Εγκληματίες πολέμου κατά άοπλων πολιτών και κατοικημένων περιοχών

Είναι αδύνατον με λόγια να περιγράψει κανείς όσα συμβαίνουν από το μεσημέρι στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε κεντρικές αρτηρίες, ήταν μόνο η προειδοποίηση του κράτους εκτάκτου ανάγκης για το τι θα επακολουθούσε. Στην πραγματικότητα το κέντρο της Αθήνας τελεί υπό στρατιωτικό νόμο.


Τα Προπύλαια, η Πανεπιστημίου, η Ομόνοια και η Σταδίου μετατράπηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της απογευματινής διαδήλωσης σε πεδίο βολής χημικού πολέμου, χωρίς καν την παραμικρή «αφορμή»!!!! Χιλιάδες κόσμου βρέθηκε να εισπνέει τα καρκινογόνα αέρια που εκτόξευαν οι ορδές του αστυνομικού υποκόσμου. Αν υπήρχαν παρατηρητές του ΟΗΕ θα έπρεπε να εκδώσουν επί τόπου διεθνές ένταλμα σύλληψης στους ηθικούς αυτουργούς πολιτικούς υπεύθυνους αυτών των βαρβαρικών πολεμικών πράξεων κατά άοπλων πολιτών και να δικαστούν ως εγκληματίες πολέμου. Το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να μείνει έτσι. Οι δυνάμεις καταστολής δεν επιχείρησαν να εμποδίσουν κάποιες μεμονωμένες βίαιες ενέργειες. Οι δολοφονικές ενέργειές τους είχαν στόχο χιλιάδες ανθρώπους. Δεν ήταν σε καμία άμυνα, σε καμία περίπτωση δεν κινδύνευσε η ζωή τους, ούτε η περιουσία κανενός. Τα χημικά αέρια δεν αποσκοπούσαν να εμποδίσουν τέτοιες ενέργειες σε κανένα σημείο της διαδήλωσης. Οι ελάχιστες φθορές αφορούσαν στάσεις λεωφορείων και λυόμενες κατασκευές σε πεζοδρόμια αμελητέας αξίας και πραγματοποιήθηκαν από την δικαιολογημένη οργή νεαρών διαδηλωτών από τα έκτροπα των δυνάμεων καταστολής. Οι εγκληματικές πολεμικές ενέργειες κατά άοπλων πολιτών είναι προμελετημένο σχέδιο της κυβέρνησης και της ηγεσίας της αστυνομίας και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Το μπλόκο των Εξαρχείων

Το πρωτοφανές όργιο συνεχίστηκε μέχρι τα μεσάνυχτα κατά όχι μόνο όσων συγκεντρώθηκαν στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και κατά των κατοίκων της περιοχής των Εξαρχείων, που εγκλωβισμένοι μέσα στα σπίτια τους και χωρίς άλλες επιλογές ήταν αναγκασμένοι επί ώρες αυτοί γέροι και μικρά παιδιά να εισπνέουν τα δολοφονικά αέρια των αφηνιασμένων υπανθρώπων ενδεδυμένων με χακί στολές και με πλήρη εξάρτηση χημικού πολέμου. Αυτό που συνέβη στα Εξάρχεια ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Οι αλητεία σε όλο της το μεγαλείο. Τα καθάρματα έκαναν εισβολή σε κατοικημένη περιοχή και αν είχαν βόμβες θα τις έριχναν για να σκοτώσουν κόσμο. Σε δύο περιπτώσεις πρώτα στις 9.10 στη Μεσολογγίου και Τζαβέλα και μια λίγο μετά τις 10 μ.μ. στη Σπ. Τρικούπη μεταξύ Στουρνάρα και Τοσίτσα, τα ΜΑΤ εγκλώβισαν εκατοντάδες κυρίως νεαρά παιδιά και στην κυριολεξία τους έσπασαν τα κεφάλια. Μόνο από τύχη δεν υπήρξαν νεκροί. Έκπληκτος ο κόσμος από τις πολυκατοικίες βγήκε στα μπαλκόνια πετώντας νερά και ουρλιάζοντας για να σταματήσει το μακελειό. Και είχαν επιλέον το θράσος να συλλάβουν και κάποιους από τους άγρια ξυλοκοπημένους. Στην περίπτωση μάλιστα της Τζαβέλα επιχείρησαν να συλήσουν το μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου κάνοντας αναλαμβάνοντας έτσι εκτός από κατασταλτικό και ιδεολογικό ρόλο. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστος ο αριθμός των προσαγωγών, των συλληφθέντων και των τραυματιών. (Συνολικά από την αστυνομία έγιναν 96 προσαγωγές, από τις οποίες οι 42 εξελίχθηκαν σε συλλήψεις)

