Να σταματήσουμε τη νέα λεηλασία της «χρεοκοπίας εντός ευρώ»!

Αναδημοσίευση από το Κόκκινο

Κάτω η κυβέρνηση Παπαδήμου!
Να σταματήσουμε τη νέα λεηλασία της «χρεοκοπίας εντός ευρώ»!
Παναττικός και πανεθνικός συντονισμός των αγώνων τώρα!

Η κυβέρνηση Παπαδήμου, προϊόν της κατάρρευσης της κυβέρνησης Παπανδρέου και βοναπαρτιστικού κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, εκμεταλλευόμενη το προσωρινό «μούδιασμα» και την υποχώρηση των πολιτικών χαρακτηριστικών του κινήματος αντίστασης, ετοιμάζεται για την τελική λεηλασία των κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Το νέο σχέδιο λεηλασίας που ετοιμάζεται, σε αγαστή συνεργασία, από την τρόικα και την κυβέρνηση επιγράφεται «χρεοκοπία εντός ευρώ». Αρχικά, το περιβόητο PSI («κούρεμα» και ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες) οδηγεί αναπόφευκτα στο «πιστωτικό γεγονός» και την «επίσημη» χρεοκοπία. Στη συνέχεια, οι «σωτήρες» της τρόικας θα προτείνουν το νέο σχέδιο «στήριξης» και «σωτηρίας»: παραμονή -παρά την επίσημη χρεοκοπία- στο ευρώ, ώστε να αποφευχθούν τα… χειρότερα. Έναντι αυτής της… αγαθοεργίας όμως, θα πρέπει να θυσιαστούν όσα δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων έχουν μείνει ακόμη όρθια: Η Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, οι επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ, τα υπολείμματα των κοινωνικών υποδομών που καταρρέουν, η δημόσια περιουσία, οι ΔΕΚΟ και οι δήμοι, στο τέλος της διαδρομής και οι καταθέσεις.
Όλα αυτά σχεδιάζουν να τα σαρώσουν με πολυνομοσχέδια και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αλλά και με το νέο μνημόνιο που θα συνοδεύσει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Εν ολίγοις, ο δούρειος ίππος της κυβέρνησης του «συμπαθούς» τραπεζίτη ετοιμάζεται να βγάλει την υπόλοιπη «βρόμικη δουλειά», να ολοκληρώσει το έργο της κοινωνικής αντεπανάστασης που άρχισε με το πρώτο μνημόνιο και υπηρετήθηκε πιστά από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Και ύστερα, κατόπιν εορτής, να μας κάνουν τη χάρη να κάνουν εκλογές, όταν πολλά και σημαντικά θα έχουν κριθεί και όταν το βασικό διαπραγματευτικό χαρτί απέναντι στους εγχώριους και ξένους τοκογλύφους και «προστάτες», το ελληνικό δίκαιο στα ομόλογα που κατέχουν οι κερδοσκόποι, θα έχει εκχωρηθεί μέσω του περιβόητου PSI και της επιβολής του βρετανικού δικαίου.

Κάτω η κυβερνητική τρόικα!

Μπροστά στη νέα λεηλασία, οι εταίροι της κυβερνητικής τρόικας, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, έχουν αποδυθεί σε ένα πρωτοφανές παιχνίδι εξαπάτησης. Το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται στον πιο πρόθυμο εταίρο να θυσιάσει και τα τελευταία ψήγματα των εργατικών και κοινωνικών κατακτήσεων, ο «αντιμνημονιακός» λόγος της ΝΔ έχει γίνει ανέκδοτο, η φασίζουσα ακροδεξιά του ΛΑΟΣ έχει εξαντλήσει κάθε όριο καθεστωτικής δουλικότητας. Ο δε «σεβάσμιος» Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθαγιάζει το έργο της κοινωνικής αντεπανάστασης και εξυμνεί τον Παπαδήμο. Πραγματικά αηδιαστική εικόνα «συναδέλφωσης» όλων των πολιτικών υπαλλήλων και ανδρείκελων της αστικής τάξης!

