Κανεις τωρα δεν μπορει να πει «δεν ηξερα»

Ανακοίνωση Δικτύου

Η ζωντανή μετάδοση της τραμπούκικης επίθεσης του Κασιδιάρη στις βουλευτίνες της Αριστεράς Λιάνα Κανέλλη και Ρένα Δούρου αποκάλυψε σε όσους δεν ήξεραν (ή δεν ήθελαν να ξέρουν) τι είναι η Χρυσή Αυγή: μια συμμορία ναζί μαχαιροβγαλτών. Επιβεβαίωσε δηλαδή όσα επί χρόνια καταγγέλλουν οι αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις. Ό,τι έκανε ο Κασιδιάρης στις αριστερές βουλευτίνες, τα κάνουν κάθε βράδυ οι χρυσαυγίτες (και μάλιστα σε πολύ χειρότερο βαθμό) σε βάρος μεταναστών. Και δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις, επειδή τα εγκλήματα γίνονται στο σκοτάδι και τα θύματα είναι μετανάστες, οι αντιδράσεις δεν είναι εκείνες που αντιστοιχούν στη νεοναζιστική βαρβαρότητα.
Στο εξής, κανείς και καμιά δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι «δεν ήξερε» ή ότι «ψήφισε Χρυσή Αυγή αλλά δεν είναι ναζί». Τώρα όλοι και όλες ξέρουν, όλοι και όλες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εμείς από τη μεριά μας, θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά τις βασικές μας θέσεις για τους επίγονους του Τσολάκογλου:

1. Η Χρυσή Αυγή δεν θα μπορούσε να υπάρξει ως νόμιμη οργάνωση χωρίς τη σκανδαλώδη προστασία της Αστυνομίας. Είναι ίσως η μοναδική περίπτωση που μια συμμορία επαίρεται δημοσίως για τα εγκλήματά της, χωρίς να υφίσταται καμία συνέπεια.
2. Η Χρυσή Αυγή δεν θα μπορούσε να μπει στη Βουλή χωρίς την προκλητική στήριξη των ΜΜΕ. Οι προπαγανδιστικοί μύθοι περί «χρυσαυγιτών που βοηθάνε τους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα», έφτιαξαν θετικό προφίλ στην εγκληματική οργάνωση.

3. Η Χρυσή Αυγή δεν θα ευνοούνταν αν τα κόμματατου δικομματισμού δεν είχαν υιοθετήσει ακροδεξιά ρατσιστική ατζέντα
4. Η Χρυσή Αυγή και ο ναζισμός εν γένει, μπορεί να τσακιστεί μόνο από το μαζικό κίνημα και μόνο στο δρόμο. Το κράτος δεν πρόκειται ποτέ να κόψει το μακρύ χέρι του.

Αύριο στις 7:00 μμ στην Ομόνοια συμμετέχουμε όλες και όλοι στην αντιφασιστική πορεία, κάτω από τα πανό της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας «Ποτέ Ξανά».

diktio.org

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον

Με αφορμή την τραμπούκικη επίθεση του Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου

Η τραμπούκικη επίθεση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη του ΚΚΕ και τη Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει όχι μόνο το δολοφονικό πρόσωπο αυτής της νεοναζιστικής συμμορίας, αλλά και τον ίδιο το ρόλο της: αυτόν του νταβατζή του συστήματος, που στόχο έχει τη συντριβή της Αριστεράς και την τρομοκράτηση της εργατικής τάξης, ώστε να επιβληθεί ο κοινωνικός μεσαίωνας του κεφαλαίου την εποχή της καπιταλιστικής κρίσης. Η επίθεση αυτή δεν ήταν τυχαία, ούτε προϊόν «αυθόρμητης έκρηξης», αλλά η υλοποίηση του προεκλογικού σλόγκαν της Χρυσής Αυγής «να ξεβρομίσει ο τόπος». Στην Ελλάδα που έχει κατά νου αυτή η συμμορία δε χωρούν ούτε κόμματα της Αριστεράς, ούτε εργατικά συνδικάτα, γι’ αυτό και οι υπηρεσίες τους είναι πολύ χρήσιμες στο κεφάλαιο. Τα κόμματά του άλλωστε (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ) είναι αυτά που χρόνια εκτρέφουν με την πολιτική τους το αυγό του φιδιού, μη διστάζοντας μάλιστα να υιοθετήσουν τα πιο ακροδεξιά και φιλοφασιστικά επιχειρήματα ως όπλα ενάντια στην Αριστερά. Η Χρυσή Αυγή αποτελεί τμήμα του σχεδίου ανασυγκρότησης του αστικού μπλοκ εξουσίας την επόμενη περίοδο με επίκεντρο την επιβολή του «νόμου και της τάξης», γι’ αυτό και γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη.

