Εισβολη στη Χαλυβουργια. Ολοι το απογευμα στη συγκεντρωση

Όλοι στις 5:30 μ.μ. στη συγκέντρωση. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Νίκη στους Χαλυβουργούς!

Από σήμερα στις 5.30 τα ξημερώματα έσπασε η κατάληψη της Χαλυβουργίας ύστερα από εισβολή πέντε και πλέον διμοιριών ΜΑΤ, και αρκετό ξύλο και συλλήψεις που ακολούθησαν. Σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρξαν έξι προσαγωγές, οι οποίες αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις ύστερα από την προσαγωγή τους στη ΓΑΔΑ και από εκεί στην Ευελπίδων. Άλλοι 3 έχουν προσαχθεί στο ΑΤ Ελευσίνας.
«Σε διατεταγμένη πάντως υπηρεσία από νωρίς το πρωί και τα μέσα ενημέρωσης, εμφανίζουν τη …γραμματέα του αφεντικού ως εκπρόσωπο των εργαζομένων! Το παραμύθι των ΜΜΕ λέει ότι οι εργάτες της Χαλυβουργίας έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες: Οι μεν που ταυτίζονται αυθαίρετα με το ΠΑΜΕ και θέλουν απεργία μέχρι τέλους και οι δε που θέλουν να δουλέψουν και τους στερείται το δικαίωμα αυτό. Στην πραγματικότητα, η ομάδα που αντιτίθεται στην απεργία είναι το διευθυντικό προσωπικό και ο εργοδοτικός μηχανισμός υπαλλήλων, που αποτελούν μια αισχρή μειοψηφία, η οποία όσες φορές έχει θέσει την άποψή της στις δημοκρατικές διαδικασίες του Συνδικάτου, έχει χάσει. Σημειωτέον, ότι μετά από μια δικαστική προσφυγή, οι ψηφοφορίες για τη συνέχιση της απεργίας γίνονται τηρώντας τους πιο αυστηρούς τύπους, με κάλπη και παραβάν! Αυτό δεν εμπόδισε σήμερα πολλούς σταθμούς να μεταδώσουν τις δηλώσεις της γραμματέως του Μάνεση ως “προέδρου των εργαζομένων”, τους οποίους δήθεν δεν αφήνει να δουλέψουν το ΠΑΜΕ! Για να πάρουν μάλιστα σοβαροφανή υπόσταση τα λεγόμενά της, δηλώνει πρόεδρος Επιτροπής Εργαζομένων… Παρά τις δυσκολίες στη μετάβαση, τόσο οι απεργοί χαλυβουργοί όσο και το Συνδικάτο Μετάλλου, καλούν όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να στηρίξουν έμπρακτα με την παρουσία τους στην πύλη τον αγώνα αυτό που σήμερα συμπληρώνει 264 μέρες απεργίας. Για να επιστρέψουν στη δουλειά τους, οι απεργοί απαιτούν να ανακληθούν οι 120 απολύσεις που όλο αυτό το διάστημα ανακοίνωσε η εργοδοσία». Πηγή: http://mao.gr/2012/07/20/xalyvourgia-eisvoli/ Για «εργαζόμενους που βρίσκονται σε εσωτερική αντιπαράθεση» μίλησε σήμερα και ο άνθρωπος της «ευθύνης» ο Φ.Κουβέλης, παριστάνοντας ότι κατοικεί σε άλλο πλανήτη και μαθαίνει τα νέα από το δορυφόρο.