Στόχος η προληπτική συντριβή του κινήματος

Είναι περιττό να πούμε ότι το κατασταλτικό μένος του κράτους αποσκοπεί στον εκφοβισμό της κοινωνίας. Ότι λειτουργεί προληπτικά προκειμένου να αποτρέψει την κοινωνική αναταραχή που όλοι περιμένουν εξαιτίας όχι τόσο των νέων μνημονίων που διαδέχονται το ένα το άλλο όσο της απόγνωσης που κυριεύει πλέον ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού. Ο σκοπός τους όμως δεν είναι μόνο προληπτικός. Επιδιώκουν προκαταβολικά τη σύγκρουση και τη συντριβή του κινήματος τώρα, επιλέγοντας τόπο και χρόνο, θεωρώντας ότι έχουν ακόμα τους συσχετισμούς για να το πετύχουν. Αυτό έκαναν όταν απαγόρευαν από προχθές την κυκλοφορία, όταν επιτίθονταν στη διαδήλωση σε όλα τα μπλοκ και όταν επιδίωκαν λυσσασμένα μια γενική αναμέτρηση στην περιοχή των Εξαρχείων. Και αυτό δεν αφορά μόνο τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Αφορά όλους όσους το κράτος και η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπαίνουν εμπόδιο στον ελεεινό ταξικό ανασχεδιασμό της κοινωνίας προκειμένου να επιβιώσει ο μισοπεθαμένος καπιταλισμός τους.
Ο χημικός πόλεμος δεν είναι άσχετος με την αγρία κοινωνική χημειοθεραπεία που υποβάλλουν εδώ και 9 μήνες την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους άνεργους και εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα στις νέες συνθήκες.
Είναι αλήθεια ότι η μάχη με ένα κράτος σε πλήρη κινητοποίηση και σε μια προαποφασισμένη αναμέτρηση είναι άνιση και εκ των προτέρων χαμένη. Αυτό όμως ισχύει και αντίστροφα. Μπορεί το κράτος να είναι σε διαρκή κινητοποίηση; Και επίσης, φτάνουν οι δυνάμεις του για να αντιμετωπίσει μια πλήρη κινητοποίηση αυτών που θεωρεί ανταγωνιστές του; Όπως και να χει τα αστυνομικά μέτρα δεν θα έχουν καμία αποτελεσματικότητα όσο το σύστημα δεν θα μπορεί να επαλειτουργήσει. Κάθε κράτος ακόμα και το ναζιστικό εκτός από καταστολή χρειάζεται και τη συναίνεση. Μέτρα που να δίνουν και ορισμένες μίνιμουμ κοινωνικές λύσεις. Και όσο δεν βρίσκονται αυτές οι λύσεις, τόσο πιο κοντά έρχεται το τέλος της Ρώμης. Αυτό ας το σκεφτεί καλά το κάθε καθυστερημένο ένστολο που βομβαρδίζει με χημικά κατοικημένες περιοχές και άοπλους πολίτες. Ας το σκεφτούν επίσης και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι που υποτίθεται ότι έχουν και μια στοιχειώδη κοινωνιολογική και ιστορική επάρκεια. Αλλά τι να το κάνεις. Μήπως στους αυλικούς του Λουδοβίκου ΙΣΤ συζήγου της Μαρίας Αντουανέτας και του Τσάρου Νικόλαου Β’, η επάρκεια τους έλλειπε;

Kόκκινη Ορχήστρα Αθήνας

Advertisement

4 responses to “Εγκληματίες πολέμου κατά άοπλων πολιτών και κατοικημένων περιοχών

