Χρυσοχοΐδης ο Αλουμινοχοΐδης

«…Θα νικήσουμε την κρίση, τον μεγάλο εχθρό ο οποίος μας ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια, γιατί έχουμε δυνάμεις, έχουμε ένα λαό ο οποίος πιστεύει και έχει αυτοπεποίθηση. Θα νικήσουμε την κρίση γιατί έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να απαντήσουμε σε αυτήν…»

Είναι λόγια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που κάποιο γραφείο συμβούλων σίγουρα του τα έγραψε. Όχι ότι δεν είναι ικανός να τα πει μόνος του, αλλά να, τα γραφεία αυτά που σου φτιάχνουνε το προφίλ ξέρουνε να τα τυποποιούν καλύτερα. Μπούρδες, κενά λόγια. Η ελληνική οικονομία βουλιάζει στο βούρκο της κρίσης με τα μαγαζιά να κλείνουν κατά χιλιαδες κάθε μήνα. Αλλά ο ΜΧ το χαβά του, την παράστασή του!Ποιος λοιπόν πραγματικά είναι, ο στοχαστής Χρυσοχοΐδης- ΜΧ;

Είναι ο υπουργός που το βρώμικο καλοκαίρι του 2002 τσουβάλιασε μέλη και μη μέλη της 17 Νοέμβρη, βασάνισε η αστυνομία μερικούς, τους εκβίασε όλους, έβγαζε λογύδρια για την προστασία της δημοκρατίας και τελικά τα πρωτοπαλίκαρά του βραβεύτηκαν από το αμερικάνικο FBI.

Όταν ο Παπανδρέου τον έβαλε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη το 2009 ξανά, είχε «αναλάβει προσωπικά» την εξιχνίαση της «υπόθεσης Κούνεβα», της εργάτριας-συνδικαλίστριας που κάποιος της έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο. Λίγες βδομάδες μετά η υπόθεση έκλεισε και έτσι οι ένοχοι και τα αφεντικά της Κούνεβα μπορούν να κοιμούνται ήσυχα. Έργο Χρυσοχοΐδη κι αυτό.

23 Οκτωβρίου 2009: «Κατάργηση του νόμου που ποινικοποιεί την κουκούλα, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης». Ο κουκουλονόμος που ποινικοποιεί την εμφάνιση δεν καταργήθηκε, αλλά ενισχύθηκε κιόλας το καλοκαίρι του 2010 με κακουργηματική ποινικοποίηση της συγκέντρωσης και άλλα πρωτοφανή.

Συλλαμβάνοντας τον Απρίλη 2010 Μαζιώτη, Ρούπα, και τους άλλους για τον Επαναστατικό Αγώνα, άφησε τους δημοσιογράφους (σαν το αξιόπιστο παπαγαλάκι Μίνα Καραμήτρου του ΜΕΓΚΑ, ας πούμε) αχαλίνωτους να συλήσουν τα σπίτια των «τρομοκρατών» επιδεικνύοντας την καλαμωτή στο φράχτη σαν «οχυροποίηση» και τα όργανα γυμναστικής σαν «πεδίο ασκήσεων». Μερικές βδομάδες πριν ο Λάμπρος Φούντας «έπεφτε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών». Τον σκότωσαν δηλαδή. Και προσπαθώντας η αστυνομία να ταυτοποιήσει DNA του ενός όπλου που βρέθηκε, δεν μπόρεσε και τα μέσα λύσσαξαν, σαν να θέλανε να πουν «δεν είναι το DNA του, άρα έκρυβε καλά τα στοιχεία, άρα είναι ένοχος». Φτηνή εκστρατεία καθαρά κατευθυνόμενη από τον ΜΧ.

Για τις διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο Χρυσοχοΐδη φταίει και η στάση των βουλευτών της Αριστεράς. Ο Τσίπρας τότε είπε: «Ο πολίτης δεν πρέπει να φοβάται όταν βλέπει στον δρόμο στον αστυνομικό. Είναι υπερβολική η παρουσία των ανδρών της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια. […] Αντιφατική η συμπεριφορά του κ. Χρυσοχοϊδη».

Σωστά, θα λέγαμε κι εμείς. Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται τους αστυνομικούς. Πρέπει να τους φτύνει!

Οι βουλευτές της αριστεράς, ειδικά σε μια τόσο μαύρη περίοδο, δεν πρέπει να υμνούν την ομαλότητα και να χαριεντίζονται με τα άλλα βουλευτάκια, αλλά να κάνουν άνω κάτω τη βουλή με ερωτήσεις, αποκαλύψεις, καταγγελίες. Δεν το κάνουν και γι’ αυτό είναι συνυπαίτιοι για το χάλι της αριστεράς και του κινήματος.

