Το ΝΑΤΟ στην Τρίπολη

Αναδημοσιευση από το overdisinformation. Το κείμενο είναι μια σύνοψη των γεγονότων των τελευταίων ημερών από τον Martin Iqbal, της ιστοσελίδας empirestrikesblack.

Το ΝΑΤΟ στρώνει το δρόμο για εμφύλιο πόλεμο & ξένη κατοχή ενώ οι πετρελαϊκοί γίγαντες της Δύσης ορμάνε στη Λιβύη

Οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν στον μύθο του πολέμου της Λιβύης. Ένα μπαρράζ προπαγάνδας προσπαθεί να πείσει τον κόσμο οτι ο πόλεμος έχει σχεδόν τελειώσει. Μέσα στο χάος, ορμάνε οι δυτικοί πετρελαϊκοί γίγαντες, προδιαγράφοντας έναν παρατεταμένο και αιματηρό εμφύλιο πόλεμο, και μια ξένη κατοχή υπό τη μορφή μιας ‘ειρηνευτικής δύναμης’.

Η συμβατική σοφία θεωρεί οτι τα γεγονότα στη Λιβύη είναι το αποτέλεσμα μιας εσωτερικής εξέγερσης που αναδύθηκε οργανικά μέσα απ’τα εδάφη της Λιβύης. Πρέπει να πιστέψουμε οτι οι ‘εξεγερμένοι’ είναι μια ανεξάρτητη δύναμη που επιτέλους αναζητά την ελευθερία από μια 42-χρονη δικτατορία υπό τον Μουαμάρ Καντάφι.

Απ’την αρχή, αυτή είναι η αφήγηση που προωθήθηκε από μια ενορχηστρωμένη παγκόσμια μιντιακή εκστρατεία, και είναι μια αφήγηση απόλυτα ψευδής. Αυτός ο μύθος επέτρεψε στο ΝΑΤΟ να βομβαρδίσει τις λιβυκές υποδομές, τους στρατιώτες και τους πολίτες εθελοντές που πήραν τα όπλα για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους από την ξένη εισβολή.

Τις τελευταίες ημέρες, αυτός ο μύθος κλιμακώθηκε με μια επιχείρηση ασύστολου ψυχολογικού πολέμου που στήθηκε ταυτόχρονα με την ΝΑΤΟϊκή επίθεση στην Τρίπολη, με σκοπό να συντρίψει τη Λιβυκή Αντίσταση μια για πάντα.

Καταρρίπτοντας τον μύθο της ‘επανάστασης’.

Από την πρώτη στιγμή, η εφημερίδα Pakistan Observer ανέφερε οτι τη νύχτα της 22ης προς 23η του Φεβρουαρίου, Βρετανοί, Αμερικάνοι και Γάλλοι στρατιωτικοί έφτασαν στη Βεγγάζη και το Τομπρούκ δια θαλάσσης μέσω ΝΑΤΟϊκών πολεμικών πλοίων αγκυροβολημένων έξω απ’τις ακτές της Λιβύης. Το ινδικό ναυτικό επίσης έστειλε το μεγαλύτερο πολεμικό του πλοίο, το INS Jalashwa (πρώην USS Trenton, είχε παραδοθεί στην Ινδία από τις ΗΠΑ τέσσερα χρόνια πριν). Αυτά τα τμήματα έστησαν στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη από όπου μπορούσαν να εκπαιδεύσουν και να διευθύνουν τις ανοργάνωτες και ανεκπαίδευτες ‘επαναστατικές’ δυνάμεις.

Απ’τις αρχές Μαρτίου, οι αναφορές για Βρετανούς στρατιώτες στο έδαφος στη Λιβύη είχαν γεμίσει τον Τύπο. Η βρετανική κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει για την παρουσία ειδικών δυνάμεων στη Λιβύη, αλλά παραδέχθηκε την παρουσία μιας ομάδας στρατιωτικών συμβούλων.

Ανάμεσα στους Βρετανούς, Γάλλους, Αμερικάνους και Ισραηλινούς στρατιωτικούς και πράκτορες πληροφοριών που διεύθυναν τους ‘εξεγερμένους’, ένας Λίβυος πράκτορας της CIA επέστρεψε στη Λιβύη για να αναλάβει διοικητικό πόστο. Στα μέσα Μαρτίου, ο Khalifa Haftar επέστρεψε στη Λιβύη από το άνετο σπίτι του στη Βιέννη της Βιρτζίνια, όπου είχε ζήσει για 20 χρόνια, 5 μίλια μακρυά απ’το Λάνγκλεϋ, τα αρχηγεία της CIA.

Ο δειλός και αιματοβαμμένος αεροπορικός πόλεμος του ΝΑΤΟ

Αυτό που ακολούθησε ήταν μια άνανδρη στρατιωτική εκστρατεία όπου τα ΝΑΤΟϊκά τζετ και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατέστρεψαν τη λιβυκή αεράμυνα, και απλά ισοπέδωναν οτιδήποτε βρισκόταν στο δρόμο των ‘εξεγερμένων’.

Εβδομάδες μετά από την έναρξη των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών στα μέσα Μαρτίου και έπειτα από ασήμαντη στρατιωτική πρόοδο, βρετανικά και γαλλικά επιθετικά ελικόπτερα μπήκαν στο παιχνίδι, ανατρέποντας περαιτέρω την ισορροπία προς όφελος των ‘εξεγερμένων’. Οι στρατιώτες του λιβυκού στρατού, πολλοί απ’τους οποίους έφηβοι κληρωτοί, καθώς και πολίτες εθελοντές, κομματιάζονταν καθώς τα ελικόπτερα Απάτσι και τα τζετ σφυροκοπούσαν ‘σημεία συγκέντρωσης στρατευμάτων του Καντάφι’.

