Οι φρέσκιες ιδέες του Καρατζαφέρη

O Γιώργος Καρατζαφέρης πρόεδρος του ΛΑϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, πρότεινε λόγω της κρίσης, να καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Θεωρεί οτι καταργώντας τις Συλλογικές Συμβάσεις οι ελληνικές επιχειρήσεις θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές.
Είναι πραγματικά ριζοσπαστική η ιδέα του αυτή, είναι μια λύση που θα κλωτσήσει το βιοτικό επίπεδο του εργαζόμενου σε επίπεδο του 1930, οπότε ο εργαζόμενος θα ζητά μεροκάματο και θα διαπραγματεύεται τις συνθήκες και τις αποδοχές του με τον εφέντη-αφεντικό.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν πιστεύει οτι ο εργαζόμενος που πάει να ζητήσει δουλειά θα είναι ισχυρός να διαπραγματευτεί την πρόσληψή του χωρίς Σ.Σ.Ε., ο Καρατζαφέρης είπε οτι, ναι, θα είναι ισχυρός. Προφανώς να υποθέσουμε οτι θα είναι ισχυρός μόνο και μόνο επειδή είναι έλληνας; Διότι ο τράχηλος του έλληνος αντέχει.

Είπε οτι για να έρθουν επενδύσεις απο ξένους, θα πρέπει να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις, να απελευθερωθούν οι απολύσεις και τα αφεντικά να κάνουν ότι θέλουν και να πληρώνουν κάτι παραπάνω μόνο αυτούς που κατά τη γνώμη τους δουλεύουν περισσότερο.

Για τους ομοφυλόφυλους είπε επειδή είναι μειονότητα, μεταξύ τους υποστηρίζονται και βρίσκουν δουλειές περισσότερο από τους κανονικούς. Προφανώς έχει βρει μια καλή δουλειά και για την πάρτη του, αυτή του πατέρα του έθνους, που καλοπερνά με την πλουσίοτατη βουλευτική αποζημίωση, τη χρηματοδότηση του ΛΑΟΣ από το κράτος, τα ρουσφετάκια και την πλέρια προβολή από την τηλεόραση. Είναι κι αυτός λοπόν μια μειονότητα, όπως και οι ομόσταβλοί του.

Είπε κι άλλα. Η απεργία δεν βοηθάει το κράτος. Γιατί να κλείσουμε τους δρόμους τι θα κερδίσουμε; Δεν μπορούμε να δώσουμε σε όλους 1400 ευρώ. Δεν μας δίνουν λεφτά οι ξένοι.

Ότι μπούρδα θα έλεγε ο Μητσοτάκης που “τα λέει χύμα” και είναι “ο γνήσιος εκφραστής των καπιταλιστών”, εδώ και καιρό, αναλαμβάνει να την λέει απο δώ και πέρα ο Καρατζαφέρης.

Τέρμα οι λαϊκισμοί. Τέρμα οι εθνικοί θρίαμβοι. Το νέο μίγμα λέει, “τα κεφάλια μέσα”, εθνική ενότητα να βγούμε απ’ το τούνελ. Πράσινο φώς στο ΠΑΣΟΚ να τσακίσει κάθε πολιτικό δικαίωμα.

Καταλάβαμε το ρόλο του, που τον παίζει άλλωστε με κάθε ευχαρίστηση. Μετά την άνοδο του Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και την σκληρή εθνικιστική-νεοφιλελεύθερη στάση που ο Σαμαράς αναμένεται να κρατήσει μόλις ορθοποδήσει την ΝΔ, ο Καρατζαφέρης παίζει τα ρέστα του.

Θέλει, μέχρι εκείνη τη στιγμή, να πάει με τα νερά των καπιταλιστών και καναλαρχών που αυτόν τον καιρό επιτίθενται ανελέητα στην εργατική τάξη. Λιτότητα και γδύσιμο του εργάτη οι καναλάρχες και οι τραπεζίτες; Απάνω του κι ο Καρατζαφέρης, ο μέχρι πρότινος “λαϊκιστής”. Παρουσιάζεται λοπόν σαν ο συνετός που είναι συνάμα η φωνή του καναλάρχη.

Φυσικά δεν είναι παρά άλλη μια μεταμόρφωση της φασιστικής ιδεολογίας. Που δεν είναι καν ιδεολογία, αλλά είναι ο χαμερπής, το ερπετό που αλλάζει δέρματα και χρώματα, αρκεί να γλυστρίσει και να μπορέσει να φτύσει το (ρατσιστικό, ομοφοβικό, εθνικιστικό, δουλικό, σεξιστικό) δηλητήριό του άλλη μια φορά, από άλλη θέση.

Καμμία κουβέντα για τους τραπεζίτες, παρά μόνο ίσως καμιά νύξη ξυστά για έναν-δύο τραπεζίτες που όμως δεν έχουν κανάλια. Ούτε για τους εφοπλιστές, ούτε τέλος πάντων για τύπους που μάλλον του κάνουνε τις χάρες. Μόνο δηλητήριο για τους εργαζόμενους που είναι τεμπέληδες.

Έβαλε και επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο του 2009 τη Ν. Τζαβέλα, μια κυρία που έχει κάνει στα Διοικητικά Συμβούλια των μισών (που λέει ο λόγος) επιχειρηματικών ομίλων της Ελλάδας. Το χαϊδεμένο κορίτσι (;) της ελληνικής πλουτοκρατίας.

