ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Εμπόλεμη ζώνη το κέντρο της ΑθήναςΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Aπό την Ισκρα

ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

Η σημερινή γενική απεργία, αμαυρώθηκε από τη δράση των πραιτωριανών των ΜΑΤ, τα οποία έστειλαν δεκάδες διαδηλωτές σε νοσοκομεία (κυρίως Γενικό Κρατικό Νίκαιας και ΚΑΤ). Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι προσαγωγές διαδηλωτών, ήταν πολύ λιγότερες (γύρω στις 25) από τους τραυματισμούς διαδηλωτών, γεγονός που αποδεικνύει πως τα ΜΑΤ, είχαν στόχο και να διαλύσουν μεγάλο τμήμα της πορείας αλλά κυρίως να εκφοβίσουν συνολικά την ελληνική κοινωνία!

Σύμφωνα, με τις μαρτυρίες, ιατρών αλλά και συντρόφων των τραυματιών, πολλοί και πολλές,  έφεραν τραύματα από σιδερένιο αντικείμενο (πχ λαβή γκλομπ, λαβή φυσούνας,  πυροσβεστήρα κλπ), οδηγώντας στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για δολοφονικές επιθέσεις.

Εν τω μεταξύ, πραγματικό σοκ έχει προκαλέσει η είδηση για τον βαρύτατο τραυματισμό, διαδηλωτή ο οποίος διακομίστηκε σε προθανάτια κατάσταση και με υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Ο εν λόγω τραυματίας, είναι  σε κρίσιμη κατάσταση και φέρει δύο τουλάχιστον βαρύτατα χτυπήματα στο κεφάλι από σιδηρό αιχμηρό εργαλείο! Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 31χρονος, (εργαζόμενος διαδηλωτής Γ.Κ. που χτυπήθηκε δολοφονικά από τα ΜΑΤ στη σημερινή πορεία, είναι μέλος της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων, με το μπλοκ της οποίας συμμετείχε και κρατούσε το πανό της) χτυπήθηκε στην οδό Πανεπιστημίου από τα ΜΑΤ μόλις έχει βγει από το χειρουργείο στο νοσοκομείο της Νίκαιας και νοσηλεύεται στην εντατική. Ο θεραπων ιατρός, χειρούργος κ. Παπανικολάου, με ανακοινώσεις του, έκανε λόγο για χτυπήματα με δολοφονική πρόθεση, ορμώμενος όπως είπε από τα χαρακτηριστικά και τη σοβαρότητά τους!

Σύμφωνα, επίσης, με δηλώσεις του θεράποντα χειρούργου,  κ Παπανικολάου, σταμάτησε μεν η αιμορραγία αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα για τη ζωή του, καθώς τα πάντα θα κριθούν τα επόμενα πέντε 24ωρα!!!Η Τοπική Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας

11/5/2011

Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.

Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.

Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές.

Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια.

Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευθερία.

Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δικαιούται!

Advertisements

4 responses to “ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

 1. Όσοι είμαστε παρόντες είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια την απρόκλητα βίαιη επίθεση δοιμηριών στα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων ΕΜΠ και Ιατρικής καθώς και σε ένα τμήμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τα συγκεκριμένα μπλοκ είχαν περιφρούρηση των γραμμών τους και βέβαια ούτε κουκουλοφόροι υπήρχαν ούτε τίποτα από τις τετριμμένες πια αφορμές τους. Οι «άνδρες» ήξεραν ποιους χτυπούσαν και έδειξαν ανελέητα την προτίμησή τους, κυρίως, στα κορίτσια. Υπήρχε σχέδιο γι αυτό το κτύπημα και ο υπουργός πρέπει να απαντήσει αν το γνώριζε.