Μετά από 5 μήνες εντατικών αεροπορικών βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ, οι ‘εξεγερμένοι’ εξακολουθούσαν να μην είναι σε θέση να κατορθώσουν οποιεσδήποτε στρατιωτικές νίκες. Ακόμα πιο σημαντικό, ο λιβυκός λαός, ειδικά στην Τρίπολη, είχε κινητοποιηθεί και ήταν επίμονος, ενωμένος εναντίον του ΝΑΤΟ, εναντίον των ‘εξεγερμένων’, και αλληλέγγυος με τον Συνταγματάρχη Καντάφι.

Επιχείρηση ‘Αυγή της Γοργόνας’: εξαπάτηση και αίμα.

Γνωρίζοντας οτι οι ‘εξεγερμένοι’ δεν είχαν οποιαδήποτε ελπίδα έναντι της λαϊκής θέλησης της Λιβύης, το ΝΑΤΟ κατέφυγε στη μοναδική τακτική που μπορούσε να έχει αποτελέσματα: ψυχολογικός πόλεμος συνδυασμένος με έναν άναδρο καταιγισμό βομβαρδισμών εναντίον της Τρίπολης, διευκολύνοντας μια χερσαία προέλαση στην πρωτεύουσα.

Το Σάββατο 20 Αυγούστου στις 20:00, αμέσως μετά το Ιφτάρ, τη διακοπή της ημερήσιας νηστείας του Ραμαζανιού, τέθηκε σε εφαρμογή η ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση Αυγή της Γοργόνας. Τα μεγάφωνα των τζαμιών στην Τρίπολη χρησιμοποιήθηκαν για να ειδοποιήσουν τους αδρανείς ‘κοιμώμενους πυρήνες’ των ανταρτών. Οργανωμένοι σε αρκετές μικρές ομάδες, οι ένοπλοι αντάρτες διέπραξαν πολλαπλές επιθέσεις. Η ολονύχτια μάχη απέφερε 350 νεκρούς, πάνω από 3.000 τραζυματίες, και είχε σκοπό να προκαλέσει πανικό στις τάξεις της Λιβυκής Αντίστασης. Ο Thierry Meyssan αναφέρει οτι η μάχη υποχώρησε την Κυριακή 21 Αυγούστου, μέχρι που ξεκίνησε η δεύτερη φάση της τελικής επίθεσης του ΝΑΤΟ.

ΝΑΤΟϊκό πλοίο ελλιμενίστηκε στην Τρίπολη και ξεφόρτωσε βαρύ οπλισμό καθώς και στρατεύματα του Κατάρ και δυνάμεις των ανταρτών. Οι δειλές τακτικές του ΝΑΤΟ συνεχίστηκαν καθώς ελικόπτερα Απάτσι σφυροκοπούσαν Λίβυους στους δρόμους ώστε να καθαρίσουν το δρόμο για τους αντάρτες.

Οι βομβαρδισμοί εντάθηκαν στην Τρίπολη με σκοπό να τρομοκρατήσουν τη Λιβυκή Αντίσταση και να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας των ανταρτών. Πάνω από 1.300 σκοτώθηκαν μέσα σε διάστημα 10 ωρών την Κυριακή το βράδυ.

Οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι Mahdi Nazemroaya και Don DeBar, αναφερόμενοι σε πηγές μέσα στην Τρίπολη, καταγράφουν και οι δύο την παρουσία στρατιωτών από το Κατάρ, αρκετοί απ’τους οποίους σκοτώθηκαν στις μάχες. Ο Nazemroaya αναφέρει επίσης οτι δημοσιογράφοι του CNN απειλούν ανεξάρτητους δημοσιογράφους, προειδοποιώντας τους οτι θα έχαναν τη ζωή τους αν αναφέρονταν στους συνδέσμους των ανταρτών με την Αλ Κάιντα.

Περαιτέρω, ο Thierry Meyssan αναφέρει την παρουσία πρακτόρων της CIA και της MI6 στο ξενοδοχείο Ρίξος της Τρίπολης, οι οποίοι είναι μεταμφιεσμένοι σε δημοσιογράφους.

Τα εμπορικά- σιωνιστικά ΜΜΕ πρόθυμα έπαιξαν το ρόλο τους στην επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου, εξασφαλίζοντας οτι ο κόσμος αγνοεί την πραγματικότητα επί του εδάφους. Σε όλο το φάσμα παρουσιάζονταν ρεπορτάζ για ανθρώπους που ‘πλημμύριζαν τους δρόμους’ και πανηγύριζαν καθώς οι αντάρτες προέλαυναν στην Τρίπολη αντιμετωπίζοντας μικρή αντίσταση. Η πραγματικότητα ήταν οτι η Τρίπολη υφίστατο εντατικούς και θανατηφόρους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ με εκατοντάδες να χάνουν τη ζωή τους μέσα σε λίγες ώρες. Ταυτόχρονα, στρατιώτες από το Κατάρ και δυνάμεις των ανταρτών προχωρούσαν υπό τη σκιά των ΝΑΤΟϊκών βομβών – καθώς η όλη επιχείρηση συντονιζόταν από δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Το Αλ Τζαζίρα του Κατάρ έφτασε στα άκρα προκειμένου να καταστείλει ψυχολογικά τον λιβυκό λαό. Το πρωινό της 22ης Αυγούστου ενορχήστρωσαν μια καλοδουλεμένη φάρσα. Το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε εικόνες ανταρτών να πανηγυρίζουν στην Πράσινη Πλατεία, οι οποίες είχαν στην πραγματικότητα κινηματογραφηθεί σε ένα αντίγραφο της πλατείας σε στούντιο στη Ντόχα του Κατάρ. Οι πλαστές εικόνες έκαναν το γύρο του κόσμου μέσω των παγκόσμιων ΜΜΕ του κατεστημένου, αλλά οι λιβυκές υπηρεσίες είχαν μάθει γι’αυτό το σχέδιο δύο μέρες πριν το γεγονός και είχαν ήδη προειδοποιήσει το λιβυκό λαό μέσω της κρατικής τηλεόρασης.

