Προκήρυξη Κόκκινου για τη γενική απεργία στις 15 Δεκέμβρη

Προκήρυξη Κόκκινου για τη γενική απεργία στις 15 Δεκέμβρη

Ο κανιβαλισμός και η εξαθλίωση δεν θα περάσουν

Διορίστηκε με πολιτικό μέσο αφού τον πρότεινε ο Σαρκοζί για διευθυντή του ΔΝΤ. Δεν «καταλαβαίνει» από λιτότητα γιατί οι ετήσιες αποδοχές του ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο δολάρια. Δεν πληρώνει δεκάρα τσακιστή σε φόρους γιατί οι αμοιβές από το ΔΝΤ είναι αφορολόγητες. Λιμουζίνες, σαμπάνιες και λοιπές πολυτέλειες είναι μέσα στα έξοδα της δουλειάς. Δικαιούται μειωμένη μισή σύνταξη μετά από δύο χρόνια δουλειάς, 80% μετά από μια πενταετία και 100% ύστερα από μια δεκαετία.Ποιος είναι; Ο Ντομινίκ Στρος Καν.

Άνθρωποι σαν κι αυτόν ζητάνε από τους «τεμπέληδες Έλληνες» εργαζόμενους να αυξηθούν κι άλλο οι έμμεσοι φόροι, να αυξηθούν όλα τα τιμολόγια Δημοσίων Υπηρεσιών, να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις, να διαλυθεί η δημόσια Υγεία, Παιδεία και Κοινωνική Ασφάλιση.
Σε ποια χώρα;
Σε αυτή που οι κατώτατοι μισθοί κινούνται στο 51% του μέσου όρου της ευρωζώνης και οι συντάξεις στο 55%. Όπου τρεις στους δέκα συνταξιούχους έχουν σύνταξη κάτω από 450 ευρώ, έξι στους δέκα μικρότερη των 600 ευρώ και μόλις δεκαπέντε στους εκατό έχουν πάνω από 1.050 ευρώ. Εκεί όπου το μέσο δηλωθέν εισόδημα είναι 16.000 ευρώ για μισθωτούς – συνταξιούχους και 13.000 ευρώ για εμπόρους- βιομηχάνους. Εκεί όπου η φορολόγηση κερδών είναι στο 15,9% όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι στο 33%.

Για ποιο λόγο; Για να πάρουμε 15 δις ευρώ δόση δανείου για να δώσουμε 15, 9 δις ευρώ για τους τόκους του χρέους το 2011!! Γιατί πρέπει να «συναινέσουμε»; Για να μπορούν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις μας λένε. Μα 22 δις καλύπτουν πλήρως μισθούς και συντάξεις. Τα 120 πανάκριβα δισεκατομμύρια των δανείων τι είναι; Για να πετύχουμε τι; Να μπορούμε «να ξαναβγούμε στις αγορές» μας λένε. Δηλαδή να πάμε σε αυτούς που μας βούλιαξαν να τους παρακαλέσουμε να μας ξαναβουλιάξουν σε νέα χρέη;

Ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ είναι εκλεγμένος για να φέρει «καλύτερες μέρες», θυμίζει τον Τσολάκογλου, το διορισμένο πρωθυπουργό της κυβέρνησης των κατακτητών πού έκανε ότι έκανε από ….πατριωτικό καθήκον. Και γύρω του κολαούζοι διάφορα βαριά πατριωτάκια τύπου Βορίδη η Καρατζαφέρη η Πλέυρη, άμα είναι βέβαια για κανένα φουκαρά μετανάστη και όχι για κανένα επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Απέναντι του ο άλλος βαρύς πατριώτης ο Σαμαράς που κάνει αντιμνημονιακό αγώνα γενικά, στηρίζοντας κάθε μέτρο του μνημονίου ειδικά. Ο Γεώργιος Παπανδρέου θα ήταν περήφανος για τον εγγονό του. Και αυτός έλεγε «Και στην Λαοκρατία πιστεύουμε» και μετά έστηνε τα πολυβόλα στη Πλατεία Συντάγματος το Δεκέμβρη του ΄44.
Δεν είμαστε όλοι μαζί στην ίδια βάρκα της «πατρίδας που κινδυνεύει». Ξεζουμισμένοι μισθωτοί που απολύονται, συνταξιούχοι που τους κόβουν το ρεύμα, νέοι που δουλεύουν με συμβάσεις φτώχειας ή γυρνάνε στα σκοτάδια της ανεργίας, μετανάστες που τους κυνηγάνε σαν τα σκυλιά, γυναίκες που ξεθεώνονται στα μαγαζιά, τα εργοστάσια και τα γραφεία, φοιτητές που δουλεύουν σε δουλειές του ποδαριού και σε λίγο θα πληρώνουν για να κάνουν μάθημα. Δεν είμαστε στην ίδια βάρκα με εφοπλιστές που τα σπίτι τους είναι όσο μια γειτονιά, ούτε με επιχειρηματίες που χαλάνε χιλιάδες ευρώ για μια νυχτερινή έξοδο, ούτε με το πολιτικό τους προσωπικό που χαλάει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ταξίδια για να μας διδάξει λιτότητα και μείωση δαπανών.

