κορυδαλλού-Νίκαιας για την προβολή του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου της 19ης Γενάρη.
Στη διάρκεια της εξόρμησης εμφανίστηκε σεκιουριτάς της λαϊκής που απείλησε τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ να φύγουν γιατί αλλιώς “θα καλέσει τη Χρυσή Αυγή”. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε ο πρόεδρος των πωλητών της λαϊκής ονόματι Νίκος Βατράνης που απείλησε ότι θα φέρει την αστυνομία και προσπάθησε να σπάσει το τραπεζάκι. Οι  αστυνομικοί που εμφανίστηκαν μετά από λίγη ώρα είπαν ότι δεν μπορούν  να διώξουν τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ γιατί έχουνε δικαίωμα να μοιράζουνε το υλικό τους. Τότε ο πρόεδρος απείλησε ότι “έχουμε και άλλο τρόπο να σας διώξουμε”.
Αφού τελείωσε η εξόρμηση, την ώρα που τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ αποχωρούσαν από τα χώρο της Λαϊκής, ο Μάνος Καρτέρης, μουσικός δέχτηκε επίθεση στην οδό Πελοπίδα από φασίστα ο οποίος του επιτέθηκε πισώπλατα, τρέχοντας  κατά πάνω του, ρίχνοντας τον πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Συντονισμένη ήταν  λίγο πιο κάτω ομάδα 4-5  φασιστών κοντά στην πλατεία Κολοκοτρώνη του είχε στήσει ενέδρα , πετώντας πέτρες και αμολώντας ένα σκύλο κατά πάνω του.
Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο της Λαϊκής που προανήγγειλε τη φασιστική επίθεση και καλούμε τους πωλητές της Λαϊκής,  το Δήμο Κορυδαλλού και Νίκαιας-Ρέντη, τα συνδικάτα και τους κατοίκους της περιοχής ντόπιους και μετανάστες, να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή. Οι γειτονιές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού έχουν ιστορία αντιφασιστικού αγώνα, η νεολαία και οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται.
Συνεχίζουμε την αντιφασιστική μας δράση οργανώνοντας την πάλη ενάντια στα μνημόνια και τις φασιστικές συμμορίες.
  • ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
  • ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Νίκαιας- Κορυδαλλού
**************

Σχόλιο από το antifaredblock

Σε κάθε περίπτωση είμαστε αλληλέγγυοι με τους συντρόφους της ΚΕΕΡΦΑ και ιδιαίτερα στον σύντροφο που δέχτηκε την άνανδρη και πισώπλατη επίθεση από ομάδα φασιστών. Όμως οφείλουμε να κάνουμε δύο σχόλια.
Πρώτον, για το κάλεσμα στους πωλητές της Λαϊκής προκειμένου να απομονώσουν τη ΧΑ. Το ότι οι πωλητές αυτοί έχουν διαλέξει να έχουν για πρόεδρο το συγκεκριμένο κάθαρμα που συνεργάζεται με τη ΧΑ δεν μπορεί να είναι ένα τυχαίο γεγονός. Η ναζιστική συμμορία έχει δεσμούς με τα κυκλώματα των λαϊκών και των πανηγυριών και καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι εκεί επιλέγει να κάνει δημόσιες εμφανίσεις. Επίσης σε πολλές από τις λαϊκές η συμμορία εκτός από το να παρεμβαίνει έχει αναλάβει και την “προστασία” των πάγκων προφανώς έναντι αμοιβής. Και αυτό γίνεται σε συνεργασία πάντα με την αληταρία που εκπροσωπεί τους εμπόρους των λαϊκών. Επομένως κάθε παρέμβαση ιδιαίτερα αντιφασιστικού περιεχομένου σε λαϊκές θα πρέπει θα γίνεται με τη δέουσα προσοχή και πάντα με ισχυρή περιφρούρηση ικανή να αποτρέψει τυχόν φυσική μαφιόζικη επίθεση από τον φασιστικό υπόκοσμο που νέμεται το χώρο. Αν υπάρχει μια ελπίδα να αλλάξει γνώμη ο κάθε εμποράκος και να διακόψει τους δεσμούς του με τους συμμορίτες είναι να τους δει να τρέχουν κατοστάρι για να σωθούν. Μ’ αυτή την έννοια παρεμβάσεις 4-5 ατόμων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας όχι μόνο βάζει σε κίνδυνο συντρόφους και συντρόφισσες, αλλά αποτελεί και εύκολη λεία για τα φασιστοειδή που έτσι εμπεδώνουν στους άβουλους οπαδούς τους ότι στο δρόμο είναι αήττητοι.