Παίρνοντας μέρος στην επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου, ακόμα και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αναμείχθηκε, διαδίδοντας ασύστολα ψέμματα. Το ΔΠΔ επιβεβαίωσε οτι ο Σαϊφ Καντάφι είχε συλληφθεί, και αυτό τελικά αποδείχθηκε οτι ήταν ένα απόλυτο κατασκεύασμα που είχε σκοπό να να υποτάξει τη Λιβυκή Αντίσταση. Ο Matthew Chance, κύριος ανταποκριτής του CNN ακολούθως είχε κατα πρόσωπο συνάντηση με τον Σαϊφ Αλ-Ισλάμ, ενώ έβγαλε μαζί του και φωτογραφία.

Στο ρεπορταζ που ακολουθεί από το RT θα δείτε τον Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι να παρελαύνει στους δρόμους της Τρίπολης. Επιπλέον, στο ίδιο ρεπορταζ η ανεξαρτητη δημοσιογράφος Lizzie Phelan μιλάει για τον ψυχολογικό πολέμο του ΝΑΤΟ – τα ψέματα ότι η λιβυκη αντίσταση έχει «καταρρεσει», και οι αντάρτες έχουν τον έλεγχο του 95% της Τρίπολης:

Και τώρα, στα πλαίσια αυτού που ίσως είναι ένας απ’τους κεντρικούς στόχους του ψυχολογικού πολέμου που διεξάγεται από τα ΜΜΕ, οι δυτικοί πετρελαϊκοί γίγαντες αρχίζουν να εφορμούν. Τα παγκόσμια μέσα του κατεστημένου λένε στον κόσμο οτι ο πόλεμος στη Λιβύη έχει στην ουσία τελειώσει. Στην πραγματικότητα, η Λιβύη τώρα εισέρχεται σε περίοδο παρατεταμένου εμφύλιου πολέμου καθώς η Λιβυκή Αντίσταση αρνείται να υποταγεί στους ξένους εισβολείς και τους υποτακτικούς τους. Μια βίαιη ξένη κατοχή, που ήδη προβλέπεται για τον Οκτώβριο του 2011, φαίνεται επίσης να πλησιάζει, και ήδη έχει ζητηθεί από τον πρόεδρο του ‘Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων’. Μέσα στο χάος και τη σύγχυση, ο πιο πολύτιμος φυσικός πόρος της Λιβύης ήδη υφίσταται ληστεία και μοιρασιά, και μπορείτε να αναμένετε οτι θα ακολουθησει κι ο χρυσός.

6 responses to “Το ΝΑΤΟ στην Τρίπολη

 1. Από το ίδιο επίσης blog αξιζουν να διαβαστούν:
  Επιστροφή στο 1950, 6/8/2011
  Φιλελεύθερος Ιμπεριαλισμός, του Maximilian C.Forte-10/8/2011
  Το ΝΑΤΟ ξανασκέφτεται την αποστολή του, του Thierry Meyssan, 11/8/2011
  Ποιός θα σώσει τη Λιβύη από τους δυτικούς σωτήρες της?, των Jean Bricmont και Diana Johnstone, 16/8/2011
  Λίβυοι στρατιώτες, οι πραγματικοί ήρωες του ΝΑΤΟϊκού πολέμου, του Glen Ford, 23/8/2011

  Επίσης υπενθυμίζουμε το από 4/4/2011, σχετικό άρθρο του Κ. Μαραγκου. την ώρα που σύσσωμη σχεδόν η ελληνική αριστερά πανηγυριζε για την «επανασταση» της Βεγγάζης κάνοντας γαργαρα την υποστηριξη του ιμπεριαλισμού στους τρόφιμούς του «εξεγερμενους»…
  Λιβύη: Παραμύθια, ιμπεριαλιστική επέμβαση και η αριστερά του ΟΗΕ και της χαλιμάς

  Μου αρέσει!

 2. Aναδημοσιευουμε από το overdisinformation και σε μεταφραση του Ομπλόμωφ, άρθρο του Bill Van Auken από το World Socialist Website για τη δηθεν απελευθέρωση της Τρίπολης από τους μοναρχικούς λακέδες του ιμπεριαλισμού. Όσο για την αριστερα που πανηγυριζε πριν κατι μηνες για τους «επαναστάτες» της Βεγγάζης, απλώς έχει βγάλει το σκασμό. Μια αυτοκριτική έτσω και την τελευταία στιγμη δεν βλάπτει.