 1. [07/12/2010] Τρομο-κρατική Επίθεση στα γραφεία της Νεολαίας Συνασπισμού (από το site της Ν.Συν)
  Χθες το βράδυ μετά το μαζικό συλλαλητήριο για τα δύο χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τα γραφεία της οργάνωσής μας στην οδό Θεμιστοκλέους 52 δέχτηκαν επίθεση διαδοχικά από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που προσπάθησαν να εισβάλουν στο χώρο, εγκλωβίζοντας μέσα μέλη της Νεολαίας ΣΥΝ. Οι άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη, στις 11μμ με χυδαίο αλλά και εξαιρετικά ανησυχητικό υβρεολόγιο απευθύνθηκαν στα μέλη της οργάνωσης που βρίσκονταν στον πρώτο όροφο των γραφείων, λέγοντάς τους ότι θα βρεθούν στη θέση του δολοφονημένου Αλέξανδρου, φώναζαν ότι «θα έχουμε και άλλον 15 χρόνο νεκρό”, κλώτσαγαν την πόρτα και χτυπούσαν τα κουδούνια ουρλιάζοντας ότι θα “ανέβουν πάνω και θα κάνουν τη γιάφκα(!) λίμπα”, κραύγαζαν “Ζήτω ο Άδωνις Γεωργιάδης” και εθνικιστικούς ύμνους. Το ίδιο σκηνικό ακολούθησε και μετά την αλλαγή βάρδιας, με την νέα διμοιρία να συνεχίζει από εκεί που άφησε η προηγούμενη, φανερώνοντας ότι δεν πρόκειται απλώς για κάποιους… «θερμοκέφαλους» αλλά για την τακτική που συνειδητά επέλεξε η αστυνομική και πολιτική ηγεσία να ακολουθήσει.

  Αυτό άλλωστε μαρτυρεί η σύνολη χθεσινή συμπεριφορά των δυνάμεων καταστολής. Ο «απολογισμός» των επιθέσεων στα μέλη της Νεολαίας ΣΥΝ στη χθεσινή διαδήλωση περιλαμβάνει τρεις συντρόφισσες που τραυματίστηκαν στο κεφάλι από κλομπ αστυνομικών στην οδό Πανεπιστημίου, οι οποίες μάλιστα κατέληξαν στο νοσοκομείο για ράμματα, ενώ επίθεση δέχτηκε το συγκροτημένο και περιφρουρημένο μπλοκ της οργάνωσής μας στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ακαδημίας καθώς πήγαινε να διαλυθεί στα γραφεία της οργάνωσης, όταν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ αποφάσισαν να το διασχίσουν, «θερίζοντας» με ρόπαλα και ασπίδες τον κόσμο και ρίχνοντας χημικά με φυσούνα στα πρόσωπά μας από απόσταση αναπνοής.

  Η χθεσινή εκτεταμένη χρήση χημικών, το ξύλο και οι δεκάδες τραυματισμοί φοιτητών, οι συλλήψεις στο σωρό δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά: Είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας του εργατικού και νεολαϊστικού κινήματος και στοχοποίησης των οργανώσεων της αριστεράς με στόχο να τσάκισει τα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας σε εκπαίδευση και εργασία και να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και τις ελευθερίες.

  Αναμένουμε την απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης που δέχτηκαν τα γραφεία πολιτικής νεολαίας από διμοιρίες των ΜΑΤ και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

  Αναγνωρίζουμε ως μόνο χρέος μας τη συσπείρωση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων απέναντι στην επικίνδυνη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που επιχειρεί μια βίαιη διέξοδο από την κρίση με ισοπεδωμένα τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας.

  Το Γραφείο τύπου

  Μου αρέσει!

