Επιχείρηση τρομοϋστερίας και τρομολαγνείας

«Σύμφωνα με την αστυνομία στην οικία βρέθηκαν διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, διαρρηκτικά εργαλεία, ίχνη πυρίτιδας, μια μοτοσικλέτα, φόρμες παραλλαγής και κουκούλες. Πηγές αναφέρουν επίσης ότι στην κατοικία βρέθηκε και το πρωτότυπο της προκήρυξης με την οποία ο Επαναστατικός Αγώνας είχε αναλάβει την επίθεση κατά αστυνομικής δύναμης των ΜΑΤ πίσω από το υπουργείο Πολιτισμού στις 5 Ιανουαρίου 2009«. (Εθνος)

«Ο Μαζιώτης άλλαζε διαδρομές για να πάει στο σπίτι του στα Καλύβια, ακουλουθούσε τη διαδρομή Γλυφάδα – Βούλα και μάλιστα ξαναγύριζε… πίσω για να πάει από άλλους δρόμους στα Καλύβια. Υπολογίζεται ότι για τη διαδρομή αυτή έκανε 1 ώρα και 15 λεπτά» (troktiko).

Ο Χρυσοχοίδης τελικά έκανε το δυναμικό καμ μπακ!! Πάλι από τη ίδια θέση όπως το 2002 ξαναζωντανεύει τις μνήμες από το καλοκαίρι  που τα δημοκρατικά δικαιώματα δέχτηκαν ένα γερό χτύπημα. Τότε όλα γίνανε στο πλαίσιο της διεθνούς αντιτρομοκρατικής υστερίας, ήταν κατά κάποιο τρόπο η 11η Σεπτεμβρίου αλά ελληνικά. Τώρα όλα διαδραματίζονται σε ένα πλαίσιο διεθνούς κρίσης με την Ελλάδα μάλιστα να πρωτοστατεί, καθώς βρίσκεται ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι σε απόγνωση καθώς ξέρει πως μόνο καθυστέρηση της χρεοκοπίας μπορεί να πετύχει. Το μόνο που έχει να επιδείξει είναι μέτρα στη πλάτη της εργατικής τάξης. Οι απολύσεις, η ανασφάλεια  και η συνεχής πτώση του επιπέδου ζωής έχουν οδηγήσει σε μια απαξίωση του συστήματος και των πολιτικών του υπαλλήλων.  Ειδικά όταν κανένα λαμόγιο δεν τιμωρείται για όσα βούτηξε.

Μέσα σε αυτό το χάος η φερόμενη ως «εξάρθρωση» του Επαναστατικού Αγώνα είναι τα μόνα «καλά νέα». Αφενός αποτελεί ένα μήνυμα προς τα ξένα επιτελεία πως μπορεί να τα σκατώσαμε στην οικονομία, όμως συλλαμβάνουμε τρομοκράτες. Αφετέρου μια εικόνα προς την κοινωνία, πως παρά την εξαθλίωση που σκορπίζουν, υπάρχει ησυχία, τάξις και ασφάλεια. Έτσι λοιπόν μια μέρα 6 πρόσωπα φιγουράρουν στο  επίσημο site των μπάτσων και εν συνεχεία σε όλα τα κιτρινοκάναλα ως μέλη του ΕΑ. Έχουν ήδη γίνει οι συλλήψεις των 6 ανθρώπων, (ανάμεσα στους οποίους και μια έγκυος) με κινηματογραφικό τρόπο, ενώ πλέον οι μπάτσοι και οι δημοσιογράφοι μιλούν για γιάφκες, «ευρήματα σοκ», υποτιθέμενες συνομιλίες μετά το θάνατο του 15χρονου Αφγανού, προκηρύξεις του ΕΑ και κατονομάζεται ο Μαζιώτης ως αρχηγός της οργάνωσης. Οι προκηρύξεις αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα!!! Υπάρχουν ακόμη μεταλλικά αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για διαρρήξεις, μάσκες και διάφορα άλλα. Αυτό που δεν βρίσκεται με τίποτα είναι το «οπλοστάσιο»!