  Φωτογραφίες εδώ

  ρεπορτάζ: alfavita.gr
  Το χειρουργείο τελείωσε λίγο πριν τις 19:00 και σύμφωνα με τον γιατρό σταμάτησε η αιμορραγία και μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου βρίσκεται διασωληνωμένος.
  Οι γιατροί του νοσοκομείου της Νίκαιας εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:
  «Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα.
  Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.
  Ο τραυματίας έχει επισκληρίδιο αιμάτωμα. [Το επισκληρίδιο αιμάτωμα είναι ένας τύπος τραυματικής εγκεφαλικής βλάβης, όπου ποσότητα αίματος συγκεντρώνεται μεταξύ της σκληράς μήνιγγας (η σκληρή εξωτερική μεμβράνη που περιβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα) και του κρανίου. Η σκληρά μήνιγγα περιβάλλει και τον νωτιαίο μυελό, επομένως επισκληρίδιες αιμορραγίες μπορεί να συμβούν και στον σπονδυλικό σωλήνα. Η κατάσταση είναι δυνητικά θανατηφόρος, επειδή η συγκέντρωση του αίματος μπορεί να αυξήσει την πίεση στον ενδοκράνιο χώρο και να συμπιέσει κρίσιμες λειτουργικές εγκεφαλικές δομές. Αυτό συμβαίνει σε 1 έως 3% των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων. Μεταξύ 15 και 20% των ασθενών με επισκληρίδιο αιμάτωμα πεθαίνουν εξαιτίας της κατάστασης.]
  Τα στοιχεία του νέου έχουν γίνει γνωστά. Είναι ο Καυκάς Ιωάννης 31 ετών.
  Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες υπάρχουν πάνω από 8 τραυματίες από χτυπήματα των ΜΑΤ ενώ έχουν γίνει 24 προσαγωγές. Κάποιοι διαδηλωτές τραυματίες από τις βίαιες επιθέσεις των ΜΑΤ νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο ΚΑΤ με σοβαρά τραύματα.
  Οι περισσότερες προσαγωγές έγιναν στο ύψος Πανεπιστημίου και Αμερικής και σποραδικά συνεχίστηκαν στα Προπύλαια και στα Εξάρχεια.


  Ανακοίνωση της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων για τη δολοφονική επίθεση στην απεργιακή πορεία της 11ης Μάη και το βαρύτατο τραυματισμό του συντρόφου Γιάννη Κ.

  Στην απεργιακή πορεία της 11ης Μάη χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για άλλη μια φορά ενάντια στα αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα που επιβάλλουν το κράτος σε συνεργασία με το Δ.Ν.Τ., την Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ωθώντας όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση και τον αποκλεισμό.
  Από την αρχή της πορείας οι δυνάμεις καταστολής είχαν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω της δείχνοντας για μια ακόμα φορά την πρόθεση των κυρίαρχων να ανακόψουν με ωμή βία και καταστολή την κοινωνική οργή και αντίσταση.
  Ενώ ένα μεγάλο μέρος της πορείας είχε περάσει από το Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή και κατευθυνόταν προς τα Προπύλαια, τα μπλοκ συνελεύσεων γειτονιάς, ταξικών σωματείων βάσης, αναρχικών/αντιεξουσιαστών και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, δέχτηκαν τη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής που όρμηξαν λυσσασμένα πάνω στους διαδηλωτές ρίχνοντας βροχή δακρυγόνων, ασφυξιογόνων και κροτίδων λάμψης, χτυπώντας τους άγρια και τραυματίζοντας δεκάδες.
  Σε αυτό το κομμάτι της διαδήλωσης, στην οδό Πανεπιστημίου, βρισκόταν και η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων τη στιγμή που δέχτηκε και αυτή μαζί με τα υπόλοιπα μπλοκ τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα ο σύντροφός μας Γιάννης Κ., που κρατούσε το πανό της Συνέλευσης, να τραυματιστεί σοβαρά. Χτυπημένος και με αίματα στο κεφάλι άρχισε να απομακρύνεται μαζί με μια άλλη διαδηλώτρια από την Πανεπιστημίου που πνιγόταν στα δακρυγόνα για να πάει σε κάποιο ασφαλές σημείο, όπως έκαναν και άλλοι χτυπημένοι διαδηλωτές. Κατηφόρισαν την οδό Αμερικής και στο ύψος της Σταδίου, μπήκαν σε μια στοά όπου ήταν παρόντες εργαζόμενοι που τον είδαν να αιμορραγεί, τους είπε το όνομά του και ότι ήταν στο μπλοκ της ΣΑΚΑΚΠ που μόλις είχε δεχτεί επίθεση στην Πανεπιστημίου. Όταν άρχισε να χάνει τις αισθήσεις του και να αιμορραγεί και από το αυτί, η κοπέλα που τον συνόδευε κάλεσε ασθενοφόρο το οποίο έφτασε στην οδό Σταδίου όπου τον παρέλαβε.
  Ο σύντροφος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Νίκαιας με εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι, χειρουργήθηκε άμεσα και νοσηλεύεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.
  Στην προσπάθειά τους οι κυρίαρχοι να καταπνίξουν τις κοινωνικές αντιστάσεις, δε διστάζουν, επιστρατεύοντας όπως πάντα τους ένστολους δολοφόνους τους, να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τη ζωή των αγωνιζόμενων ανθρώπων.
  Σαν Συνέλευση συνεισφέρουμε με τις δυνάμεις μας στους αυτοοργανωμένους αδιαμεσολάβητους κοινωνικούς αγώνες που είναι μια ζωντανή πραγματικότητα σε κάθε γωνιά της πόλης, και μαζί με χιλιάδες άλλους αγωνιζόμενους ανθρώπους συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
  Καμιά απόπειρα καταστολής και τρομοκράτησης δεν είναι ικανή να μας κάνει να σιωπήσουμε. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του συντρόφου μας Γιάννη Κ. που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και σε όλους τους τραυματισμένους και συλληφθέντες διαδηλωτές της απεργιακής πορείας της 11ης Μάη.