  Ο βιασμός της Λιβύης

  Πέντε ημέρες μετά την είσοδο των ‘επαναστατών’ στην Τρίπολη, υπό την κάλυψη των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών και καθοδηγούμενοι από ξένες ειδικές δυνάμεις, η κατάφωρη εγκληματικότητα της ιμπεριαλιστικής κατάληψης της Λιβύης γίνεται ολοένα και πιο φανερή.

  Οι μάχες συνεχίζουν να μαίνονται στη λιβυκή πρωτεύουσα, της οποίας οι δύο εκατομμύρια κάτοικοι κατέστησαν όμηροι των οπλισμένων συμμοριών και των στρατιωτών των δυτικών ειδικών δυνάμεων που πήραν τον έλεγχο των δρόμων της πόλης.

  Ο στόχος των ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων έχει γίνει μια φρενιτώδης προσπάθεια να παγιδεύσουν και να δολοφονήσουν τον Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα για 42 χρόνια. Το κεφάλι του έχει επικηρυχθεί με μία αμοιβή 2 εκατομμυρίων δολλαρίων, και τα βρετανικά ΜΜΕ τώρα επαίρονται ανοιχτά οτι ειδικές δυνάμεις των SAS ηγούνται της αναζήτησης γι’αυτόν και την οικογένειά του. Ένα σύνολο αμερικάνικων οπλισμένων μη-επανδρωμένων αεροσκαφών, κατασκοπευτικών AWACS και άλλων συστημάτων παρακολούθησης έχει συγκεντρωθεί στη βορειοαφρικανική χώρα για να διευκολύνει το ανθρωποκυνηγητό.

  Η προσποίηση οτι οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι ΝΑΤΟϊκοί σύμμαχοί τους έκαναν επέμβαση στη Λιβύη για να ‘προστατευθούν οι άμαχοι και οι περιοχές με άμαχο πληθυσμό από την απειλή επίθεσης’, όπως διακηρύσσεται στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί. Πίσω απ’το φύλλο συκής αυτού του ψηφίσματος έχει αναδυθεί ο γυμνός ιμπεριαλιστικός και αποικιοκρατικός χαρακτήρας του πολέμου.

  Οι όροι που έθετε το Συμβούλιο Ασφαλείας , οτι χερσαίες δυνάμεις δεν θα εισέβαλλαν στη χώρα, οτι θα εφαρμοζόταν εμπάργκο όπλων και οτι θα αποτρεπόταν η είσοδος μισθοφόρων στη Λιβύη, έχουν όλοι περιφρονηθεί σ’αυτήν την εγκληματική εκστρατεία με σκοπό την ανάληψη του ελέγχου της πλούσιας σε πετρέλαιο πρώην αποικίας και τη λεηλασία των πόρων της. Δεν υπάρχει σχεδόν καμμιά προσπάθεια να αποκρυβεί το γεγονός οτι ειδικές δυνάμεις, πράκτορες υπηρεσιών πληροφοριών και μισθοφόροι στρατιωτικοί οργάνωσαν, εξόπλισαν και καθοδήγησαν τους ‘επαναστάτες’, οι οποίοι δεν εκαναν ούτε μία προέλαση χωρίς την εκ των προτέρων εκμηδένιση των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας από τα ΝΑΤΟϊκά αεροπλάνα.

  Αφού τρομοκρατήθηκαν για πέντε μήνες από τις ΝΑΤΟϊκές βόμβες και τους πυραύλους, ο κοσμος της Τρίπολης τώρα αντιμετωπίζει αιφνίδιο θάνατο και μια απειλητική ανθρωπιστική καταστροφή σαν αποτέλεσμα της ΝΑΤΟϊκής εκστρατείας για ‘προστασία αμάχων’.

  Ο Kim Sengupta του Independent έκανε ρεπορτάζ την Πέμπτη από την γειτονιά Αμπού Σαλίμ της Τρίπολης, στην οποία οι ‘εξεγερμένοι’ επιτέθηκαν υπό την κάλυψη αεροπορικών πληγμάτων του ΝΑΤΟ.

  Γνωστή σαν φιλο-κανταφική περιοχή, οι κάτοικοί της υφίστανται μια τρομοκρατική εκστρατεία.

  « Δεν υπήρχε διαφυγή για τους κατοίκους της Αμπού Σελήμ, παγιδευμένοι καθώς η μάχη απλωνόταν ολόγυρά τους», ανέφερε ο Sengupta. « Στη γωνία ενός δρόμου, ένας άνδρας που τραυματίστηκε λόγω των διασταυρούμενων πυρών, η πλάτη του πουκαμίσου του μουλιασμένη στο αίμα, μεταφερόταν από άλλους τρεις. ‘Τον ξέρω αυτόν τον άνθρωπο, είναι καταστηματάρχης’, είπε ο Sama Abdessalam Bashti, ο οποίος μόλις είχε τρέξει από απέναντι για να φτάσει στο σπίτι του. ‘Οι αντάρτες επιτίθενται στα σπίτια μας. Δεν θά’πρεπε να συμβαίνει αυτό.

  Οι αντάρτες λένε οτι μάχονται τα κυβερνητικά στρατεύματα, αλλά όλοι αυτοί που τραυματίζονται είναι συνηθισμένοι άνθρωποι, τα μόνα κτίρια που καταστρέφονται είναι αυτά των ντόπιων.

  Έχουν γίνει επίσης λεηλασίες απ’τους αντάρτες, μπήκαν σε σπίτια και έψαχναν ανθρώπους και έπαιρναν μαζί τους πράγματα. Γιατί το κάνουν αυτό?’