 2. Πηγή: tvxs
  Επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ δέχθηκαν μέλη της Νεολαίας του ΣΥΝ, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, σε ένδειξη συμπαράστασης στους 42 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των χθεσινών κινητοποιήσεων, όπως επισημαίνει στο tvxs ο Κώστας Μαρματάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώθηκαν τραυματισμοί, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες είναι ο γραμματέας της Νεολαίας, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος νοσηλεύεται.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γεννηματάς», ύστερα από κλινικοεργαστηριακό έλεγχο, στον οποίο υποβλήθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος, διαπιστώθηκε ότι υπέστη απλή κάκωση κεφαλής με ολιγόλεπτη περιτραυματική αμνησία και θλάση οσφυϊκής μοίρας σπονδυλικής στήλης.

  Εν τω μεταξύ, η εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προακαταρκική έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος του Ν. Ηλιόπουλου. Επίσης, αν συναινεί και ο ίδιος, θα πραγματοποιηθεί και ιατροδικαστική εξέταση.

  Αναφορικά με τα γεγονότα, όπως μας δήλωσε ο κ. Μαρματάκης, περίπου 50 μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού μαζί με άλλα περίπου 40 άτομα, φίλους των παιδιών που συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας, συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια. Ενώ επικρατούσε ηρεμία και η άφιξη των συλληφθέντων καθυστερούσε, «ξαφνικά ήρθε μία διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία σπρώχνοντας, βίαια, απότομα, τοποθετήθηκε μπροστά στην είσοδο, από όπου θα έμπαιναν τα παιδιά αργότερα και ξαφνικά άρχισαν να σπρώχνουν τον κόσμο που ήταν εκεί. Οι πρώτοι που έσπρωξαν δεν ήταν καν μέλη μας. Ήταν τριάντα φίλοι των συλληφθέντων. Τους έσπρωξαν πολύ άγρια, κόντεψαν να τους ρίξουν, να τους τσαλαπατήσουν, να πέσουν από ύψος προς τα κάτω σε ένα κήπο που υπήρχε…».

  Τότε έτρεξε στο σημείο ο Νάσος Ηλιόπουλος, μαζί με άλλα μέλη, τον Λεωνίδα Καπουτσή, που είναι ο δεύτερος τραυματίας και άλλα παιδιά –τονίζει ο κ. Μαρματάκης, ο οποίος βρισκόταν εκεί. «Προσπαθούσαμε να μπούμε μπροστά να ηρεμήσουν τα πράγματα. Κρατάγαμε τις ασπίδες να μην σπρώχνουν. Τότε, ηρέμησαν λίγο τα πράγματα και ξαφνικά έρχεται δεύτερη εντολή για νέα επίθεση. «Καθαρίστε τους», φώναζε ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης με τον αριθμό 2401, της διμοιρίας 525 των ΜΑΤ –πήραμε τα στοιχεία τους γιατί θα ασκήσουμε μήνυση», προσθέτει.

  «Δόθηκε μια εντολή για βίαιη απώθηση, ξαφνική, η οποία προκάλεσε πανικό γιατί στρίμωξε κόσμο σε κάγκελα, σκαλοπάτια κλπ Κόσμος έπεφτε, χτύπαγε, ούρλιαζαν.. Εντελώς αμυνόμενος, ο Νάσος Ηλιόπουλος με τους άλλους, βρέθηκαν κάτω, τσαλαπατημένοι, χτυπημένοι με ασπίδες, με τις μπότες, στο κεφάλι… Διέλυσαν τον κόσμο, μας απομάκρυναν όλους και ξαφνικά καταλάβαμε ότι είχε μείνει πίσω ο Ηλιόπουλος και δεν ξέραμε που είναι. Κατάφερα να φύγω από την πίσω μεριά, για να τον βρω, αφού με κυνηγήσαν και με χτυπήσαν κι εμένα στα χέρια, στο κεφάλι λίγο και στη μέση, και τον βρήκα ξαπλωμένο κάτω, σε πολύ κακή κατάσταση».

  Ο Κώστας Μαρμαράκης σημειώνει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν και δεύτερη φορά όταν προσπαθούσαν να είναι κοντά στους τραυματίες. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νάσος Ηλιόπουλος νοσηλεύεται με διάσειση, ενώ θα παραμείνει στο νοσοκομείο για ένα 24ωρο.