  Συνεχίζουμε στο δρόμο!
  Συνεχίζουμε ανυποχώρητοι!
  Για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

  Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων

  http://sakakp.blogspot.com

  Από την ανακοίνωση του ΝΑΡ:
  Το ΝΑΡ και η νΚΑ καταγγέλλουν τη δολοφονική επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων κατ΄ εντολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή απεργιακή διαδήλωση. Συγκεκριμένα, ενώ η πορεία αποχωρούσε από την πλατεία Συντάγματος προς την οδό Πανεπιστημίου όπου και θα τερματιζόταν, χτυπήθηκε βίαια και εντελώς αναίτια από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Χιλιάδες διαδηλωτές των απεργιακών μπλοκ βρέθηκαν αντιμέτωποι με τόνους χημικών, χτυπήματα με γκλομπ και συλλήψεις. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι ο τραυματισμός δεκάδων διαδηλωτών, δύο εκ των οποίων σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση. Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η περίπτωση 30χρονου διαδηλωτή που διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας σε κωματώδη κατάσταση, λόγω ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας έπειτα από χτύπημα με γκλομπ, όπου και χειρουργείται δίνοντας μάχη για τη ζωή του. Είναι προφανές ότι υπήρξε σαφής εντολή από την κυβέρνηση να δοθεί το μήνυμα της σιδερένιας φτέρνας μπροστά στη γιγάντωση της λαϊκής οργής και της απεργιακής ανυπακοής.

  Από το ΚΚΕ (μ-λ)
  Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει στον ελληνικό λαό το δολοφονικό χτύπημα της απεργιακής διαδήλωσης της 11ης Μάη στην Αθήνα. Το μπλοκ της Ταξικής Πορείας, αλλά και άλλα μπλοκ δέχτηκαν την απρόκλητη και μανιασμένη επίθεση των ΜΑΤ, που περικύκλωσαν τη διαδήλωση και με γκλομπ και δακρυγόνα επιχείρησαν να τη διαλύσουν. Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός αρκετών διαδηλωτών, πολλοί από τους οποίους διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ένας, μάλιστα, με σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι που χρειάστηκε να χειρουργηθεί άμεσα….

  Μου αρέσει!

 2. Ένας 30 χρονος χαροπαλεύει. Μεταφέρθηκε σε κώμα στο Γ.Κ. Νίκαιας, πάρα πολύ σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι από χτύπημα με γκλόπ. Χειρουργήθηκε και παραμένει στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας
  -Μια νεαρή γυναίκα επίσης σοβαρά τραυματισμένη από πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι χειρουργείται
  -Δεκάδες αλλοι/ες τραυματισμένοι/ες με ανοιγμένα κεφάλια, σπασμένα δόντια και ανελέητο ξύλο.
  -Πάρα πολλές συλλήψεις και αγριότητες με κλοτσιές στα πλευρά στο κεφάλι και πατήματα με τις αρβύλες στο στήθος.
  -Αναζητήσεις και καταδίωξη τραυματιών μέσα στα νοσοκομεία από μπάτσους που έψαχναν ονόματα.
  -Έπνιξαν όλο το κέντρο στα δακρυγόνα και τα εμετογόνα.
  -Πάρα πολλές κρότου λάμψεις και νέα σοδιά δακρυγόνων ενώ έγινε και χρήση νέου δακρυγόνου-κρότου πολλαπλών εκρήξεων και διασποράς. Εξοπλιζονται με νεας τεχνολογιας βομβιδια διασπορας που προκαλούν οχι μονο πανικο (στους μη «εθισμενους» στη κρατική καταστολή) αλλα και μικροτραυματα -κυρίως εγκαυματα- στα πόδια ή στα χερια… Τα νεα αυτα βομβιδια ειναι μικρες χειροβομβιδες οι οποίες οταν ενεργοποιηθουν βγάζουν καπνούς, λάμψεις και εξι διαδοχικες εκρηξεις. Οι εκρηξεις σημειωνονται σε κοντινα αλλα ακαθοριστα μεταξυ τους σημεια και προκαλούν την αίσθηση (έστω και για μερικά δευτερολεπτα) της μαζικής επίθεσης!
  Όταν η κεφαλή της πορείας είχε περάσει από τη Βουλή και απλωνόταν τόσο προς την πλατεία αλλά και προς την κάθοδο της Πανεπιστημίου η ουρά της πορείας βρισκόταν στα Χαυτεία και ο κόσμος ακόμη ερχόταν…

