«Έφυγε» ο σ. Άρης Θοδωρέλος

Σήμερα, Πέμπτη 13 Οκτώβρη, «έφυγε» για πάντα ο σ. Άρης Θοδωρέλος.
Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 14 Οκτώβρη στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι στις 3 το μεσημέρι.
Ο σ. Άρης γεννήθηκε το 1945. Άνθρωπος του μεροκάματου, δούλευε σε όλη του τη ζωή σε φορτηγά και σε ταξί. Από τη μεταπολίτευση στρατεύτηκε πολιτικά στο χώρο του τροτσκισμού. Για πολλά χρόνια ήταν οργανωμένος στην ΟΚΔΕ, ενώ στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 βρέθηκε στο Ξεκίνημα. Από το 1999 ως το 2002 συναντήθηκε με την «Εργατική Εξουσία». Το 2003 επέστρεψε στην ΟΚΔΕ, όπου παρέμεινε ως το 2009, οπότε αποχώρησε με την ομάδα «Τάση Επαναστατικής Μαρξιστικής Ανασυγκρότησης».
Ο Άρης ήταν σε όλη του τη ζωή ένας ανιδιοτελής αγωνιστής, αφοσιωμένος στην υπόθεση του σοσιαλισμού, ένας ακούραστος μαχητής της εργατικής τάξης, ένα χαρακτηριστικά κομματικό και οργανωτικό στοιχείο. Ήταν πολυγραφότατος, με κείμενα πάνω στην κρίση, την παγκοσμιοποίηση, τα εργατικά ζητήματα, ασφαλιστικό και πολλά άλλα.
Αλλά το πιο σημαντικό ίσως πάνω του, ήταν πως ήξερε να μεταδίδει σε όλους τους συντρόφους την αίσθηση του καθήκοντος, την ανάγκη της ολόπλευρης στράτευσης, χωρίς να γίνεται «στεγνός» και «βαρύς», χωρίς να χάνει το χιούμορ και την ανθρωπιά του.
Τα συλλυπητήριά μας στη συντρόφισσά του, Μάχη, που στάθηκε μέχρι τέλους στο πλευρό του, και στους οικείους του.
Καλό ταξίδι, σύντροφε!

Advertisements