  Στο μεταξύ, η Νεολαία του ΣΥΝ καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της «τρομο-κρατική επίθεση στα γραφεία» της χθες το βράδυ. Όπως μας δήλωσε ο κ. Μαρματάκης, «μία διμοιρία των ΜΑΤ πήγε κάτω από τα γραφεία στην οδό Θεμιστοκλέους, όπου είχαν εγκλωβιστεί μέλη της οργάνωσης την ώρα που γίνονταν τα επεισόδια, και περίμεναν στο μπαλκόνι. Η διμοιρία άρχισε να τους απειλεί φωνάζοντας «Θα την κάψουμε τη γιάφκα σας ρε», «Είστε οι νέοι Γρηγορόπουλοι» «Οι επόμενοι είστε εσείς», «Από εσάς θα είναι ο επόμενος Γρηγορόπουλος», «ετοιμαστείτε ρε κ*λόπαιδα», «έχετε τελειώσει». Χρειάστηκε να βρούμε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα να πάει να τους πάρει από εκεί, για να μπορέσουν να βγουν τα παιδιά από τα γραφεία».

  Επίσης, προσθέτει, νωρίτερα, ενώ το μπλοκ της Νεολαίας βρισκόταν στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Χαριλάου Τρικούπη, επιστρέφοντας στα γραφεία της οργάνωσης, «δύο διμοιρίες πέρασαν ξαφνικά, ενώ μπορούσαν να περιμένουν, μέσα από την πορεία, χτύπαγαν δεξιά-αριστερά και έβριζαν».

  Όσον αφορά στους συλληφθέντες, αναφέρει ότι όταν διαλύθηκε το μπλοκ της Νεολαίας κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της πορείας, έτρεξαν να κρυφτούν σε μία πολυκατοικία. Εκεί τους συνέλαβαν οι αστυνομικές δυνάμεις, με τον ισχυρισμό ότι πέταγαν πέτρες- προσθέτει ο κ. Μαρματάκης- ενώ ήταν μαζί με άλλα δέκα άτομα που δεν συνέλαβαν.

  Νωρίτερα, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στην Αριστοτέλους, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα παραπάνω γεγονότα, μέλη της Νεολαίας του ΣΥΝ, του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, της ΚΟΕ, τησ ΑΚΟΑ, του ΣΥΡΙΖΑ και φοιτητές.

  «Από χθες το μεσημέρι έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες μιας βάναυσης ωμής και απρόκλητης επίθεσης της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως απέναντι σε νέους διαδηλωτές που βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας διαδηλώνοντας, τιμώντας την μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τους τραυματισμούς μετά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο «Γεννηματά».

  «Χθες το βράδυ, υπήρξε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ίδια τη δημοκρατία περιστατικό. Μια διμοιρία των ΜΑΤ περικύκλωσε τα γραφεία της Νεολαίας του Συνασπισμού στην οδό Θεμιστοκλέους, απειλώντας, βρίζοντας, προπηλακίζοντας, απειλώντας κυρίως τους παρευρισκόμενους ότι θα υπάρξει και δεύτερος νεκρός. Και σήμερα το μεσημέρι στην οδό Ευελπίδων, όπου και μετεφέρθησαν πάνω από 40 συλληφθέντες στις χθεσινές φοιτητικές κινητοποιήσεις για να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου και όπου παρευρέθησαν εκατοντάδες νέοι συμφοιτητές τους, υπήρξε μια απρόκλητη, βάναυση επίθεση η οποία τραυμάτισε πολύ σοβαρά το γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού, καθώς και άλλο ένα μέλος της νεολαίας, οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις» επισήμανε καλώντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και τον εισαγγελέα να παρέμβει.

  «Καλούμε τον κ. Παπουτσή να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και καλούμε άμεσα τον εισαγγελέα να παρέμβει ώστε οι ανεξέλεγκτοι δράστες που επιτέθηκαν με γκλοπ, κλωτσιές, γροθιές και με τις ασπίδες τους στο γραμματέα της Νεολαίας του Συνασπισμού, γνωρίζοντας ποιος είναι, να τιμωρηθούν. Να κινηθεί άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία. Ειδάλλως θα έχουμε βάσιμες υποψίες ότι όλα αυτά τα περιστατικά δεν είναι τυχαία, δεν οφείλονται σε ανεξέλεγκτη δράση ακροδεξιών φυλάκων μέσα στην αστυνομία αλλά είναι κεντρικώς σχεδιασμένα» κατέληξε

  Μου αρέσει!