  Τα πρώτα «Μπάμ» ακούστηκαν λίγο πριν τις 2 όταν μεγάλο τμήμα από τους διαδηλωτές/τριες άρχισε να κατεβαίνει προς Προπύλαια. Ο κόσμος μπροστά στη βουλή δεν άδειασε γιατί έρχονταν συνέχεια… από σταδίου. Όταν το τμήμα με τα σωματεία
  Το χτύπημα έγινε στα πλάγια και την ουρά του κομματιού της πορείας στο μπλοκ όπου βρισκόντουσαν τα πρωτοβάθμια σωματεία ( Συνέλευσης Αναρχικών, λαϊκές συνελεύσεις, πρωτοβάθμιο σωματεία κάποιοι τροτσκιστές και το μπλοκ του ΕΕΚ και ανοιχτές συνελεύσεις γειτονιών)
  Σαρωτική επίθεση των Ματ με απόλυτα δολοφονικές τάσεις. Δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι με ότι κρατούσαν, γκλοπ, ασπίδες πυροσβεστήρες κλοτσιές με τις αρβύλες… μπουνιές και χτυπήματα κάθετα στο λαιμο και το πρόσωπο με τα γκλοπ. Χτυπήματα λυσσασμένα με ανάποδα τα γκοπ , κλοτσιές και πατήματα με τις αρβύλες στο στήθος διαδηλωτών. Έπεσαν άνθρωποι στο δρόμο από τα μανιασμένα χτυπήματα μισολιπόθυμοι. Ποδοπατήθηκαν συλληφθέντες ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ηταν τόσο η αγριότητα που έκανε άλλους ΜΑΤαδες να αντιδράσουν και να σπρώξουν τους συναδέλφου τους που χτυπούσαν με κλοτσιές τους συλληφθέντες . (οι φωτο είναι χαρακτηριστικές με κλοτσιές στα πλευρά και στο στήθος σε διαδηλωτές στην πανεπιστημίου και στο πεζοδρόμιο δεξιά μπροστά στην τράπεζα. Στη σύλληψη αυτή φορτώθηκε και ένα σακίδιο μαύρο που οι μπάτσοι είχαν βρει στην απέναντι πλευρά πριν τη Βουκουρεστίου. Ο νεαρός που τον είχαν κάτω προσπαθούσε να κλοτσήσει το σακίδιο και φωναζε αυτό δεν είναι δικο μου. Επίσης από τη μέση της πανεπιστημίου μάζεψαν οι μπάτσοι πάρα πολλά σημαιάκια και τσάντες τα οποία τα φόρτωναν στους συλληφθέντες μαζι με πέτρες και μπουκαλια που χόρευαν στον αέρα. Και όλα αυτά με ρήψη δεκάδων κρότου λάμψης και χημικών νεα εσοδείας από το Αμέρικα.

  Μου αρέσει!

 3. Για τον βαρύτατο τραυματισμό του διαδηλωτή Γιάννη Κ. και την προσπάθεια συγκάλυψης από την αστυνομία

  Ο Γιάννης Κ., ο οποίος αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του νοσοκομείου Νίκαιας έχοντας δεχθεί δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι από τα ΜΑΤ, είναι ένας από τους χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στην απεργιακή πορεία της 11ης Μάη. Συγκεκριμένα, σε όλη τη διάρκειά της, όπως και στο σημείο που χτυπήθηκε, στην οδό Πανεπιστημίου, βρισκόταν στο μπλοκ της συνέλευσης αντίστασης και αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων.