Αμέσως μετά την αστυνομική επέμβαση που συμφωνα με την ΕΛΑΣ έγινε ύστερα από εισαγγελική παρέμβαση, όμως αποφασίστηκε από το ίδιο τον Σαμαρά, ακολούθησαν άγριες συμπλοκές με απεργούς και αλληλέγγυους που έφτασαν στο σημείο ύστερα από το κάλεσμα του σωματείου. Η πρόσβαση στο εργοστάσιο είναι δύσκολη λόγου του κόσμου που είναι συγκεντρωμένος και του μποτιλιαρίσματος που έχει δημιουργηθεί στο ρεύμα προς Κόρινθο. Αυτή την ώρα 6 διμοιρίες ματ έχουν αποκλείσει την είσοδο στο εργοστάσιο επιτρέποντας μόνο σε 40 απεργοσπάστες και διευθυντές να εισέλθουν ενώ ακόμα 6 διμοιρίες βρίσκονται από τη μία και την άλλη πλευρά έτοιμες να επέμβουν, όποτε χρειαστεί. Περιοδικά οι δυνάμεις καταστολής κάνουν χρήση δακρυγόνων, ενώ αρκετοί εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι έχουν τραυματιστεί στις πρωινές συγκρούσεις. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Κουβέλη-Βενιζέλου ενώ διέδιδε τις προηγούμενες μέρες ότι επιδιώκει μια μέση λύση για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, αποδεικνύει ότι δουλεύει απλά σαν υπηρέτης των αφεντικών. Και αν για το Σαμαρά και τον Βενιζέλο ουδεμία έκπληξη, για τον παρολίγον κυβερνητικό εταίρο -σύμφωνα με σχετικές εκκλήσεις- του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ώρα να βγουν τα τελικά συμπεράσματα. Τα σκουλήκια της «ανανέωσης» και της «ευθύνης» οι ρουφιάνοι του «ευτυχώς που ηττηθήκαμε στον εμφύλιο, αυτά τα ανεκδιήγητα υποκείμενα του Ψαριανού και του σημιτικου ΠΑΣΟΚ που μετακόμισε στη Δημαρ, μαζί και ο πρώην ΦΟΡΟΥΜατζής τέως κινηματίας και νυν υπουργός ηλεκτρονικής διακυβέρνησης καθηγητής Μανιατάκης που στέλνει τελεσίγραφα για να μειωθεί το δημόσιο στο μισό, θα πρέπει να πληρώσουν, δια της εξαφάνισής τους από τον πολιτικό χάρτη. Θα πρέπει όπου βρίσκονται να αντιλαμβάνονται τον ελεεινό τους ρόλο. Να μην μπορούν να σταθούν πουθενά, και οι φίλοι τους, πρώην «σύντροφοι» μια ζωή, να σταματήσουν τα κολητιλίκια εδώ και τώρα και τα καλέσματα για κοινές κυβερνήσεις και άλλα συναφή. Επιτέλους τέλος με τους ξεφτίλες.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ που εκδόθηκε σημειώνει: “Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ως τη βασική υπεύθυνη για την εισβολή των ΜΑΤ στη «Χαλυβουργία Ελλάδος», μετά από εισαγγελική εντολή. Καταγγέλλει τη χρήση χημικών, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών, προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση…. Το χτύπημα που επιχειρήθηκε τα ξημερώματα με γκανγκστερικό τρόπο, δεν στοχεύει μόνο τους αγωνιστές χαλυβουργούς που απεργούν επί 9 μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Το ΚΚΕ απαιτεί να αποσυρθούν αμέσως τα ΜΑΤ απ’ τη «Χαλυβουργία» και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες. Καλεί σε ένταση της αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών. Η τρομοκρατία κατά του λαού μας δεν πρέπει να περάσει”.

Επίσης σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία αναφέρεται:
«Η αιφνιδιαστική βίαιη εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας αποτελεί άλλο ένα δείγμα γραφής για το πώς θέλει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους η νέα μνημονιακή κυβέρνηση.
Είναι σαφές ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη επιλέγει το δρόμο της βίας και του αυταρχισμού για να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί την υπόλοιπη κοινωνία τι την περιμένει όταν διεκδικεί και αγωνίζεται. Άλλωστε η σημερινή βίαιη επίθεση και εισβολή, τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη πρωτοβουλία για τριμερή συνάντηση ανάμεσα στο υπουργείο, τους εργαζόμενους και την εργοδοσία, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για οποιοδήποτε άλλο συμπέρασμα.
Ζητάμε την άμεση απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ καθώς και την απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών.
Καλούμε στη σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνεται από το συνδικάτο των χαλυβουργών στις 5.30 μ.μ. στον κόμβο του Ασπροπύργου. Ο αγώνας των χαλυβουργών συνεχίζεται μέχρι τη δικαίωσή του».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επίσης: «καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την επιδρομή των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, την εκδίωξη της περιφρούρησης και την κατάληψη του χώρου από τις δυνάμεις καταστολής. Ενώ η κυβέρνηση, υποτίθεται συζητούσε για την «άρση του αδιεξόδου», τελικά προετοίμαζε την έφοδο των ΜΑΤ και το κτύπημα της ηρωικής απεργίας σύμβολο του εργατικού αγώνα. Απέδειξε η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στο πλευρό τίνος βρίσκεται: στο πλευρό του Μάνεση, στο πλευρό των εργοδοτών, στο πλευρό του κεφαλαίου, που θέλει να ξεζουμίσει τους εργαζόμενους.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών, απαιτεί την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων. Το ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει με όλες του τις δυνάμεις να στηρίξει τους μαχόμενους χαλυβουργούς.  
Και σήμερα μαζικά, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι νέοι, θα συγκεντρωθούν στις «Πύλες της φωτιάς», για να αντιμετωπίσουν την κυβερνητική και εργοδοτική καταστολή. Και στη συνέχεια να ξεδιπλωθούν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών».

Σε συγκέντρωση στην πύλη της Χαλυβουργίας καλούν το Σωματείο Εργαζομένων, άλλα σωματεία, το ΠΑΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κ.α. Σε μαζική συγκέντρωση όλων των εργαζόμενων στις 5.30 μ.μ. στη γέφυρα του Ασπρόπυργου (μετά την Χαλυβουργία πρός Ελευσίνα) καλεί το σωματείο της Χαλυβουργίας.

Όλοι στις 5:30 μ.μ. στη συγκέντρωση. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Νίκη στους Χαλυβουργούς!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s