 3. Απέναντι στην άγρια καταστολή του κράτους «έκτακτης ανάγκης», το όπλο μας είναι η αλληλεγγύη


  Το κράτος «έκτακτης ανάγκης» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ξαναχτύπησε: Μία μέρα μετά την πρωτοφανή απαγόρευση της κυκλοφορίας, τις συλλήψεις και τον ξυλοδαρμό δεκάδων διαδηλωτών και τη μετατροπή της Αθήνας σε θάλαμο αερίων τη μέρα της δεύτερης επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, προχώρησε ακόμα παραπέρα˙ ξυλοκόπησε βάναυσα συγκεντρωμένους στα δικαστήρια της Ευελπίδων, τραυματίζοντας βαριά το γραμματέα της ν. ΣΥΝ Νάσο Ηλιόπουλο. Το μήνυμα είναι σαφές: για να σώσουν στο σύστημά τους που είναι σε κρίση, δεν διστάζουν να κλιμακώσουν τον αυταρχισμό μέχρι τα όρια της κοινοβουλευτικής χούντας! Γνωρίζοντας ότι η πολιτική του Μνημονίου χάνει σταδιακά τη συναίνεση όλο και ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων, στηρίζονται όλο και περισσότερο στην πιο ωμή καταστολή.

  Εκφράζουμε την αγωνιστική μας αλληλεγγύη στη νεολαία ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και στο γραμματέα της Νάσο Ηλιόπουλο και δηλώνουμε ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος και των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς
  όχι μόνο δε μας πτοεί, αλλά μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο να αγωνιστούμε για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων και της κυβέρνησης του κεφαλαίου.

  • Απέναντι στην κρατική καταστολή, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

  • Απέναντι στο κράτος «έκτακτης ανάγκης», όλοι για όλους!

  Αθήνα 8 Δεκεμβρίου 2010
  ΚΟΚΚΙΝΟ

  Μου αρέσει!