Σήμερα, στην πιο βαθιά ύφεση στη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας, στη πιο βαθιά μεταπολεμική κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού, τα ψέματα έχουν τελειώσει. Χρειαζόμαστε ένα συνδικαλιστικό κίνημα και μία Αριστερά αντάξια του ονόματος τους και των μεγάλων κοινωνικών αγώνων που έχουμε πίσω μας και μπροστά μας. Οι συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες της βάσης, ενταγμένοι και ανένταχτοι, πρέπει να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους. Για σωματεία όργανα μάχης στα χέρια των εργαζομένων, με τους επισφαλώς εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μετανάστες μέσα στους κόλπους τους. Για να συναντηθούμε στη κοινή πάλη με τους Γάλλους και τους Ιρλανδούς που παλεύουν για τα ίδια ζητήματα σήμερα και αύριο με τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη.

Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της Αριστεράς πρέπει να μιλήσουν για την ανατροπή αυτού του χρεοκοπημένου συστήματος και το χτίσιμο μίας νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας, μίας νέας οικονομίας των αναγκών και όχι της υπεραξίας που κομμάτι της είναι και το κέρδος και ο τόκος και το χρέος.

Εδώ και τώρα, το λιγότερο που μπορούμε να ζητήσουμε είναι:

• Άρνηση πληρωμής χρεών σε τραπεζίτες – ληστές ντόπιους και ξένους
• Επιστροφή του υψηλού φορολογικού συντελεστή των κερδών
• Δραστική μείωση των πολεμικών δαπανών
• Κοινωνικοποίηση με εργατικό έλεγχο των τραπεζών, των ΔΕΚΟ, των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση στους μεγαλομετόχους
• Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων σε Υγεία, Παιδεία, Κατοικία με κοινωνικό έλεγχο και κύριο στόχο τη πάταξη της ανεργίας

κατεβάστε την προκήρυξη σε μορφή   και

Advertisements

One response to “Προκήρυξη Κόκκινου για τη γενική απεργία στις 15 Δεκέμβρη

 1. Ο αγώνας των εργαζομένων στον ΟΣΕ είναι αγώνας για τα δικαιώματα ολόκληρης της εργατικής τάξης

  Όλοι και όλες στη συναυλία αλληλεγγύης την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη, στις 19.00 στο κτίριο του ΟΣΕ

  Οι εξελίξεις στον ΟΣΕ αποκτούν εξαιρετική σημασία πλέον. Από την Παρασκευή η ΠΑΣΚ που είναι πλειοψηφία στο σωματείο διαχωρίστηκε με ανακοίνωσή της από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (εδώ η ανακοίνωση), και από τη Δευτέρα προχώρησε σε κατάληψη των κτιρίων του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3). Δείτε εδώ την ανακοίνωση της επιτροπής κατάληψης.

  Οι εργαζόμενοι εκεί ζητάνε συμπαράσταση, ψηφίσματα κλπ αλλά και την φυσική παρουσία κόσμου, μιας και υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο να επέμβουν τα ΜΑΤ.

  Μετά από επικοινωνία με τους εργαζόμενους εκεί, σύντροφοι/ισσες πήραν την πρωτοβουλία να οργανώσουν συναυλία αλληλεγγύης αύριο (τετάρτη) στις 19:00 στο ισόγειο του κτιρίου. Μέχρι στιγμής έχει κλείσει η μπάντα με τα ρεμπέτικα και διερευνάται και η συμμετοχή και άλλων μέσω της Τέχνης Εν Κινήσει.

  Επίσης, την Πέμπτη στις 19:00 στον 9ο όροφο του κτιρίου θα προβληθεί η ταινία του Κεν Λόουτς για την ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου στην Μ.Βρετανία.

  Εάν οι εργαζόμενοι έχουν διάθεση να το τραβήξουν, ίσως να διοργανωθούν και άλλα γεγονότα τις ερχόμενες μέρες, όπως συζητήσεις κλπ.

  Είναι επίσης πολύ σημαντικό να μαζευτούν και ψηφίσματα αλληλεγγύης από φοιτητικούς συλλόγους.

  Η έμπρακτη αλληλεγγύη στους εργαζόμενους είναι το πρώτο μας καθήκον!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s