Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου – Διαδήλωση 6.00 μ.μ. στο Μουσείο (Πατησίων)

Με τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας
Για την αλληλεγγύη και την ενότητα ντόπιων και ξένων εργαζομένων
Ενάντια στο ρατσισμό, την καταστολή και την ποινικοποίηση των αγώνων
Για ίσα δικαιώματα στη ζωή και την αξιοπρέπεια
Η νίκη της απεργίας είναι νίκη της κοινωνίας!
Πανελλαδική και Πανευρωπαϊκή ημέρα αλληλεγγύης
Διαδηλώνουμε στην Αθήνα (6.00 μ.μ. στο Μουσείο) και σε δεκάδες πόλεις σε Ελλάδα και ΕυρώπηΠαρασκευή 11 Φεβρουαρίου – 18η ημέρα απεργίας πείνας
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, στο Μουσείο, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης με τη συμμετοχή πλειάδας γνωστών καλλιτεχνών.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 Απεργούς Πείνας

Αθήνα, 1/2/11. Ανακοίνωση του Δικτυου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Ούτε βήμα πίσω! Νίκη στην απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών
Παρά τη λυσσαλέα επίθεση κυβέρνησης και ΜΜΕ, παρά τη διαρκή απειλή της αστυνομικής βίας και των απελάσεων, παρά την άρση ασύλου και τη σπέκουλα περί «υποκίνησης», η απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών συνεχίζεται πιο δυναμική. Οι απεργοί πείνας όχι μόνο δεν πτοούνται, αλλά εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι το τέλος.Από τη μεριά της, η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει αυτόν το μεγάλο αγώνα με μαφιόζικες μεθόδους. Η τρομοκρατική κλήση σε απολογία των τπ’εντε αλληλέγγυων Νίκου Γιαννόπουλου, Ρούσας Μαρκάκη, Νίκου Μαρκετάκη, Φώτη Μπομπολάκη και Μάρκου Χατζησάββα δείχνει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει τόσο το περιεχόμενο όσο και τις πρακτικές της άκρας Δεξιάς. Πρόκειται για κατήφορο αθλιότητας που δεν έχει πάτο.Είναι προφανές ότι εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Η κρατική τρομοκρατία το μόνο που καταφέρνει είναι να μας εξοργίζει και να δυναμώνει το κίνημα αλληλεγγύης. Ο αγώνας των απεργών πείνας θα νικήσει!Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου : 

10 π.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ (ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ)


Πορεία Αλληλεγγύης στην Απεργία Πείνας- Πέμπτη 3/2, 6 μ.μ, στη Νομική

Την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στην Νομική (Πνευματικό Κέντρο), 10η μέρα απεργίας πείνας οι 300 μετανάστες και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καλούν όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες, τους φοιτητικούς συλλόγους, κάθε συλλογικότητα αγώνα και κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο σε μαζική διαδήλωση αντίστασης και αλληλεγγύης.

 • Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών!
 • Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος!
 • Αγώνας μέχρι τη νίκη!

Παρασκευή 28/1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Κάλεσμα σε Συγκέντρωση Αλληλεγγύης-Πορεία σήμερα Παρασκευή 28/1, 6μμ από το Μουσείο