Τώρα όλοι αυτοί ετοιμάζονται να μας σερβίρουν τη νέα «σωτηρία»: η χρεοκοπία δεν θα σημάνει και έξοδο από το ευρώ! Όμως το παιχνίδι «δεχθείτε τις θυσίες γιατί υπάρχουν και χειρότερα» έχουν φτάσει πια στα όρια της γελοιότητας. Τα χειρότερα είναι εδώ! Η ανεργία, η φτώχεια, οι άστεγοι και πεινασμένοι, τα νοσοκομεία χωρίς γάζες, τα σχολεία χωρίς βιβλία, θέρμανση, δασκάλους και καθηγητές, η πορεία κινεζοποίησης των εργασιακών σχέσεων και εισοδημάτων, η μετατροπή των εργασιακών χώρων σε Νταχάου εκμετάλλευσης. Μια πραγματική ανθρωπιστική κρίση, με τους κοινωνικούς δείκτες να θυμίζουν πλέον την Ελλάδα αμέσως μετά τον εμφύλιο!

Πρέπει λοιπόν να τους επιστρέψουμε τον εκβιασμό:
Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, είναι να παραμείνει η εξουσία στα χέρια της κυβερνητικής τρόικας, των ανδρείκελων μιας αστικής τάξης που είναι αποφασισμένη να επιβάλει με όλα τα μέσα το πρόγραμμα μιας πρωτοφανούς στην ελληνική ιστορία κοινωνικής αντεπανάστασης για να σώσει το τομάρι της!
Το χειρότερο είναι ήδη εδώ: η συνεργασία μιας τέτοιας κυβέρνησης που ενεργεί στο όνομα μιας τέτοιας ληστρικής αστικής τάξης με την «ιερή συμμαχία» των ληστών της Ευρωζώνης και τους κερδοσκόπους των αγορών!

Γι’ αυτό:
Καμιά θυσία για το ευρώ! Κάτω η κυβέρνηση Παπαδήμου! Κάτω η κυβερνητική τρόικα των ανδρείκελων του κεφαλαίου! Κυβέρνηση της Αριστεράς – αγώνας για το σοσιαλισμό!

Πανεθνικός εργατικός – κοινωνικός συντονισμός

Η κοινωνική κατάρρευση πυροδοτεί σημαντικούς εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες: Ο αγώνας των εργατών της «Χαλυβουργίας» και ο αγώνας των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου σηματοδοτούν την ευρύτερη εργατική και κοινωνική οργή και διάθεση για μαχητική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και την τρόικα. Πρωτοβουλίες συντονισμού είναι ήδη σε εξέλιξη, στο χώρο του Τύπου, σε άλλους κλάδους εργαζομένων. Οι λαϊκές συνελεύσεις συντονίζονται. Οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης -στον αγώνα των εργαζομένων της «Χαλυβουργίας» αλλά όχι μόνο- και τα δίκτυα αλληλεγγύης πληθαίνουν.
Ήρθε η στιγμή που όλα τα ρυάκια της αντίστασης πρέπει να συντονιστούν, κλαδικά, περιφερειακά και πανεθνικά, σε ένα μεγάλο εργατικό και κοινωνικό ρεύμα ανατροπής. Ο στόχος πρέπει να είναι ο σχηματισμός μιας πανεθνικής συνέλευσης αιρετών και ανακλητών αντιπροσώπων από όλους τους εργατικούς και κοινωνικούς χώρους και κινήματα που αγωνίζονται σε όλη την Ελλάδα! Το κίνημα πρέπει αν συγκροτηθεί όχι απλώς σαν κίνημα αντίστασης και διαμαρτυρίας, αλλά σαν έμβρυο της εξουσίας των «από κάτω».

Η ανατροπή της κυβέρνησης Παπαδήμου, η κυβέρνηση της Αριστεράς, η πανεθνική συγκρότηση του κινήματος σαν εμβρύου της εξουσίας των «από κάτω», στη βάση ενός προγράμματος κατάργησης όλων των ρυθμίσεων και νομικών δεσμεύσεων του μνημονίου, στάσης πληρωμών και διαγραφής του χρέους, εθνικοποίησης των τραπεζών, των πρώην ή νυν ΔΕΚΟ και όλων των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων, επιβολής του κοινωνικού και εργατικού ελέγχου σε όλη την  έκταση της παραγωγής και της κοινωνίας είναι το μόνο σχέδιο μάχης που δίνει ελπίδες νικηφόρας έκβασης.
Απέναντι στον καπιταλισμό που σαπίζει μέσα στην κρίση του και απειλεί να συντρίψει τις ιστορικές μας κατακτήσεις για να επιβιώσει, μόνη λύση είναι ο σοσιαλισμός!
Όλοι και όλες στον αγώνα μέχρι τη νίκη!

Αθήνα, 17 Γενάρη 2012

συνιστώσα του


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s