 4. απο Ελευθεροτυπία(enet.gr)
  Μεσημέρι Δευτέρας, στο Σύνταγμα. Ο 16χρονος μαθητής, τρομαγμένος από τα χημικά και την επίθεση των αστυνομικών, έτρεχε ψάχνοντας οδό διαφυγής. Ανέβηκε σ’ ένα πεζούλι και αισθάνθηκε, για λίγο, ασφαλής. Εκανε όμως λάθος. Μια διμοιρία των ΜΑΤ έτρεξε κατά πάνω του. Οι αστυνομικοί τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές στο πρόσωπο και το σώμα. Ο μικρός μάταια φώναζε πως χρειάζεται ιατρική φροντίδα. Οι διωκτικές αρχές φρόντισαν να του φορτώσουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, λόγω κουκουλονόμου. Το έγκλημά του: φορούσε μαντίλι για να προστατευθεί από τα δακρυγόνα!
  Λίγο αργότερα, ο Σάββας, σπουδαστής που συμμετείχε πρώτη φορά σε μεγάλη διαδήλωση, είχε μια δυσάρεστη εμπειρία. Αναγκάστηκε να μετακινείται επί ώρες ανάμεσα σε «Ευαγγελισμό», «Λαϊκό» και ΚΑΤ με ταξί, παρέα με τέσσερις ακόμη διαδηλωτές. Ολοι τους είχαν ανοιγμένα κεφάλια από γκλόμπ αστυνομικών. Οπως είπε, είχε βρεθεί απλώς στο λάθος σημείο, εκεί όπου τα ΜΑΤ περικύκλωσαν και χτυπούσαν αδιακρίτως τη φοιτητική πορεία για να τη διαλύσουν.
  Την επόμενη ημέρα, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, οι φοιτητές και νεολαίοι που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να συμπαρασταθούν στους 45 συλληφθέντες, δέχθηκαν απρόκλητη, βίαιη επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Η Αγγελική Ερωτοκρίτου, φοιτήτρια Ιατρικής, ήταν μπροστά όταν οι αστυνομικοί άρχισαν να χτυπούν, να κλοτσούν και να σπρώχνουν τους συμφοιτητές της, υπό την ανοχή των εισαγγελικών αρχών. Αγριο ξύλο, ακόμη και στον γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΝ, δύο ανοιγμένα κεφάλια, ο απολογισμός.
  Τα τρία αυτά στιγμιότυπα περιγράφουν με ανάγλυφο τρόπο την αστυνομική αγριότητα, που επανήλθε δριμύτερη, στους δρόμους των πόλεων. Υπολογίζεται ότι περί τα 45 άτομα επισκέφθηκαν διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας το βράδυ της Δευτέρας. Είχαν χτυπηθεί στο κεφάλι ακόμη και με πυροσβεστήρα! Πολλοί είχαν παρουσιάσει αναπνευστικά, δερματολογικά και οφθαλμολογικά προβλήματα από τους ψεκασμούς. Στην επέτειο του Πολυτεχνείου, οι τραυματίες έφτασαν συνολικά τους 150. Καθένας που συμμετέχει σε διαδηλώσεις απειλείται πλέον σοβαρά με σύλληψη και άγριο ξυλοδαρμό από την αστυνομία!
  Για όσους εξακολουθούν να αμφισβητούν τη νέα έκρηξη της αστυνομικής βίας, οι μαρτυρίες των γιατρών είναι καταλυτικές. Μιλούν για χτυπήματα με φονική πρόθεση και επισημαίνουν πως από καθαρή σύμπτωση δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα!
  Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) αναφέρεται σε περιστατικά με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με δύο άτομα να νοσηλεύονται στο ΚΑΤ, και καλεί την κυβέρνηση να ερευνήσει τις καταγγελίες. Το ίδιο ζητάει πρώτη φορά με κατηγορηματικό τρόπο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), εκφράζοντας την ανησυχία του για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας.
  «Κάποια στιγμή πρέπει να προστατεύονται όσοι κάνουν καλά τη δουλειά τους και όχι αυτοί που παρεκτρέπονται», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.
  Ο Αλκης Ψυχογιός, ειδικευόμενος στη νευρολογία, μέλος του δ.σ. της ΕΙΝΑΠ, συμμετείχε στην πορεία και ειδοποιήθηκε για τέσσερις τραυματίες στην πλατεία Κολοκοτρώνη. «Μεταξύ αυτών είδα μια κοπέλα, αιμόφυρτη. Διαπίστωσα ένα μεγάλο θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, που χρειαζόταν τουλάχιστον 10 ράμματα. Η ίδια και ο φίλος της ήταν απολύτως σίγουροι ότι το τραύμα προκλήθηκε από αστυνομικό ο οποίος τη χτύπησε με πυροσβεστήρα. Σίγουρα πάντως δεν ήταν γκλομπ. Οι άλλοι τρεις είχαν μικρότερα τραύματα στο κεφάλι, κατά 99% από ρόπαλα» επισημαίνει.