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης μεταφέρει το χώρο συγκέντρωσης από τη Νομική στο Μουσείο για το σημερινό κάλεσμα.
Χθες το απόγευμα, οι φωστήρες του ελληνικού κράτους διακόπτουν την κυκλοφορία στο κέντρο των Αθηνών και περικυκλώνουν τα αχρησιμοποίητα κτίρια της νομικής σχολής. Τις τελευταίες δυο μέρες μια απεργία πείνας μεταναστών εργατών μετέτρεψε αυτά τα άδεια κτίρια από τίποτα σε κέντρο ενός σημαντικού και δίκαιου αγώνα. Χιλιάδες αλληλέγγυοι αποκλείστηκαν από κάθε πρόσβαση στο χώρο της απεργίας και δημιούργησαν συγκεντρώσεις γύρω από το στρατό των γελοίων που έχουν δημιουργήσει μια εικόνα κατοχής στο κέντρο των Αθηνών.
Παράλληλα, η άρση ασύλου έρχεται να νομιμοποιήσει όλο το δημόσιο κανιβαλισμό όλων όσων ανατρίχιασαν στην ιδέα πως οι μετανάστες εργάτες ενεργοποιούν δικές τους συλλογικές διαδικασίες και δεν ζητιανεύουν αλλά διεκδικούν τα αυτονόητα.
Καθώς περνάει το βράδυ οι απεργοί πείνας εμπαίζονται, απειλούνται και εκβιάζονται να εγκαταλείψουν το κτίριο. Οι όροι που βάζει η συνέλευση των απεργών μεταναστών αρχικά γίνονται δεκτοί, στη συνέχεια αναιρούνται, για να φύγουν τελικά γύρω στις 5 το πρωί με πορεία μαζί με αλληλέγγυους και αλληλέγγυες για το νέο κτίριο που θα στεγάσει τον αγώνα τους, το οποίο – τι έκπληξη – δεν πληροί καμία σχεδόν από τις βασικές προϋποθέσεις.Οι μετανάστες απεργοί δεν είναι παράνομοι, είναι αγωνιστές που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να πάψει να είναι παράνομη η ζωή και η εργασία όλων των μεταναστών και των μεταναστριών.
Καλούμε στις 6μμ, συγκέντρωση στο Μουσείο και πραγματοποιούμε πορεία συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας της Νομικής. Ενάντια στο μπλοκ της αντίδρασης, όλοι στο δρόμο στεκόμαστε δίπλα στους απεργούς, αιτούντες για καθολική νομιμοποίηση των μεταναστών στην Ελλάδα.

Από χθες πραγματοποιούνται διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Απεργούς Πείνας

Επείγον! Αίρεται το άσυλο στη Νομική

(Πέμπτη 27/1, 5 μ.μ.)

Σύμφωνα με τα όλα τα ΜΜΕ είναι «Θέμα χρόνου είναι η έφοδος της αστυνομίας για την απομάκρυνση των μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στο κτήριο της Νομικής, στη Σόλωνος, μετά την άρνησή τους να μετακινηθούν αλλού. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Ελένη Ράϊκου, δέχθηκε σχετικό αίτημα από την πρυτανεία, ενώ οι περιοχή γύρω από το χώρο έχει αποκλειστεί από δυνάμεις των ΜΑΤ. Την επιχείρηση εποπτεύουν πέντε εισαγγελείς. Δύο βρίσκονται επί τόπου και τρεις στη ΓΑΔΑ.»

Δημοσιεύουμε εδώ την επείγουσα έκκληση μέσα από τη Νομική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Δηλώνουμε την πλήρη και αμέριστη στήριξή μας στην απόφαση της συνέλευση των απεργών πείνας.Καταγγέλουμε τον αποκλεισμό της περιοχής από την αστυνομία.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Αθήνας να προσέλθουν στον χώρο της Νομικής για την προάσπιση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και του αγώνα των Μεταναστών Απεργών Πείνας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗ- ΑΝΙΣΤΑΣΗ

 

3 responses to “Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου – Διαδήλωση 6.00 μ.μ. στο Μουσείο (Πατησίων)

 1. Καλεσμα από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση
  Καλούμε άμεσα όλο τον κόσμο σε συγκέντρωση στις 19:00 στην Πλατεία Εξαρχείων και Πορεία προς την αποκλεισμένη από τις δυνάμεις των ΜΑΤ Νομική Σχολή.

  ΑΚ ΑΘΗΝΑΣ

  Επίσης είναι αδυνατον να πλησιάσει κανείς τη νομική, γιατί έχει αποκλειστεί από τα ΜΑΤ. Κοντινο σημείο συγκεντρωσης τα προπύλαια…ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

  Μου αρέσει!

