Όλοι στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια

1. Πορεία Τρίτη 7 Ιούλη, 19:00, πλ. Ομονοίας
2. Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο, πλ. Ομονοίας, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009, 19:00

 

 
 

 

 

 

 

Όμως η αντιμετώπισης της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης και του ΛΑΟΣ, όπως επίσης και των φασιστικών συμμοριών δεν μπορεί να είναι υπόθεση των κοινοτήτων των μεταναστών, αλλά πάνω από όλα της αριστεράς και του κινήματος. Η αριστερά δεν μπορεί να είναι απλώς αλληλέγγυα στους μετανάστες.

Επιμένουμε: “Επιτέλους η αριστερά πρέπει να το καταλάβει. Ο ρατσισμός που εκδηλώνεται ανοιχτά αυτές τις μέρες δεν είναι μια στρεβλή αντίδραση στην ζοφερή πραγματικότητα. Είναι οργανωμένο και προσχεδιασμένο σχέδιο της αστικής αντίδρασης και πάνω σε αυτό χτίζει εκ νέου την ηγεμονία της. Γι’ αυτό και πρέπει να ηττηθεί παντού. Στην προπαγάνδα, στα επιχειρήματα, στους χώρους δουλειάς, στις πλατείες και τους δρόμους. Η αριστερά μπορεί να δώσει ένα μάθημα στο κατακάθι που θέλει να επιβάλει καθεστώς απαρτχάιντ (καθαρές ζώνες, στρατόπεδα συγκέντρωσης). Είναι ντροπή και αίσχος να ανεχόμαστε τη ρατσιστική λαίλαπα στους δρόμους της Αθήνας.

Ένα αντιρατσιστικό μέτωπο πρέπει να χτιστεί τώρα. Όχι απλά για να συμπαρασταθούμε στους μετανάστες. Όχι γιατί παραμένουμε άνθρωποι, απέναντι στους κολασμένους. Αλλά γιατί δεν ανεχόμαστε μια ρατσιστική κοινωνία μέσα στα πόδια μας. Γιατί οι κου κλουξ κλαν και το απαρτχάιντ μας προκαλεί αηδία. Γιατί δεν θέλουμε να ξαναδούμε τη δεκαετία του 30 σε επανάληψη. Γιατί δεν ανεχόμαστε τους ταγματασφαλίτες και τους Χίτες να κάνουν κουμάντο στη χώρα. Επιτέλους ας κατέβει η αριστερά και όλος ο κόσμος της ελευθερίας στο δρόμο και θα δούμε τότε όλα αυτά τα θρασύδειλα ανθρωποειδή που θα πάνε να χωθούνε”. (http://avantgarde.ks-ee.org/node/17)

Στις 9 Ιούλη να καλέσουν όλα τα κόμματα και οι οργανώσεις της αριστεράς στο συλλαλητήριο και να σταματήσουν να παίζουν το ρόλο του τρίτου και του αλληλέγγυου. Το αν η Ελλάδα θα μεταμορφωθεί σε ένα φασιστοκράτος είναι δική μας υπόθεση και όχι των μεταναστών.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s