Σταδιακά λοιπόν αυτή η φοβερή επιτυχία έχει αρχίσει να αμφισβητείται ακόμη και από γνωστούς δημοσιογράφους. Οι προκηρύξεις και οι μάσκες δεν είναι αρκετές. Ακόμη και η φωτογραφία της αστυνομίας από τον Υμηττό, όπου ένας από τους συλληφθέντες, όπως λένε, έκανε σκοποβολή όταν τον παρακολουθούσαν, είναι τελικά ανυπόστατη. Τα ευρήματα σοκ αρχίζουν και ξεφουσκώνουν. Παράλληλα η διαπόμπευση των συλληφθέντων είναι εξωφρενική. Εκτός από τα πρόσωπα τους, βλέπουμε τα σπίτια τους, τα ποτήρια τους  τα βιβλία τους, τα άπλυτά τους. Βλέπουμε μάλιστα επικίνδυνα βιβλία όπως αυτό του Huntington (χαχαχα)!! Οι 6 συλληφθέντες διασύρονται από τον κάθε ρουφιάνο, και μάλιστα σε κάποια ρουφιανομπλογκς κυκλοφορούν απίστευτες λεπτομέρειες. Κάποιοι (τρωκτικό) γνωρίζουν την διαδρομή που έκανε ο Μαζιώτης για να πάει στα καλύβια και μάλιστα πόση ώρα του έπαιρνε η διαδρομή. Όπως και το 2002, η αναπαραγωγή των σενάριων των μπάτσων σε βάρος κάθε δεοντολογίας με τους Πρετεντέρηδες σε ρόλο δικαστή, η κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητας πιστοποιούν πως οι αστέρες δημοσιογράφοι βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία. Η ύπαρξη των διαφόρων μπλογκς επιτρέπει μεγαλύτερες δόσεις κιτρινισμού και ασφαλίτικης ενημέρωσης.

Παράλληλα με όλα αυτά υπάρχει ένα καθεστώς τρομοκρατίας. Συλλαμβάνονται άτομα από τη συγκέντρωση στην Ευελπίδων και χτυπούν έναν από τους συγκεντρωμένους. Το βράδυ της Δευτέρας 12/4, 70 άτομα από το πάρκο Ναυαρίνου οδηγούνται στη ΓΑΔΑ. Οι μηχανισμοί καταστολής είναι πλήρως ενεργοποιημένοι. Όποιος αποφασίσει να σταθεί στο πλευρό των συλληφθέντων είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί στο στόχαστρο του κράτους. Άλλωστε το μήνυμα που στέλνει το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποδέκτες μόνο τους νοικοκυραίους ως ένα κατόρθωμα της κυβέρνησης. Έχει και το κίνημα. Το επόμενο διάστημα ενδέχεται η οικονομική κρίση να φέρει και κοινωνική αναταραχή. Πρέπει προληπτικά να ποινικοποιηθoύν πολιτικοί χώροι όπως ο αναρχικός, που μάλιστα στις τελευταίες απεργιακές διαδηλώσεις  ήταν ένα διακριτό και δυναμικό κομμάτι του κινήματος.
Η αριστερά την προηγούμενη φορά (2002) που παίχτηκε το έργο έβαλε την ουρά στα σκέλια και λούστηκε την ήττα αυτής της σύγκρουσης. Αυτή τη φορά ας μη γίνει το ίδιο. Ανεξάρτητα από τη γνώμη που έχει κανείς για ορισμένες πρακτικές. Αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά το στρατόπεδο των καταπιεσμένων και δεν εξυπηρετούν σε τίποτα «αυθόρμητες» δηλώσεις μετανοίας ούτε στο βαθύ κράτος ούτε στους τηλε-εκπροσώπους του. Αυτό που έχει σημασία είναι πως στο στόχαστρο της καταστολής δεν είναι μόνο οι 6, αλλά και το ίδιο το κίνημα. Πως η ποινικοποίηση ιδεών και κοινωνικών σχέσεων οφείλει να είναι η κόκκινη γραμμή της αριστεράς.  Επειδή δεν έχουμε την παραμικρή εμπιστοσύνη στις αστυνομικές μεθοδεύσεις και επειδή  οι συλληφθέντες αυτή τη στιγμή είναι έρμαια στα χέρια του κράτους και ο τρόπος που αντιμετωπίζονται είναι μια καταπάτηση του τεκμήριου αθωότητας και ως εκ τούτου καταπάτηση των στοιχειωδών ατομικών δικαιωμάτων και των αστικών ελευθεριών θεωρούμε επείγον καθήκον την αλληλεγγύη. Η  δε προφυλάκιση της Ρούπα  αποτελεί μνημείο εκδικητικότητας και απανθρωπιάς ακόμα και για την αστική τους δημοκρατία.

Θα πρέπει άμεσα να απαιτήσουμε:

  • Να σταματήσει άμεσα η διαπόμπευση και ο διασυρμός – σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας των φερόμενων ως μελών του ΕΑ.
  • Καμία ανοχή στις ασφαλίτικες σκευωρίες
  • Ακόμα κι αν οι κατηγορούμενοι οδηγηθούν σε δίκη, αρμόδια είναι τα πολιτικά – ένορκα δικαστήρια κι όχι τα έκτακτα διορισμένα «στρατοδικεία»
  • άμεση κατάργηση του τρομονόμου

15/4/2010
Σ.Κ.

Σχετικά:
Σχετικά με την τρομουστερία των ημερών (Ανακοίνωση της Ν.ΣΥΝ)
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΔΝΤ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ)
Αυθαιρεσία και τρομολαγνεία στην υπηρεσία της τάξης και της ασφάλειας (ανακοίνωση του Δικτύου για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα)
Aνακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s