Αντιρατσιστική συναυλία, Δευτέρα 2/11, 6μμ, στον Αγ. Παντελεήμωνα και διαδήλωση, Τετάρτη 4/11, 6μμ, Σύνταγμα

 

Από τις 2 έως τις 5  Νοέμβρη πραγματοποιείται στην Αθήνα το 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη (ΠΦΜΑ).  Θεωρώντας ότι αυτή η συνάντηση αποτελεί προσπάθεια διεθνούς συντονισμού των κυβερνήσεων, αλλά δεν δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων, εμείς που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα, αποφασίσαμε τη διοργάνωση Διεθνούς Συνόδου των Αντιρατσιστικών και Μεταναστευτικών Οργανώσεων από την Κυριακή 1 έως την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009.

Πρόγραμμα Διεθνους Συνόδου Μεταναστευτικών και Αντιρατιστικών Οργανώσεων
Αθήνα 1-3 Νοέμβρη, ΑΣΟΕΕ
 

Κυριακή 1 Νοεμβρίου
 
10:00-12:00
 
1. Διεθνής Συνέλευση Μεταναστών και προσφύγων (IAMR)
 
2. Αγώνας κατά της σύγχρονης σκλαβιάς και  εργασιακής ή σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών,  στην Ευρώπη –Trafficking
Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης
 
3. Μετανάστες και πρόσφυγες: Εκπαίδευση και προοπτικές

Πίσω Θρανία, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
 
4. Μετανάστευση κι επισφάλεια
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Πεοσφύγων και Μεταναστών
 
12:30-2:30
 
1. Διεθνής Συνέλευση Μεταναστών και προσφύγων (IAMR)
 
2. Γυναίκες και Μετανάστευση
Παγκόσμια Πορεία Γυναικών
 
3. Άκρα Δεξιά και Φασιστικές Προκλήσεις
Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»
 
4. Κλιματική Αλλαγή και Προσφυγικό Κύμα
Οργανωτική Επιτροπή – Συνεργάτες ΙΝΕ-ΓΣΕΕ
 
5. Πολιτική Συνόρων της ΕΕ και Διαχείριση της Μετανάστευσης
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Πεοσφύγων και Μεταναστών 
 
2:30-4:00 Διάλειμμα 
  
4:30-6:30
 
1. Διεθνής Συνέλευση Μεταναστών και προσφύγων (IAMR) 
 
2. Φύλο και μετανάστευση: έρευνα και κοινωνικά κινήματα
Εγαστήρι Σπουδών Φύλου του Παντείου Πανεπιστημίου
 
3. Μετανάστευση και Αγορά Εργασίας
Οργανωτική Επιτροπή – Συνεργάτες ΙΝΕ-ΓΣΕΕ
 
4. Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
 
5. Μεταναστευτικές Πολιτικές σε Ελλάδα κι Ευρωπαϊκή Ένωση
Καμπάνια 0% Ρατσισμός 100% Αλληλεγγύη 
 
7:00-9:30
Λεηλασία του «Τρίτου Κόσμου» και Μετανάστευση
Οργανωτική Επιτροπή 
 
  
Δευτέρα 2 Νοεμβρίου

 10:00-3:00  
 1. Διεθνής Συνέλευση Μεταναστών και προσφύγων (IAMR)
 
 
Τρίτη 3 Νοεμβρίου 
  
10:00-7:00 
 
1. Διεθνής Συνέλευση Μεταναστών και προσφύγων (IAMR)
 
7:00-9:30
 
Αγώνες στις Χώρες Υποδοχής Μεταναστών Ενάντια στην Εκμετάλλευση και το Ρατσισμό
Οργανωτική Επιτροπή

Το κάλεσμα για τη Διεθνή Σύνοδο Αντιρατσιστικών και Μεταναστευτικών Οργανώσεων υπογράφουν οι:
 * International Assebly of Migrants and Refugees (IAMR) * ATIK-Confederation of workers from Turkey in Europe * MIGRANTE EUROPE * ΟΛΜΕ (ως παρατηρητής) * επιστημονικοί συνεργάτες του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ * Γ ΕΛΜΕ Αθήνας (ως παρατηρητής) * Κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή» * Καμπάνια «0% Ρατσισμός – 100% Αλληλεγγύη» * Διεθνής Αμνηστία (ως παρατηρητής) * κοινότητα ACTION-Congo * Ένωση Αφρικανών Γυναικών * Μαροκινή κοινότητα * Αφγανική κοινότητα * Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος * Κίνηση Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών Πάτρας * Συμμαχία Σταματήστε τον πόλεμο * Παγκόσμια Πορεία Γυναικών * Κέντρο ΑΝΤΙΓΟΝΗ * Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών * ΑΡΣΙΣ  * Κίνηση κατοίκων 6ου διαμερίσματος * Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» * Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών * Νεολαία ενάντια στον Ρατσισμό στην Ευρώπη-YRE * Ένωση Εργαζομένων * Νεολαία Συνασπισμού * Bellaciao * Κόκκινο (συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ) * ΞΕΚΙΝΗΜΑ (συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ) * ΔΕΑ (συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ) * ΚΟΕ (συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ) * Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ * Λαϊκές Αγωνιστικές Κινήσεις * Ταξική Πορεία * ΟΚΔΕ/Σπάρτακος *ΣΕΚ