  «Υπάρχει κλιμάκωση της αστυνομικής βίας. Στο στόχαστρο βρίσκεται το δικαίωμα της διαδήλωσης. Οταν κινδυνεύεις να βρεθείς στη ΓΑΔΑ ή στο νοσοκομείο, θα το σκεφτείς πολύ να πας», προσθέτει.
  Ο οφθαλμίατρος Χρηστος Πρεκατές συνόδεψε τραυματισμένους διαδηλωτές στο «Λαϊκό» μετά την πορεία. Από εκεί πέρασαν 12 συνολικά άτομα, τέσσερα με τραύματα στο κεφάλι και μία κοπέλα με κάκωση στο αριστερό χέρι από πάτημα αστυνομικού. Οπως έλεγαν, τα ΜΑΤ περικύκλωσαν τα μπλοκ της Νομικής και της Φιλοσοφικής με κίνηση «σάντουιτς» και άρχισαν να τους χτυπούν ανελέητα.
  «Στον «Ευαγγελισμό» που πήγα μετά την πορεία, ήρθαν 15-17 χτυπημένοι διαδηλωτές. Είχαν θλαστικά τραύματα στο κεφάλι, κακώσεις και κατάγματα στα άκρα, χτυπήματα στο σώμα. Πολλοί έλεγαν ότι ο αστυνομικοί τους χτυπούσαν κρατώντας τα γκλομπ ανάποδα» λέει η ιατρός-εντατικολόγος Παναγιώτα Βάρτζελη, μέλος του δ.σ. της ΑΔΕΔΥ.
  Ο νευροχειρουργός στο Κρατικό Νικαίας Παν. Παπανικολάου, μέλος του δ.σ. της ΕΙΝΑΠ, τονίζει ότι «οι περισσότεροι από τους νεαρούς τραυματίες είχαν δεχθεί χτυπήματα από γκλομπ και πυροσβεστήρες στο κεφάλι, τον θώρακα και την κοιλιά. Στο ΚΑΤ εξακολουθεί να νοσηλεύεται ένας 25χρονος με κάταγμα κρανίου και αιμάτωμα. Σύμφωνα με καταγγελίες γιατρών και μελών της οικογένειάς του, άνδρες της ασφάλειας επιχείρησαν να τον ανακρίνουν δύο φορές, μέσα στο νοσοκομείο»!
  Ο ίδιος επησημαίνει ότι «τόσο δυνατά χτυπήματα με ρόπαλα κατευθείαν στο κεφάλι, που μπορούν να επιφέρουν αιμάτωμα στον εγκέφαλο, είναι άσκηση εν δυνάμει θανατηφόρας βίας».
  «Εάν ένας αστυνομικός χτυπάει τόσο δυνατά, ή είναι ανεκπαίδευτος ή υπάρχει σχέδιο. Να σταματήσουν να χτυπούν τα παιδιά του κόσμου», λέει η γιατρός Ολγα Κοσμοπούλου, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΟΕΝΓΕ.
  «Η επίθεση της αστυνομίας κατευθύνθηκε αυτή τη φορά κυρίως στα αδόμητα, ανοργάνωτα κομμάτια της νεολαίας, χωρίς να περιμένει καν έστω και μια προσχηματική πρόκληση για να απαντήσει» αναφέρει η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη. «Αποτελεί μήνυμα ότι πρέπει η όποια κοινωνική αντίδραση να κατασταλεί εν τη γενέσει της. Γι’ αυτό η φοιτητική πορεία χτυπήθηκε σχεδόν πριν ξεκινήσει» υπογραμμίζει.
  Σύμφωνα πάντα με την ίδια, στην εμπροσθοφυλακή της καταστολής βρίσκονται οι μηχανοκίνητες ομάδες Δέλτα, οι οποίες δρουν ως συμμορίες ανεξέλεγκτων κουκουλοφόρων, τους οποίους οι πολίτες αδυνατούν να αναγνωρίσουν και να καταγγείλουν!
  Εκτιμάται ότι τους τελευταίους 16 μήνες, που εφαρμόζεται ο «κουκουλονόμος», εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν παραπεμφθεί σε βαθμό κακουργήματος (για διατάραξη ειρήνης) σε όλη τη χώρα, επειδή σύμφωνα με τους αστυνομικούς είχαν καλυμμένα ή αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Ομως «κουκούλα» θεωρείται ακόμη και το μαντίλι που έχει κάποιος στον λαιμό του για να προστατευθεί από τα χημικά.
  Η υπόσχεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη, να τον καταργήσει παραμένει ακόμη κενό γράμμα.
  Μέσα σ’ έναν χρόνο, από το περσινό μνημόσυνο του Αλ. Γρηγορόπουλου, με τις 1.000 προληπτικές, παράνομες προσαγωγές, στον Συνήγορο του Πολίτη έφτασαν καταγγελίες για ξυλοδαρμούς διαδηλωτών, αλόγιστη χρήση χημικών και αναίτιες συλλήψεις. Ολα τα περιστατικά διερευνώνται.
  (http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=232511)

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s