Είναι πλέον φανερό ότι η αντιμετώπιση του φασισμού πρέπει να απασχολήσει σοβαρά κάθε δημοκράτη πολίτη, αλλά κυρίως να οδηγήσει στην άμεση ανάληψη δράσης από την Αριστερά και το εργατικό κίνημα. Η εποχή που αυτή η συμμορία κινούνταν στα όρια της γραφικότητας έχει πλέον παρέλθει, αντλώντας τη δύναμή της από την «ανθρώπινη σκόνη» μιας παρακμάζουσας κοινωνίας. Οι οργανώσεις της εργατικής τάξης, οι πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς, αλλά και όλοι οι αντιφασίστες-τριες πρέπει εδώ και τώρα να ορθώσουμε ένα πολιτικό, ιδεολογικό και κινηματικό μέτωπο απέναντι στο φασισμό. Και επειδή αυτός αναπτύσσεται ασκώντας τρομοκρατία στο δρόμο, εκτός από την ιδεολογική και πολιτική απομόνωση, απαιτείται και η αντιμετώπισή του στο δρόμο με ένα μαζικό και μαχητικό κίνημα εργατικής, λαϊκής και πολιτικής περιφρούρησης και αυτοάμυνας.

Γιατί όπως μας έχει διδάξει η ιστορία, ο φασισμός συντρίβεται όσο είναι ακόμη μικρός, διαφορετικά αυτός μεγαλώνοντας, δηλητηριάζει κάθε υγιές κοινωνικό κύτταρο, αναπτύσσει σαρωτική δυναμική, μέχρι που να επιβληθεί καθολικά.

ΚΟΚΚΙΝΟ

7 Ιούνη 2012

Τραμπούκοι Ναζιστές γρονθοκοπούν σε ζωντανή σύνδεση!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Η υβριστική επίθεση και οι προπηλακισμοί του εκπροσώπου τύπου της ναζιστικής συμμορίας Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη, αρχικά κατά των βουλευτών της Αριστεράς Λ.Κανέλλη και Ρ.Δούρου, και μετέπειτα από τον ίδιο και τους υπόλοιπους μπράβους Ναζιστές που τον συνόδευαν εναντίον του παρουσιαστή της εκπομπής, των παρευρισκόμενων δημοσιογράφων και των τεχνικών, αποτελεί την κορυφαία καταγραφή της φασιστικής δράσης τους. Η αφανής, αυτή που σημειώνεται κάθε βράδυ στις γειτονιές της Αθήνας, από τα μπουλούκια και τις μηχανοκίνητες φασιστικές ορδές, με αστυνομική συνοδεία είναι πολύ πιο αιματηρή και έχει θύματα πάντα τους δικούς μας ανθρώπους, τους ξένους εργάτες και τους αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων. Και έχει ως πρωταγωνιστές ανθρώπους γνωστούς στις αρχές, με ανοικτούς λογαριασμούς με την αστική δικαιοσύνη.

Έχει προηγηθεί η επίθεση και τα πογκρόμ των φασιστών, που με την συνεργασία φασιστικών Λεσχών Εφέδρων που ελέγχονται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την κάλυψη της αστυνομίας σακατεύουν στο ξύλο και δολοφονούν μετανάστες. Τα ζήσαμε πέρσι το καλοκαίρι, τα ζήσαμε στην Πάτρα. Μόλις την Τρίτη, όπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος της Jerusalem Post, Γκιλ Σέφλερ, στις 8 μ.μ., έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μια ομάδα περίπου 20 μασκοφόρων κρατώντας κλομπ άρχισε να χτυπάει πρόσφυγες, μετανάστες και άστεγους στη μέση του δρόμου. Χτυπώντας και τον ίδιο και στέλνοντας αιμόφυρτο στο νοσοκομείο.