  Ερωτώμενος γιατί οι ντόπιοι κάτοικοι αντιστέκονταν στην καθοδηγούμενη από το ΝΑΤΟ κατάληψη της πόλης, ο Mohammed Selim Mohammed, ένας 38χρονος μηχανικός, είπε στον Independent, ‘ίσως απλά να μη συμπαθούν τους αντάρτες. Γιατί έρχονται άνθρωποι απ’έξω απ’την Τρίπολη και συλλαμβάνουν τους ανθρώπους μας?’

  Στο μεταξύ, άλλες αναφορές έκαναν σαφή τα εγκλήματα που διέπραττε το ΝΑΤΟ και οι τοπικοί του πράκτορες στο έδαφος στην Τρίπολη. Τόσο το Associated Press όσο και το Reuters κατέγραψαν τη σφαγή που διαπράχθηκε εναντίον οπαδών του Καντάφι στην πλατεία πλησίον του προεδρικού συγκροτήματος που καταλήφθηκε και λεηλατήθηκε την Τρίτη.

  «Τα πτώματα είναι διεσπαρμένα σε ένα τετράγωνο με γρασίδι δίπλα από το συγκρότημα του Μουαμάρ Καντάφι στην Μπαμπ Αλ-Αζιζίγια. Μπρούμυτα σαν να κοιμούνται, απλωμένα στις τέντες.

  Μερικοί είχαν τους καρπούς τους δεμένους με πλαστικά δεσμά,» ανέφερε το Associated Press.

  «Οι ταυτότητες των νεκρών δεν είναι γνωστές αλλά κατά πάσα πιθανότητα ήταν ακτιβιστές που είχαν στήσει έναν αυτοσχέδιο οικισμό από σκηνές ως αλληλεγγύη προς τον Καντάφι έξω από το συγκρότημά του, αψηφώντας τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς.»

  Το Associated Press ανέφερε οτι η φρικιαστική ανακάλυψη ανέδινε το ‘απειλητικό φάσμα μαζικών φόνων αμάχων, αιχμαλώτων και τραυματιών.’

  Ανάμεσα στα πτώματα των εκτελεσμένων το ρεπορτάζ πρόσθετε οτι υπήρχαν αρκετοί ‘που είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι, με τα χέρια τους δεμένα πίσω απ’την πλάτη. Ένα πτώμα που έφερε στολή νοσοκομειακού γιατρού βρέθηκε στο κανάλι. Τα πτώματα ήταν πρησμένα.’

  Περιγράφοντας από τον ίδιο τόπο μαρτυρίου, το Reuters μέτρησε 30 πτώματα ‘γαζωμένα από σφαίρες’. Σημείωσε οτι ‘ Πέντε απ’τους νεκρούς βρίσκονταν σε ένα κοντινό νοσοκομείο, με τον ένα μέσα σε ένα ασθενοφόρο, δεμένο σε ένα φορείο με έναν ορό ακόμα στο χέρι του.» Δύο απ’τα πτώματα ‘ήταν καμμένα σε σημείο μη αναγνωρίσιμο.’

  Η Διεθνής Αμνηστία έχει κάνει επείγουσες εκκλήσεις για τους σκοτωμούς, τα βασανιστήρια και την κακομεταχείριση των ανθρώπων που συλλαμβάνονται από τους ‘επαναστάτες’, ειδικά για τους Αφρικανούς μετανάστες εργάτες οι οποίοι επιλέγονται για αντίποινα λόγω του χρώματός τους.

  Σε μια έκθεση από ένα αυτοσχέδιο στρατόπεδο κρατουμένων που στήσαν οι καθοδηγούμενες από το ΝΑΤΟ δυνάμεις σε ένα σχολείο της Τρίπολης, η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε:

  «Σε ένα υπερπληρες κελί, όπου κρατούνταν 125 άνθρωποι με σχεδόν ελάχιστο χώρο για να κοιμούνται ή να μετακινούνται, ένα αγόρι είπε στη Διεθνή Αμνηστία οτι είχε ανταποκριθεί στις εκκλήσεις της κυβέρνησης του Καντάφι για εθελοντές που θα πολεμούσαν την αντιπολίτευση.

  Είπε οτι τον οδήγησαν σε ένα στρατόπεδο στην Ζαουίγια, όπου του έδωσαν ένα Καλάσνικωφ το οποίο δεν ήξερε πώς να χρησιμοποιήσει.

  Είπε στη Διεθνή Αμνηστία: ‘όταν το ΝΑΤΟ βομβάρδισε το στρατόπεδο στις 14 Αυγούστου, όσοι επιβίωσαν το σκάσαν. Πέταξα το όπλο μου στο έδαφος, και ζήτησα καταφύγιο σε ένα κοντινό σπίτι. Είπα στους ιδιοκτήτες τί συνέβη, και νομίζω οτι ειδοποίησαν τους επαναστάτες, γιατί λίγο αργότερα κατέφτασαν.

  Μου φώναξαν να παραδοθώ. Σήκωσα τα χέρια ψηλά. Με έβαλαν να γονατίσω και να βάλω τα χέρια μου πίσω απ’το κεφάλι. Τότε ο ένας μου είπε να σηκωθώ. Όταν το έκανα, με πυροβόλησε στο γόνατο από κοντά. Έπεσα στο έδαφος, και συνέχισαν να με χτυπάνε με το κοντάκι των όπλων τους στο σώμα και στο πρόσωπο.

