Για τη αντιφασιστική πορεία (7/7) και την κοινή επίθεση ΜΑΤ-φασιστών

1) η πορεία ήταν μαζική, συγκεντρώνοντας πάνω από 2500 αγωνιστές, στη συντριπτική τους πλειοψηφία από τον αναρχικό χώρο (με εξαίρεση το ΕΕΚ και μεμονωμένους συντρόφους της αριστεράς)

 2) η πολύ καλή περιφρούρηση της πορείας, η μαχητικότητα της και η σωστή στόχευση της (προς Αγ. Παντελεήμονα), τη μετέτρεψε σε μια σοβαρή επίδειξη δύναμης, στέλνοντας ένα καθαρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Το οργανωμένο σχέδιο της αστικής αντίδρασης με αιχμή του δόρατος τις φασιστικές συμμορίες δε θα υλοποιείται απρόσκοπτα, χωρίς αντιδράσεις. Οι μετανάστες και οι δημοκρατικοί κάτοικοι που έχουν λουφάξει υπό τις φασιστικές απειλές είδαν πως εκτός από τον ακροδεξιό συρφετό, κινητοποιείται στο δρόμο κι ένα άλλο δυναμικό. Επιτέλους ο φασιστικός υπόκοσμος που παίζει με τα φοβικά σύνδρομα των μικροαστών πήρε μια πρώτη έστω απάντηση.

 3) η ανοιχτή συνεργασία μπάτσων-φασιστών, που εγκαινιάστηκε στις 2 Φλεβάρη 2008, επιβεβαιώθηκε και χθες. Δεκάδες φασιστοειδή, μέσα από τις γραμμές της αστυνομίας, επιτέθηκαν ακόμα και με βόμβες μολότωφ στους διαδηλωτές, τη στιγμή που η πορεία πλησίαζε στην πλατεία του Αγ. Πανελεήμονα. Ακολούθησε βροχή χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης από τη μεριά των μπάτσων που σε συνδυασμό με τη στενότητα της Κοδριγκτώνος, είχε ως αποτέλεσμα τη διάσπαση της πορείας σε πολλά κομμάτια με το κύριο να καταφεύγει στην ΑΣΟΕΕ, όπου ακολούθησαν για τις επόμενες ώρες μικρής έκτασης συγκρούσεις. Η ανοιχτή συνεργασία μπάτσων-φασιστών φανερώνει και στον πιο αδαή πως πρόκειται για κεντρική πολιτική επιλογή και πως ο αντιρατσιστικός και αντιφασιστικός αγώνας τώρα πρέπει να εμπεριέχει, περισσότερο από ποτέ, στοιχειώδη πρακτικά μέτρα αυτοάμυνας απέναντι στις κρατικές και παρακρατικές συμμορίες. Ο αξιακός αντιρατσισμός, που αποφεύγει με κάθε τρόπο τη φυσική αντιπαράθεση με τους φασίστες έχει ολοκληρωτικά χρεοκοπήσει. Επίσης κάθε ανάλυση που επικεντρώνει στο ρόλο του ιμπεριαλισμού και της ΕΕ, όσο σοβαρή κι αν είναι, δεν προσφέρει απολύτως τίποτα, εκτός από το να μεταθέτει τη δράση που είναι αναγκαία σήμερα σε ένα απώτερο μέλλον.

 

 4) κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως η χθεσινή κινητοποίηση αποτιμάται ως μια νίκη, σίγουρα όμως ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αντιφασιστικές επιτροπές, δικαίωμα στην αυτοάμυνα και επανάκτηση της πρωτοβουλίας των κινήσεων είναι ο άμεσος στόχος της τρέχουσας περιόδου. Η αριστερά δεν μπορεί να παρεμβαίνει απλά ως αλληλέγγυα στους μετανάστες. Η συντριβή των νοσταλγών του Άουσβιτς και η ακύρωση των αντιδραστικών μέτρων της αστικής τάξης με την πολιτική συμμαχία ΝΔ-ΛΑΟΣ και τη στήριξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι πρώτα και κύρια ένα πολιτικό καθήκον της αριστεράς. Η έκβαση αυτής της μάχης, χωρίς να υποτιμά κανείς τα άλλα μέτωπα, θα καθορίσει τον πραγματικό συσχετισμό των δυνάμεων στο πολύ άμεσο μέλλον. Ας κινηθούμε με τόλμη και με τη σοβαρότητα που απαιτούν οι καιροί.

 

 • Να καταργηθούν οι ρατσιστικές διατάξεις! Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης! Ενάντια στο ελληνικό απαρτχάιντ
 • Καμία υποχώρηση σε ζητήματα κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων-κάτω ο κουκουλονόμος
 • Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, πλήρη κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα!
 • Τσακίστε τις φασιστικές συμμορίες!
 • Περιφρούρηση των αγώνων και των δομών του κινήματος από τις κοινές επιθέσεις κράτους και φασιστικού παρακράτους! Η αυτοάμυνα δεν είναι δικαίωμα είναι υποχρέωσή μας!
 •  

   

   

  Αθήνα 08/7/09


   

  Κολεκτίβα Κόκκινη Ορχήστρα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s