Είναι στιγμιότυπα από τον κοινωνικό πόλεμο που το σύστημα εξουσίας, με αιχμή του δόρατος την Χρυσή Αυγή, έχει κηρύξει στον κόσμο της εργασίας, δαιμονοποιώντας τους μετανάστες εργάτες, στοχοποιώντας πλέον την Αριστερά και το χώρο της Αυτονομίας, επιδιώκοντας την κατάργηση των λαϊκών ελευθεριών με πρώτο στόχο την εξαφάνιση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, συνθλίβοντας τα εργασιακά δικαιώματα στο όνομα της αντιμετώπισης της καπιταλιστικής κρίσης και της επιδίωξης της δρομολόγησης του νέου γύρου αστικής ανάπτυξης και κερδοφορίας.

Για αυτό ακριβώς, το ζήτημα δεν είναι αν θα κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και αν θα βγει παράνομη η φασιστική οργάνωση. Γιατί ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός έχει συστατικό του στοιχείο τον εθνικισμό και ρατσισμό, την πολεμοκαπηλεία και τον ακραίο κρατικό αυταρχισμό, καθώς επιδιώκει να επιβάλλει τον Εργασιακό και Κοινωνικό Μεσαίωνα. Σε όλη την Ε.Ε. αναπτύσσεται η ακροδεξιά, ενώ η ναζιστική και κομμουνιστική ιδεολογία ταυτίζεται και ποινικοποιείται.

Η ναζιστική Χρυσή Αυγή παίρνει την ακροδεξιά σκυτάλη από το ΛΑΟΣ και τον Βορίδη με το τσεκούρι, αναβαθμίζεται από τους σύγχρονους όρους της ταξικής πάλης, λαϊκίζει στο πλαίσιο των νέων κοινωνικών αντιθέσεων και εκφράζει συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα: τροφοδοτείται από την αγωνία των νοικοκυραίων, τα αισθήματα ανασφάλειας και φόβου που καλλιεργεί η κυρίαρχη προπαγάνδα, θέλει να συμβάλλει στην συντριβή του εργατικού κινήματος που έχει ανάγκη το ΕΥΡΩ και η Ε.Ε., τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ και ο κόσμος του πλούτου.

Στην επίθεση της ναζιστικής συμμορίας στον ΑΝΤΕΝΝΑ υπήρχε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο-η αταραξία του Παυλόπουλου! Καθώς γύρω γινόταν πανικός ο πρώην υπουργός εσωτερικών καμάρωνε ατάραχος τα δικά του παιδιά, αυτούς που ήθελαν να σκοτώσουν τον Κουσουρή και τους αγωνιστές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αυτούς που επιτέθηκαν στους απεργούς της Χαλυβουργίας και σε κάθε εργατικό-φοιτητικό-μαθητικό αγώνα που πήρε μαζικά συγκρουσιακά χαρακτηριστικά, τους σύγχρονους ταγματασφαλίτες της ταξικής πάλης, τους συνεργάτες της ΕΥΠ και της Κρατικής Ασφάλειας. Εξάλλου, αυτούς ουσιαστικά αθώωσε ο πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος στην σχολή Ευελπίδων που ανήμερα Πολυτεχνείου γιόρταζαν τραγουδώντας τον ύμνο της Χούντας. Αυτούς υπερασπίστηκε ο νυν ΥΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος στο Ναυτοδικείο για τα εμετικά τραγούδια που τραγουδούσαν τμήματα ΟΥΚάδων του Λιμενικού μαζί με Χρυσαυγίτες σε παρέλαση της 254ης Μαρτίου. Την ακροδεξιά επιχειρηματολογία του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής για τους μετανάστες, εγκολπώθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της ΝΔ, Κ.Καραμανλής στις τελευταίες Ευρωεκλογές, ο Γ.Παπανδρέου και ο Χρ.Παπουτσής για να φτιάξουν τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τέλος, λίγη ώρα μετά την τραμπούκικη επίθεση του Κασιδιάρη, ο αποστάτης Πρόεδρος της ΝΔ, ο κωλοτούμπας εξουσιομανής γελωτοποιός της Μέρκελ, των τραπεζιτών και των τοκογλύφων ανέφερε ότι θα αλλάξει το νόμο Ραγκούση και ότι θα προχωρήσει σε μαζικές απελάσεις λαθρομεταναστών. «Το ξέρω ότι αυτό είναι που λέω είναι σκληρό, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση. Πρέπει να ξαναφτιάξουμε τη νέα Αθήνα και τη νέα Πάτρα και να αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας σε πόλεις και χωριά»!