Ας πάμε ξανά στον ΜΧ. Του έδωσε το Σεπτέμβρη ο Παπανδρέου ένα άλλο Υπουργείο με έναν τίτλο που κανείς δεν μπορεί να μνημονεύσει και κανένας δεν θυμάται. Σωστή η τακτική ονοματολογίας του Παπανδρέου για να υποβαθμίσει τα υπουργειά και να τα κάνει παραμάγαζα και παράγκες της συγκεντρωτικής πολιτικής του. Του έδωσε, λοιπόν, κάτι σαν Υπουργείο Ανάπτυξης, με ορισμένες δικαιοδοσίες που συμπέφτουν με κανα 3-4 άλλα υπουργεία.

O Χρυσοχοΐδης διόρισε σε θέσεις ειδικών συμβούλων στο Πολιτικό Γραφείο του τον απόστρατο αρχηγό της Αστυνομίας Φώτη Νασιάκο και τον συνταξιούχο εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, (αυτούς που πρωταγωνίστησαν μαζί με το Σύρο στο βρωμερό καλοκαίρι του 2002)! (ΦΕΚ 356/2.11.2010). Οι ειδικοί σύμβουλοι πρέπει να είναι εξειδικευμένοι με σπουδές στο θέμα του υπουργείου Ανάπτυξης. Οι δύο αυτοί πως κολλάνε στο υπουργείο; Από τα λεφτά των φορολογούμενων πληρώνονται οι χάρες του ΜΧ!

Άμα της ανάληψεως του υπουργείου, κήρυξε ανένδοτο στις ξένες πολυεθνικές και έβαλε στόχο ζωής. «Μέχρι τα Χριστούγεννα οι τιµές στην αγορά θα πέσουν». «Να μειώσουν τις τιμές των προϊόντων τους κάλεσε τις πολυεθνικές εταιρείες ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.» (Τα Νέα, 14/10/2010) Τι απάντησαν οι βιομήχανοι; «Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε και αφήστε μας ήσυχους» δηλώνανε.

Οι τιμές φυσικά δεν πέφτουν. Ο πληθωρισμός του 2010 προβλεπόταν για 1,8%(!) και τελικά προβλέπεται να πάει στο 5,5%.

Αφού κατατέθηκε  ο Προϋπολογισμός του Κράτους τον Νοέμβρη, (όχι το μπακαλόχαρτο «προσχέδιο» που κατάθεσε ο Παπακωνσταντίνου πριν τις Δημοτικές εκλογές), του ανακοίνωσαν οι δημοσιογράφοι ότι ο ΦΠΑ στα τρόφιμα ανεβαίνει. Δεν το ήξερε, και τον είδαμε να ψάχνεται μπροστά στις κάμερες και να παθαίνει τάραχο. (Ή μήπως το ήξερε και το ‘παιξε ξαφνιασμένος;)

Παραθέτουμε διαλόγους με απαντήσεις μεγαλοπρεπούς μηδαμινότητας, από την ίδια συνέντευξη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «[…] Είναι γνωστό κ. Υπουργέ ότι στην πλειονότητα των κλάδων στην ελληνική αγορά η σύνθεση είναι ολιγοπωλιακή, έως μονοπωλιακή και έχει διαμορφωθεί ένα ορισμένο status και στις τιμές και στον ανταγωνισμό. Πιστεύετε ότι είναι δυνατό με την οποιαδήποτε νομοθετική παρέμβαση επιχειρήσετε, αυτό να ανατραπεί;»

ΜΧ: «Η νομοθετική παρέμβαση δεν αφορά τις τιμές, […] μην συγχέετε τις τιμές και τη Δικαιοσύνη στις τιμές, με τη λειτουργία συνολικότερα της αγοράς και τη νέα συμπληρωματική νομοθεσία για τη βελτίωσή της. Είναι δυο ξεχωριστά πράγματα εντελώς. Έχουν να κάνουν κυρίως με τη λειτουργία της Επιτροπής. Θα δείτε ότι είναι ρυθμίσεις που αφορούν στη λειτουργία της Επιτροπής κυρίως.»

Γαργάρα για τις τιμές, λοιπόν!

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «[…] η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης του χρόνου, πόσο σας προβληματίζουν αναφορικά με τον πληθωρισμό;

ΜΧ: «Είχατε προηγουμένως τον κ. Παπακωνσταντίνου εδώ, με ρωτάτε πράγματα που αφορούν το Υπουργείο Οικονομικών.»

Μάλιστα! Ο Υπουργός των τιμών αγοράς δεν έχει αρμοδιότητα τις τιμές και το ΦΠΑ!