  Χρειάστηκα τρία ράμματα πίσω απ΄το αριστερό αυτί σαν αποτέλεσμα. Στη φυλακή, ακόμα μας χτυπάνε μερικές φορές και μας προσβάλλουν αποκαλώντας μας δολοφόνους.»

  Ένας στρατιώτης πιστός του Καντάφι είπε μια παρόμοια ιστορία, διηγούμενος οτι είχε συλληφθεί στις 19 Αυγούστου καθώς έφερνε προμήθειες στη μονάδα του. «Είπε οτι ξυλοκοπήθηκε σε όλο του το σώμα και το πρόσωπο με τα κοντάκια των όπλων, με γροθιές και με κλωτσιές. Έφερε ορατά σημάδια που συνηγορούσαν με τη μαρτυρία του.»

  Η Διεθνής Αμηστία ανέφερε οτ οι ηγέτες των ‘επαναστατών’ υπολογίζουν οτι το ένα τρίτο των κρατουμένων ήταν ‘ξένοι μισθοφόροι’, εννοώντας Αφρικανούς από την υποσαχάρια Αφρική. «όταν η Διεθνής Αμνηστία μίλησε σε αρκετούς από τους κρατούμενους ωστόσο, είπαν οτι ήταν μετανάστες εργαζόμενοι. Είπαν οτι τους είχαν αρπάξει υπό την απειλή όπλου απ’τα σπίτια τους, τις εργασίες τους και απ’το δρόμο με βάση το χρώμα του δέρματός τους.» Αρκετοί είπαν οτι είχαν φόβο για τη ζωή τους κι οτι οι φύλακές τους είχαν πει οτι θα ‘εξοντωθούν ή θα καταδικαστούν σε θάνατο’.

  Ανάμεσα σ’αυτούς που κρατούνται ήταν μια οικογένεια πέντε ατόμων απ’το Τσαντ, μαζί και ένας ανήλικος, τους οποίους αρπάξαν από ένα φορτηγάκι καθώς οδηγούνταν σε μια φάρμα για να εργαστούν. Ένας 24χρονος άνδρας από το Νίγηρα που είχε εργαστεί στη Λιβύη για πεντε χρόνια είπε στη Διεθνή Αμηστία οτι οπλισμένοι άνδρες είχαν έρθει στο σπίτι του, του πέρσαν χειροπέδες και τον χτύπησαν και τον πέταξαν στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου. «Δεν έχω καμμία απολύτως ανάμειξη σ’αυτή τη σύγκρουση”, είπε. «Το μόνο που ήθελα ήταν να βγάζω το ψωμί μου. Αλλά εξαιτίας του χρώματός μου βρίσκομαι εδώ, υπό κράτηση. Ποιός ξέρει τί θα μου συμβεί τώρα.»

  Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρέπεμψε επίσης σε ένα ρεπορτάζ δημοσιογράφων του Reuters που είδαν ένα φορτηγάκι των ‘εξεγερμένων’ να μεταφέρει τρεις μαύρους άνδρες στην καρότσα. Ο ένας είπε στο Reuters οτι ήταν Νιγηριανός. «Έκλαιγε καθώς είπε: ‘δεν τον ξέρω τον Καντάφι. Απλά δουλεύω εδώ.»

  Ρεπορτάζ και αναφορές από διεθνείς οργανώσεις βοήθειας προειδοποιούν για μια ανθρωπιστική καταστροφή στην πόλη σαν αποτέλεσμα της ΝΑΤΟϊκής πολιορκίας. Μιλώντας από ένα τοπικό νοσκομείο, ο Telegraph ανέφερε: «Καθώς η μάχη μαινόταν στην Τρίπολη εκατοντάδες θύματα μεταφέρονταν εδώ, αντάρτες μαχητές, στρατιώτες του Καντάφι και άτυχοι πολίτες, ξαπλωμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο στα κρεβάτια και ακόμα και στο ματωμένο πάτωμα, ουρλιάζοντας ή αναστενάζοντας απ’την οδύνη. Πολλοί πέθαναν πριν γίνει δυνατόν να τους προσφέρουν βοήθεια.»

  Η εφημερίδα μίλησε με τον Δρ. Mahjoub Rishi, τον καθηγητή χειρουργικής του νοσοκομείου: « Υπήρχαν εκατοντάδες που μεταφέρονταν εδώ τις πρώτες ώρες. Ήταν σνα ένα όραμα απ’την κόλαση.

  Τα τραύματα από πυραύλους ήταν τα χειρότερα. Η ζημιά που κάνουν στο ανθρώπινο σώμα είναι θέαμα που προκαλεί σοκ, ακόμα και για κάποιον σαν εμένα που συνηθίζει να αντιμετωπίζει τραύματα.» Οι περισσότερες απώλειες είπε ήταν άμαχοι που βρέθηκαν εν μέσω πυρών.

  Ο Telegraph ανέφερε οτι τα άλλα δύο απ΄τα μεγάλα νοσοκομεία της Τρίπολης ήταν παρομοίως πλυμμηρισμένα με θύματα και τους έλειπε προσωπικό σε βαθμό απελπισίας, όπως και σε όλα τα τα ιδιωτικά νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

  Η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα προειδοποίησε οτι η πόλη αντιμετωπίζει μια ιατρική καταστροφή.