Και εδώ είναι όλη η ουσία: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ανέλαβαν να εξασφαλίσουν τα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο, προκαλώντας τις ανθρώπινες τραγωδίες που βιώνει καθημερινά το κέντρο της Αθήνας, η Πάτρα, η Ηγουμενίτσα, αντί να ανοίξουν τα σύνορα να ταξιδέψει ελεύθερα ο κάθε πρόσφυγας όπου επιθυμεί. Με το φόβο του μετανάστη και την ταύτιση της εγκληματικότητας με τους ξένους αποπροσανατολίζει τον εργαζόμενο λαό μας για να μην αντιληφτεί τις κοινωνικές συνέπειες της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής. Συσκοτίζει τα σκάνδαλα του αστικού συστήματος εξουσίας και των εργολάβων-τραπεζών-εφοπλιστών που εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί. Αποκρύπτει ότι η κοινωνική ζούγκλα που επιβάλλουν είναι αποτέλεσμα του σύγχρονου καπιταλισμού και της κρίσης του, μιας ταξικής πολιτικής που ιδιωτικοποιεί το κοινωνικά παραγόμενο πλούτο και κρατικοποιεί τα χρέη και τα ελλείμματα που παράγει η ιδιωτική πρωτοβουλία, ιδιωτικοποιώντας και εμπορευματοποιώντας κάθε κοινωνικό αγαθό. Χαρακτηριστικό το πώς οδηγούν τους καρκινοπαθείς στο θάνατο. Άραγε, αύριο ποιος έχει σειρά στον κοινωνικό Καιάδα;

Μπαίνουμε επομένως σε μια περίοδο ακόμη μεγαλύτερης έντασης του κοινωνικού πολέμου, με ιστορικά πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά. Η ήττα του νεοναζιστικού φαινομένου θα εξαρτηθεί από την συντριβή του αστικού συστήματος εξουσίας. Είναι μια μάχη μακράς διάρκειας για το εργατικό κίνημα, που θα κριθεί σε πολιτικό επίπεδο, αλλά που απαιτεί όρους Αυτοάμυνας των κοινωνικών κινημάτων. Η εποχή μας απαιτεί ριζικές ανατροπές και όχι ψευτοδιλήμματα μεταξύ μιας ακροδεξιάς μνημονιακής εκδοχής σαν αυτή των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ντρίμπλες ενσωμάτωσης της κοινωνικής δυσαρέσκειας σε διαχειριστικές αριστερές κυβερνητικές προτάσεις της κυρίαρχης πολιτικής.

Πρέπει επιτέλους στους μετανάστες και τους πολιτικούς πρόσφυγες να αναγνωριστούν όλα τα δικαιώματα. Πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα και όχι το ελληνικό κράτος, με την χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων να αναλαμβάνει την περιφρούρηση της Ευρώπης-Φρούριο. Για τη δυστυχία στο κέντρο της Αθήνας, στην Πάτρα, στην Ηγουμενίτσα και στα σύγχρονα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης για Μετανάστες η ευθύνη βαραίνει τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και την Ε.Ε.