  Απέναντι στα ψεύδη και την προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της αστυνομίας, καταγγέλλουμε ότι:

  Στην οδό Πανεπιστημίου, ανάμεσα στις οδούς Βουκουρεστίου και Αμερικής, και ενώ η πορεία επέστρεφε από τη Βουλή, η αστυνομία εξαπέλυσε οργανωμένη, συντονισμένη δολοφονική επίθεση με προφανή στόχο τα αυτοοργανωμένα και αντισυναινετικά μπλοκ, τον κόσμο που αγωνίζεται «από τα κάτω». Στο σημείο αυτό περικυκλώθηκαν και χτυπήθηκαν από πολυάριθμες διμοιρίες ΜΑΤ οι συνελεύσεις γειτονιάς (Κυψέλης-Πατησίων, Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου), το σωματείο βάσης των σερβιτόρων-μαγείρων, η συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική αυτοδιεύθυνση, αριστερές και φοιτητικές οργανώσεις κ.α.

  Εμείς που πορευόμασταν με τον Γιάννη, κρατώντας μαζί του το πανό της Κυψέλης, βρεθήκαμε σε ασφυκτικό κλοιό των ΜΑΤ που με τα κλομπ ανάποδα χτυπούσαν λυσσαλέα διαδηλωτές και διαδηλώτριες στο σώμα και το κεφάλι, ρίχνοντας πολλούς στο έδαφος, ενώ ταυτόχρονα έκαναν ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης μέσα στο πλήθος. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν σοβαρά δεκάδες άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Ανάμεσά τους και ο Γιάννης Κ. που, αιμορραγώντας στο κεφάλι, απομακρύνθηκε από το σημείο της αστυνομικής επίθεσης με τη βοήθεια άλλης διαδηλώτριας, παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου χειρουργήθηκε.

  Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δίνει μάχη για τη ζωή του, επειδή απέναντι στην εκμετάλλευση, τη φτώχεια και το φόβο που επιβάλλουν τα αφεντικά, απέναντι στην τρομοκρατία τους, απέναντι στην παραίτηση και την παθητικότητα, επέλεξε το δρόμο της συλλογικής αντίστασης, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Η μάχη του Γιάννη είναι μάχη όλων μας!

  Γιάννης Βιδάλης
  Κατερίνα Σοφιανού
  μέλη της συνέλευσης αντίστασης και αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων

  11/5/2011

  Μου αρέσει!

 4. Το αιματοκύλισμα της χθεσινής πανεργατικής απεργιακής διαδήλωσης από τις δυνάμεις καταστολής, με δεκάδες τραυματίες να βρίσκονται στα νοσοκομεία, και έναν εκ των οποίων να παλεύει για τη ζωή του, δεν αποτελεί ένα ακόμη δείγμα πολιτικού αυταρχισμού στην εποχή της βαρβαρότητας του μνημονίου.
  Η απρόκλητη και δολοφονική επίθεση εναντίον διαδηλωτών που πορεύονταν ειρηνικά με και τα αποδεδειγμένα λυσαλέα χτυπήματα στο κεφάλι με πάσης λογής αντικείμενα, δείχνει ότι έχουμε μπει σε μια ανώτερη φάση καταστολής του λαϊκού κινήματος. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και των διεθνών δανειστών-τοκογλύφων, βασίζεται ολοένα και περισσότερο στην ανοιχτή καταστολή των αγώνων προκειμένου να τρομοκρατήσει πια ολόκληρη την κοινωνία.
  Στηρίζεται ολοένα και περισσότερο στο κράτος «εκτάκτου ανάγκης» , στήνει πολιτικές συμμαχίες με την ακροδεξιά (ΛΑΟΣ) και ανέχεται, αν δε χρησιμοποιεί ως εφεδρεία, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που εξαπολύουν δολοφονικά πογκρόμ σε μετανάστες.
  Η επικίνδυνη κλιμάκωση της κρατικής καταστολής και της παρακρατικής και φασιστικής βίας πρέπει να βρει όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, αλλά και κάθε προοδευτικό άνθρωπο στο δρόμο της υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και στον αγώνα να φύγει η κυβέρνηση και τα μνημόνιά της.
  Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον Γ.Κ, ο οποίος θα μπορούσε να είναι ένας από εμάς.

  * Άμεσος αφοπλισμός της Αστυνομίας
  * Διάλυση των ΜΑΤ-ΕΚΑΜ-ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ
  * Απαγόρευση της ρίψης χημικών στις διαδηλώσεις
  * Παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών που εμπλέκονται σε επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών
  * Ξήλωμα των ακροδεξιών και παρακρατικών πυρήνων στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ

  Κόκκινο
  Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2011

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s