Κερατέα 2010-2011: μια τοπική εξέγερση με καθολική σημασία

Έκδοση-αφιέρωμα του Κόκκινου στον αγώνα της Κερατέας

Κάντε κλικ για να κατεβάσετε το 8σέλιδο σε μορφή pdf

Κατεβάστε το σε μορφή pdf

Μνημόνιο-μεργαλοεργολάβοι-βία-τρομοκρατία

ή αλλιώς

ο αγώνας της Κερατέας είναι δίκαιος

Πέρασαν ήδη τέσσερις μήνες, και όπως φαίνεται οι κάτοικοι της Κερατέας θα περάσουν και το Πάσχα παρέα με τα ΜΑΤ. Το κράτος “εκτάκτου ανάγκης” της βίας και της καταστολής δείχνει ανυποχώρητο απέναντι στη δίκαιη οργή του κόσμου. Η κυβέρνηση δε θέλει να δεχτεί την ήττα της, φοβούμενη ότι θα καταρρεύσει συνολικά. Μία νίκη ενός κινήματος με εξεγερσιακά χαρακτηριστικά ,όπως αυτό της Κερατέας, θα αφυπνίσει συνειδήσεις και θα αποδείξει ότι ακόμα και αυτή η κυβέρνηση του ΔΝΤ και της περιστολής των δικαιωμάτων δεν έιναι άτρωτη και η πολιτική της μπορεί να ανατραπεί.
Το πόσο φοβάται η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της φαίνεται ξεκάθαρα στην προσπάθεια κατασυκοφάντησης του αγώνα της Κερατέας αλλά και στην ένταση της καταστολής. Από την ημέρα της εισβολής της αστυνομίας και μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί σαράντα άτομα μεταξύ αυτών και ανήλικοι οι οποίοι κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις. Ταυτόχρονα και πέρα από τις οδομαχίες που είναι πλέον στην «ημερήσια διάταξη» τα ΜΑΤ έχουν εισβάλει δύο και τρεις φορές μέσα στην πόλη πετώντας χημικά, ρίχνοντας πλαστικές σφαίρες, ξυλοκοπώντας κόσμο. Η αστυνομία έφτασε στο σημείο να κάνει βασανιστήρια στους κατοίκους που βρίσκονταν στο μπλόκο του Λαυρίου, όταν απρόκλητα και για να ξεσπάσουν κάπου, τους επιτέθηκαν. Όλα αυτά όχι μόνο με την ανοχή αλλά κυρίως με την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας. Φαίνεται πως όπου τα επιχειρήματα τελειώνουν η βία γίνεται το «μέσο διαλόγου» της κυβέρνησης.
Τα παπαγαλάκια της πλειοψηφίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης συνεχίζουν το ρόλο τους με ψέματα και υπερβολές κατά των κατοίκων. Εξυπηρετώντας τα αφεντικά τους – που έχουν λίγο πολύ κοινά συμφέροντα με τους εργολάβους της εργολήπτριας εταιρίας- αλλά και την πολιτική της κυβέρνησης. Προσπαθούν να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς του κοινωνικού αυτοματισμού και για άλλη μία φορά να στρέψουν το ένα κοινωνικό κομμάτι απέναντι στο άλλο. Όπως κάνουν και με τα εργασιακά και την οικονομία όπου όλοι οι εργαζόμενοι που κάνουν απεργία ξαφνικά γίνονται «βολεμένοι» και, ως εκ τούτου, δεν έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται.

Η κυβέρνηση, φορτωμένη ήδη με σκάνδαλα και την αντιλαϊκή πολιτική, φροντίζει να παρανομήσει, αφού παρά τις αποφάσεις του ειρηνοδικίου Λαυρίου που έχει επιδικάσει ασφαλιστικά μέτρα κατά αστυνομίας και εργολάβου, καθώς και την αναστολή του έργου, συνεχίζει να διατηρεί στην περιοχή κατοχικές αστυνομικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα εκκρεμούν προσφυγές των κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας και δεν έχουν γίνει ούτε απαλλοτριώσεις, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αρχαιολογικές έρευνες, και όσο για τις περιβαλλοντικές μελέτες ούτε λόγος.
Όλοι αυτοί όμως (κυβέρνηση εργολάβοι και ΜΜΕ) δεν μπορούν να καταλάβουν ότι με την πολιτική αυτή και την καταστολή το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να συσπειρώσουν τον κόσμο και να ενεργοποιήσουν τα πιο ρηξιακά τους αντανακλαστικά. Γιατί στον αγώνα της Κερατέας συγκεντρώνεται όλη η αγωνία και η αγανάκτηση για την πολιτική που εφαρμόζεται ενάντια στους εργαζόμενους τη νεολαία και στα πιο αδύναμα κομμάτια της κοινωνίας. Αυτός ο αγώνας αποτελεί σημείο αναφοράς για όλον τον υπόλοιπο κόσμο και γι’ αυτό χρειάζεται να του δώσουμε τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη και αλληλεγγύη μας. Γιατί δεν είναι ένας απλός αγώνας, αλλά μια καθημερινή εξέγερση την οποία θέλουμε να απλώσουμε στο σύνολο της πολιτικής κυβέρνησης-τρόικα.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s