Αναδημοσιευουμε επίσης σχετική ανακοίνωση της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή» και στη συνεχεια καταγγελία της Οργανωτικής Επιτροπής

eerfa-31-5poster-sam1iQ.jpg

31/10-5/11: ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Σ’ ΟΛΗ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΩΡΑ!
ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Τα 195 εκατομμύρια μεταναστών και προσφύγων δεν είναι ένας αριθμός για στατιστικές. Είναι άνθρωποι ξεριζωμένοι από τους πολέμους και την κατοχή χωρών με ενόχους τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ.
Είναι άνθρωποι διωγμένοι από τις πολιτικές φτώχειας που επέβαλαν κυβερνήσεις κάτω από τους εκβιασμούς αποπληρωμής των χρεών προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα. Είναι άνθρωποι διωγμένοι από δικτατορικά καθεστώτα. Είναι άνθρωποι ξεριζωμένοι γιατί οι κλιματικές αλλαγές και η καταστροφή του περιβάλλοντος κάνουν αδύνατη στοιχειωδώς ανθρώπινη διαβίωση, πρόσβαση σε καθαρό νερό και γόνιμα εδάφη για καλλιέργειες.
Η διακυβερνητική σύνοδος του ΟΗΕ, το Παγκόσμιο Φόρουμ Μετανάστευσης και Ανάπτυξης, που συνέρχεται στην Αθήνα στις 2-5 Νοεμβρίου δεν κατευθύνεται σε λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε. για τα εκατομμύρια των μεταναστών και των προσφύγων. Οι υπουργοί συναντώνται στο πολυτελές Μέγαρο Μουσικής για να προβάλουν τάχα το ενδιαφέρον τους για τους μετανάστες σε μια χρονιά με ρεκόρ βάρβαρης κλιμάκωσης των επιθέσεων σε βάρος τους.
Μέσα στην κρίση που βαθαίνει μετανάστες και πρόσφυγες μπαίνουν στο στόχαστρο ρατσιστικών πολιτικών και φασιστικών οργανώσεων που επιδιώκουν την μετατροπή τους σε αποδιοπομπαίους τράγους για τα αδιέξοδα ενός συστήματος που βάζει τα κέρδη των εταιριών πάνω από τις ζωές των ανθρώπων.
Η εφαρμογή του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ έχει σημάνει μια άγρια επίθεση στα δικαιώματα των μεταναστών, όπως επίσης σχεδόν ολοκληρωτική κατάργηση του δικαιώματος στο άσυλο οδηγώντας την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Ελλάδα να απόσχει και να μην νομιμοποιεί τις επιτροπές των ρατσιστικών νόμων που ψήφισε η ΝΔ. Οι σκηνές ντροπής από το Καλαί μέχρι την Πάτρα όπου πρόσφυγες διώχνονται με φωτιά και μπουλντόζες από τα καταλύματα τους συμπληρώνονται με τις φασιστικές επιθέσεις δήθεν «αγανακτισμένων πολιτών» του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής στον Άγιο Παντελεήμονα με την ανοικτή στήριξη της ΕΛΑΣ. Οι χιλιάδες νεκροί στις βάρκες που βουλιάζουν στη Μεσόγειο, από το Αιγαίο μέχρι τα θαλάσσια σύνορα Ιταλίας και Ισπανίας, είναι το βαρύ τίμημα φρίκης που πληρώνουν οι μετανάστες στις πολιτικές Σαρκοζύ και Μπερλουσκόνι. Τέτοια εγκλήματα στήριξε η Ελλάδα με την ανάδειξη της FRONTEX σε στρατό καταδίωξης των μεταναστών στο Αιγαίο με χιλιάδες θύματα.
Η ρατσιστική κληρονομιά της ΝΔ που κατέρρευσε, είναι ακόμη παρούσα: νόμοι που ενοχοποιούν ως δημόσιο κίνδυνο» κάθε μετανάστη που του ασκείται δίωξη, αποφάσεις για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ, η ντροπή της ουράς για άσυλο στη Π.Ράλλη, οι απαγορεύσεις άσκησης θρησκευτικών ελευθεριών για μουσουλμάνους, η άρνηση στα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα να έχουν δικαίωμα στην ιθαγένεια, οι διακρίσεις στην εργασία και στα πολιτικά δικαιώματα κα Χρειάζεται να την ξηλώσουμε εδώ και τώρα!
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ξηλώσει και το αντιδραστικό ρατσιστικό οπλοστάσιο που μας άφησε φεύγοντας η ΝΔ και να βάλει φρένο στη συνεργασία ΕΛΑΣ-φασιστών. Τέρμα στην στρατιωτική καταδίωξη της FRONTEX και υποδοχή αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες. Τέρμα στη σπατάλη δισεκατομμυρίων για καταστολή και εξόντωση των προσφύγων αντί της ενίσχυσης κοινωνικών υποδομών παιδείας, υγείας, πρόνοιας, αλληλεγγύης για όλους.
Να σταματήσουν τα σχέδια για στρατόπεδα συγκέντρωσης σε Ασπρόπυργο και Ριτσώνα και οι μαζικές απελάσεις μεταναστών.
Οι κινητοποιήσεις μας στις 31 Οκτώβρη έως 5 Νοέμβρη είναι ευκαιρία για το ξεκίνημα ενός νέου κινήματος διεκδίκησης της νομιμοποίησης των μεταναστών και του ασύλου για τους πρόσφυγες. Να ποια είναι η λύση και όχι η συγκάλυψη των εγκληματικών πολιτικών «νόμου και τάξης» που άσκησε η ΝΔ κοστίζοντας ανθρώπινες ζωές όπως στην υπόθεση του Μοχάμεντ Καμράν που πέθανε μετά από βασανισμό στο ΑΤ Νίκαιας.
Όλοι και όλες εμείς που κινητοποιηθήκαμε στα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά συλλαλητήρια, στην καταδίκη των δολοφονιών των μεταναστών στη Π.Ράλλη, στη καταδίκη των ρατσιστικών επιθέσεων στις γειτονιές της Νίκαιας, του Αιγάλεω, της Ν.Ιωνίας, του Ρέντη, του Αγίου Παντελεήμονα, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων απέναντι στις αστυνομικές βαρβαρότητες και τα πογκρόμ των φασιστών, στις κινητοποιήσεις κατά των στρατοπέδων συγκέντρωσης στον Ασπρόπυργο, είναι ώρα να δώσουμε δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις 31 Οκτώβρη-5 Νοέμβρη.
Η κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή σας καλεί να στηρίξουμε με αποφασιστικότητα τη βδομάδα δράσης κατά του Παγκόσμιου Φόρουμ Μετανάστευσης και Ανάπτυξης. Για να πετύχουν οι κινητοποιήσεις με μαζική συμμετοχή εργαζόμενων και νέων με τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις μαθητικές κοινότητες, τις κινήσεις γειτονιάς, τις πρωτοβουλίες δικαιωμάτων στο πλευρό των κοινοτήτων των μεταναστών.
Να κάνουμε την αρχή για κατακτήσεις, να ανοίξουμε το δρόμο για ένα κόσμο χωρίς ρατσισμό, φτώχεια και πολέμους!

«Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή»

  

Το Υπουργείο Εξωτερικών νεκρανασταίνει τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων

 Η Οργανωτική Επιτροπή των δράσεων ενάντια στο διακυβερνητικό Παγκόσμιο Φόρουμ Μετανάστευσης και Ανάπτυξης (GFMD) καταγγέλλει την άρνηση χορήγησης βίζας σε διεθνείς ακτιβιστές που έχουν προσκληθεί για να συμμετάσχουν στην Διεθνή Σύνοδο Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων (αρχίζει στην ΑΣΟΟΕ την Κυριακή 1 Νοέμβρη στις 10:00).

Ενώ τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια επίδειξη λεκτικής ευαισθησίας, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Όχι μόνο δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο υπέρ των προσφύγων, αλλά  το Υπουργείο Εξωτερικών υπονομεύει τις δραστηριότητες του αντιρατσιστικού κινήματος. Με την πραγματικά απίστευτη δικαιολογία ότι  «το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ (που υπογράφει τα έντυπα των προσκλήσεων) είναι μια αριστερίστικη οργάνωση» η Γενική Πρόξενος στο Χονγκ Κονγκ συνεχίζει να απορρίπτει τα αιτήματα βίζας των διεθνών ακτιβιστών. Επιπλέον, σε άλλα προξενεία οι αντίστοιχες αρνήσεις δικαιολογούνται με προσχηματικά γραφειοκρατικά κωλύματα. Στην πραγματικότητα, του Υπουργείο Εξωτερικών νεκρανασταίνει ατύπως τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, αφού εξαρτά μια πράξη της δημόσιας διοίκησης (εν προκειμένω τη χορήγηση βίζας) από το πολιτικό φρόνημα του αιτούντος.

Η Οργανωτική Επιτροπή απαιτεί από το Υπουργείο και την κυβέρνηση να αλλάξουν στάση έστω και την ύστατη ώρα. Καλεί τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή: 

  • Στη Διεθνή σύνοδο Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Κινημάτων (ΑΣΟΟΕ 1 Νοέμβρη
  • Στη Συναυλία Αλληλεγγύης (πλατεία Αγ. Παντελεήμονα, Δευτέρα 2 Νοέμβρη, 6:00 μμ)
  • Στη Διεθνή Αντιρατσιστική Διαδήλωση (Σύνταγμα, Τετάρτη 2 Νοέμβρη, 6:00μμ)

 Οι κυβερνήσεις ορθώνουν τείχη – Τα κινήματα χτίζουν γέφυρες!

 Η Οργανωτική Επιτροπή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s