Βιογραφικό: Η Τζαβέλλα διετέλεσε διοικητής του ΟΑΕΔ την περίοδο 1989-1993 και αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων από τον Ιούνιο του 1999 έως τον Μάιο του 2000. Πρώην συνεργάτης της οικογένειας Λάτση. Αντιπρόεδρος της Intracom για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι απόψεις της; «Η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες είναι όμηρος μιας αριστερής θολοκουλτούρας (!) η οποία πια έχει χαρακτηριστικά φασιστικού δογματισμού. Σας ομολογώ ότι δεν αντέχω πλέον να είμαι ανυπεράσπιστο θύμα αυτής της ιδιότυπης ομηρείας του “προοδευτισμού”(…)».

Είπαμε. Μίγμα λαϊκισμού αλλά και διαπιστευτηρίων στην αστική τάξη.

Πάντα όμως είχε ο Καρατζαφέρης φρέσκιες ιδέες. Στην αρχή της κρίσης εκεί γύρω στο Νοέμβρη του 2008, πρότεινε να κάνουμε τα στραβά μάτια στο “μαύρο χρήμα”, μιας και αυτό είναι που φέρνει μεροκάμματα. Προφανώς απ’ τη δήλωση αυτή θα καταλαβαίναμε και από που μπορεί να βγάζει κι αυτός και το κόμμα του το μεροκάμματό του.

Μαυρο χρήμα; Φοροκλοπή, εισφοροκλοπή, μαστρωπεία, ναρκεμπόριο, οπλοεμπόριο, λαθρεμπόριο, προστασία της νύχτας, μπράβοι, μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί, φακελάκια, πολεοδομία.

Αυτός όμως το μεροκάμματό του, από όπου κι αν το βγάζει, δε διστάζει να το καταθέσει (1 εκατομ. EUROs) στους φτωχούς πριν τις εκλογές του 2009. Φυσικά. Τι να τα κάνει τα λεφτά; Περισσέψανε.

Άλλωστε, δεν θα χάλασε και πολλά για να του αφισσοκολλήσουνε τη μούρη του στα τεράστια υπαίθρια πάνελ. Τα κανάλια έχουνε μόνιμους βουλευτές του ΛΑΟΣ στα τηλεοπτικά πάνελ. Με μια απίστευτη ασυλία να γκαρίζουν και να βρίζουνε οποιονδήποτε αφελή-αδαή κάτσει δίπλα τους.

Και πατριώτης. Όλα κι όλα. “Κάντε 500 χιλιάδες λαθρομετανάστες νόμιμους και θα έχουμε 400 χιλιάδες καινούργιους άνεργους. Μπορεί η Ελλάδα να τ΄αντέξει;”

Φαίνεται οτι οι πατριώτες λένε κυρίως αναπόδειχτες ασυναρτησίες και φαντασίες. Λέξεις που χτυπάνε στ’ αυτί, μέσα σε φράσεις που μπερδεύουν. Πες-πες κάτι θα μείνει. Γκέμπελς. Λάθρο, χιλιάδες, Ελλάδα, αντέχει, κρεμάλα, τούρκοι, Μακεδονία, εβραίοι, μασόνοι…

Όταν οι σιωνιστές σφυροκοπούσαν τη μαρτυρική Γάζα τα Χριστούγεννα του 2008, η λαχανοφυλλάδα που εκδίδει έγραφε, “ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι ΕΥΡΕΩΣ γνωστό ότι ο ΕΒΡΑΙΟΣ μυρίζει ΑΙΜΑ ”. Τα κεφαλαία δεν είναι δικά μας αλλά του πρωτότυπου!

Κατά τον Καρατζαφέρη οι Εβραίοι είναι «μια φυλή που ΣΤΑΥΡΩΣΕ τον Θεό, τη μία και μοναδική φορά που κατέβηκε στη Γη» και ότι «οι δολοφόνοι του ΘΕΟΥ» έχουν «δέρμα με κρούστα αναισθησίας». Αντισημιτισμός λοιπόν και συλλογική ευθύνη, αντίστοιχη με αυτόν των τσάρων του 19ου αιώνα! Καλά που δε γράφει οτι οι εβραίοι μαγειρεύουν και τρώνε παιδιά και οτι πίνουνε και αίμα!

Σκοτάδι, λοιπόν! Ζόφος! Κι αυτόν τον τύπο αντιμετωπίζουνε οι μεγαλο-δημοσιογράφοι αλλά και οι αριστεροί καλεσμένοι σαν ισότιμο ομιλητή στα τηλεοπτικά πάνελ, αντί να τον πετάξουνε με τις κλωτσιές έξω.

Αγκομαχάει λοιπόν να κρατήσει τους καθυστερημένους που του δίνουνε τον ψήφο να μην πάνε στη ΝΔ. Και καραδοκεί να του δώσουνε τα αφεντικά του μια θέση σε μελλοντικά σενάρια στις ακραίες εποχές φτώχιας, πείνας αλλά και λαϊκής αντίστασης που θα ‘ρθουν.

Γιατί ο κόσμος με την βαθιά κρίση δεν θα είναι όπως τον ξέραμε από το 2010 και μετά. Οι μάζες της Ευρώπης και της Αμερικής θα αποχαιρετήσουν την ήσυχη ρουτίνα. Και τότε κομμάτια χαμερπή και σκοτεινά, καλή ώρα σαν του Καρατζαφύρερ, θα αποκτήσουν βάρος και πιθανό να καλεστούν για εφεδρεία του συστήματος. Ας είμαστε υποψιασμένοι και έτοιμοι!

Κ. Καστάνης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s