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Κύριε Υπουργέ, πιστεύετε ότι από την 1/1/2011 θα είστε σε θέση να δεχθείτε τις πρώτες αιτήσεις για την υπαγωγή των επιχειρήσεων στο νέο αναπτυξιακό νόμο; Διότι φτάνουμε προς το τέλος του Νοεμβρίου, δεν έχει κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο. Πότε θα ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο; Απ’ ό,τι ξέρουμε, για ένα τόσο σοβαρό επενδυτικό νόμο χρειάζονται  και ένα πλήθος διοικητικών αποφάσεων που πρέπει να παρθούν στην πορεία. Πιστεύετε δηλαδή ότι επαρκεί ο χρόνος για να είστε έτοιμοι;»

ΜΧ: «Αυτό που μπορώ να σας πω σήμερα, τώρα πια που σχεδόν έχει ολοκληρωθεί, κάποιες λεπτομέρειες έχουν απομείνει για το σχέδιο νόμου, αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι φτιάξαμε έναν πολύ απλό νόμο ο οποίος θα χρειαστεί λίγα πράγματα από πίσω του στη συνέχεια για την εφαρμογή του. Ελπίζουμε και ευελπιστούμε και θα προσπαθήσουμε να τον ψηφίσουμε μέχρι τέλος του χρόνου έτσι ώστε να ισχύσει από τις αρχές του επομένου. Το θέμα δεν είναι ξέρετε αν θα ψηφιστεί, αν θ’ αρχίσει την 1η Ιανουαρίου ή μετά από ένα μήνα, το θέμα είναι αυτός ο νόμος πραγματικά ν’ αποτελέσει μια τομή στα επενδυτικά πράγματα της χώρας. Αυτό έχει αξία και σ’ αυτό θα κριθούμε κι εμείς.»

Και πάλι Μάλιστα! Αναγγέλλει έναν νέο νόμο αλλά δεν λέει τίποτα για να τον περιγράψει, παρά μόνο ότι θα είναι «πολύ απλός»! Άρα μάλλον δεν τον συντάσσει αυτός αλλά η τρόικα, ο Παπανδρέου, ο σύμβουλος (αμισθί!) Τομάζο Πάντοα Σκιόπα, ο σύμβουλος (επίσης αμισθί!) Λουκάς Παπαδήμος, ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Αυτός λογικά απλά θα τον αναγνώσει το πρωί (αν προλάβει) για να τον ανακοινώσει το μεσημέρι. Κάπως έτσι φτιάχνουνε καριέρα τα αγαπημένα παιδιά των ΜΜΕ με τα ατσαλάκωτα κουστούμια και τους image makers στο twitter και το facebook. Υπάκουα στη νέα τάξη.

Μαθήματα σωστής επικοινωνιακής φωτογραφίας!Γραβάτα για τα σοβαρά διεθνή οικονομικά στην Εσπερία (Λιέγη), …

... casual όταν μιλάει για τα πιο «καθημερινά» του λαουτζίκου. Από το προσωπικό του site.

Έτσι είναι όταν συμμετέχεις σαν μεγαλο-κομπάρσος σε μια κυβέρνηση που ο Γ. Α. Παπανδρέου κάνει απόλυτο κουμάντο και που έχει βάλει σκοπό να σταυρώσει το λαό για να υπηρετήσει τις τράπεζες. Παρόλο που γαυγίζεις, κοκορεύεσαι και εκτίθεσαι, σε έχουνε γραμμένο. Η βρώμικη δουλειά θα γίνει πάση θυσία και οι τυπικούρες του στυλ να ενημερώσουμε τον υπουργό για τα θέματα που προαποφασίσαμε, πάνε στην άκρη. Κι άσ’ τον να κοκορεύεται.

Σε ακόμη πιο πρόσφατη ερώτηση που του έγινε για τις τιμές, είπε ότι «δεν θα μιλήσω άλλο γι αυτό» και το ‘ριξε στο σορολόπ για το πόσο τίμιος και παιδί του λαού είναι και τέτοια! Σοβαρά; Πότε όμως κύριε Αλουμινίδη, λοιπόν, θα μιλήσει ο υπουργός τιμών για τις τιμές;

« […] όσοι μιλούν για αναδιαπραγμάτευση και γ ύ ρ ω  α π ό  τ ο μ ν η μ ό ν ι ο κάνουν κακό στη χώρα. Η σ υ ζ ή τ η σ η είναι ζημιά στη χώρα, είναι κακό στη χώρα, είναι π ρ ο δ ο σ ί α ».

Αν μπορούσε, από ότι καταλαβαίνουμε, θα ποινικοποιούσε τη συζήτηση. Μετά από 3 μέρες, την Κυριακή, η Μέρκελ και ο Σαρκοζί αποφασίζουν και ανακοινώνουν στο Eurogroup ότι το χρέος της Ελλάδας επιμηκύνεται μέχρι το 2021. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, τη Δευτέρα το πάει στο 2024. Που είναι τώρα ο ΜΧ να μιλήσει για «προδοσία», που όχι μόνο «συζήτησαν», αλλά αποφάσισαν;

Δημ. Λ.

Advertisements

One response to “Χρυσοχοΐδης ο Αλουμινοχοΐδης

  1. Πολύ καλά επιμελημένο το άρθρο σου. Καλή δουλεία. Συνέχισε. Οι εφημερίδες και τα κανάλια δεν προσφέρουν αυτό που έχει ανάγκη ο κόσμος, αμερόληπτη και ουσιώδη πληροφόρηση.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s