Νέες ρατσιστικές νομικές διατάξεις

Στις 23.6.2009 στο θερινό τμήμα της βουλής ψηφίστηκε από ΝΔ και ΛΑΟΣ το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο “Μεταρρυθμίσεις στην οργάνωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, στη θεραπευτική μεταχείριση χρηστών ναρκωτικών ουσιών και άλλες διατάξεις”. Σε αυτό περιλαμβάνονται οι τροπολογίες που έχουν γίνει γνωστές ως κουκουλονόμος με σαφείς περιορισμούς στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της διαδήλωσης.

Στο πλαίσιο της νομικής θωράκισης του αστικού κράτους από το νέο εσωτερικό εχθρό, εντάχθηκαν στο ουσιαστικά άσχετο νομοσχέδιο, (γνωστό κοινοβουλευτικό κόλπο, ώστε να αποφευχθεί έστω η τυπική συζήτηση), που αφορούν τους μετανάστες και κινούνται στο πνεύμα εξόντωσης των μεταναστών. Ουσιαστικά ο νόμος ήρθε να αποκρυσταλλώσει νομικά την νέα ισορροπία των πογκρόμ στο εφετείο, της ανοιχτής σύμπραξης μπάτσων-ακροδεξιών, της ηγεμονίας της ακροδεξιάς στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό.

Η κυβέρνηση δε δίστασε να παρακάμψει ακόμα και την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το θεσμικά δηλαδή κατοχυρωμένο γνωμοδοτικό όργανο, ενώ οι τροπολογίες προκάλεσαν την αντίδραση του συνόλου των οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ακόμα και του συμβουλίου της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα:

α) Παρατείνεται σε συνολικά 12 μήνες -αντί για τρεις που ισχύει σήμερα – τη λεγόμενη διοικητική κράτηση, δηλ. τη φυλάκιση πριν την απέλαση. Η επιμήκυνση του χρόνου κράτησης είναι και το επιχείρημα του κράτους για τη δημιουργία των στρατοπέδων συγκέντρωσης.στην περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος οποιουδήποτε αλλοδαπού για αδίκημα που τιμωρείται με ποινή τουλάχιστον 3 μηνών, αυτός θα χαρακτηρίζεται επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και θα επιβάλλεται σε βάρος του διοικητική απέλαση. Το μέτρο αυτό στρέφεται κατά και των νόμιμων μεταναστών, που ζουν στην Ελλάδα και θεσμοθετεί με τον πιο επίσημο τρόπο ρατσιστικές διακρίσεις στην απονομή της “δικαιοσύνης”. Ταυτόχρονα αίρει κάθε τεκμήριο αθωότητας πετώντας στα σκουπίδια όλο το αστικό νομικό πολιτισμό, καθώς δεν χρειάζεται καταδικαστική απόφαση, αλλά αρκεί η ποινική δίωξη για την πραγματοποίηση της απέλασης

γ) Μετατρέπει σε κακούργημα και θέτει εξοντωτικές ποινές κάθειρξης και υπέρογκες χρηματικές ποινές σε όσους διευκολύνουν την “παράνομη” μετανάστευση (κάθειρξη μέχρι 10 χρόνια και χρηματική ποινή τουλάχιστον 20.000 €, αντί για την ισχύουσα φυλάκιση τουλάχιστον 6 μήνες και χρηματική ποινή τουλάχιστον 3.000 €). Κι ενώ φαινομενικά κάτι τέτοιο μοιάζει να στρέφεται εναντίον των δουλεμπόρων και των κυκλωμάτων, ο νομοθέτης ξεκαθαρίζει πως η ποινή είναι η ίδια ακόμα κι αν δεν υπάρχει ιδιοτελές κίνητρο ή οικονομικό όφελος, ποινικοποιώντας ουσιαστικά την αλληλεγυή αντιγράφοντας το νεοφασίστα Μπερλουσκόνι. Στα κυκλώματα των δουλεμπόρων εμπλέκονται προφανώς μπάτσοι και λιμενικοί που όταν δε βασανίζουν μετανάστες εισπράτουν τις μίζες του ή μπορούν κάλλιστα να κάνουν και τα δύο, αλλά όποιος προσφέρει στέγη σε κάποιον απόκληρο από χριστιανικό πνεύμα στην τελική, θα νιώσει στο πετσί του την κρατική αυστηρότητα. Τέλος οι ίδιες ποινές περιμένουν και τους μεταφορείς μεταναστών, ανεξάρτητα από το αν δρουν με οικονομικό όφελος, γεγονός που λύνει τα χέρια στους φορτηγατζήδες στην Πάτρα και όπου αλλού, να μετατραπούν σε αυτεπάγγελτους κυνηγούς μεταναστών.

Συνοπτικά η μετανάστευση αντιμετωπίζεται ως ποινικό αδίκημα, η συνθήκη της Γενεύης αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ως κατάλοιπο της μεταπολεμικής ισορροπίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα ως ανούσιες ρητορείες των κουλτουριάρηδων αριστερών. Ταυτόχρονα η εκτελεστική εξουσία και πιο συγκεκριμένα οι μπάτσοι μετατρέπονται ως ο αποκλειστικός διαχειριστής της μετανάστευσης, οι πρόσφυγες στερούνται του δικαιώματος του να προβούν, ώστε να εξεταστεί το αίτημα ασύλου τους από ειδική επιτροπή σε β’ βαθμό, ενώ στην επιτροπή εξέτασης ασύλου την πλειοψηφία έχουν εκπρόσωποι της αστυνομίας.

Είναι ξεκάθαρο πως στα πλαίσια της προληπτικής αντεπανάστασης οι αστοί και το κράτος τους δε διστάζουν να συγκρουστούν με την ίδια τους τη νομιμότητα. Ο συρφετός των τηλεαστέρων που οργανώνει τη συναίνεση και που δίνει όρκους στη δημοκρατία μετά από κάθε πορεία και που απαιτεί δηλώσεις νομιμοφροσύνης από την αριστερά, τώρα του φαίνονται όλα αυτά εξόχως δημοκρατικά και πολιτισμένα αφού τα κάνει η νόμιμη κυβέρνηση. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους!

Η Αριστερά, αν είναι όντως το εποικοδόμημα των καταπιεσμένων, πρέπει να αντιληφθεί πως κάθε μέτρο που στρέφεται ενάντια στους μετανάστες, στους σύγχρονους απόκληρους, την αφορά άμεσα. Όχι στα πλαίσια κάποιας αφηρημένης αλληλεγύης, ούτε στο όνομα της ενότητας της εργατικής τάξης. Οι αντιδραστικές τους λύσεις θα περάσουν πάνω και από τα δικά μας κεφάλια. Με τόλμη και με σοβαρότητα που ταιριάζει στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, να βγούμε μπροστά κόντρα στα σχέδια τους, για να επιβάλλουμε επιτέλους τις δικές μας λύσεις. Να ένα καθήκον διόλου αφηρημένο, αλλά ταυτόχρονα βαθιά ανθρωπιστικό.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s