Καλούμε λοιπόν και εμείς σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο κατά των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής, της κρατικής-κυβερνητικής πολιτικής και της θηριωδίας της Ε.Ε., που διοργανώνεται στην Ομόνοια, την Παρασκευή 8 Ιούνη, στις 19.00.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

http://diktiospartakos.blogspot.gr/

 

Διαβάστε επίσης: Δυο λόγια για την επίθεση Κασιδιάρη στην Κανέλη και τη Δούρου σε εκπομπή του Αντένα

Advertisements

2 responses to “Κανεις τωρα δεν μπορει να πει «δεν ηξερα»

  1. Και επειδή πολύ θα ήθελαν ορισμένοι οπαδοί του Γκάντι να πιστεύουν ότι μετα από το online μπουγέλωμα και τα χαστούκια στις βουλευτίνες της αριστεράς από το απόβρασμα, θα συγκυνύσει τον κόσμο και θα αντιληφθούν όσοι τους ψήφισαν ότι δεν ηξεραν τι έκαναν, ας δούμε αυτό τον πίνακα και ας τον θυμηθούμε όταν θα βγαίνουν τα πρωτα αποτελέσματα στις 17 Ιούνη. Η σαπίλα έχει και βάθος και πλατος, κι οποιος νομίζει ότι θα αντιμετωπιστεί με «παιδεία και πολιτισμό» ας ετοιμαστεί και για νέα σκαμπίλια, μπουγέλα και κλωτσιές. Α’ τι έγινε ακόμα να πιαστεί ο Κασιδιάρης; Μηπως και οι μπάτσοι σκέφτονται αυτό που σκέφτεται σύσσωμο το ρατσιστικό κατακαθι; «να αγιάσουν τα χέρια του»;

    Εδώ το διαδυκτιακό γκάλοπ της Ζούγκλας: http://www.zougla.gr/politiki/article/proigite-me-diafora-o-siriza Ανεξάρτητα από το επιστημονικό του πραγματος δεν θα μου φαινόταν καθόλου απίθανο ένα τετοιο αποτέλεσμα…

    Μου αρέσει!

  2. Πρωτα-πρωτα πρεπει να πουμε οτι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ την πατησε πανηγυρικά. Προσπαθησε να εισελθει στο αστικο-τηλεοπτικο-πολιτικο παιχνιδι αλλα δεν τα καταφερε. Οι τραμπουκοι και οι μπραβοι της νυχτας δεν ειναι ευκλολο να μεταμορφωθουν σε αστους πολιτευτες καριερας. Οι Κασιδιαριδες θαθελαν να γινουν αστοι πολιτευτες αλλα μαλλον δεν τους καθεται… Γενικα σε ολες τις παρουσιες τους τηλεοπτικα φαινεται καθαρα οτι τα χανουν και λενε διαφορα αντιφατικά. Πριν απο λιγες ημερες ελεγε σε ενα τηλεοπτικο πανελ οτι καταδικαζει τη βια , οτι η αντιμετωπιση της «εγκληματικοτητας» ειναι εργο της αστυνομιας , οτι δεν πρεπει η Ελλαδα να φυγει απο την ΕΕ αμεσως , οτι δεν πρεπει να φυγουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ και αλλα τετοια που θυμιζαν ΚΑΘΑΡΑ κολοτουμπες ΛΑΟΣ. Μαλλον καταλαβαν οι φωστηρες οτι χανουν απο τις τηλεοπτικες εμφανισεις και μαλλον σκεφτοντουσαν οτι θα ηταν χρησιμοτερο γι αυτους να μην παρουσιαζονται. Ετσι μετα την τραμπουκικη επιθεση το παιζουν δηθεν αντισυστημικοι και δηλωνουν οτι δεν θα ξαναπανε στα τηλεπαραθυρα. Γενικα ομως οποιος πηγαινει στους Παπαδακηδες και στους Πρετεντερηδες ειναι νομιζω συστημικος. Ισως υπαρχουν ελαχιστες εξαιρεσεις αλλά αυτες δεν ειναι βεβαια ουτε η ΔΟΥΡΟΥ ουτε η ΚΑΝΕΛΛΗ. Αυτες ειναι πολιτευτες καρριερας αριστερων κομματων. Ξερουν πως παιζεται το ανυποφορο εκλογικο πανηγυρι και κινουνται εντος αυτού…. Οσο για την αντιμετωπιση των φασιστων νομιζω οτι και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ διατυπωσαν (αλλη μια φορα ) καθαρα οτι περιμενουν απο το κρατος δικαιου να καταστηλει τους φασιστες…. Απιστευτα χάλια….

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s