  Η οργάνωση είπε στο Reuters οτι ‘οι ιατρικές προμήθειες είχαν μειωθεί κατά τους έξι μήνες του πολέμου (δηλαδή, των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών) αλλά σχεδόν εξαφανίστηκαν στην πολιορκία και τη μάχη της τελευταίας εβδομάδας. Τα καύσιμα έχουν τελειώσει και οι λίγοι εναπομείναντες εργαζόμενοι πασχίζουν να φτάσουν στη δουλειά τους.» Η έλλειψη καυσίμων σημαίνει οτι τα νοσοκομεία που μέχρι τώρα διατηρούσαν ηλεκτρικό ρεύμα με γεννήτριες δεν είναι πλέον σε θέση να συνεχίσουν.

  Υπεύθυνοι Υγείας στην Τρίπολη ανέφεραν οτι οι προμήθειες σε αίμα έχουν τελειώσει στα νοσοκομεία και οτι τρόφιμα και πόσιμο νερό δεν είναι διαθέσιμα σε μεγάλες περιοχές της Τρίπολης.

  Την ίδια στιγμή οι κυβερνήσεις της Αλγερίας,, της Βενεζουέλας και της Νότιας Κορέας έχουν όλες αναφέρει οτι οι πρεσβείες τους στην Τρίπολη δέχθηκαν επίθεση και λεηλατήθηκαν από ένοπλους ‘εξεγερμένους’.

  Ενώ οι κυβερνήσεις της Αλγερίας και της Βενεζουέλας είχαν αντιταχθεί στη ΝΑΤΟϊκή εισβολή και υποστήριξαν τον Καντάφι, η Νότια Κορέα, στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, δεν είχε πάρει τέτοια θέση.

  Η καθολική ευφορία στα αμερικάνικα και σε πολλά απ’τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, τα οποία είναι ενσωματωμένα με το ΝΑΤΟ και τους ‘εξεγερμένους’ του, δεν είναι σε θέση να αποκρύψει τη βάρβαρη πραγματικότητα, οτι ένας πόλεμος που διεξάγεται υπό το πρόσχημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας των αμάχων έχει εξαπολύσει απίστευτο θάνατο, ανθρώπινη δυστυχία και καταστροφή.

  Πολύ μακράν μιας ‘επανάστασης’, ή ενός αγώνα για ‘απελευθέρωση’, αυτό που βιώνει ο κόσμος είναι ο βιασμός της Λιβύης από ένα συνδικάτο ιμπεριαλιστικών δυνάμεων αποφασισμένων να πάρουν τον έλεγχο του πετρελαϊκού της πλούτου και τη μετατροπή της επικράτειάς της σε μια νεο-αποικιοκρατική βάση επιχειρήσεων για περεταίρω επεμβάσεις κατά μήκος της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

  Από : Ομπλόμωφ

  Μου αρέσει!

 3. Γειά σας σύντροφοι. Καλό και αρκετά κατατοπιστικό το άρθρο. Το ερώτημα όμως είναι πως βλέπει το προλεταριάτο της Λιβυής την ιμπεριαλιστική επέμβαση. Αυτό νομίζω ότι είναι άγνωστο. Αδιακρίτως από τη δική μας βούληση θα γεννηθεί μεσα στη Λιβυή ένα ένοπλο αντάρτικο όπως στο Ιρακ ή στο Αφγανισταν; Αν αυτό δεν γίνει τότε η ιμπεριαλιστική επέμβαση μαλλον δεν είναι τόσο φανερή στα μάτια του προλεταριάτου της Λιβυής. Θα δούμε…

  Μου αρέσει!

 4. Απο την αρχή σχεδόν της εξέγερσης καταγράφηκαν επεισόδια ρατσιστικής βίας από τους αντάρτες στην Ανατολική Λιβύη, επίσης οι αναφορές περί χιλιάδων μαύρων μισθοφόρων του Καντάφι που διαπράττουν εγκλήματα πολέμου, αποδείχθηκαν κατασκευασμένες. Αυτά πρέπει να προβληματίσουν όσους στη Δύση εμφανίζουν τους αντάρτες ως «μαχητές της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»… Ωστόσο το καθεστώς του Καντάφι είναι εξολοκλήρου υπεύθυνο για τη δημιουργία του ρατσιστικού κλίματος στη Λιβύη, δείτε εδώ μία αναφορά του ΟΗΕ πριν την εξέγερση, για το θέμα:

  Testimony at the UN

  Libya Must End Racism Against Black African Migrants and Others

  Agenda item 9:
  Racism, racial discrimination, xenophobia and related forms
  of intolerance, follow-up and implementation of the
  Durban Declaration and Programme of Action

  UN Watch Written Statement
  UN Human Rights Council 13th Session
  16 February 2010

  Libya must end its practices of racial discrimination against black Africans, particularly its racial persecution of two million black African migrant workers. There is substantial evidence of Libya’s pattern and practice of racial discrimination against migrant workers. In 1998, the United Nations Committee on the Elimination of Racial Discrimination (CERD) expressed concern about Libya’s alleged “acts of discrimination against migrant workers on the basis of their national or ethnic origin.”

  In 2000, the International Confederation of Free Trade Unions issued a condemnation of “racist attacks on migrant workers” in Libya.2 Migrant workers from Ghana, Cameroon, Sudan, Niger, Burkina Faso, Chad and Nigeria were the victims of attacks by Libyans targeting black migrants, following a government-ordered crackdown on foreign employment, and state-sponsored news reports portraying African migrants as being involved in drug-trafficking or dealing in alcohol.