Δεύτερον, τα γενικού τύπου καλέσματα σε δήμους, νομαρχίες, συνδικάτα και κατοίκους δεν ωφελούν σε τίποτα, όσο το αντιφασιστικό κίνημα δεν δείχνει την απαιτούμενη θέληση να κυριαρχήσει στους δρόμους έναντι των φασιστικών ταγμάτων εφόδου. Οι φασίστες με την δράση τους δεν επιδιώκουν γενικά και αόριστα να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και την νεολαία αλλά τους κομμουνιστές, τους αριστερούς, τους αναρχικούς και τους αντιφασίστες. Πρόκειται για στοχευόμενη δουλειά και όχι για γενικευμένη τρομοκρατία εναντίον όλου του πληθυσμού. Επιπροσθέτως οι φασίστες επιδιώκουν να χτίσουν σχέσεις με κομμάτια του πληθυσμού ακόμα και “εργαζόμενους και νεολαίους” αρκεί βεβαίως να ταχθούν με το μέρος τους. Αν χτύπαγαν όπου να ναι θα τελείωνε η δόξα τους σε λίγες μέρες. Έτσι είναι εντελώς άσκοπο όταν ένας αντιφασίστας δέχεται επίθεση να νομίζει ότι στο πρόσωπο του δήθεν χτυπιέται ολόκληρος ο λαός. Όπως επίσης δεν έχει κανένα νόημα να νομίζει ότι η ΧΑ χτυπώντας τον λειτουργεί σαν το “μακρύ χέρι του συστήματος” ή ως εντολοδόχος της τρόικα και του παγκόσμιου καπιταλισμού. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν συμβαίνει και όποιος έχει μια τέτοια αφήγηση για το γεγονός απλά έχει μπλέξει τα μπούτια του και δεν θα ξέρει ούτε πώς να απαντήσει, ούτε ποιον να κυνηγήσει, ούτε από πού πρέπει να προφυλαχθεί. Αυτό έγινε το 1998 στην περίπτωση του Δ. Κουσουρή όταν οι σύντροφοί του επέμεναν ότι “χτυπήθηκε από παρακρατικούς για τη δράση του στον αγώνα ενάντια στον πρώτο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ κατ’ εντολή της κυβέρνησης”, αφήνοντας έτσι όλο το χρόνο στον Περίανδρο και την παρέα του να τη σκαπουλάρουν.
Η ΧΑ μπορεί να είναι τελικά το μακρύ χέρι του συστήματος, αλλά όταν δρα στο δρόμο είναι η ΧΑ και όχι γενικώς το σύστημα. Επομένως όταν η χρυσή αυγή κάνει ένα χτύπημα τα υπόλοιπα περί συστήματος απλώς συσκοτίζουν τον συγκεκριμένο αγώνα εναντίον της. Ένας αγώνας που χρειάζεται στοχευμένα μέτρα και μεθόδους για να διεξαχθεί. Ισχυρή περιφρούρηση, ομάδες αυτοάμυνας, στενό αντιφασιστικό πρέσινγκ, εκκαθάριση περιοχών από το φασιστικό δηλητήριο, συντριβή των φασιστικών συμμοριών. Αυτά όπως αντιλαμβάνεται κανείςαπαιτούν αντιφασιστικό υποκείμενο με πλήρη συνείδηση του εαυτού του και όχι γενικόλογες εκκλήσεις στο λαό να διώξει τους φασίστες. Φυσικά ο λαός αν θέλει να τους διώξει ας τους διώξει και καμία αντίρρηση να γίνονται και τα σχετικά καλέσματα. Αλίμονό μας όμως αν εξαρτηθεί ο αντιφασιστικός αγώνας από αυτό.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s