 2. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

  Εμεις οι 250 μετανάστες απεργοί πείνας

  που είμαστε ήδη στην 3η ημέρα απεργίας στη Νομική, διεκδικώντας νομιμοποίηση ως αυτονόητο δικαίωμά μας, μαθαίνουμε για τις συζητήσεις που εξελίσονται γύρω από το αίτημά μας, τις ανακρίβειες , τα ψέματα και τη σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας. Δεν ξέραμε αν την κατάσταση ευθύνεται η κυβέρνηση ή τα ΜΜΕ, αλλά είναι απαράδεκτο την ώρα που εμείς έχουμε εκδώσει δελτία τύπου, είχαμε αφήσει ανοιχτό το χώρο απεργίας από την 1η μέρα στους δημοσιογράφους και έχουμε στείλει εκπροσώπους μας στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την κυβέρνηση, να λέγονται όλα αυτά τα ψέματα. Έτσι λοιπόν, θέλοντας να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους και να μάθουν όλοι την αλήθεια, δηλώνουμε τα παρακάτω:
  #

  Δεν είμαστε αυτό που παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ, οι καημένοι, οι πάμφτωχοι, χωρίς σπίτι, δουλειά και ρούχα μετανάστες κ.λ.π. Και σπίτια έχουμε και συγγενείς και δουλειές στις πόλεις που αφήσαμε πίσω μας. Δεν ψάχναμε κατάλυμα εδώ στην Αθήνα αλλά ήρθαμε για να παλέψουμε (όσο αντέξει ο οργανισμός μας) για τη νομιμοποίηση μας, τα δικαιώματά μας και για αξιοπρεπείς όρους ζωής.
  #

  Δεν είχαμε σκοπό να ενοχλήσουμε κανένα. Από την αρχή ξέραμε ότι στο χώρο που θα μπαίναμε δε θα γινόντουσαν μαθήματα. Σεβόμαστε και πρστατεύουμε το χώρο που φιλοξενεί τον αγώνα μας και χαρήκαμε πολύ όταν πληροφορηθήκαμε ότι η σχολή λειτουργεί ξανά κανονικά.
  #

  Αποφασίζουμε μόνοι μας και ανεπηρέαστοι μέσα από τις σνελεύσεις μας (των απεργών). Δεν κρύβεται κανένας ούτε μπροστά μας αλλά ούτε και πίσω μας. Και δεν δεχόμαστε καθοδήγηση από κανέναν! Ζητήσαμε βοήθεια και από ΄την αρχή στάθηκαν δίπλα μας Έλληνες και ξένοι αλληλέγγυοι και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ πόσο πολύ μας βοηθάνε σε αυτόν τον αγώνα μας.
  #

  Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους πρόσφυγες που αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν απεργία πείνας με σκοπό τη νομιμοποίηση τους (προπύλαια και πολυτεχνείο) και ζητάμε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.
  #

  Σήμερα δεχτήκαμε πρόταση μετεγκατάστασης με συγκεκριμένους όρους. Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους αυτή η μετεγκατάσταση είναι αδύνατη είναι οι εξής τρεις:
  α) Στον προτεινόμενο χώρο μπορουν να είναι μέσα μόνο οι απεργοί και όχι οι αλληλέγγυοι.

  β) Ο χώρος αυτός θα φρουρείται από την αστυνομία, γεγονός το οποίο όχι μόνο δε θα λύσει προβλήματα αλλά θα δημιουργήσει και εντάσεις.

  γ) Η προτεινόμενη λύση είναι μόνο προσωρινή και δεν δίνει μόνιμη λύση.

  Εμείς οι μετανάστες οι οποίοι αναγκαζόμαστε να περιπλανιόμαστε σε όλο τον κόσμο, δεν θέλουμε να αναγκαστούμε να περιπλανηθούμε και κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας.

  Ωστόσο δηλώνουμε ότι παραμένουμε ανοιχτά σε προτάσεις οι οποίες όμως θα πληρούν τους όρους του αγώνα μας.

  Ακόμα γνωρίζουμε ότι δεν συντρέχει λόγος ασύλου. Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση να μην ασχολείται με αυτό το θέμα, αλλά να εστιάσει στο δίκαιο αίτημά μας και τη λύση του.

  Τέλος καλούμε όσους αλληλέγγυους το επιθυμούν να παραβρεθούν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης , η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα στις 6:00 έξω από τη Νομική σχολή.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s