  Full statement: http://www.unwatch.org/atf/cf/%7B6deb65da-be5b-4cae-8056-8bf0bedf4d17%7D/WRITTEN%20STATEMENT%20ITEM%209.PDF

  Μου αρέσει!

 5. Εγώ πάλι νομίζω οτι το προλεταριάτο της Λιβύης προσπαθεί να το σκάσει και να γλυτώσει τη ζωή του απ’τους ‘επαναστάτες’ του ΝΑΤΟ:

  ‘Δεν μας αρέσουν οι μαύροι, αν και μερικοί μπορεί να είναι αθώοι’, διαβάστε και φρικάρετε.
  http://www.independent.co.uk/news/world/africa/libyans-dont-like-people-with-dark-skin-but-some-are-innocent-2345859.html
  Είπαμε, οι εξεγέρσεις μπορεί να μην συμβαδίζουν πάντα με τα ιδεολογικά μας στάνταρ, αλλά δε νομίζουν μερικοί οτι το θέμα έχει ξεχειλώσει πραγματικά με τη Λιβύη?

  Μου αρέσει!

 6. Ρατσιστές. Είναι σαφές. Δε χρειάζεται καμμία άλλη απόδειξη. Οι μαύροι μετανάστες απόκληροι κυνηγιούνται από τους «αντάρτες» και σφάζονται μόνο για το χρώμα τους. Δηθεν κατα τ’ άλλα επειδή είναι οι αιμοσταγείς μισθοφόροι του Καντάφι.

  Σαδιστές. Λεηλατούν και σφάζουν, έχουν ελεύθερους σκοπευτές ακροβολισμένους παντού που σκορπούν το θάνατο. «Rebel snipers in Tripoli part of NATO plan to spark mass panic» λεεί το Russia Today.
  Από την πείνα δεν υπάρχουν πια κατοικίδια στην Τρίπολη.

  Ανεπαρκείς στρατιωτικά, ολιγάριθμοι, και ανίκανοι. Έξι μήνες βομβάρδιζαν τη Λιβύη οι ιμπεριαλιστές με μανία, μήπως και καταφέρουν οι «αντάρτες» να φτάσουν στην Τρίπολη. Τελικά μπήκαν με μεγάλο κόπο και η μάχη ακόμα συνεχίζεται.

  Σφαγιαστές. Οι γιατροί στα νοσοκομεία (οτι απέμεινε από τους σταυροφόρους του ΝΑΤΟ) λένε οτι οι βόμβες (των ιμπεριαλιστών) προκαλούν τέτοια ζημιά στους ασθενείς που τους φέρνουν που κι αυτοί που ναι μαθημένοι, όταν τα βλέπουν μένουν αποσβολωμένοι.

  Πράκτορες. Μαζί με τα πιο βρώμικα ειδικά σώματα (αγγλικά SAS, λεγεώνα των ξένων, παραστρατιωτικές ομάδες με έδρα τις ΗΠΑ) έχουν ενσκήψει στη Λιβύη.

  Μισθοφόροι, κλέφτες και λαφυραγωγοί. Μη μας πει κανείς οτι είναι τίποτα προοδευτικοί αλλα «μπερδεμένοι» λαουτζίκοι που γυάλισε το μάτι τους

  Ψεύτες και φτηνοί γκεμπελίσκοι προπαγανδιστές. Σκορπάνε ψέματα για να σπείρουν φόβο και σύγχυση. Να μερικά: Ο γιος του Καντάφι είναι νεκρός. Ο Καντάφι βομβαρδίζει πλήθη. Οι αντικανταφικές διαδηλώσεις είναι μεγαλειώδεις. Ο Καντάφι έχει μισοφόρους που παίρνουν 10000$ το μήνα (λες και οι ιμπεριαλιστές πιλότοι, πεζοναύτες, ειδικές δυνάμεις και οι κάθε λογής πράκτορες είναι απλά πατριώτες εθελοντές).
  Ο Καντάφι βομβάρδισε την Τρίπολη.

  Κανείς από τα κανάλια τα διεθνή (καλά, τα ελληνικά δεν έχουν χρόνο, δείχνουν μπόλιγουντ και ριάλιτι σόους) δεν έχει δείξει τις φρίκης και χάους που σκόρπισε το ΝΑΤΟ στην Τρίπολη.
  Αντίθετα, το CNN είχε επι μέρες σε τίκερ την είδηση για την μπέιμπι σίτερ με βαριά εκτεταμένα εγκαύματα που προκάλεσε μια νύφη του Καντάφι. Τραγικό γεγονός. Αλλα είναι η σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στη φρίκη και χάος που έχει σκορπίσει ο ιμπεριαλισμός….

  Να σταματήσουν λοιπόν οι ειρωνείες για τη χλιδή και τον «ξιπασμένο» Καντάφι. Αν θέλουν να κάνουν κάτι χρήσιμο οι κάθε λογής προοδευτικοί παρά φτηνό χιουμοράκι, ας καταγγείλουν τους «αντάρτες» γι’ αυτό που είναι.

  Και προπαντώς να καταγγείλουν τις «βάσεις του θανάτου», τη Σούδα, απ΄όπου εφορμούν οι ιμπεριαλιστές. Ας ξεκινήσουν απ τα βασικά. Ας κάνουν βρε αδερφέ τουλάχιστο αυτό που λένε οτι ξέρουν καλά: την καταγγελία των αμερικάνων και των άλλων ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.
  Τα ξεχασμένα.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s